ConCorde Forum

tablet és e-book olvasó => ConCorde tab Q10 => A témát indította: maiden - 2013. Október 22. - 13:24:16

Cím: Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: maiden - 2013. Október 22. - 13:24:16
A ConCorde honlapján felfedte új készülékét a T10 testvérét a négymagos Q10-et
http://www.concordetablet.com/concorde_tab_q10.html#specifikacio

Pár kép róla

(http://img203.imageshack.us/img203/1482/e9c3.jpg)
(http://img163.imageshack.us/img163/2408/j18g.jpg)
(http://[img]http://img197.imageshack.us/img197/8679/khck.jpg)
(http://img29.imageshack.us/img29/3180/5keq.jpg)
(http://img547.imageshack.us/img547/5817/65wm.jpg)
(http://img27.imageshack.us/img27/9334/cb0j.jpg)
(http://img607.imageshack.us/img607/4803/0rlv.jpg)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Pyrooo - 2013. Október 22. - 14:01:51
A ConCorde honlapján felfedte új készülékét a T10 testvérét a négymagos Q10-et
http://www.concordetablet.com/concorde_tab_q10.html#specifikacio

Jééé  ;q
Pedig a T10-is erős volt :), kíváncsi vagyok, jónak tűnik  ;ú
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: zvaranka - 2013. November 20. - 07:40:50
Az lenne a kérdésem, hogy a Q10-es 1.2 GHz-s processzorral megy, a korábbi T10-es viszont 1.6 GHz-vel. Ez nekem úgy tűnik, mintha a Q10-es gyengébb lenne. Vagy tévedek? Köszönöm a választ előre is.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2013. November 20. - 07:51:10
Az lenne a kérdésem, hogy a Q10-es 1.2 GHz-s processzorral megy, a korábbi T10-es viszont 1.6 GHz-vel. Ez nekem úgy tűnik, mintha a Q10-es gyengébb lenne. Vagy tévedek? Köszönöm a választ előre is.

2x1.6 vagy a 4x1.2 >> szerinted  ;b ;h
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: zvaranka - 2013. November 20. - 08:11:38
Ezek szerint a q10-es másfélszeres teljesítményűnek lehet venni, ha jól értelmezem. Próbáltam a kettőt összehasonlítani. Gondolkodom a q10-es vagy a később kijövő slim (4 x 1.6 GHz) megvásárlásáról. Átnéztem a T10-es fórumokat, de a többit is infókat beszerezni. De még nem döntöttem. Lehet, hogy a döntést még halasztom. Köszönöm a választ.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: zoleyka - 2013. December 12. - 13:35:51
Ilyet akarok venni az asszonynak,de nem túl biztató,hogy semmi visszajelzés nincs róla...Senkinek nincs ilyen gépe?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2013. December 12. - 14:10:31
Ilyet akarok venni az asszonynak,de nem túl biztató,hogy semmi visszajelzés nincs róla...Senkinek nincs ilyen gépe?

Szerintem meg pont az a jó, hogy nincs visszajelzés, mert akkor ezek szerint jó készülék és nincs vele semmi baj
Pont ma forgattam a kezemben, nem rossz gép
Gyors, teszi a dolgát, nem gondolkodik
Természetesen vannak dolgok ami nekem picit érthetetlen, ilyen a töltés, az oké hogy a tabot nem mikro usb-n keresztül töltjük, de akkor miért nem lehet ugyan azzal a töltővel a billentyűzetet is tölteni, miért kell annak meg mikro usb-s töltő  ;s ;h
A másik meg ha már a billentyűzet speciel csak ezzel a tabbal van, akkor miért nem lehetett esetleg egy töltő érintkezőt rá tenni és akkor egy töltővel lehetett volna tölteni mindkettőt
Nekem igazán ennyi kifogásolható dolog volt a tabbal
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2013. December 13. - 22:43:37
Ma kaptam kezbe a Q10-et.Ekezetet kilehet csikarni a billentyuzetbol?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2013. December 14. - 08:00:42
Ma kaptam kezbe a Q10-et.Ekezetet kilehet csikarni a billentyuzetbol?

Ha beállítottad magyarra a nyelvezetét, akkor pont úgy viselkednek a gombok, mint egy magyar kiosztású PC-s billentyűzeten
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2013. December 14. - 10:43:48
Üdv nektek!

Tegnap érkezett meg a CC Q10 tabom. Régóta dolgozok Androidos tesztelőként (Sony, HTC, Huawei) +egy GSM bolton keresztül más márkákhoz is hozzá jutok. Érdeklődéssel vártam a Q10-et, amit az anyagminősége, billentyűzete és ár/érték aránya miatt választottam ki magamnak.
Elsőre elég kettősek az érzéseim a kütyüvel kapcsolatban, mind szoftveres, mind pedig hardveres téren.

Na akkor kezdem :)
ráadásul szemét módon a rosszal fogom kezdeni, hogy a végére maradjon a jó :D

Javításra szoruló, zavaró gondok:
1. Az első, és egyben legzavaróbb hiba a kijelző rossz érzékelése. Azért írom hogy rossz, nem pedig azt, hogy túl érzékeny, vagy érzéketlen, mert hol ilyen hol olyan. Pl. szinte lehetetlen lapozni a menükben, a programokban és a launcherben a megszokott módon, nem csak a gyáriban, mindben, és a programok 99%-ban is. Mert lapozás helyett belépked az alkalmazásba amin áthúzom az ujjam. Nagyon speciálisan lehet csak lapozni (erősen odanyomva az ujjat kijelző széltől szélig húzva) de néha még így sem oké a dolog. Viszont pl a Google PLAY áruházban az alkalmazások telepítése/eltávolítása gombot annak csak egy pici pontján hajlandó érzékelni, így sokszor 7-8x kell rátapicskolni mire hajlandó érzékelni, az appdraverbe beléptető érintős gombocska is hasonlóan viselkedik/érzéketlen. Az értesítési sáv lehúzása pedig sokszor nem könnyű, elkezdem lehúzni majd visszaugrik, miközben fel se emeltem róla az ujjam, van hogy csak 3-4 próbálkozás után sikerül. Mind a jobb mind a bal oldalinál.
2. A második, és szintén elég zavaró hiba, hogy kritikán aluli módon halk a cucc, filmezés egyenesen lehetetlen vele, még olyan lejátszókkal is, amikben 200%-ra lehet húzni a hangerőt. Szó szerint lehetetlen, csak suttogást hallani. Zenéket talán még éppen hallani, de azokat is nagyon halkan. Halkabb, mint annak idején az Xperia X10-em, azt sem imádtam emiatt elárulom. Ráadásul 2 hangszóró van, és úgy halkabb a már eleve kritikán aluli hangerejű X10-nél. Mindemellett a dinamika is nulla, erőtlen vékony hangú egércincogás.
3. Ki-be kapcsolás után eléggé vacakol, körülményes a billentyűzet használata. Ugyanis ha ki-be kapcsoljuk, akkor nem fog működni utána a billel, törölni kell a párosítást és újra párosítani. Ami ráadásul nem is megy neki mindig elsőre, elég körülményes. Van 2 másik MTK-s tab nálam, azokat csak bedokkolom és csatlakoznak is ha párosítva vannak. Egyikkel sincs olyan gond mint a Q10-el. És azok kikapcsolás után is rögtön felismerik, mennek vele.
4. Ez a hiba nem jelentkezett rögtön, de ez is nagyon zavaró. Ez pedig a következő, egyik pillanatról a másikra, mindenféle új program telepítése nélkül elkezdte folyamatosan bedobálni, hogy "a naptár tárolás alkalmazás sajnos leállt" és ezt nem is hagyta abba, újraindítás után sem, így törölnöm kellett az apk-t. Viszont így nincs naptár és naptár szinkronizáció, ami elég nagy gond. Nem tudom esetleg ezt az appot amiről szó van "calendar provider.apk" vissza lehet e tenni valahonnan. A Sonys, HTC-s, Nexusos ugyanilyen app  nem működik hiába teszem a systembe és adom meg a jogokat.

Az eddig sorolt dolgok szerintem mind javíthatók szoftveresen. Tehát bár zavaróak, de akár múló problémák is lehetnek.
A következőkben már nem zavaró hibákról írok, csak olyan dolgokról amikkel:

nem voltam maximálisan elégedett:
Ilyen a rendszer sebesség és a teljesítmény. Mind a rendszerben, mind játékok közben előfordulnak akadások, több másodperces megtorpanások. Meg kell hagyni a hardver sem éppen bika, a szintetikus tesztek alapján sem, AnTuTu-ban, és Quadrantban pl annyi pontot ér el, mint egy lassan 2éves Xperia S, amiben lassan egy 3éves Qualcomm 2magos SOC van. Nem vártam természetesen Tegra teljesítményt, de azt hittem az MTK szintjét hozza majd, hát sajnos nem. Nagyon messze elmarad egy 4magos MTK-tól. Ez érződik a rendszer sebességén, az alkalmazások telepítésén, futtatásán is, a szintetikus tesztekben pedig több ezer pontokkal marad el az MTK 4magosától. Természetesen ez a két dolog összefügg amiről írtam rendszer sebesség/SOC. De valamennyit biztosan lehet csiszolni még rajta.

Ami még érdekes volt számomra, és előttem is írták, hogy miért AC töltő van hozzá? Aminek ráadásul a töltési teljesítménye is gyenge így nem tudja olyan gyorsan tölteni a tabot, mint ahogy használod. Azaz mint amilyen ütemben merül. A full feltöltés pedig több mint 5órát vesz igénybe még kikapcsolt állapotban is.
Szerencsére viszont a kis ajtó alatt van Micro USB nyílás is. Így a saját 1,8A-s Sony töltőmmel áthidaltam a problémát. Valami hasonlót kellett volna adni gyárilag is. Mert ugye eleve minek rá az AC ha ott a Micro USB az ajtaja alatt. Csak egy fölösleges csatlakozó semmi több.

Osztom továbbá az előttem szóló véleményét is. Ha a bill, kifejezetten ehhez a tabhoz készült, akkor meg lehetett volna csinálni Micro USB-n dokkolósra is, így nem kell csak 1töltés, ráadásul alkalom adtán a tab is tovább bírná, hiszen 2akksit tudna használni. Más gyártók pl (ASUS) ezt így is csinálják.

update:
utólag átgondolva ezt az AC-töltő dolgot, mégsem rossz lehetőség, hiszen ha a Micro USB-t lefoglalja éppen egy USB LAN vagy egy 3G stick, vagy OTG, akkor lehet tölteni az AC-n. De a töltő teljesítményére ez nem mentség. Nameg ezt meg lehetett volna oldani pl 2db Micro USB-vel is. Van erre is nem egy példa.

Nade végeztem a kekeckedéssel, jöjjenek a pozitív dolgok:

-rendszer tisztasága, kicsi RAM igénye (1GB-ból 800mb szabad gyárilag, de belekva is 400mb szabad RAM)
-kijelző fényereje, színei
-anyagminőség (fém, recsegés, ropogás, illesztési gondok nincsenek)
-nagyon jó üzemidő (5-6óra kijelző használat)
-minőségi, kényelmes, pontos fizikai bill
-be lehet állítani Magyar kiosztást (igaz ilyenkor a Z és Y felcserélődik) az ékezetes betűk pedig a szokásos helyre kerülnek.
(9-es után ö,ü,ó,ű;  p után: ő,ú;  l után: é,á
meg ezeken kívül még sok minden más helyre kerül. Érdemes felmatricázni a billt. Í betűt pl i+alt kombóval írhatunk. Mert ennek nem jutott gomb, ahova rákerülhetett volna. a nulla pedig bekerül az 1-es elé. A lényeg, hogy mindent lehet írni amit csak akarunk. Ezt a terjedelmes posztot is a Q10-ről írtam.
-melegedés szó szerint nulla, hosszan tartó nagy terhelés alatt sem melegszik, sőt, még csak nem is langyosodik
-gyári root és recovery, menüből is lehet recoverys mentést csinálni
-USB LAN és USB 3G Stick kezelésére szolgáló menüpontok (ilyet soha sem láttam egy gyártó egyetlen termékénél sem, le a kalappal)
-PC től is vesz át netet gyári adatkábellel, ilyen van a HTC-nél is de csak náluk a CC-n kívül ráadásul a kábelen érkező netet is megosztja, ahogy a HTC-k (egyszóval a vezetékes és vezeték nélküli internetre nem lehet panasz, sőt, remek munka, olyat mutat amit senki)
-erős, stabil Wifi
-bika GPU, a CPU teljesítményével ellentétben 3D-ben egyenesen tündököl a masina. Kiemelkedő teljesítménnyel. Adreno 320-al egyenértékű.


Rövid Összegzés:
Nem hibátlan cucc, de melyik hibátlan? Még a 200ezres gépek sem.
Ráadásul a hibák jó része javítható. Kivéve talán a halkság. Nem egy szélvész, ezt is meg kell hagyni, bekapcsolás után 4-5perc kell neki mire olyan téren magához tér, hogy használatba lehessen venni, de ehhez lehet alkalmazkodni. Továbbá azt is érdemes, sőt kötelező figyelembe venni, hogy billentyűzetes 10"-os tabletet, fém házban IPS kijelzővel sehol nem kapsz ennyiért. Egy ilyen bluetooth bill pedig 8-10ezer forint.
Az árát biztosan megéri, hogy nekem elég lesz e a teljesítménye ahhoz, amikhez nekem kell, majd kiderül a következő hetekben. Jelentkezem majd egy nagyobb lélegzetű teszttel is a cuccról.

Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2013. December 14. - 21:26:14
(http://img801.imageshack.us/img801/7258/8g5y.jpg)


Továbbá pár kihagyott és/vagy újabb hiba.

1. Főleg a bal alsó, de a többi kijelző háttérvilágítására szolgáló led is borzasztó mód bevilágít a kijelzőbe, egy nagy fény foltot okozva fekete színnél. Elég.... hogy is mondjam, viccesen néz ki. Ilyennel még nem találkoztam eddig.
2. Fülhallgatón semmit se lehet kezdeni a géppel, zene helyett egy össze vissza kavarodó háttérzaj hallatszik, amiben a szöveg csak borzasztó halkan hallatszik suttogva, a zenei kíséret mindent elnyom. Valami nagyon el van hangolva ezen a téren. Is.

----  600-s képtől nagyobbat ne tegyél már be  ----
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2013. December 14. - 22:35:14
Hát ez sikerült.Köszönöm a segitséget billentyűzettel kapcsolatban.Bár még ezt szoknom kell hogy nem látom a betűket irva,de legalább gyakorolhatom a nem odanézős gépelést. :)

.Na most meg nem tudok kérdőjelet ;j
Nem lenne rossz egy billentyűzet használati utasitás az ilyen bénáknak mint én ;d
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2013. December 15. - 01:13:49
Kérdőjel= "vessző"+shift


Közben a változatosság kedvéért újabb hiba:
A proci 1Ghz-n van maximalizálva, egészen pontosan 1008Mhz-n. Kivétel nélkül minden CPU program és benchmark ezt jelzi.
Tehát vagy el van írva az oldalon, vagy a kernelben lett rosszul belőve.

Ennyi hibát amennyit én összegyűjtöttem... ha javítjátok őket a legjobb tablet lesz :D
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2013. December 15. - 20:17:29
Hello.
Kedves Concorde!
Billenytyüzetre matricát lehet nálatok venni?
A másik kérdésem hogy a letöltések közé a terméknél nem lehetne betenni egy leirást a billentyüzetről?
Nekem még a bekapcsolás is macerás mert fogalmam sincs mi a helyes sorrend.
Nyomkodom felváltva a bekapcs gombot meg a connect gombot,közben irogatom a 0000-át vagyy az 1234-et.
Szóval nem igazán akar összejönni a kapcsolat mindig.
Mi a helyes sorrend egy kikapcsolt állapotból?
Hát valahogy nem tünik valami egyszerünek,vagy csak én bénázom?
Na mindegy szerintem egy leirás nem lenne rossz,hátha nem csak nekem ilyen akadós a dolog.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Admin - 2013. December 16. - 09:27:46
Hello.
Kedves Concorde!
Billenytyüzetre matricát lehet nálatok venni?
A másik kérdésem hogy a letöltések közé a terméknél nem lehetne betenni egy leirást a billentyüzetről?
Nekem még a bekapcsolás is macerás mert fogalmam sincs mi a helyes sorrend.
Nyomkodom felváltva a bekapcs gombot meg a connect gombot,közben irogatom a 0000-át vagyy az 1234-et.
Szóval nem igazán akar összejönni a kapcsolat mindig.
Mi a helyes sorrend egy kikapcsolt állapotból?
Hát valahogy nem tünik valami egyszerünek,vagy csak én bénázom?
Na mindegy szerintem egy leirás nem lenne rossz,hátha nem csak nekem ilyen akadós a dolog.

Billentyűmatricát nem árulunk, ezeket jellemzően számítástechnikai boltok szinte aprópénzért árulnak.

Nem 0000 vagy 1234-et kell nyomni, hanem minden eszköznek egyedi párosító kódja van!
A párosítást egy külön papírka írja le,(dobozban benne a T'0 és Q10 esetében is) de bemásolom tartalmát:Kapcsolja be tabján a Bluetooth funkciót.
( húzza el a BT bekapcsoló gombot BE állásba)


A Bluetooth állapotsorban kattintson az "Eszközök keresése" szövegre


A Bluetooth billentyűzet legyen bekapcsolva, illetve nyomjon rá a Connect feliratú gomjára,
ekkor a BT billentyűzet status feliratú ledje kéken villog


A Párosított eszközök felirat alatt a tablet a felderített eszközök listáját megjeleníti


Itt válassza a ki ( kattintson rá a tableten) "00:00:00:12:12:25"         számokból álló bluetooth billenytűzetet


A párosításhoz a tabon egy figyelmeztető ablak jelenik meg amelyben látható a párosításhoz szükséges ellenörző szám is.


A BT billentyűzeten üsse be ezt a négy(hat) számot majd nyomja le az Enter gombot.

Sikeres párosítás után megjelenik a tabon, hogy " GoClever" billentyűzet csatlakoztatva"

Ezután használhatja a BT billentyűzetet.

Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Admin - 2013. December 16. - 09:33:24

Közben a változatosság kedvéért újabb hiba:
A proci 1Ghz-n van maximalizálva, egészen pontosan 1008Mhz-n. Kivétel nélkül minden CPU program és benchmark ezt jelzi.
Tehát vagy el van írva az oldalon, vagy a kernelben lett rosszul belőve.

HÁT NEM!!!

A Q10-es tabletünkben  az AllWinner A31S processzora van.
A lapkagyártó leírása szerint ez "elméleti"  maximálisan 1,2GHz órajelű.

Az androidos készülékeknél statikus és dinamikus órajelről és annak állításáról beszélünk. Mi készülékeinknél a dinamikus órajel állítást alkalmazzuk, amely a felhasználási igény és erőforrás igénynek megfelelően változik.
A kernelben  a processzornak a freq range 120- 1200MHz  közé van beállítva.
A lépésközök 8 lépésben lépésben történnek.
Ha nem kell, akkor nem járatjuk túl épp az akku minél hosszabb üzemideje érdekében:
A gyártó által megadott elméleti maximális érték ezen fentiek alapján az optimális működés miatt készülékeinkben 1.00 GHz-re van állítva.

Rögtön jön egy másik kérdés az órajel kapcsán a készülék általános sebessége.

Ez egy rendkívül tág tartomány, amely a telepített programok fajtájától, a felhasználói beállításoktól nagymértékben függ.  Valamint nagy mértékben függ a Force GPU rendering értékétől.

(http://androidwiki.hu/doku.php?id=force_gpu_rendering)

Mivel a készülék gyártói alapesetben nem rootolt a processzor elméleti maximális értéket a dinamikus órajelállítás miatt nem is olvassák helyesen ezek a "tesztprogik" ;)
Olvassa viszont azt az általunk optimálisnak vélt értéket amihez a készüléket "optimalizáltuk".

Overclock tevékenységet nem tilthatunk, de ha visszaellenőrizhető módon a készülék emiatt hibásodik meg ( gondolok itt egy statikus 1,2 GHz órajelátállításra) akkor az garanciavesztő tényező!

Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2013. December 16. - 15:33:42
Rendben :)
tehát ez nem hiba :) megnyugtató :)
viszont a többi amit írtam az többnyire az, de egyébként nagyon jó kis tab, főleg ennyiért.

A halkságról mi a véleményetek?
Ennyi a maximum vagy majd tudtok rajta húzni későbbi frissítésben?
Számomra ez a legzavaróbb hibája. A többihez lehet alkalmazkodni. Persze ehhez is, egy hangszóró vásárlásával, csak ugye nem mindig megoldható hogy a hangszórókat is magammal vigyem.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2013. December 17. - 08:31:02
Billentyűmatricát nem árulunk, ezeket jellemzően számítástechnikai boltok szinte aprópénzért árulnak.

Nem 0000 vagy 1234-et kell nyomni, hanem minden eszköznek egyedi párosító kódja van!
A párosítást egy külön papírka írja le,(dobozban benne a T'0 és Q10 esetében is) de bemásolom tartalmát:Kapcsolja be tabján a Bluetooth funkciót.
( húzza el a BT bekapcsoló gombot BE állásba)


A Bluetooth állapotsorban kattintson az "Eszközök keresése" szövegre


A Bluetooth billentyűzet legyen bekapcsolva, illetve nyomjon rá a Connect feliratú gomjára,
ekkor a BT billentyűzet status feliratú ledje kéken villog


A Párosított eszközök felirat alatt a tablet a felderített eszközök listáját megjeleníti


Itt válassza a ki ( kattintson rá a tableten) "00:00:00:12:12:25"         számokból álló bluetooth billenytűzetet


A párosításhoz a tabon egy figyelmeztető ablak jelenik meg amelyben látható a párosításhoz szükséges ellenörző szám is.


A BT billentyűzeten üsse be ezt a négy(hat) számot majd nyomja le az Enter gombot.

Sikeres párosítás után megjelenik a tabon, hogy " GoClever" billentyűzet csatlakoztatva"

Ezután használhatja a BT billentyűzetet.Köszönöm a választ.Elővettem a dobozát,de nekem a garancia papir és a kezelési füzeten kivül nincs más papir.De végülis ez lényegtelen hisz itt megkaptam a leirást.Köszönöm.
Viszont továbbra sem lett egyszerübb a csatlakozás.
Bekapcsolom a billentyüzetet meg a tabon a bluetoothot,kiirja hogy csatlakozva,a tabon nem jelenik meg a billnetyüzet ha szövegdobozt nyitok,tehát látszólag oké a dolog,viszont hiába nyomok bármit a billentyüzeten,nem reagál.
Ilyenkor törölnöm kell a párositást,majd újra párositás után jó.Ez nem kicsit macerás.Vagy valamit nagyon rosszul csinálok.
A telefonom ha csatlakoztatni akarom,egyből simán megy.
Biztos én vagyok béna.
Nem értem hogy ha már egyszer párositottam,miért kell legközelebb megint ha használni akarom.

Ja és nekem nem a GoClever zöveg van ha csatlakoztatva van hanem ez:
Bluetooth Keyboard
  csatlakozva

Gondolom ez végülis nem lényeg,bár ez hozzátartozik a pontos leiráshoz.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2013. December 18. - 03:53:32
Csatlakozom.
Nem kötekedés képpen, de ez a külön papír nekem sem volt benne a dobozban. Úgy kellett kitalálni a dolgok menetét.
Valamint nekem is csak "Bloetooth Keyboard" felirat van csatlakozás után is. Bár ez aztán tényleg nem oszt nem szoroz. A neve nem befolyásolja a működését.
Így pár nap után is elégedett vagyok a cuccal.
Ha a hangerő és a kijelző érzékelése idővel javítva lesz akkor tökéletes lesz. Esetleg még a multitaskingon van mit csiszolni.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: aprilis1 - 2013. December 19. - 15:29:50
Heló! Páromnak vettem karácsonyra egy ilyen tabot; úgyhogy úgy kérdezek,h még ki se lett bontva ;D
Fentebb olvastam,h lehet tölteni telefon töltőről micro usbn is, ez egészséges? a billentyűzetet meg pl a laptopról lehet tölteni? vagy akár azt is telefontöltőről is az átalakítóval?
Előre is köszönöm!!! Ja és kellemes Ünnepeket + BUÉK !
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Admin - 2013. December 20. - 08:28:22
Fentebb olvastam,h lehet tölteni telefon töltőről micro usbn is, ez egészséges? a billentyűzetet meg pl a laptopról lehet tölteni? vagy akár azt is telefontöltőről is az átalakítóval?

Pontosítsunk!

Az alapcsomagban megtalálható BT billentyűzet "tok"  microUSB töltőalj csatlakozóval rendelkezik.
Ez tölthető így minden microUSB DC 5V-os hálózati töltővel ( 5V/800mA)
Természetesen tölthető számítógép USB portján át, a szintén az alapcsomagban lévő USB/microUSB kábel segítségével.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: aprilis1 - 2013. December 20. - 10:20:06
Köszönöm a gyors választ! Kérdésem leginkább arra a részére szerettem volna választ kapni,h a tablet is tölthető-e a micro usbn (amint azt írta "hurikan"),pl. telefon töltővel?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Admin - 2013. December 20. - 13:05:37
Köszönöm a gyors választ! Kérdésem leginkább arra a részére szerettem volna választ kapni,h a tablet is tölthető-e a micro usbn (amint azt írta "hurikan"),pl. telefon töltővel?

Igen tölthető, ugyanakkor ez a használati mód nem javallt.
A készülékben lévő töltésvezérlő elektronika elsősorban a saját csatlakozóján beérkező túlterhelés ellen véd.
A microUSB az nem ilyen, így egy esetleges meghibásodás a nem rendeltetésszerű használat.

(Na ezt jól leírtam, de nem véletlen hogy saját töltőcsatlakozóval rendelkezik a tab)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2013. December 21. - 10:25:38
Egy kis segitség kellene.
Hol találok illesztőprogramot ehhez a tabhoz?
win8-am van.
Phoenix suite bekapcs,usb hibakeresés kipipálva,viszont amikor először rádugtam a gépre,elkezdett automatikusan illesztőprogramot telepiteni,de pár mm-es zöld csíknál megállt,szöszölt még egy darabig majd nem tudta telepiteni.
Eszközkezelőben ez van:


[a csatolmányt egy admin törölte]
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2013. December 22. - 09:58:12
Ma egy igencsak bosszantó dolgot kellett felfedeznem.Szerettem volna hdmi kábellel csatlakoztatni a tabletet a tv-hez.
Hát ez a hülye csatlakozó kialakitásnak hála nem ment.
Ugyanis nem fér el a mini hdmi csatlakozó feje.
2 kábelem is van és egyik sem jó
Most majd keresgethetek olyan kábelt,aminek a feje esetleg laposabb,ha egyáltalán kapható ilyen.
Lesz 3 kábelem.Hurrá.
Köszönhető az idióta kialakitásnak. ;j
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: endruu - 2013. December 22. - 18:14:52
Ma egy igencsak bosszantó dolgot kellett felfedeznem.Szerettem volna hdmi kábellel csatlakoztatni a tabletet a tv-hez.
Hát ez a hülye csatlakozó kialakitásnak hála nem ment.
Ugyanis nem fér el a mini hdmi csatlakozó feje.
2 kábelem is van és egyik sem jó
Most majd keresgethetek olyan kábelt,aminek a feje esetleg laposabb,ha egyáltalán kapható ilyen.
Lesz 3 kábelem.Hurrá.
Köszönhető az idióta kialakitásnak. ;j

Speednél ugyanez van, próbálj smirglivel leszedni a csatlakozó fejéből, én is így csináltam.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2013. December 22. - 21:58:06
Kösz.Időközben mikor lehiggadtam késsel faragtam a csatlakozóból,de ez nem normális megoldás hogy a csatlakozóból kell leszedni hogy használhassuk.
Na mindegy.Ez van.
Ettől még ez a kialakitás elég gáz.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2013. December 29. - 07:41:48
Sajnos a HDMI dolgot én is megerősítem.
Én nem használom, így nem csiszolgatom le. De nem megy bele egy Mini HDMI csati sem. Nekem is van egy Sony-s meg egy T-Home beltérihez kapott Hama. Egyik sem megy bele. Tehát egy újabb használhatatlan pont a tableten.

Valamint a napokban rengetegszer felidegesített a billentyűzet. Rengetegszer érzékel össze vissza, hogy a bill ilyen silány e, avagy szoftveres gond azt nem tudom, de nagyon zavaró. Van hogy nem érzi ha lenyomom, van meg hogy lenyomom és elkezdi írni befelé a betűket össze vissza százával, olyan is van hogy lenyomok egy betűt, és 5-6másodperc múlva jelenik meg a képernyőn.
Tehát valami nagyon nem jó ezen a téren. A ROM is újra lett rakva a napokban, de a ROM újrahúzás előtt, és utána is csinálja. Próbáltam más billentyűzet appal, de azokkal is ugyan ez megy.

Ráadásul csinált olyat is a napokban, hogy egyszer csak elkezdett nem csatlakozni olyan Wifi hálózatokra, amikkel előtte semmi baja nem volt, először a munkahelyit dobta el és az istennek sem csatlakozott vissza, majd rá két napra az otthonival is ugyan ezt eljátszotta. Router restart, tablet restart, wifi ki-be kapcs, router driver frissítés semmi nem segített sem otthon sem a munkahelyen. Bár 2router nyilván nem is hibásodik meg 2nap különbséggel, már csak azért sem, mert mindkét helyen van ezköz rajta kívül is és mind csatlakozott hiba nélkül csak a Q10-nem. Majd ma reggel gondolt egyet és a munkahelyivel újra szóba áll, pedig semmi változás nincs azóta, sem router, sem tablet téren. Semmilyen wifi app nincs fent ami bezavarna, avagy semmi olyan ami az előző 1-2hétben ne lett volna rajta.... minden estre nagyon érdekes egyben borzasztóan bosszantó volt.


Összességében, és ezt nem sértésből mondom...
rengeteg olyan hibája van ennek a TAB-nak ami még a Kínai gyártóknál sem fordul elő. Írtam bőven az elmúlt 2hét alatt született hozzászólásaimban róluk.
Tesztelőként dolgozok, de sajnos az az őszinte igazság hogy ennyi bajom soha egy Androidos eszközzel nem volt.... sajnos az árán és anyag minőségén kívül semmi más előnye nincsen. Talán még a jó kijelző. De az benne van ennél olcsóbb TAB-okban is.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2013. December 29. - 09:00:15
Az illesztőt magától nekem sem tudta telepíteni sem WIN8-on sem XP-n.
De ha felteszed a Phonex-et, abból tudod telepíteni a drivereket. Amikor felajánlja a WIN hogy rákeres, válaszd ki hogy te választasz a listából, majd add meg neki a PhoenixSuit/driver mappát és onnan felteszi. Nekem így sikerült XP-n és WIN8-on is.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: bodrovics - 2013. December 29. - 11:08:27
Sziasztok!
Én is páromnak vettem ajándékba, más típusokkal szemben csak a BT billentyűzet miatt nyert, pedig azzal van a problémám is...
BT bill tényleg gáz (nekem se volt róla leírás), azt jelzi, hogy csatlakozva van, de mégse lehet írni vele. Csak az újrapárosítás segít.
(Android bug?: https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=42613)
(T10-nél azért nem volt ezzel hiba, mert ott még csak 4.1 van??)
Új sw van fent a honlapon??
K12A_ConCorde_Tab_Q10_20131104.img, nekem fent van: 4.2.2 JDQ39 20131108 (firmware version: V1.00), bár build day 20131101.
Szóval dátumok alapján nem egyértelmű, hogy melyik az újabb.
Egy changelog nem ártana...
Fórumokon azt látom, hogy mindenkinek a billentyűzettel van baja.
Ez tényleg nem lett tesztelve kereskedelmi forgalomba hozatal előtt? Egy sleep is elég, hogy már ne tudjon csatlakozni, ez elég hamar kibukott volna...
Remélem hamar jön hozzá javítás, 40 napig vissza lehet vinni a kereskedőhöz, nem akarom azt túllépni...
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: bodrovics - 2013. December 29. - 11:11:46
A ROM is újra lett rakva a napokban, de a ROM újrahúzás előtt, és utána is csinálja. Próbáltam más billentyűzet appal, de azokkal is ugyan ez megy.
A honlapon levőt tetted fel?
Milyen verziót jelez most?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Január 01. - 23:56:11
Igen, a honlapon lévőt.
Ugyan az ami előtte volt. JDQ39-es build.
Az Allwinneres progival tettem fel.

Egyébként arra rájöttem, hogy a billentyűzet, azaz a gépelés 90%-ban akkor zavarodik meg ha közben valami más is elkezdi terhelni a gépet, pl megy egy letöltés, szinkronizálás, Google PLAY-es alkalmazás frissítés, vagy hasonló dolgok. Tehát ha az ember gépelni akar tulajdonképpen mellette semmit se csinálhat, se letöltés, se szinkronizálás, se netes rádió, semmi.... azért ennyire ezektől nem szabadna ilyen szinten megzavarodnia. A hibajelenséget le is videóztam, később majd pár másik videóval és egy teszttel együtt publikálom is.

Viszont a napokban újra kellemes csalódás is ért, kaptam egy Sony SRS-BTV5-ös Bluetooth hangszórót. És a billentyűzetet és a hangszórótis röccenés nélkül kezeli együtt, tehát simn kommunikál egyszerre két eszközzel is a cucc :) pedig elvileg csak BT 2.1 van benne, bár hivatalos adat erről sehol sincs, sem a honlapon, sem a hozzá kapott dokumentumokban. Ezzel a kis BT kütyüvel pedig áthidaltam a TAB legzavaróbb hardveres gyengeségét a halkságot.

Visszatérve a terhelésre, azt már írtam, hogy teljesítményileg kicsit csalódás ennek a SOC-nak a CPU része, elég gyenguszka ez a 4magos AllWinner. 4magos rokchip és MTK is füldbe döngöli, de még ezek 2magos változatai is. Igaz a játékok jól futnak a GPU miatt, de más dolgok pl alkalmazás telepítések, szinkronizációk, böngészés, youtube is erősen meg tudják akasztani a gépet, de leginkább alkalmazások településekor mutatkozik meg a gyengeség.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 02. - 10:21:50
Sziasztok!
Jézuska hozott nekem is egy ilyen tabletet, így beregisztráltam ebbe a fórumba, hogy kicsit okosodjak a gépről. Meg kell, hogy mondjam, én nagyon elégedett vagyok vele eddig. Elolvastam több tesztet vele kapcsolatban és Hurikán véleményét is (köszönet érte!). Az utóbbiban leírt hibák közül a képernyő "rossz érzékelését" én nem tapasztalom, nálam tökélétesen működik az érintésekre. És én azt sem vettem észre, hogy indokolatlanul leállnának bizonyos alkalmazások. Sajnos viszont halknak valóban elég halk a készülék, gyatra a beépített hangszórók minösége. Továbbá - ahogy ezt már többen is írtátok - a BT billentyűzettel való kapcsolódás nehézkes, mivel minden alkalommal újra kell párosítani. Viszont ha ez megvolt, nálam nem jelentekezett hiba, megtartotta a kapcsolatot stabilan, még ha lement alvó állapotba és utána "felébresztetettem", akkor is helyreállt kb. 2 mp alatt. Talán az első billentyűleütést nem érzékelte, de a másodikat már igen és aztán ment jól minden. Ha egyidőben más BT-s eszköz (pl. hangszóró) is csatlakozott és működött, akkor sem volt gond a billentyűzettel. Nem érzem különösebben lassúnak sem a gépet, bár nagy teljesítmény-igényű appokat, játékokat azt hiszem nem használok, illetve eddig nem használtam. Szóval a mindennapi netezéshez, hírolvasáshoz, levelezéshez, fészbúkozáshoz, esetleg kevés szövegszerkesztéshez (ide a billentyűzet kifejezetten jól jön!), esetleg filmnézéshez, zenehallgatáshoz, kevés angry birds-höz nagyonis megfelelő. Apropó zene hallgatás. Ugyan - ahogy írtam - a beépített hangszóró gyengus, de a hozzá adott füles nekem nagyon jól szól! Van persze otthon más, jobb minőségú cucc is, de ez sem rossz. Valahol, valamelyik tesztben olvastam (lehet, hogy itt a fórumon?), hogy nagyon vacak a fülhallgató, én ezt nem tapasztaltam.
Van egy telenoros mobil internet stickem (Huawei E3276, LTE-s csomaggal). Ezt egyelőre 3G WiFi routeren keresztül tudom csak használni (kaptam egyet kölcsönbe). Ugyanis ez a modem a tablet által nem támogatott. Letöltöttem a PPP Widgetet, amivel elvileg lehetne direktben, OTG kábellel is használni, de hogy működjön, root-olni kéne a cuccot. Ebben tudna valaki segíteni?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: aprilis1 - 2014. Január 02. - 12:42:35
Sziasztok!
Valaki tud olyan módot amivel össze lehetne kötni a tabot nyomtatóval usb-n keresztül? A nyomtató tudja még a pict bridge-t. Elvileg látja csak nem tudja mi az... Ha valakinek van 5lete előre is köszi!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Január 02. - 13:10:08
Sziasztok!
Valaki tud olyan módot amivel össze lehetne kötni a tabot nyomtatóval usb-n keresztül? A nyomtató tudja még a pict bridge-t. Elvileg látja csak nem tudja mi az... Ha valakinek van 5lete előre is köszi!

A googleplayről letölthető printershare alkalmazással próbáld ki, a legjobb a nyomtatók kezelésében
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: CsaB - 2014. Január 03. - 09:29:03
Sziasztok
Nekem is karira hozott a Jézuska egy Q10-et és meg kell mondjam nagyon meg vagyok vele elégedve.
Pár apróság amit hiányolok:
- a BT bill akumulátoráról és annak működési adatairól semmi sem szól hivatalos tollból, csak egy tesztben találtam, hogy kb mennyi ideig bÍrja a bill töltés nélkül. de ezen kÍvül semmi hivatalos info nincs.
- hiányolom a bill lemerülés és teljesen töltött állpot jelzését, semmi sem jelzi hogy le fog merülni ill. hogy fel van töltve használhatsz tovább :-X
- nekem amikor kapcsolódási problémám adódott akkor a bill tabhoz csatlakoztatása /töltésre rakás/ után megszűnt, majd amikor a töltés már szerintem kb elég volt, vagy meguntam a kábel köteget a tab mögött levettem és akkor jött a csatlakozási probléma de olyankor akkor kb 20-30 perces idegölő meló, hogy újra felismerje elfogadja a tab, valamiért látja, csatlakoztatva van, mégsem működik, de törölni sem lehet a kapcslatot.
- a kicsi hosszú "Í" betű nekem személy szerint mocskosul hiányzik.

Nem tudom itt lehet-e javaslatot v. ötletet adni frissÍtési javÍtásokhoz, de én szeretnék tenni. A kicsi "Í" ha már a Left Shift nem volt elég, hogy 1,5 bill hosszú legyen, hogy maradjon hely az Í betűnknek, akkor az FN billenytűvel kombinációban elérhetővé lehetne tenni a rövid "i" betűvel egy billentyűn. Ehhez nem kell semmi csak egy softveres frissÍtés egy plusz billentyű kombinázióval.
A másik igaz ez nem tudom mennyire megoldható és nem tudom nem e Így is működik, a bill merülés kijelzése. Ugye csatlakoztatott állapotban  a Connect gomb feletti LED (kék) világt folyamatosan. Ez vagy a Power LED (piros) ha a bill kb 10% környékére merül, villogással jelezhetne. Bár tudom elméletileg ha lemerül úgyis észre veszem mert nem működik és a Kék LED sem világt tova, de akkor is egy plusz információ lenne. De a teljes töltöttség kijelzése az nagyon hiányzik. Az is megoldható lett volna a LEDek asználatával. pl ha a töltés közben a piros led mellett a kék led világÍtana ha teljesen töltött állapotba kerül.

Egyébként viszont teljesen meg vagyok elégedve a szerkezettel. Csatlakoztatva egy HP BT egeret teljes mértékben kiváltaná a laptopot ha az a fránya Í betű kicsiben is előcsalogatható lenne.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Pyrooo - 2014. Január 03. - 09:48:20
Sziasztok
Nekem is karira hozott a Jézuska egy Q10-et és meg kell mondjam nagyon meg vagyok vele elégedve.
Pár apróság amit hiányolok:
- a BT bill akumulátoráról és annak működési adatairól semmi sem szól hivatalos tollból, csak egy tesztben találtam, hogy kb mennyi ideig bÍrja a bill töltés nélkül. de ezen kÍvül semmi hivatalos info nincs.
- hiányolom a bill lemerülés és teljesen töltött állpot jelzését, semmi sem jelzi hogy le fog merülni ill. hogy fel van töltve használhatsz tovább :-X
- nekem amikor kapcsolódási problémám adódott akkor a bill tabhoz csatlakoztatása /töltésre rakás/ után megszűnt, majd amikor a töltés már szerintem kb elég volt, vagy meguntam a kábel köteget a tab mögött levettem és akkor jött a csatlakozási probléma de olyankor akkor kb 20-30 perces idegölő meló, hogy újra felismerje elfogadja a tab, valamiért látja, csatlakoztatva van, mégsem működik, de törölni sem lehet a kapcslatot.
- a kicsi hosszú "Í" betű nekem személy szerint mocskosul hiányzik.

Nem tudom itt lehet-e javaslatot v. ötletet adni frissÍtési javÍtásokhoz, de én szeretnék tenni. A kicsi "Í" ha már a Left Shift nem volt elég, hogy 1,5 bill hosszú legyen, hogy maradjon hely az Í betűnknek, akkor az FN billenytűvel kombinációban elérhetővé lehetne tenni a rövid "i" betűvel egy billentyűn. Ehhez nem kell semmi csak egy softveres frissÍtés egy plusz billentyű kombinázióval.
A másik igaz ez nem tudom mennyire megoldható és nem tudom nem e Így is működik, a bill merülés kijelzése. Ugye csatlakoztatott állapotban  a Connect gomb feletti LED (kék) világt folyamatosan. Ez vagy a Power LED (piros) ha a bill kb 10% környékére merül, villogással jelezhetne. Bár tudom elméletileg ha lemerül úgyis észre veszem mert nem működik és a Kék LED sem világt tova, de akkor is egy plusz információ lenne. De a teljes töltöttség kijelzése az nagyon hiányzik. Az is megoldható lett volna a LEDek asználatával. pl ha a töltés közben a piros led mellett a kék led világÍtana ha teljesen töltött állapotba kerül.

Egyébként viszont teljesen meg vagyok elégedve a szerkezettel. Csatlakoztatva egy HP BT egeret teljes mértékben kiváltaná a laptopot ha az a fránya Í betű kicsiben is előcsalogatható lenne.

Ámbár ezt a tabot nem ismerem, a kicsi "í" elvileg Alt Gr + j kombinációval előhozható. Egy próbát megér :)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 03. - 10:15:59
Megerősítem: í betű előcsalogatása: jobb alt + j  ;)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 03. - 10:18:49
És még 2 kérdés. A billentyűzeten a space két oldalán levő, "command" feliratú gombok mire szolgálnak? (bocs, ha nagyon triviális a kérdés...)
A másik még mindig a rootolással kapcsolatos. Ez a megoldás vajon használható? http://howto.cnet.com/8301-11310_39-57608195-285/how-to-easily-root-an-android-device/
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: bodrovics - 2014. Január 03. - 11:49:40
Ezzel a progival lehet mappelni a különböző billentyűket:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelper&hl=hu
De persze mindez nem kell, ha a gyártó megcsinálja a megfelelő keylayout fájlt (http://source.android.com/devices/tech/input/key-layout-files.html).
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: bodrovics - 2014. Január 03. - 11:53:14
... Letöltöttem a PPP Widgetet, amivel elvileg lehetne direktben, OTG kábellel is használni, de hogy működjön, root-olni kéne a cuccot. Ebben tudna valaki segíteni?
root:
http://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.mgyun.com%2Fvroot
Letölt, telepít, root-ol, majd supersu telepítése, ami lecserélni a kínai su progit...
Lehet, hogy hülye módszer, de működik :)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 03. - 12:07:24
root:
http://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.mgyun.com%2Fvroot
Letölt, telepít, root-ol, majd supersu telepítése, ami lecserélni a kínai su progit...
Lehet, hogy hülye módszer, de működik :)

Köszi, hétvégén kipróbálom!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Január 03. - 18:37:25
Ezzel a progival lehet mappelni a különböző billentyűket:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelper&hl=hu
De persze mindez nem kell, ha a gyártó megcsinálja a megfelelő keylayout fájlt (http://source.android.com/devices/tech/input/key-layout-files.html).

És had kérdezzem meg már hogy minek külön program olyanhoz, amit alapból is tudd a billentyűzet  ;h ;d
Komolyan, megint megy a hülyeség írása

A gyíkba is le van írva, hogy mit kell csinálni, hogy magyar ékezetes legyen, minden segéd alkalmazás nélkül
Én már kb. 7-8 éve használok angol kiosztású billentyűzetet a PC-n és semmi bajom vele
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: bodrovics - 2014. Január 03. - 22:46:03
És had kérdezzem meg már hogy minek külön program olyanhoz, amit alapból is tudd a billentyűzet  ;h ;d
Komolyan, megint megy a hülyeség írása

A gyíkba is le van írva, hogy mit kell csinálni, hogy magyar ékezetes legyen, minden segéd alkalmazás nélkül
Én már kb. 7-8 éve használok angol kiosztású billentyűzetet a PC-n és semmi bajom vele

NEM a magyarításra, hanem erre a kérdésre volt a válasz, csak nem idéztem...
Idézet
A billentyűzeten a space két oldalán levő, "command" feliratú gombok mire szolgálnak?
Illetve az FN billkombókhoz lehet használni, amik default nem működnek....
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Január 04. - 10:15:17
Sziasztok!
Én is tulaja vagyok egy ilyen tabnak,azért regeltem ide hogy kiküszöböljem a problémakat,mert vannak nem kicsik..
Olyan kérdésem is lenne hozzátok,hogy érdemes-e romot cserélni,vagy vigyem szervizbe ?elég gyorsan belaktam,vannak akadások amint irtátok is,nem irom le mégegyszer.Szoftvercserélés menetére lennék kiváncsi,esetleg gyorsabb stabilabb-e a működése?!
Skypolni szeretnék sokat,de ez majdnem mindig vmi hibába ütközik..
üdv
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Pyrooo - 2014. Január 04. - 10:56:31
Sziasztok!
Én is tulaja vagyok egy ilyen tabnak,azért regeltem ide hogy kiküszöböljem a problémakat,mert vannak nem kicsik..
Olyan kérdésem is lenne hozzátok,hogy érdemes-e romot cserélni,vagy vigyem szervizbe ?elég gyorsan belaktam,vannak akadások amint irtátok is,nem irom le mégegyszer.Szoftvercserélés menetére lennék kiváncsi,esetleg gyorsabb stabilabb-e a működése?!
Skypolni szeretnék sokat,de ez majdnem mindig vmi hibába ütközik..
üdv

A Skype nem feltétlenül a tab hibája, hiszen tapasztalataim szerint egyes prémiumgyártók csúcskészülékein kívül fagy és leáll.
Ajánlom helyette inkább a vibert, hangouts-ot mind a kettőt remekül lehet használni általában minden fajta készüléken.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Január 04. - 12:16:55
A Skype nem feltétlenül a tab hibája, hiszen tapasztalataim szerint egyes prémiumgyártók csúcskészülékein kívül fagy és leáll.
Ajánlom helyette inkább a vibert, hangouts-ot mind a kettőt remekül lehet használni általában minden fajta készüléken.

Ezt megfejelve, saját tapasztalat, hogy a hangouts, videó telefonálásra sokkal de sokkal jobb mint a skype
Én már át tértem rá teljesen. A húgommal Amerikába olyan tisztán hallottuk és láttuk egymást, mint ha egymás mellet ültünk volna
A skype soha nem volt ilyen tiszta hanggal
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Pyrooo - 2014. Január 04. - 13:50:00
Ezt megfejelve, saját tapasztalat, hogy a hangouts, videó telefonálásra sokkal de sokkal jobb mint a skype
Én már át tértem rá teljesen. A húgommal Amerikába olyan tisztán hallottuk és láttuk egymást, mint ha egymás mellet ültünk volna
A skype soha nem volt ilyen tiszta hanggal

Egyetértek, bár én keveset videótelefonálok ezért Viber a nyerő nálam, de a Hangouts videótelefonálásban verhetetlen és stabil (az üzenetküldője viszont nem tetszik).
Skypról már régen leszoktam
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Január 04. - 18:56:18
A másik problémám viszont a flash player...
Ezen a készüléken nincs?van rajt ikon megnyitom valami weboldalt nyit meg..nekem a facebook játékokhoz kellene,azt irja frissitsem az adobe flasht mert nem indul..és ha rányomok akkor meg azt irja hogy ehhez a készülékhez nincs!!!hogy lehetne ezt életbe léptetni?help
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 04. - 20:44:27
Sikerült a rootolás, bár a kínai oldal kicsit érdekes volt... Merész módon csak klikkelgettem a zöld gombokra, de sikerült. Így már működik a PPP Widget, de sajnos a modemet nem akarja elindítani (modem: Huawei E3276). Látja, észleli a modemet, a modem is azt jelzi, hogy látja az LTE hálózatot, de amikor a kapcsolódásra klikkelek, nem kapcsolódik, kis idő után ismét disconnected-et jelez. A beállításokat is átnéztem, azt hiszem, mindent jól állítottam be. Valami ötlet valakinek? Esetleg hasonló probléma adódott valakinél már?

nonee-nek: úgy tudom, ez a tab gyárilag nem támogatja a flash-t és a flash-es weboldalak sem hozhatók így be. Az ikont én sem igazán értem...
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Január 04. - 21:23:05
:( ez igen.köszi a választ,úgy adták el nekem hogy micsoda!???úgy pörögnek a facebook játékok 4magos a gép!!!!szerinted?most vigyem vissza?nekem azért kellett volna hogy fel se keljek az ágybol aa pc elé ülni...:):(
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Január 05. - 09:20:55
nonee-nek: úgy tudom, ez a tab gyárilag nem támogatja a flash-t és a flash-es weboldalak sem hozhatók így be. Az ikont én sem igazán értem...
:( ez igen.köszi a választ,úgy adták el nekem hogy micsoda!???úgy pörögnek a facebook játékok 4magos a gép!!!!szerinted?most vigyem vissza?nekem azért kellett volna hogy fel se keljek az ágybol aa pc elé ülni...:):(

Ugye megint a tudatlanság dominál és íródik le
Gondolom tudtok netezni, akkor a  ;e és nézzetek már utána a dolognak, mielőtt a tabra vagy a CC-re fogtok valami hülyeséget

A flash player a  a 4.1.1-s android rendszertól nem támogatott és az Adobe be is fejezte a fejlesztését az ICS (4.0.4)-s rendszernél
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Január 05. - 09:48:06
Köszi a választ!ha tudtam volna rákeresek,tudom a google a barátom,azért jöttem ide hogy kérdezzek elvileg ez egy Forum nem??ha tudatlan vagyok inkább megkérdezem itt minthogy a googléval szarakodjak!van rá megoldás akkor?régebbi romra cseréljek?ha igen akkor van esetleg leírásod hogy mit csináljak?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 05. - 15:47:17
Szevasztok!

Én is a tulajok közé tartozom. A miskoc ED-ben vettem és a dobozában nem volt garanciapapír! Ez így normális, vagy menjek vissza reklamálni? Természetesen a számlám megvan hozzá!

más: Milyen tokot, tudnátok ajánlani amibe a billentyűzettel együtt elfér?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Január 06. - 12:30:30
Sziasztok!Milyen romra érdemes cserélni a gyárit?vki vmi tapasztalat?üdv
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: barca - 2014. Január 06. - 16:16:16
Ma egy igencsak bosszantó dolgot kellett felfedeznem.Szerettem volna hdmi kábellel csatlakoztatni a tabletet a tv-hez.
Hát ez a hülye csatlakozó kialakitásnak hála nem ment.
Ugyanis nem fér el a mini hdmi csatlakozó feje.
2 kábelem is van és egyik sem jó
Most majd keresgethetek olyan kábelt,aminek a feje esetleg laposabb,ha egyáltalán kapható ilyen.
Lesz 3 kábelem.Hurrá.
Köszönhető az idióta kialakitásnak. ;j

A gyártók a miniHDMI és microHDMI csatlakozókat szabvány híján gyártói ajánlás szerint készítik. Ez viszont azt jelenti, hogy a forgalmazója adott eszközhöz saját kiegészítőt ajánl.
 Ez nem csak a ConCorde esetén igaz, hanem szinte mindenkinél, hogy A tablet kiegészítője nem biztos, hogy B eszközhöz jó.

A Q10 és a T10 tablet is mélyített csatlakozót használ amihez a 10-es fejes miniHMDI kábelek valók.
Ilyet a ConCordnál is lehet venni:
http://kepfeltoltes.hu/140106/ConCordeQ10T10HDMI_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: barca - 2014. Január 06. - 16:24:08
Szevasztok!

Én is a tulajok közé tartozom. A miskoc ED-ben vettem és a dobozában nem volt garanciapapír! Ez így normális, vagy menjek vissza reklamálni? Természetesen a számlám megvan hozzá!

más: Milyen tokot, tudnátok ajánlani amibe a billentyűzettel együtt elfér?

A Q10 tablet doboza zsugorfóliázott.
Elviekben ezt a vevője maga szakítja fel! Ha ez bontott volt akkor ezt nem találjuk már rajta.
Ha zsugorfóliázás ellenére nem volt garanciapapír az csomagolási hiba, akkor az ED felé számlájával érvényesíthető a garancia.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: barca - 2014. Január 07. - 08:57:59
A másik problémám viszont a flash player...
Ezen a készüléken nincs?van rajt ikon megnyitom valami weboldalt nyit meg..nekem a facebook játékokhoz kellene,azt irja frissitsem az adobe flasht mert nem indul..és ha rányomok akkor meg azt irja hogy ehhez a készülékhez nincs!!!hogy lehetne ezt életbe léptetni?help

Ahogy írták korábban is az elöttem szólók a Flash az androidból száműzve lett hivatalosan.
Ennél hitelesebben nem is lehetne leírni.
http://forums.adobe.com/thread/1331060

Korábban az iOS volt az ami flashmentes volt, most a fene nagy szabadság elhozta ezt az android világába is.

Ennél több lehetőség nincs:
http://www.androidpit.com/how-to-install-flash-player-on-android

Valamint a Puffin browser  ;)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Január 07. - 10:15:10
Ezer hála neked!Látom azért te is a világ legjobb csapatának szurkolsz!!VISCA BARCA !VISCA CATALUNYA!leprobálom sikerrel járok e!üdv ;k
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: barca - 2014. Január 07. - 11:12:03
Ezer hála neked!

„Més que un club”  ;k
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Január 07. - 11:39:46
Igazából van olyan játék ami elindul...amihez flash kell,meg van olyan is ami kiirja hogy frissítsek..:(
De szerintem tökéletes!!köszi mégegyszer a tökéletes választ!!

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_SQd_s07NtdqIsjqo0qjhSWgd3iUm4j5bHCa7IkbtJkRwyD14Xw
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 12. - 16:33:43
Rá lehet valamilyen CWM-et tölteni? Hogy lehessen nandroid backup-ot készíteni?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 15. - 09:51:24
Sziasztok! Két kérdés... bár ezek inkább általános androidos kérdések, mintsem CC Q10 specifikusak.
Szóval az egyik: hogy lehet szóra bírni a kicsikét? Azaz hogy visszaválaszoljon, ha kérdezem. Úgy értem, a Google hangfelismerés alkalmazás használata során. Amit mondok neki, azt elég jól megérti, angolul is és magyarul is, mert kiírja a képernyőre. Ha pl. megkérdezem, hogy how is the weather, gyönyörűen behoz valamilyen időjárási weboldalt. De hogy lehetne rávenni, hogy mondja is el, milyen lesz az idő (angolul, persze)? A kollégám Nexus 4 telefonja simán kimondja. Megnéztem a beállításait, nem igazán találtam különbséget.
Másik kérdés is egy alkalmazással kapcsolatos. A Google Sky Map-pal. Ezzel lehetne az eget kémlelni és közben a képernyőn a csillagok, égitestek látszanak, a nevükkel, stb. És amerre tartom a tabot, annak megfelelő égterületet mutatna. Azonban ez nem nagyon van így a valóságban, lényegében mindig ugyanaz van a képernyőn, bár a kép mozog, de nem nem követi valójában az égi viszonyokat. Mi lehet ennek az oka? Ha a gépben van "iránytű" és helyzetérzékelő, akkor ennek működnie kéne. Nexusosn ez is gyönyörűen fut... tudom, az a gép egy kicsit más kategória.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: dobyyde - 2014. Január 24. - 13:48:07
Úgy látszik a q10 is a felejtős tabletekhez tartozik.De legalább van hozzá egy letölthető  4.2.2 op rendszer,nem úgy mint a t10-hez. Tényleg csak ennyire tellik concorde? Nem várok választ, mert az csak maszatolás lenne.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2014. Január 24. - 17:34:02
Sziasztok,

alapvetően meg vagyok elégedve a tablettel, 3 problémám van - ebből kettőt már sokan megírtak korábban:
- a billentyűzet kapcsolódása valóban nem a legfelhasználóbarátabb. A telefonomhoz használt bluetooth headsetet (Jabra Tag) simán össze bírtam társítani a tablettel (is), semmilyen gondja nincs (egyet kivéve), a billentyűzet viszont dobálja a kapcsolatot, és van, hogy csak újratársítással lehet bele életet lehelni.
- kérdésem, hogy megfelelő HDMI kábelt talált-e már valaki valahol a tablethez? A Concorde-nál nem volt, az Extreme Digitalban szintén csak olyan kábelt lehetett kapni, amit csak reszelgetéssel lehetne beerőltetni, és nem vagyok most kísérletező hangulatban. Fontos lenne, mert az egyik fő felhasználás, amire vettem a tabletet, hogy okostévén / projectoron tudjak prezentációkat tartani. :S
- a másik fontos problémám a bluetooth headset. Mint említettem, egy Jabra Tag sztereó bluetooth headsetem van, ami a telefonommal (Concorde 5000) remekül működik; a tableten filmet nézve azonban kb. fél másodperces lag van, ami nem sok, de ahhoz pont elég, hogy zavaró legyen. A vezetékes fülessel nincs ilyen gond. Erre van szoftveres megoldás?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 25. - 21:04:08
Én az e-bay-ről rendeltem, reszeltem és tökéletesen működik, igaz csak 1280x720-as felbontásban.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Január 26. - 05:06:12
Én az e-bay-ről rendeltem, reszeltem és tökéletesen működik, igaz csak 1280x720-as felbontásban.

Dobnál nekem egy linket hogy melyik az?üdv
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: bodrovics - 2014. Január 26. - 09:59:36
A billentyűzet hibára:
2 hét szerviz után kiderült, hogy sem a tablet, sem a billentyűzet nem hibás, csak szoftveres hiba van.
Várják a(z eredeti) gyártótól az Android hibajavítását...
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 26. - 11:36:23
HDMI kábel:

http://www.ebay.co.uk/itm/130859026644
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 26. - 11:37:16
A billentyűzet hibára:
2 hét szerviz után kiderült, hogy sem a tablet, sem a billentyűzet nem hibás, csak szoftveres hiba van.
Várják a(z eredeti) gyártótól az Android hibajavítását...

Na arra, akkor várhatunk....
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2014. Január 28. - 11:37:46
Hát gyerekek, ez a billentyűzet használhatatlan. Ha  nem kapcsolódási hiba van, akkor egy lenyomásra bevisz 5000 karaktert, tök mindegy, mi történik.  ;j
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 28. - 20:05:46
Hát gyerekek, ez a billentyűzet használhatatlan. Ha  nem kapcsolódási hiba van, akkor egy lenyomásra bevisz 5000 karaktert, tök mindegy, mi történik.  ;j

Nagy az anomália az tuti. Hátha tényleg segít a frissítés. Egyszer! ;j
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Január 29. - 07:19:51
Fúha.
Megy a hisztipisztimiszti rendesen. :)

1. a bill hiba javítva lesz 4.4.X-ben
2. A 4.4.X hamarosan kint lesz a Q10 re, kb. 1-1.5hónap, amint a tesztek sikerrel zárulnak
3. Több más kisebb nagyobb hiba is javítva lesz majd. (USB tároló és SD olvasás, bluetooth bill, hangerőn is csiszolnak stb.)

Tehát no para.
Sokkal nagyobb gyártóknál is vannak nagyobb hibák is és máshol sem feltétlenül jönnek gyorsabban a frissítések... főleg nem ebben az árkategóriában.
De hozhatom példának az LG G2-t, Huawei P6-ot és Huawei tableteket, ezek drágábbak, minimum ugyan ennyi ha nem több hiba van bennük és szintén 4.2.2 van még rajtuk. Jön rájuk majd 4.4 valamikor áprilisban... olyanokhoz meg mint a Samsung, Sony, HTC ne hasonlítsuk már a CC-t. Majd akkor, ha ugyan annyiért adja a cuccait mint ezek (úgy értem ugyan azt a hardvert ugyan annyiért) és ennek ellenére nem jönnek a frissítések 3-4 hónapon belül, akkor majd lehet sírni. :) addig viszont nem. Ha veszel egy Opel Astrát sem sírsz, hogy miért nem megy úgy mint egy BMW.
És ezzel nem védeni akarom őket, volt nálam is pár hiba, csak azért kezeljük már reálisan a dolgokat. ;) és ne várjunk el olyan szolgáltatásokat amiket még sokkal nagyobb gyártók, jóval drágább készülékeinél sem kapunk meg.

Nálam is előjönnek hibák.... az hogy sokat ír be a betűkből, az hogy kapcsolódási hiba van, stb. Én is felidegesítem magam rajta néha, de akkor eszembe jut mennyiért vettem. És máshol mennyi lett volna ugyan ez. Arról meg, hogy a bill. beszállítója elb.szta a bill szoftverét igazán nem tehet a CC.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2014. Január 29. - 14:21:01
Nem hisztizni akartam, bár lehet, hogy gyanúsan annak tűnt :)

Mint írtam, alapvetően meg vagyok elégedve a tablettel, a hibák ellenére is aláírom, hogy ár/érték arányban nagyon is okés a dolog.

Közben én is olvasgattam mindenféléket, és tényleg úgy néz ki, hogy nem gyártói hiba, hanem a 4.2 problémája. Abban bízom, hogy a 4.4 nem csak a billentyűzet hibát fogja javítani, hanem a bluetooth füles lagját is. Ha ez a két probléma megoldódik egy pár hónapon belül (és még HDMI kábelt is sikerül szerezni olyat, ami passzol), akkor 1000%-ig elégedett leszek :)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Január 29. - 17:17:26
Bluetooth füles laggja?
Nekem nagyon jól megy Bluetooth fülessel meg hangszóróval is.
Nem a bluetoothal van gond, meg nem is a 4.2-vel, hanem a billentyűzet konfigurációjával amibe a CC nem tud belenyúlni.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 29. - 19:37:08
Fúha.
Megy a hisztipisztimiszti rendesen. :)

1. a bill hiba javítva lesz 4.4.X-ben
2. A 4.4.X hamarosan kint lesz a Q10 re, kb. 1-1.5hónap, amint a tesztek sikerrel zárulnak
3. Több más kisebb nagyobb hiba is javítva lesz majd. (USB tároló és SD olvasás, bluetooth bill, hangerőn is csiszolnak stb.)

Tehát no para.
Sokkal nagyobb gyártóknál is vannak nagyobb hibák is és máshol sem feltétlenül jönnek gyorsabban a frissítések... főleg nem ebben az árkategóriában.
De hozhatom példának az LG G2-t, Huawei P6-ot és Huawei tableteket, ezek drágábbak, minimum ugyan ennyi ha nem több hiba van bennük és szintén 4.2.2 van még rajtuk. Jön rájuk majd 4.4 valamikor áprilisban... olyanokhoz meg mint a Samsung, Sony, HTC ne hasonlítsuk már a CC-t. Majd akkor, ha ugyan annyiért adja a cuccait mint ezek (úgy értem ugyan azt a hardvert ugyan annyiért) és ennek ellenére nem jönnek a frissítések 3-4 hónapon belül, akkor majd lehet sírni. :) addig viszont nem. Ha veszel egy Opel Astrát sem sírsz, hogy miért nem megy úgy mint egy BMW.
És ezzel nem védeni akarom őket, volt nálam is pár hiba, csak azért kezeljük már reálisan a dolgokat. ;) és ne várjunk el olyan szolgáltatásokat amiket még sokkal nagyobb gyártók, jóval drágább készülékeinél sem kapunk meg.

Nálam is előjönnek hibák.... az hogy sokat ír be a betűkből, az hogy kapcsolódási hiba van, stb. Én is felidegesítem magam rajta néha, de akkor eszembe jut mennyiért vettem. És máshol mennyi lett volna ugyan ez. Arról meg, hogy a bill. beszállítója elb.szta a bill szoftverét igazán nem tehet a CC.

Ezeket az információkat a Concorde is meg tudja erősíteni?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Január 29. - 20:22:49
Ha megkérdezed meg :)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: dobyyde - 2014. Január 29. - 20:40:17
Üdv

Én kiváncsi vagyok a válaszukra,főleg a frissitéssel kapcsolatban.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Január 29. - 20:45:58
Üdv

Én kiváncsi vagyok a válaszukra,főleg a frissitéssel kapcsolatban.

Akkor írjál nekik email-t, hogy meg tud, ha nem hiszel az itt közölt infóknak
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Január 29. - 21:32:32
Addig is amíg nem jön a 4.4 csináltam egy saját 4.2-es ROM-ot, ami a gyárira alapul. Hibajavításokat, némi tunningot tartalmaz. Az elkészítésében rstwingo  ;k volt a segítségemre. Köszönöm neki itt is.
Az egész úgy indult, hogy magamnak csináltam egy ROM-ot. Amit használok már 1hónapja lassan. Ez alapján csináltam meg ezt is, az én hozzáadott alkalmazásaim nélkül.

Infók:
-gyári launcher APEX-re cserélve, pár témával
-SD és USB storage írási hiba javítva
-SD és USB storage olvasás gyorsítva, gyorsítótár megnövelve
-prerooted (rendszer alapú root) így ezzel sem kell kínlódni
-build.prop tweaked (hálózat kezelés, wifi kezelés, jobb alvó állapot, optimalizálás, jobb RAM kezelés stb.)
-xLOUD+BEATS AUDIO+BRAVIA ENGINE hozzáadva, build.prop-ban engedélyezve (nem kapcsolható, ne keresdd a menüben)
-pár felesleges alkalmazás törölve, pár extra app hozzáadva
-felület animációk finomítva
-boot logó, android logó és boot animáció lecserélve
(véletlenül benne maradt az AirAttack játék is is de root explorerrel törölhető akinek nem kell)

Letöltés:
https://drive.google.com/file/d/0B2GIanOEqU_aZEVDMm5MaHNVcDA/edit?usp=sharing

Telepíteni: ugyan úgy kell Phonex-el mint a gyári ROM-ot :)

Ami jobb benne:
-hibák eltűntek (kivéve billentyűzet kezelés)
-mégjobb akkuidő
-szinte nulla lagg, gyorsabb működés
-sokkal jobb hang, xLOUD-tól hangosabb, BEATS-től teltebb
-jobb és gyorsabb hálózat kezelés
-jobb kijelző reakció idő
-extra alkalmazások (haxsync-kiterjettebb facebook sinkronizációhoz, mxplayer, a mindenevő 200%-os hanosítással, month widget, blackmarket, root explorer, awsome beats, youtube downloader videók és MP3 letöltéshez)

Tanácsok:
-A GPU használatát 2D-hez érdemes bekapcsolni a fejlesztési menüben.
-ugyan itt a 4x MSAA kényszerítést is
-Ahogy a kisegítő lehetőségeknél is a high speed módot
-A Quick boot bekapcsolása azonban nem ajánlott, az apex összeomolhat

Mindenki csak saját felelősségre használja és telepítse. Feltöltés előtt 1hétig teszteltem nektek.
Proci húzást és egyebet nem tartalmaz ami káros lehet.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 30. - 08:05:10
Sziasztok! Pár hete feltettem kérdéseket, de választ itt nem kapván (valószínű nem voltak túl közérdekűek), kis utánajárás után magam megválaszolom őket  ;)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 30. - 08:12:49
Szóval a google csak angol verzióban válaszol vissza, angolul. Magyarul nem fog. Ezt mondjuk nem is vártam, de arra számítottam, hogy angolul feltéve valami kérdést (pl. what time is it?) angolul kiböki majd hogy the time is two o'clock PM. Mindegy, nem nagy gond. De maga a tény megnyugtat, hogy ha angolra lenne állítva, megtenné (ugyan nem próbáltam...). A másik pedig, hogy nem működik az égbolt kémlelés. Kiderült, hogy ebben a kütyüben gyroscop, iránytű és GPS nincs (ez utóbbit mondjuk tudtam), szóval emiatt. Valahogy túlélem...  :P
A bloototh billentyűzet hibához: az ismert hibákon túl nekem alapvetően bevált, már elég sokat írtam rajta, nagyobb gond nélkül. Nem dobálja el a kapcsolatot, ha egyszer (kissé ugyan nehézkesen) sikerült csatlakozni. Néha nekem is elkezd egy leütésre száz karaktert beírni, ezen segíteni szokott, ha rátöltök kicsit az aksijára.
Hurikánnak bedig BIG THANX a a romért, tutira ki fogom próbálni, csak legyen egy kis időm!!!   ;v
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2014. Január 30. - 11:37:14
Bluetooth füles laggja?
Nekem nagyon jól megy Bluetooth fülessel meg hangszóróval is.
Nem a bluetoothal van gond, meg nem is a 4.2-vel, hanem a billentyűzet konfigurációjával amibe a CC nem tud belenyúlni.

Nálam az van, hogy filmezés / youtubeozás nem megy bluetooth fülessel, mert van egy fél másodperces késleltetése a hangnak. Csak a vezetékes fülessel megy a dolog.

Ahogy utánanéztem, a 4.2-es Android okozza a gondot, sok esetben a Nexus tableteknél is pont hasonló tünetek ferdülnek elő. Valahogy másképp kezeli a bluetootht, mint korábban, új meghajtót írtak rá, vagy mifene. De akkor ezek szerint a billentyűzet probléma az ettől független ügy?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 31. - 17:08:56
Addig is amíg nem jön a 4.4 csináltam egy saját 4.2-es ROM-ot, ami a gyárira alapul. Hibajavításokat, némi tunningot tartalmaz. Az elkészítésében rstwingo  ;k volt a segítségemre. Köszönöm neki itt is.
Az egész úgy indult, hogy magamnak csináltam egy ROM-ot. Amit használok már 1hónapja lassan. Ez alapján csináltam meg ezt is, az én hozzáadott alkalmazásaim nélkül.Nagyon jó! Egy app viszont nekem hiányzik, ez az e-mail. Most nemtudom az exchange naptáramat szinkronizálni, el tudnád küldeni az eredeti appot?

Tárgytalan! Megoldódott!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Január 31. - 18:41:24
Bocsi.
Néha hajlamos vagyok belefeledkezni a saját felhasználási szokásaimba és azt gondolni hogy ami nekem nem kell az másnak sem. :D
Majd úgyis megcsinálom 4.4.2 alapon is ezt a ROM-ot ha kijön a gyári, abban majd benne hagyom. :)


Nálam az van, hogy filmezés / youtubeozás nem megy bluetooth fülessel, mert van egy fél másodperces késleltetése a hangnak. Csak a vezetékes fülessel megy a dolog.

Ahogy utánanéztem, a 4.2-es Android okozza a gondot, sok esetben a Nexus tableteknél is pont hasonló tünetek ferdülnek elő. Valahogy másképp kezeli a bluetootht, mint korábban, új meghajtót írtak rá, vagy mifene. De akkor ezek szerint a billentyűzet probléma az ettől független ügy?

Nálam semmi ilyen gond nincs.
Pedig Bluetooth fülessel és hangszóróval filmezek 99%-ban. És soem fordult még elő ez a leírt probléma.
Szerintem a lejátszó lesz rossz amit használsz....
Továbbá Xperia Z1-et és a HTC One-t is használtam ezekkel anno, amikor 4.2.2 volt rajtuk és azokkal sem fordult elő, tehát 4.4.2 hiba kicsukva...
van egy Nexus 10 is a családban, mikor náluk vagyok akkor is a Bluetooth hangszórómmal filmezünk. Azon sem volt soha hasonló gond.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Január 31. - 19:37:00
Bocsi.
Néha hajlamos vagyok belefeledkezni a saját felhasználási szokásaimba és azt gondolni hogy ami nekem nem kell az másnak sem. :D
Majd úgyis megcsinálom 4.4.2 alapon is ezt a ROM-ot ha kijön a gyári, abban majd benne hagyom. :)

OK.  ;v
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Január 31. - 19:50:37
Hangszóró hangminőségéhez mit szólsz? :)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 31. - 21:37:14
Nagyon jó! Egy app viszont nekem hiányzik, ez az e-mail. Most nemtudom az exchange naptáramat szinkronizálni, el tudnád küldeni az eredeti appot?

Tárgytalan! Megoldódott!

Kérdezném, hogy hogy oldottad meg az email app hiányát? Mert arra nekem is nagy szükségem lenne.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Január 31. - 22:14:50
Innen letöltheted, ide feltettem nektek:

https://drive.google.com/folderview?id=0B2GIanOEqU_abXA2c1lXRHdiM3c&usp=sharing     ;>
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Január 31. - 22:40:07
 Köszi   ;)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: karfika - 2014. Február 02. - 09:08:05
Sziasztok nekem továbbra is problémát okoz hogy a digi mobilnet továbbra is használhatatlan,mert ugye a sticet nem támagatja.
A fehér sticem van(E3131 Huawei)és az öszes fellelhető beállítást kipróbáltam már,és a digisek meg szinte azt sem tudják miről beszélek.Szóval megköszönném ha valaki tudna végre segíteni.Előre köszönöm a segítőkészségeteket.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Február 02. - 09:45:13
Sziasztok nekem továbbra is problémát okoz hogy a digi mobilnet továbbra is használhatatlan,mert ugye a sticet nem támagatja.
A fehér sticem van(E3131 Huawei)és az öszes fellelhető beállítást kipróbáltam már,és a digisek meg szinte azt sem tudják miről beszélek.Szóval megköszönném ha valaki tudna végre segíteni.Előre köszönöm a segítőkészségeteket.

Ha egyszer nem támogatja, szerinted mit lehet tenni  ;h
Szerez be egy támogatott sticket és azzal menni fog
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: karfika - 2014. Február 02. - 09:50:02
Na látod az ilyen hozzászolásokért írtam azt hogy segítőkészségetek,mert biztos voltam benne hogy....................... ;y
De egyébként apn beállításoknál kell valamit csinálni de ami leírást találtam az a korábbi verziokhoz van a 4.2.2 androidhoz gondolom más kell.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: karfika - 2014. Február 02. - 10:00:01
De most öszintén ezt most komolyan segítségneg szántad???????
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Február 02. - 10:08:04
De most öszintén ezt most komolyan segítségneg szántad???????

Igen, annak !!

Ha a stick gyártó cég nem teszi elérhetővé a drivereket, hogy azt a Tab gyártók beletegyék a Tabokba,telefonokba, akkor szerinted hogy lesz támogatott

VARÁZSOLJANAK  ;b

Nem véletlenül vannak a kompatibilitási lista, azokhoz benne van a driver a tabban és tudja is kezelni


Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Február 02. - 13:29:15
Hangszóró hangminőségéhez mit szólsz? :)

Tényleg nagyon jó! Ha ezekkel a javításokkal elkészítenéd az eredeti programokkal, akkor teljesen tiszta telepítéssel feltenném a tabra! ;v
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: karfika - 2014. Február 02. - 14:24:21
Igen, annak !!

Ha a stick gyártó cég nem teszi elérhetővé a drivereket, hogy azt a Tab gyártók beletegyék a Tabokba,telefonokba, akkor szerinted hogy lesz támogatott

VARÁZSOLJANAK  ;b

Nem véletlenül vannak a kompatibilitási lista, azokhoz benne van a driver a tabban és tudja is kezelni

Bakker ugy látom tudod te ezt ,még fokozni ;l
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: karfika - 2014. Február 02. - 14:26:16
De most öszintén miért írsz le magátol értendő dolgokat segítség gyanánt.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Február 02. - 14:33:51
De most öszintén miért írsz le magátol értendő dolgokat segítség gyanánt.

Ha magától értetendő a dolog, akkor Te miért is kérdezted meg  ;h

Ráadásul ha még felfogni se akarod vagy tudod, hogy ha nincs driver modul a tabban, akkor segítség sincs
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: karfika - 2014. Február 02. - 14:39:30
Egyszer sem válaszoltál minden válaszodnak írt szösszenet csak kioktatásnak néz ki!!!!!!!!!
Nézz kicsit körül akkor a neten találsz korábbi beállítási segítségeket ,én még nem találtam sajnos ezért gondoltam hogy itt kapok segítséget.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Február 02. - 14:47:45
Egyszer sem válaszoltál minden válaszodnak írt szösszenet csak kioktatásnak néz ki!!!!!!!!!
Nézz kicsit körül akkor a neten találsz korábbi beállítási segítségeket ,én még nem találtam sajnos ezért gondoltam hogy itt kapok segítséget.

Vajon ki és miben fogg tudni segíteni, ha NEM bírod felfogni, hogy ha a tab fel se ismeri driver híján a sticket, akkor irkálhatsz Te akár milyen apn-t
attól még nem fog működni
Szóval először ezt kellene már megértened, driver nélkül nincs működés
Drivert meg nem adott ki a stick gyártója, szóval keresd fel a stick gyártót, hát ha segítenek neked
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: karfika - 2014. Február 02. - 15:01:16
Igen driver nincs hozzá ezt áthidalandóóóó..........na de hagyom is nem kezdek bele,egyébként ha nem lenne megoldható akkor nem látnám a hálózatot sem, és ja a tab is látná a sicket,csak mivel nincs olyan hogy digi hálózat (mert azt a telenortol bérli csak).Mind1 igérem nem zavarom több kérdéssel az oldalt és persze téged sem,csak azt nem értem miért beszélsz lekezelően,hiszen azt sem tudod ki vagyok.Köszönöm az eddigi "segítséged" további sikeresforumozást kívánok neked.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Február 02. - 16:02:21
Igen driver nincs hozzá ezt áthidalandóóóó..........na de hagyom is nem kezdek bele,egyébként ha nem lenne megoldható akkor nem látnám a hálózatot sem, és ja a tab is látná a sicket,csak mivel nincs olyan hogy digi hálózat (mert azt a telenortol bérli csak).Mind1 igérem nem zavarom több kérdéssel az oldalt és persze téged sem,csak azt nem értem miért beszélsz lekezelően,hiszen azt sem tudod ki vagyok.Köszönöm az eddigi "segítséged" további sikeresforumozást kívánok neked.

Ha APN beállítások kellenek:
http://mycsoandroid.blogspot.hu/2012/03/apn-beallitasok-navigalj-azalabbi.html
itt megtalálod
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Február 02. - 18:19:03
Sziasztok nekem továbbra is problémát okoz hogy a digi mobilnet továbbra is használhatatlan,mert ugye a sticet nem támagatja.
A fehér sticem van(E3131 Huawei)és az öszes fellelhető beállítást kipróbáltam már,és a digisek meg szinte azt sem tudják miről beszélek.Szóval megköszönném ha valaki tudna végre segíteni.Előre köszönöm a segítőkészségeteket.
Nem tudom, a PPP widget app-ot próbáltad-e már? Az több mobil sticket tud kezelni tudtommal. Igaz, nekem sem jött be... nekem telenoros Huawei E3276 stickem van. Végül egy mobil sticket kezelni képes wifi routerrel oldottam meg (TP-LINK TL-MR3020), ez pár ezer ft és annyiban kényelmesebb, hogy nem fityeg a tabon az OTG kábelen a stick. Ellenben hálózat kell hozzá, szóval csak lakáson belül mobil...
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: pity - 2014. Február 05. - 20:21:06
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy vettem egy jbl bluetooth hangszórót és a q10 tab nem "látja" mindent lát csak a hanszórót nem. A mobillal tudok csatlakozni a hangszóróhoz, de tabbal nem.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Február 07. - 14:53:34
Sziasztok! Rakta fel még valaki Hurikán főzött ROM-ját? Érdekelnének az újabb tapasztalatok, immár több, mint 1 hét után. Frankón megy-e minden, ahogy a leírásban szerepel?  ;)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Tedes - 2014. Február 14. - 10:23:00
Igen driver nincs hozzá ezt áthidalandóóóó..........na de hagyom is nem kezdek bele,egyébként ha nem lenne megoldható akkor nem látnám a hálózatot sem, és ja a tab is látná a sicket,csak mivel nincs olyan hogy digi hálózat (mert azt a telenortol bérli csak).Mind1 igérem nem zavarom több kérdéssel az oldalt és persze téged sem,csak azt nem értem miért beszélsz lekezelően,hiszen azt sem tudod ki vagyok.Köszönöm az eddigi "segítséged" további sikeresforumozást kívánok neked.

bocsánat, hogy speed-tulajként beleszólok az itteni témákba, csak látom, hogy másik típusnál is beleszaladtak emberek abba a problémába, hogy a stick-jüket nem tudják használni...
én már körbefutkároztam a fél világot ezügyben és csak az lett a vége, hogy egy 60 ezer Ft-os okoskát arra használok, hogy belé helyezett sim-mel összekapcsoljam a tabletet a külvilággal ( a speed nem került ennyibe, most egy 10 éves samsung buta telefonon beszélgetek, okostelefonom meg intézi a mobilnetet, nem kicsit röhejes módon)
lehet filózni, hogy kit kéne hibáztatni, azt az értelmes üzletembert, aki bevásárolt ebből a stickből driver nélkül, azt a készüléktervezőt, aki nem kötelezi a kereskedőit, hogy figyelmeztesse időben a vevőket, mert árt a ConCorde márkanévnek -is- az ilyen utólag kiderülő probléma, vagy nem is tudom

minden esetre:  érdemes olvasgatni a többi típus fórumát is és akkor időben kiderült volna az itt póruljártak számára, hogy ez a stick a ConCorde -és más gyártók- ketyeréinél használhatatlan
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Dylan - 2014. Február 17. - 22:19:13
Sziasztok,

Napok óta keresgélek a neten 50e Ft körül 10" tabot, és egyelőre úgy látom, hogy a Concorde Q10 lesz a nyertes.
Mielőtt azonban megrendelném, lenne pár kérdésem:
Nekem fontos a jó hangminőség, tehát, hogy a hangszórói ne recsegjenek, ne legyenek halkak.
Kérdezném, hogy hurikan új rom-ja megoldja e ezt a problémát? Örülnék egy videós tesztnek, amiben látszik, hogy ezt sikerült javítani, nem kell csúcs minőség, csak hogy látszódjon az állapot.

A másik, hogy szeretnék hozzá egy rendes tokot is, amivel meg lehet oldani, hogy simán kinyitom a tabot és már használhatom is. Valószínűleg elég sokat fogom hurcolni, szeretnék vigyázni rá, plusz ahogy olvastam, alapból eléggé patent a billentyűzet rögzítése.
Erre http://www.concorde.hu/index.php?fk=tablet&csz=02-05-56041 (http://www.concorde.hu/index.php?fk=tablet&csz=02-05-56041) vagy erre http://www.concorde.hu/index.php?fk=tablet&csz=02-05-56172 (http://www.concorde.hu/index.php?fk=tablet&csz=02-05-56172) gondoltam, de ahogy látom, ezek nem ehhez a tabhoz készültek.
Szóval tudnátok hozzá ajánlani valami hasonló tokot?

Köszi!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: SaraSeth - 2014. Február 19. - 15:13:28
Kezdő android-felhasználóként pár napja van ilyen tabletem. Alapvetően elégedett vagyok, de a fizikai billentyűzetet a sok itt leírt okossággal együtt sem tudom újra életre kelteni. Mert első alkalommal sikerült, azóta a párosított eszközök listájában automatikusan megjelenik, ha bekapcsolom a bt-t, csak éppen nem müködnek együtt. A klavi fel van töltve, bekapcsoláskor jelez a kék led, mégsem megy. Nem találom annak lehetőségét, hogy töröljem a párosított eszközök listájáról, és próbáljam őket újraházasítani.
Előre is köszönöm a segítséget!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Február 19. - 22:15:06
Kezdő android-felhasználóként pár napja van ilyen tabletem. Alapvetően elégedett vagyok, de a fizikai billentyűzetet a sok itt leírt okossággal együtt sem tudom újra életre kelteni. Mert első alkalommal sikerült, azóta a párosított eszközök listájában automatikusan megjelenik, ha bekapcsolom a bt-t, csak éppen nem müködnek együtt. A klavi fel van töltve, bekapcsoláskor jelez a kék led, mégsem megy. Nem találom annak lehetőségét, hogy töröljem a párosított eszközök listájáról, és próbáljam őket újraházasítani.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv a CCQ10 felhasználók között! A párosított bluetooth eszközök listájában keresd meg a billentyűzetet, jobb oldalt, a kis rácsszerű szimbólumot nyomd meg, ekkor meg kell jelennie a párosítás törlése lehetőségnek. Ha törölted, utána (persze legyen bekapcsolva a billentyűzet és megnyomva a connect gomb) érintsd meg a közben a listában legalulra került billentyűzetet és a megadott számokat pötyögd be a billentyűkön, majd enter. Ezután elvileg újra párosodniuk, kapcsolódniuk kell.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: SaraSeth - 2014. Február 20. - 16:50:40
Boter! Köszönöm a segítséget, így már megy!
Csak azt nem tudom, hogy ezt a ConCorde cég miért nem tudta leírni!! Persze ez költői kérdés volt.
Ha már újra itt vagyok, és van egy egészen jól használható fizikai billentyűzetem, akkor leírom az eddigi tapasztalataimat, mert nálam napi hat-hét órát megy a tablet. Teljes feltöltéltéssel kibír öt órát úgy, hogy a wifi és a képernyő folyamatosan megy. Nekem még egyszer sem dobta el a jelet, pedig csak egy olcsó telefon hotspotját használom. És erőteljesen az Office-t. A 2,79 MB xcel fájl megfeküdte a gyomrát. Egy pc-n feldarabolva a fájlt viszont használható, most csak 610 kB-tal kell birkóznia. Ezt még elfogadhatóan tudja. A képernyő simitás érzékenysége nálam is zavaró volt az első egy-két napban. Azóta vagy én szoktam meg, vagy a tablet, de helyreállt a rend. Nem akar semmit önállóan megnyitni. Ha az ár/érték arányt nézem, akkor egészen káprázatos vétel, itt ahol én élek ezt 300 € alatt nem lehetett volna összehozni, így átszámolva pedig alig 180 volt.
Majd még jelentkezek, hiszen nagyon intenzíven használom, meglátom, hogy egy hónap múlva mennyire leszek még mindig a híve.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: stag - 2014. Február 25. - 22:22:25
Hali,
én azt akartam megkérdezni, hogy hogyan lehet több user account-ot, felhasználói fiókot (magyarul is, hátha valaki így googlizik rá) létrehozni. De miközben vártam a regisztrációm megerősítésére megtaláltam, gondoltam akkor már meg is osztom.

Én letöltöttem egy terminál emulátort (egész pontosan ezt: https://play.google.com/store/apps/details?id=jackpal.androidterm), majd indítottam, és a köv. parancsokkal sikerre vittem a dolgot.
su
setprop fw.max_users 8
pm create-user username
mount -o rw,remount /system
cd /system
echo fw.max_users=8 >> build.prop
exit
exit

//8: a felhasználói fiókok száma
//username: a felhasználói fiók neve. A pm create-user username után újraindul (nem az egész, csak a shell, vagy mittomén),

Ha a su nem működik, akkor a SuperSU-t kell letölteni a marketből (https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.supersu).

Ha ez mindenkinek evidens volt, akkor bocs a zavarásért, de szerintem lesznek még olyan tudatlanok, mint én :)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Február 26. - 06:51:40
Üdv nektek.

Sajnos úgy alakult, hogy a mai napon megválok a TAB-tól.
Ennek több oka is van. Anyagi, muszáj visszaváltanom Windowsra, valamint sajnos hosszútávú gépelésre nem megfelelő a masina.
De előtte elkészítettem az ígért ROM-ot, amit még gyorsan leteszteltem a TAB-on.

Innen letölthető: https://drive.google.com/file/d/0B18EkYRpyA11cmRzY0hVTG93bXc/edit?usp=sharing

Telepíteni ugyan úgy kell mint a gyárit.

Ezúttal mindent a kívánságotok szerint hagytam, tehát a gyári, érintetlen ROM-on lettek megcsinálva a következők:

-preroot
-hangerő javítása
-SD és OTG írás jogok javítása
-kicsit átírt RAM kezelés, kisebb lépcsőkben történő killerezés, a gyári 32-40-48-56-64-80-at, 8-14-66-111-125-140-155 váltotta, ezálltal jobb lett a multitasking és gyorsabb a gép
-animációk simítása, javítása, átruházása a GPU-ra
-3G TURBO Charge integrálva, ami kb. 20%-an növeli a 3G net sebességét
-Wifi optimalizáció
-Launcher lockolva a memóriába, így sosem omlik össze
-OEEM group fixálva
-Auligment boott fix
-detalling boot minden 9-edik indításkor
-awsome animation integrálva, látványos de nem terheli az akkut
-supercharged framework és framework.jar
-xLOUD-Clear Audio
-BRAVIA3
-BEATS AUDIO (ennek aktiválásához ne felejtsétek az awsome betasra tenni a beállítást a hangoknál)
-általános üzemidő és teljesítmény optimalizálás, jobb alvó mód, kevesebb kernel vake
-SD írási/olvasási sebesség gyorsítva, a gyorsítótá megnövelésével
-zRAM modul hozzáadva, a hardverhez hozzá kalibrálva, swap memóriával kiegészítve
-média és videólejátszási teljesítmény megnövelve frissített GPU govenorral és driverekkel
-pár extra alkalmazás hozzáadva (adfree-reklám blokkoló, OGyoutube-profi youtube downloader, Blackmarket, MX Player-mindent felismerő videó lejátszó, beépített 200%-os hangerőnöveléssel filmekhez)
-a gyári alkalmazásokból egy sem lett törölve
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Február 26. - 08:11:49
Hello!

Ez gyors volt. Nagyon köszönöm! ;d  ;k
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: htibi58 - 2014. Március 01. - 10:46:54
Tegnapelőtt érkezett meg a Concorde Q10 tabletem. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, mindent be tudtam állítani, még az ebayről régebben rendelt USB2LAN konverter is működik. Jó dolog a WiFi, de némelyik alkalmazás WiFin keresztül iszonyat lassan települ fel.
Az Extreme Digitaltól rendeltem, mert más jellegű készüléket is vettem. A Q10-en nem szokott védőfólia lenni? Az enyémen nem volt, voltak viszont ujjlenyomatok és enyhe karcolás is, de annyira azért nem vészes, hogy a küldözgetéssel és a vevőszolgálattal küzdjek.
A billentyűzet párosítással sem volt problémám, mert előbb elolvastam a régebbi hozzászólásokat. (A billentyűzet beállításról szóló leírás, ha még létezik, valahol hegyekben állhat, mert én sem kaptam, de nem is hiányzott).
A használattal kapcsolatosan lenne pár kérdésem:
USB-s DVB-T tunerrel használja valaki? Elég sok DVB-T-s alkalmazást találtam, de a leírásukból nem derül ki, hogy milyen tunerrel működik együtt? Egy Dyras tunerem van, lehet, hogy csak beállítás kérdése lenne és máris működne.
Melyik a legjobb olyan alkalmazás, amivel képernyőmentést lehet csinálni?
Van-e olyan alkalmazás, amivel a konfigurációs beállításokat meg lehet nézni és esetleg módosítani is lehet?
Valami olyasmire gondolok, amivel le lehet kérdezni, milyen progik futnak, mennyi  a szabad memória és hasonlók.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: nonee - 2014. Március 26. - 18:39:49
Sziasztok!engem a rootolás menete érdekelne!!nem találom sehol leírva!!üdv
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Március 26. - 21:32:50
Sziasztok!engem a rootolás menete érdekelne!!nem találom sehol leírva!!üdv

Picivel feletted ott van Hurikán romja, tedd fel azt, abban egy két hiba ki van javítva + az már alapból rootolva lesz
A GYIK topik legutolsó sorában meg megtalálod a feltevéshez szükséges alkalmazást leírással együtt
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Március 27. - 18:43:56
Esetleg lesz valami frissítés a Bluetooth-os bill.hez?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: tityahome - 2014. Március 30. - 11:03:48
Pár napja használom ezt a tabletet de meg kell mondjam hogy én annyira kellemesen csalódtam ebben a masinában hogy szinte el sem hiszem hogy ez ilyen jó! Szerintem meg érdemelné a további törődést a gyártó részéről!
Rengeteg tablet járt már nálam kisebb nagyobb hibákkal mert az összes barátomnak én szoktam javítgatni az androidos cuccait de ez számomra nagyon kellemes meglepetést okozott!
Mindent lejátszik, gyors, szép...,, nem kérdez csak teszi a dolgát "! :)
Nem mondom hogy nincsenek hibái (pl.touch kicsit néha félre érzékel...) de ennek ellenére azt tudom mondani hogy EZ IGEN!!! :)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: tityahome - 2014. Március 30. - 11:46:29
Valaki meg nézné nekem hogy a beállításokban a tárhely mennyi belső memóriát mutat?
Nekem két darab belső tárhelyet mutat. Az egyik 1.97 a másik 10.49 méretű!
Azért lennék rá kíváncsi mert használtan vettem a tabot és nem tudom hogy ez gyárilag ilyen vagy esetleg az előző tulaj csinált plusz partíciót?!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Március 30. - 13:34:50
Valaki meg nézné nekem hogy a beállításokban a tárhely mennyi belső memóriát mutat?
Nekem két darab belső tárhelyet mutat. Az egyik 1.97 a másik 10.49 méretű!
Azért lennék rá kíváncsi mert használtan vettem a tabot és nem tudom hogy ez gyárilag ilyen vagy esetleg az előző tulaj csinált plusz partíciót?!

Nem lehet plusz partíciót csinálni, ez nem wincseszter
A 2 Gb a rendszeré, a 11Gb a szabadon felhasználható belső SD nagysága
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: tityahome - 2014. Március 30. - 15:04:09
Én úgy tudom hogy lehet...
Nem lényeg amúgy!
Köszönöm hogy megnézted!  ;d
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Március 30. - 15:56:27
Én úgy tudom hogy lehet...
Nem lényeg amúgy!
Köszönöm hogy megnézted!  ;d

igen lehet, de csak a külső sd kártyára
vagyis lehet a belsőre swap ext particiót csinálni , azt a telefon is látná, máskülönben mi értelme lenne
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: tityahome - 2014. Március 30. - 17:27:01
Na pontosan valami ilyesmit olvastam egyszer! Ezért gondoltam hogy lehet de túlságosan nem merültem bele a témába.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: siroki69 - 2014. Március 31. - 11:24:19
Ahój Mindenki!

Valami megoldás létezik a Q10 tablet hangerejének növelésére? Kicsit halk gyárilag.
Köszönöm:siroki69
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Március 31. - 11:55:20
Ahój Mindenki!

Valami megoldás létezik a Q10 tablet hangerejének növelésére? Kicsit halk gyárilag.
Köszönöm:siroki69

ha csak egy oldallal vissza néztél volna, akkor ezt a kérdést fel sem teszed, mert ott rögtön rátaláltál volna a megoldásra  ;o ;ú
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: siroki69 - 2014. Március 31. - 12:25:03
Kedves rstwingo!

Erre a tájékoztatásra gondoltál?

hurikan
 Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
« Válasz #72 Dátum: 2014. január 29. - 07:19:51 »

1. a bill hiba javítva lesz 4.4.X-ben
2. A 4.4.X hamarosan kint lesz a Q10 re, kb. 1-1.5hónap, amint a tesztek sikerrel zárulnak
3. Több más kisebb nagyobb hiba is javítva lesz majd. (USB tároló és SD olvasás, bluetooth bill, hangerőn is csiszolnak stb.)"

Tehát no para.

Köszi:siroki69
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Március 31. - 13:07:23
Kedves rstwingo!

Erre a tájékoztatásra gondoltál?

hurikan
 Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
« Válasz #72 Dátum: 2014. január 29. - 07:19:51 »

1. a bill hiba javítva lesz 4.4.X-ben
2. A 4.4.X hamarosan kint lesz a Q10 re, kb. 1-1.5hónap, amint a tesztek sikerrel zárulnak
3. Több más kisebb nagyobb hiba is javítva lesz majd. (USB tároló és SD olvasás, bluetooth bill, hangerőn is csiszolnak stb.)"

Tehát no para.

Köszi:siroki69

Kedves siroki69

szerintem érthetően írtam le, hogy 1 azaz egy oldallal visszább nézve, megtalálod a megoldást

de segítek, mert ugye azért vagyunk  ;§   ;> (http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=438.msg21490#msg21490)
és így kell feltenni, itt a leírás róla  ;> (http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=430.msg16852#msg16852)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: siroki69 - 2014. Március 31. - 13:34:56
Kedves rstwingo!

Olvastam az általad javasolt leírást, és KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGED! Én laikus felhasználó vagyok, a ROM csere, nem gyárira garanciavesztéssel jár? Az általam leírt lehetőség is megoldja majd a hangerő problémát szerinted? A billentyűzet párosítás problémájára valami megoldás az android javításáig (ne kelljen mindig a párosítást törölni)? Bocsi a laikus kérdésekért!

Köszönöm:siroki69
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Március 31. - 17:04:22
Kedves rstwingo!

Olvastam az általad javasolt leírást, és KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGED! Én laikus felhasználó vagyok, a ROM csere, nem gyárira garanciavesztéssel jár? Az általam leírt lehetőség is megoldja majd a hangerő problémát szerinted? A billentyűzet párosítás problémájára valami megoldás az android javításáig (ne kelljen mindig a párosítást törölni)? Bocsi a laikus kérdésekért!

Köszönöm:siroki69

Erre a romra való csere, nem garancia vesztő, de más se, itt lazábban veszik a dolgokat mint másnál, itt a rootolás se gari vesztős,mi több általában rootoltan adják ki már gyárilag
Mivel nem próbáltam nem tudom, de biztos, hogy jobb és hangosabb lesz a gyári állapottól
A Bt párosításra nincs gyógyír, csak a frissités fog segíteni
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: siroki69 - 2014. április 01. - 09:56:37
Köszönöm szépen a segítséget!

                    ;q

 
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: tityahome - 2014. április 01. - 17:36:21
Itt egy kis segítség annak akinek gondjai vannak a billentyű csatlakoztatásával!
Lehet hogy már más is rá jött de nem láttam még leírva ezért majd én leírom! :)

Szóval:
Ha egyszer már sikerült csatlakoztatni a billentyűzetet a tablethez úgy hogy működjön is akkor a gyors visszacsatlakozás érdekében annyit kell tenni hogy a tableten a bluetooths ne kapcsoljátok ki és akkor ha a billentyűt újra bekapcsolod mikor használni szeretnéd egyből csatlakozni fog magától.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. április 27. - 07:26:25
Ezt legelső nap leírtam.  ;)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: tityahome - 2014. április 27. - 14:28:03
Tényleg?
Bocsánat!  ;d
Elsiklottam felette!  ;s
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. április 27. - 15:10:45
Tényleg?
Bocsánat!  ;d
Elsiklottam felette!  ;s

Inkább kétszer, mint egyszer se  ;v ;y
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Május 06. - 12:58:11
Sziasztok. Próbálnám felrakni rstwingo ROM-ját, de valahogy nem sikerül. Vagyis bootloader módba nem tudok lépni (vagy hogy is hívják). Konkrétan a PhoenixSuit-ban amikor az az utasítás, hogy a halkító gomb nyomvatartása mellet csatlakoztassam az USB kábelt, majd nyomkodjam a power gombot, amitől magától el kellene indulnia az új ROM telepítésének, nálam semmi sem történik. Sokszor megkíséreltem, úgy is, hogy folyamatosan nyomtam a halkító gombot, úgy is, hogy elengedtem, miközben nyomkodom a powert, de semmi. Kikapcsolás előtt persze átkapcsoltam USB hibakeresésbe. Mi lehet a gond...?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Május 06. - 13:02:28
Elnézést, természetesen Hurikán ROM-járól van szó (amiben rstwingo segédkezett  ;) ).
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Május 06. - 13:03:15
Drivereket feltetted?
Felismeri a gép a TAB-ot?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Május 06. - 13:21:48
Igen, felismeri. Különösebben nem tettem fel drivereket, gondoltam azok maguktól felmennek a PhoenixSuit indításakor. Vagy azon kívül is kell valami?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Május 06. - 13:33:21
Tehát csatlod a TAB-ot.
Hangerő gomb lenyomva, csatolod.
Majd ha csatoldat nyomogatod a power gombot, úgy, hogy nem engeded fel a hangerőt.
És a gép felismerte?
Tehát mikor először csatlakoztattad így, kiírta hogy eszköz telepítése, és zöld pipával végződött?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Május 06. - 13:47:19
Ja, így nem. Csak ha simán, összedugtam a PC-t a TAB-bal, miközben a PhoenixSuit futott, akkor az felsimerte a TAB-ot, típusát, android verziót, stb.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Május 06. - 13:48:45
És be tudok lépni a Phoenix-szel recovery módba is.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hurikan - 2014. Május 06. - 13:54:07
Aha.
Akkor a FLASH driver lesz a gond.

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=425.msg16243#msg16243

itt a 2.hsz-ben Twingo leírta mi a teendő ilyenkor
Még annyival kiegészíteném, hogy nekem úgy ment hogy a tab folyamatosan csatlakozva volt, miközben nyomtam a hangerő gombot, és csak olyankor volt ott az eszközkezelőben sárga felkiáltóval

A Rokie driver jó hozzá, nyugodtan töltheted telepítheted mert az is alwinner.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Május 06. - 14:02:07
Köszönöm szépen a gyors, segítőkész válaszaidat, megpróbálom, aztán majd tudósítok ;)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. Május 06. - 14:45:25
Hurikán! Istenkirály vagy!! Hasít az új ROM, mint az állat! Köszönöm még egyszer. A ROM-ot is és a segítséget is a telepítéshez.  ;v  ;d
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2014. Május 08. - 18:09:48
Sziasztok,

elég régóta húzódik a dolog, várhatunk még hivatalos romfrissítésre, vagy inkább tegyünk le róla?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Murci70 - 2014. Május 16. - 23:53:51
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!

Tegnap megvettem a Q10-est,tökéletesen működött.Feltettem rá a leírás szerint Hurikan romját,de amikor újraindult nem reagált az érintésre,viszont az egérrel tökéletesen működött!Visszaraktam a gyári ROM-ot de avval sem reagál az érintésre,csak az egérrel működik!
Valakinek valami ötlete,amivel életre lehetne kelteni a kijelző érintéses működését???
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Május 17. - 08:32:45
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!

Tegnap megvettem a Q10-est,tökéletesen működött.Feltettem rá a leírás szerint Hurikan romját,de amikor újraindult nem reagált az érintésre,viszont az egérrel tökéletesen működött!Visszaraktam a gyári ROM-ot de avval sem reagál az érintésre,csak az egérrel működik!
Valakinek valami ötlete,amivel életre lehetne kelteni a kijelző érintéses működését???

Van egy olyan érzésem, hogy hardver változás történt a Q10-nél, ha nem megy az érintő,akkor meg csak a szerviz tud rajtad segíteni,
mert ez az új rom nincs kint sehol
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Május 17. - 11:13:08
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni!

Tegnap megvettem a Q10-est,tökéletesen működött.Feltettem rá a leírás szerint Hurikan romját,de amikor újraindult nem reagált az érintésre,viszont az egérrel tökéletesen működött!Visszaraktam a gyári ROM-ot de avval sem reagál az érintésre,csak az egérrel működik!
Valakinek valami ötlete,amivel életre lehetne kelteni a kijelző érintéses működését???

 ;>
http://www.concordetablet.com/concorde_tab_q10.html#letoltesek

Innen próbáld letölteni.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Május 17. - 11:21:40
Akkor írjál nekik email-t, hogy meg tud, ha nem hiszel az itt közölt infóknak

Nocsak-nocsak csak késik aza frissítés!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Murci70 - 2014. Május 17. - 11:30:08
A gyári van rajta,amit linkeltél,de a kijelző nem reagál az érintésre!!Egérrel viszont működik...
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Május 17. - 11:37:51
A gyári van rajta,amit linkeltél,de a kijelző nem reagál az érintésre!!Egérrel viszont működik...

Ha Phoenix-el újratelepíted akkor sem reagál?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Murci70 - 2014. Május 17. - 12:38:28
 Phoenix-el telepítettem újra.Semmi érintésre nem reagál,viszont usb egérrel tökéletesen megy...
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Május 17. - 13:03:17
Akkor tényleg csak a szervíz marad.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Május 17. - 13:47:19
Akkor tényleg csak a szervíz marad.

Ezt mondtam  ;s
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2014. Május 17. - 14:27:16
Ezt mondtam  ;s

És a frissítésre mit mondassz?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2014. Május 24. - 19:15:48
A frissítés engem is nagyon érdekelne.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: lucifer15 - 2014. Június 02. - 17:54:23
Üdv!
Tegnap lettem boldog tulajdonosa egy ilyen gépnek.Használtan vásároltam-az előző tulajnál két hétig volt kevés dolgot töltött rá,de ezeket törölni szeretném,pl. gmail fiók.stb.
Ha csinálok egy gyári visszaállítást akkor mi történik? Olyan lesz mint amikor a dobozból kicsomagolva először kapcsolom be a készüléket vagy sok fontos alapvető dolog fog hiányozni?
Én még semmit sem telepítettem a gépre.2-3 órát próbálgattam és úgy néz ki elégedett vagyok vele(kivéve BT bill és hang) Mechanikusan nagyon stabil gyorsan jönnek a web oldalak.1 emelettel feljebb is jól megy a wifi, remélem az unokám is szeretni fogja..
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Június 02. - 19:24:50
Üdv!
Tegnap lettem boldog tulajdonosa egy ilyen gépnek.Használtan vásároltam-az előző tulajnál két hétig volt kevés dolgot töltött rá,de ezeket törölni szeretném,pl. gmail fiók.stb.
Ha csinálok egy gyári visszaállítást akkor mi történik? Olyan lesz mint amikor a dobozból kicsomagolva először kapcsolom be a készüléket vagy sok fontos alapvető dolog fog hiányozni?
Én még semmit sem telepítettem a gépre.2-3 órát próbálgattam és úgy néz ki elégedett vagyok vele(kivéve BT bill és hang) Mechanikusan nagyon stabil gyorsan jönnek a web oldalak.1 emelettel feljebb is jól megy a wifi, remélem az unokám is szeretni fogja..

Minden törlődik, olyan lesz mint ami most jöt volna ki a gyárból  ;ú

Elvileg készül hozzá a rom frissítés, de még a Bt-vel vannak kisebb gondok, ezért várat magára
addig tedd fel hurrikán romját és abban sokminden javitva lett ,köztük a hang is
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: lucifer15 - 2014. Június 03. - 07:17:34
Köszönöm a gyors választ. Ha jól értelmezem akkor az Android 4.2.2 az megmarad illetve a Concorde által előre telepített alkalmazások is maradnak,mint pl. internetböngésző,4k lejátszó stb. Csak az előző felhasználó által felvitt app-ok ill.beállítások,fiókok tűnnek el.
Azért kérdezek ennyire alap dolgokat, mivel nekem eddig csak egy Androidos eszközöm van amit két éve beállítottam és azóta kisebb  hibáktól eltekintve módosítás nélkül használok. ;d :-[
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Június 03. - 17:03:46
Köszönöm a gyors választ. Ha jól értelmezem akkor az Android 4.2.2 az megmarad illetve a Concorde által előre telepített alkalmazások is maradnak,mint pl. internetböngésző,4k lejátszó stb. Csak az előző felhasználó által felvitt app-ok ill.beállítások,fiókok tűnnek el.
Azért kérdezek ennyire alap dolgokat, mivel nekem eddig csak egy Androidos eszközöm van amit két éve beállítottam és azóta kisebb  hibáktól eltekintve módosítás nélkül használok. ;d :-[

igen ezek a gyári dolgok megmaradnak és csak a volt felhasználó minden módosítása tűnik el
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: bbalazs - 2014. Június 04. - 11:22:11
Üdv,

Tapasztalt valaki Wifi problémát? Nekem gyakran eldobja a wifit, mindenfélét(munkahelyit, otthonit, telóról megosztottat). Néha a wifi ikon is eltűnik, majd újrakapcsolódik. Néha ott marad a Wifi ikon, de internetkapcsolat nincs. Ekkor csak wifi off/on segít. Ugyanezeket a wifiket használva más eszközön nincs hiba.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: lucifer15 - 2014. Június 04. - 22:44:08
Üdv!

Én még nem.Igaz csak három napja használom,de a 30cm-es betonfödém felett az emeleten sem szakad a net.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: kisatis - 2014. Június 05. - 10:56:47
Sziasztok! Nagy dilemmában vagyok, nem tudom eldönteni, hogy ezt a q10et, vagy egy régebbi típust, a Novum-ot vegyem meg. A novummal vannak tapasztalatok, kettő is van a családban, semmi gond velük, jól muzsikálnak. Viszont amit most vennék ajándékba, az még mindig tartja a 60ezres árát,  ez a q10 meg csak 50,és hát nem voltak meggyőzők a fórum hozzászólások. Leginkább egy Concorde-os srác véleményét kérném, hogy mit mondana, határozottan gyorsabb, stabilabb ez az új, vagy ha már bevált a novum, akkor... Előre is Köszönöm!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: puberandras - 2014. Június 24. - 08:29:13
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ha játékkonzol célra vásárolnám, tehát Gameloft játékokat játszanék rajta, nem elég nagy a kijelző? Mert van egy Concorde 7015-ösöm, ami ugye csak 7"-os, de ugye a 10"-os kijelző elég nagy ha mondjuk a hüvelykujjammal keresztbe át kell érinteni a kijelzőn. Míg a 7"-oson pont optimális a kijelző méret. (Még pont át ér a kijelzőn az ujjam). Annak is örülnék, ha vki megírná, Játékkonzol céljára melyik az a modell, ami számomra ajánlott az aktuális modellek közül. Esetleg az aktuális modellek közül gyári rootolt van? Mert akkor a 32 Gb-os sd kártyámat ki tudnám használni. (GL to SD-vel áttudnám tenni a játékokat, így mondjuk a 8 vagy 16 GB-ot 32 GB-ra tudnám növelni. A legújabb játékok (pl: Gangstar Vegas) elég nagy méretű. (2,5 GB).Előre is köszönöm szépen a választ, ha vki felvilágosítana! :-)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: lbodnar - 2014. Június 27. - 22:42:48
Sziasztok!
Két hete vettema Q-t.  Eleinte kicsit köhögött. Ha kikapcsoltam, folyton megállt a wifi, hiába volt folyamatosra állíva. Phard reset.
Utána, a bluetooth röpködött el, ha felcsatlakoztattam a bt-t 10
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2014. Július 13. - 07:55:03
És a frissítésre mit mondassz?
Mit mondhatna?
Semmit,mert ha január óta nem készült el,akkor 2 lehetőség van:
 vagy elkezdték csinálni,de nem sikerült
vagy neki sem álltak,csak az eladást növelendő,elhúzták a mézes madzagot

Nem kell hozzá különös jós tehetség ahhoz,hogy lássuk sosem lesz ebből már semmi. ;j

A letöltéseknél 20131104 jelzésű rom van.
Ennyi.Ez a tab felejtős ilyen szempontból.
Cím: Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: GeZo - 2014. Július 24. - 10:31:40
Hello emberek!

Nekem Concorde Q10 tabletem van amit Májusban vásároltam, nálam már egy frissített rom van, a hangerő is jó már és az usb 3G modemet is egyből felismerte gond nélkül.
Viszont a gondom az , hogy pl 2 nappal ezelött teljesen feltöltöttem az akkumulátort és azóta nem használtam a tabletet. Ma mikor bekapcsoltam már csak 10%-ot jelez és kiírja töltsem fel ismét.
Mi lehet a gond azon kívül ,hogy az aksi ilyen hamar megadta magát,bár egy töltéssel ha használom 4-5 órát is megy a GÉP. Más gondot egyenlőre nem tapasztaltam. Várom a lehetséges válaszokat a problémámra. Köszönöm.  ;d
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2014. Július 24. - 16:31:42
Idézet
Nekem Concorde Q10 tabletem van amit Májusban vásároltam, nálam már egy frissített rom van, a hangerő is jó már és az usb 3G modemet is egyből felismerte gond nélkül.

Ezt a frissített romot hol lehet letölteni????

Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: GeZo - 2014. Július 25. - 09:00:28
Passz :) Májusban már így lehetett kapni . Van egy azonosító száma a minden tabletnek onnan lehet tudni miylen rom van benne .
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: siroki69 - 2014. Július 31. - 07:50:13
Tisztelt GeZo!

Légyszi írd már meg a verzió számát ami a tableteden van. Nem tudom a gyári frissítés lenne? A billentyűzet párosítási probléma megoldva benne, újra kell még mindig párosítani a bluetoth kikapcsolása után?
Köszi:siroki69
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2014. Augusztus 01. - 17:06:27
Gyerekek, akkor van most frissített rom, vagy csak vaklárma volt? Ha létezik frissített rom az újonnan vett tabletekre, akkor miért nem elérhető azoknak, akik korábban vették?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: GeZo - 2014. Augusztus 04. - 09:47:26
Ez jó kérdés, nekem is a szervízesek mondták, mert volt stick gondom és ők elkérték a tablet serial számát és akkor mondták ez már az új , javított romot tartalmazó gépezet :-) Egyébként tényleg nem halk, minden rendben működik a tableten, egyedül az a gond , hogy ha kb 2 napig nincs használva a tablet nullára lemerül az állásban az aksija :-)  ;n
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2014. Szeptember 21. - 18:21:47

Szerintem  ezt (http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=438.msg21490#msg21490) teszik fel ők is gondolom,de ezt nem a concorde csinálta,hanem ahogy látszik egy felhasználó(hurikan)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Miauut - 2014. Október 11. - 20:30:53
Szerintem  ezt (http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=438.msg21490#msg21490) teszik fel ők is gondolom,de ezt nem a concorde csinálta,hanem ahogy látszik egy felhasználó(hurikan)

Feltettem ezt  a hurikan féle romot. Azóta nem működik az érintőképernyő. Van valakinek valami ötlete?

Miauut
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Tonio - 2014. Október 27. - 21:26:06
Sajnos nem nagyon értek a ehhez, de, ha végre elkészülne a hivatalos frissítés, az sokat lendítene a dolgon. Tán még a billentyűzetet is tudnám használni.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Október 28. - 07:06:44
Feltettem ezt  a hurikan féle romot. Azóta nem működik az érintőképernyő. Van valakinek valami ötlete?

Miauut

Tedd fel akkor a full gyárit, ha azzal se megy, akkor kijelző csere volt az újabb kiadásnál és ahhoz a kint levő romok nem jók
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Miauut - 2014. Október 28. - 08:14:54
Tedd fel akkor a full gyárit, ha azzal se megy, akkor kijelző csere volt az újabb kiadásnál és ahhoz a kint levő romok nem jók

Köszönöm szépen, ezen már túlvagyok. Ment garanciában javítani, ahol "FW visszaállítást" csináltak rajta. Ennél többet a Media Markt-ból, meg a kísérő dokumentumokból nem lehetett kihúzni.

Mi lehet ez?

Miauut
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2014. Október 28. - 11:43:32
Köszönöm szépen, ezen már túlvagyok. Ment garanciában javítani, ahol "FW visszaállítást" csináltak rajta. Ennél többet a Media Markt-ból, meg a kísérő dokumentumokból nem lehetett kihúzni.

Mi lehet ez?

Miauut

Ha most müködik minden jól, akkor feltették rá a megfelelő touch driveres romot, vagyis a tiedre való gyárit
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2014. November 18. - 15:59:28
Sziasztok! Kb. fél éve felraktam Hurikan ROM-ját (írtam is a fórumon róla) és eleinte tökéletesen működött is. Azonban az utóbbi időben elkezdte eldobogatni a Wifi-t. Eleinte csak néha, de mostanában már napjában többször is. És a legrosszabb, hogy ahhoz, hogy újra stabil legyen a kapcsolat, az egész készüléket újra kell indítani, ami ugye kb. 3-4 perc, hogy teljesen felálljon a rendszer (nem egy csoda-iPad, na), és mondjuk játék vagy filmnézés, esetleg szövegszerkesztés közben ez "megengedhetetlenül" hosszú idő. Van valakinek valami ötlete? Mi lehet az ok? Lehet-e orvosolni egyszerűen, vagy ROM újrahúzás kell? Esetleg gyári ROM-ot vissza... (azzal nem volt ilyen gond)?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: dravai.gabor - 2014. December 27. - 09:09:09
Tisztelt Kollégák !

Csütörtökön kaptam a diákomtól egy ConCorde tab Q10-es tabletet (S/N: B1406302303).
Segítségemet kérte, mert nagy kísérletező kedvében a weblapon található Firmware felrakása
után a tablet érintőképernyője nem érzékeli az érintést.
Az érintőképernyő tökéletesen működik tesztelve másik firmwarekkel.

Van-e lehetőség egy ilyen tabletről készített original firmware-t kérni ?

Előre is köszönöm segítségüket.

Tisztelettel: Drávai Gábor
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2015. Január 02. - 16:11:40
Melyik weboldalról?

Innen a Hurrikán féle romot vagy a http://www.concordetablet.com/concorde_tab_q10.html#letoltesek ről?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: dravai.gabor - 2015. Január 02. - 16:22:55
A második webcímről
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2015. Január 02. - 17:05:08
Pedig a Hurrikán féle ROM is arra épül. Volt már másnak is ilyen problémája a fórumon, azzal nem tudom hogy mi lett.


"Az érintőképernyő tökéletesen működik tesztelve másik firmwarekkel." - ez mit jelent?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: dravai.gabor - 2015. Január 02. - 17:52:43
másik firmwarrel, pld ployer momo20s-el veszi a képernyő érintést, de ott a grafikus megjelenítésssel bibi van, "mintha 256 színből rakná össze a képernyőt" effect :)
Na most szerintem a A14xxxxxx sorozatszámú tabokhoz jó a K12A_ConCorde_Tab_Q10_20131104.img,
de itt nálam B14 széria van  ;j
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2015. Január 02. - 18:09:06
Akkor marad a concord cég. Hátha segítenek. Bár igértek frissítést is. kb 1éve.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: ComPityu - 2015. Január 03. - 11:08:52
Tisztelt Kollégák !

Csütörtökön kaptam a diákomtól egy ConCorde tab Q10-es tabletet (S/N: B1406302303).
Segítségemet kérte, mert nagy kísérletező kedvében a weblapon található Firmware felrakása
után a tablet érintőképernyője nem érzékeli az érintést.
Az érintőképernyő tökéletesen működik tesztelve másik firmwarekkel.

Van-e lehetőség egy ilyen tabletről készített original firmware-t kérni ?

Előre is köszönöm segítségüket.

Tisztelettel: Drávai Gábor

Üdv!

Hasonló a gondom, annyi különbséggel, hogy az USB-re dugott eszközöset sem látja a gép,még az egeret sem.
Sőt a recoveryt sem tudom elő varázsolni. (power vol+)
Az egész valószínűleg az én saram.
A gépet az ünnepek előtt vettem a Médiában. De pár nap múlva elkezdte eldobálnia wifit-t. Láttam,hogy itt a firmware frissítés hozzá férhető. Mivel nem először csinálok ilyesmit, gondoltam fel rakom rá az itt találhatót. Olvasva a fórumot ,hamar kiderült, hogy nem mindegy melyiket rakom fel. Szal erre is gondosan ügyeltem. A problémát az okozta, hogy a file kiválasztásánál mellé nyúltam szerintem. Egy másik, tablethez tartozó filét választottam ki. A frissítés rendben le is zajlott, de a fent leírtakat tapasztaltam a bekapcsolás után. A boot képernyőn nem, a concorde logo, hanem GOCLEVER felirattal indul. Azon is csodálkozom, hogy egyántalán elindul ! Megjelenik a welcome képernyő,ahol be kellene állítani a nyelvet stb. De ez nem lehetséges, ,mivel sem az egér,sem a touchpad nem működik. Hang van,kép rendben. És a Főnix sem látja az eszközt. A Power vol+, vol- stb kombinációkat,már mind végig játszottam,ami csak eszembe jutott.
Van valakinek ötlete ? Lehetséges ,h a szervízben megoldható a probléma ?

SN/B140630XXXX
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: bokor.balint - 2015. Január 06. - 19:38:26
Sziasztok!
Testvérem és én karácsonyra kaptunk egy-egy ConCorde tab Q10 tabletet, nem okozott gondot a párosítás, megfelelt mindannak, amit elvártam tőle. Internetezésre és alkalmazások, játékok letöltésére használtam. Sajnos kb. 1 hét elteltével nem engedte bekapcsolni sem a WIFI-t sem a Bluettooth-t, olyan mintha a "hardware hiányozna belőle". Próbáltam újraindítani, illetve a gyári beállítások visszaállításával, de semmi sem történt. Elvittem szervizbe, ahol nagyon kedvesek voltak, és a garanciával bevették. Ez így eddig egy elég egyszerű és lezárt történet, de a mai napon az öcsémnek pontosan ugyan az a probléma lépett fel. Más is tapasztalt hasonlót? Ez egy típushiba? Vagy csak pont mi ketten vagyunk ennyire szerencsétlenek? :D
Válaszokat és a segítségeket vagy a megnyugtatásokat előre is köszönöm :) további szép napot!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: ComPityu - 2015. Január 07. - 10:37:26
Nekem ugyan ezt csinálta.
Most megy a szervízbe, hátha,,,,,
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: ComPityu - 2015. Január 07. - 15:21:43
Sziasztok.

A szervizben a fiúk villámgyors munkát végeztek. Ezúton köszönet nekik. Semmi probléma,vacakolás.  ;d
Meg kérdezték mi a gondom, gyorsan elregéltem hogy mit követtem el a géppel szemben. Jól ki nevettek,és szó nélkül megjavították. Ingyen ,és bérmentve. Az egész művelet nem tartott 20 percig.
Még egy kis sör,v kávéra valót sem fogadtak el.  ;y.
Ennek ellenére jó lenne,ha itt az oldalon letölthető lenne az FW ezen verziója. Az ilyen esetek sokkal ritkábban fordulnak elő. Ez én esetemben mindenképp hasznos lett volna,hisz akkor nem kellett volna be autóznom a városba. Nem volt nagy fáradtság, mert alig 30 km a szerviz innen ahol lakom. Ha találok rá módot, hogy a komplett FW-t letöltsem a gépről, gondosan lezsírozva el rakom.

Üdv,Pisti.

Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2015. Január 18. - 08:03:30
Szia.
Tudnál egy képernyőmentést mutatni az fw verziószámról?Beállitások/a táblagépről.
Köszi
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Alfe85 - 2015. Január 19. - 18:09:18
Sziasztok!

Nekem egy kérdésem lenne a tabbal kapcsolatban, amikor zenelejátszás közben kikapcsolom/kikapcsol a kijelző akkor a zene is le áll ez mennyire normális ennél a típusnál? Ez már nem az első Concorde tabletem és a többinél semmi ilyen gond nem volt ugyanúgy szólt tovább a lejátszó. Másnál is így működik és ha igen lehet tenni ellene valamit? vagy ez nem normális és vigyem szervizbe? (előbb utóbb úgyis be kell vinnem mert van valami a wifi érzékelésével, csak jó lenne tudni, hogy ez hiba-e vagy egyszerűen ilyen a tab)

Előre is köszi a segítséget.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2015. Január 23. - 22:30:15
Azt gondolom, nem normális a jelenség, amit leírtál. Sötét képernyő mellett is szólnia kellene a zenelejátszónak.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Alfe85 - 2015. Január 23. - 22:44:19
Értem, köszönöm, akkor ezt is mondom amikor beadom a szervizbe. :(
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: molnart - 2015. Január 24. - 18:24:45
Az enyém eladó lett. Érdeklődi privátban lehet!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: DavidDahmer - 2015. Február 21. - 16:49:45
Sziasztok!
Tavaly november óta nyúzom a tabot, semmi problémám nincs vele, egy kérdésem lenne csak. A jobb felső sarokban ahol a masina az időt, csatlakoztatott wifi erejét, töltöttségi szintet mutatja van az a háromszög, ahol a térerőt kéne mutatnia de mivel nincs benne SIM kártya (nem is tudnék bele tenni) csak az üres háromszög van. Ezt valahogy nem lehet eltüntetni?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: hevizms - 2015. Február 25. - 07:46:35
Milyen háromszög?Nekem nincs semmiféle háromszög ott.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: DavidDahmer - 2015. Március 22. - 16:40:51
Ami a tererot mutatna, ha lenne benne SIM.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2015. április 21. - 17:35:49
Sziasztok. Pár napja  furcsa dolgokat művel a tablet: előszöris a szokásosnál is lassabb úgy általában. Frissítéseknél leáll a letöltés vége előtt és néha fél óra (!) után megy tovább, de a telepítés hasonlóan csiga lassú. Aztán a jobb felső sarokban levő óra nem frissül, miközben a főképernyőn levő widget óra pontosan megy. Amúgy nagyjából minden más megy, ezt a postot is a tableten írom. A gondok egyszerre jelentkeztek, pedig különösebb dolgot nem csináltam, azon kívül, hogy az ajánlott frissítéseket letöltögettem, ahogy eddig is szoktam. A tableten Hurikan romja van fent, eddig - régóta - gond nélkül ment. Ötlet? Az újrahúzáson kívül...
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2015. április 25. - 21:48:01
Meglett a gond. Gmail frissítés vágott haza mindent... Úgyhogy a frissítések törlése megoldotta a problémát. Ha esetleg más is belefutott volna...
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Merras - 2015. Május 28. - 00:18:42
Így évente egyszer azért rákérdezek, hogy mi a helyzet a rom frissítéssel? :)

Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Boter - 2015. Június 16. - 20:59:31
Én asszem ez teljesen felejtős. Nem hinném, hogy még bárki is foglalkozik a Q10-zel a Concorde fejlesztői központjában. De cáfoljatok inkább meg!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: VR6CER - 2015. Június 16. - 21:00:56
Sziasztok!
Azt hiszem félre nyomtam a root uninstaller programban és törölhettem valamit ami az autómatikus képernyőforgatáshoz kapcsolódik. ;j Lényeg: most nem tudom forgatni a képernyőt, csak landscape módban használható. Semmilyen forgatásra nem reagál. Valaki tudja esetleg ez milyen rendszeralkalmazás lehetett amit véletlen töröltem? Köszönöm! Másik: hogyan lehet a Rom_dump-ból flashelhető img fájlt kreálni?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: VR6CER - 2015. Június 16. - 21:01:43
Ja és B14xxxx tabletről van szó, tehát az újabb kiadás, aminek a hivatalos ROM-ja nincs fent a weboldalon.... :/
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: VR6CER - 2015. Június 16. - 21:03:20
Sajnos nem tudni, pont ma voltam újra flasheltetni a központban a Q10-es gépemet, B14XXX verzió, ugye neten nincs fent a fájl sehol..... Gyorsak voltak, de sajnos ugyanazt a régi rendszert kaptam vissza, aminek a kifagyása miatt mentem újra flashelni :D
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Higany - 2016. április 26. - 14:49:34
Sziasztok!

Elegem lett belőle, hogy állandóan megtelik a DATA partíció, és persze hiába állítom be, hogy az SD-re tegye az appokat, mert csak egy része kerül át az alkalmazásnak, és így is pillanatok alatt elfogy a hely. Ezért sokáig próbálkoztam azzal, hogy valahogy teljesen kipakoljam az appokat (pl: link2SD), de nem sikerült megoldanom, mert nem látta a tablet az SD kártyán az ext4 partíciót. Ha valakinek sikerült valahogy megoldania, hogy a működjön a link2SD, akkor szívesen venném, ha leírná, de addig is csináltam egy ROM-ot a gyáriból az újabb (B14XXX) verzióhoz, és annyit változtattam csak, hogy megnöveltem a DATA partíció méretét 1GB-ról a maximális 3GB-ra (ennél többet az A31s-es tabok nem tudnak kezelni).

Telepíteni ezt is ugyan úgy kell mint a gyárit.

Használjátok egészséggel!
https://drive.google.com/file/d/0B72Rh3BvmPCSalJXUjZUSFhpR2s/view?usp=sharing (https://drive.google.com/file/d/0B72Rh3BvmPCSalJXUjZUSFhpR2s/view?usp=sharing)  ;>

MD5: 6155a327ee192bfc248377268edb8c8c *Q10_Data3GB.img


Csak hogy ne legyen félreértés, a ROM ehhez a tablet-hez készült:
d:\Android\Concorde>adb shell
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
root@android:/ # lsmod
lsmod
gslX680 117919 0 - Live 0x00000000 (F)
mma865x 7111 0 - Live 0x00000000
8723au 767771 0 - Live 0x00000000
rtl8150 8522 0 - Live 0x00000000
mcs7830 5847 0 - Live 0x00000000
qf9700 7312 0 - Live 0x00000000
asix 16337 0 - Live 0x00000000
sw_keyboard 2660 0 - Live 0x00000000
device 26417 0 - Live 0x00000000
g2d_33 37741 0 - Live 0x00000000
rtk_btusb 20402 0 - Live 0x00000000
vfe_v4l2 183191 0 - Live 0x00000000
gc2035 11029 1 - Live 0x00000000
gc0311 8955 1 - Live 0x00000000
vfe_subdev 3998 3 vfe_v4l2,gc2035,gc0311, Live 0x00000000
vfe_os 2196 2 vfe_v4l2,vfe_subdev, Live 0x00000000
cci 3061 2 gc2035,gc0311, Live 0x00000000
ad5820_act 3673 0 - Live 0x00000000
actuator 866 1 ad5820_act, Live 0x00000000
cam_detect 30803 1 vfe_v4l2, Live 0x00000000
videobuf_dma_contig 5322 1 vfe_v4l2, Live 0x00000000
videobuf_core 15891 2 vfe_v4l2,videobuf_dma_contig, Live 0x00000000
dc_sunxi 11004 0 - Live 0x00000000 (O)
pvrsrvkm 298446 36 dc_sunxi, Live 0x00000000 (O)
hdmi 24878 0 - Live 0x00000000
lcd 10133 0 - Live 0x00000000
disp 1040937 9 dc_sunxi,hdmi,lcd, Live 0x00000000
nand 172811 8 - Live 0x00000000 (O)
root@android:/ #
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: clava - 2016. Május 31. - 08:34:27
Sziasztok ha jól olvasom mèg nincs 4.4 erre a tabra ugye?
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: rstwingo - 2016. Május 31. - 17:36:21
Sziasztok ha jól olvasom mèg nincs 4.4 erre a tabra ugye?

Ha jól tudom nincs és már nem is lesz
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: clava - 2016. Június 07. - 17:10:14
Sziasztok
Végre eljutottam odáig hogy végig olvastam a fórumot,
olvastam hogy a Hurican féle rom egész jó lett és gyorsabb is tőle a tab jobb a hang stb...
de nem mertem még feltenni olvasva az érintő képernyő nem érzékelését egyes tipusoknál.

Nos nekem a hátulján gondolom ez a  S/N B1312310874 van erre biztonságosan fel lehet telepíteni a  Hurican féle romot?

Android verzió 4.2.2
firmware V1.1
kernel: 3.3.0
root@worldchip #122

build szám:
fiber_a31st-eng 4.2.2 JDQ39 20140703

még kb 2 hete került hozzám a tab használtan de gyári visszaállítás lett rajta nyomva így teljesen tiszta sztem.
előre is köszi a segítséget.
Illetve jó lenne az a 3GB -tárhelyes megoldás is ami pár hozzászólással fentebb van, de látom az a B14-hez van
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: VR6CER - 2016. November 12. - 13:27:07
Sziasztok!

Elegem lett belőle, hogy állandóan megtelik a DATA partíció, és persze hiába állítom be, hogy az SD-re tegye az appokat, mert csak egy része kerül át az alkalmazásnak, és így is pillanatok alatt elfogy a hely. Ezért sokáig próbálkoztam azzal, hogy valahogy teljesen kipakoljam az appokat (pl: link2SD), de nem sikerült megoldanom, mert nem látta a tablet az SD kártyán az ext4 partíciót. Ha valakinek sikerült valahogy megoldania, hogy a működjön a link2SD, akkor szívesen venném, ha leírná, de addig is csináltam egy ROM-ot a gyáriból az újabb (B14XXX) verzióhoz, és annyit változtattam csak, hogy megnöveltem a DATA partíció méretét 1GB-ról a maximális 3GB-ra (ennél többet az A31s-es tabok nem tudnak kezelni).

Telepíteni ezt is ugyan úgy kell mint a gyárit.

Használjátok egészséggel!
https://drive.google.com/file/d/0B72Rh3BvmPCSalJXUjZUSFhpR2s/view?usp=sharing (https://drive.google.com/file/d/0B72Rh3BvmPCSalJXUjZUSFhpR2s/view?usp=sharing)  ;>

MD5: 6155a327ee192bfc248377268edb8c8c *Q10_Data3GB.img


Csak hogy ne legyen félreértés, a ROM ehhez a tablet-hez készült:
d:\Android\Concorde>adb shell
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
root@android:/ # lsmod
lsmod
gslX680 117919 0 - Live 0x00000000 (F)
mma865x 7111 0 - Live 0x00000000
8723au 767771 0 - Live 0x00000000
rtl8150 8522 0 - Live 0x00000000
mcs7830 5847 0 - Live 0x00000000
qf9700 7312 0 - Live 0x00000000
asix 16337 0 - Live 0x00000000
sw_keyboard 2660 0 - Live 0x00000000
device 26417 0 - Live 0x00000000
g2d_33 37741 0 - Live 0x00000000
rtk_btusb 20402 0 - Live 0x00000000
vfe_v4l2 183191 0 - Live 0x00000000
gc2035 11029 1 - Live 0x00000000
gc0311 8955 1 - Live 0x00000000
vfe_subdev 3998 3 vfe_v4l2,gc2035,gc0311, Live 0x00000000
vfe_os 2196 2 vfe_v4l2,vfe_subdev, Live 0x00000000
cci 3061 2 gc2035,gc0311, Live 0x00000000
ad5820_act 3673 0 - Live 0x00000000
actuator 866 1 ad5820_act, Live 0x00000000
cam_detect 30803 1 vfe_v4l2, Live 0x00000000
videobuf_dma_contig 5322 1 vfe_v4l2, Live 0x00000000
videobuf_core 15891 2 vfe_v4l2,videobuf_dma_contig, Live 0x00000000
dc_sunxi 11004 0 - Live 0x00000000 (O)
pvrsrvkm 298446 36 dc_sunxi, Live 0x00000000 (O)
hdmi 24878 0 - Live 0x00000000
lcd 10133 0 - Live 0x00000000
disp 1040937 9 dc_sunxi,hdmi,lcd, Live 0x00000000
nand 172811 8 - Live 0x00000000 (O)
root@android:/ #

Szia, nagyon köszi, még szenvedünk ezzel a géppel, remélem ez a rom segíteni fog. Ezer hála, hamarosan tesztelem és visszajelzek!!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: VR6CER - 2016. November 13. - 18:49:14
Kedves Higany, hibátlan az általad készített rom, szuperül működik, köszönöm!! Egy kérdés: valami normális root  módszer létezik a masinához, mert ez a Kingroot, Iroot stb egy klikkes verziók nem tűnnek teljes értékű root-nak. Pl nem tudom egyik root kezelő appot se lecserélni Supersu-ra (Chainfire), pedig több módszert is végig zongoráztam. Emellett valami használható TWRP/CWM van a gépállathoz? Köszönöm a segítséget :)
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Morf - 2017. Július 07. - 18:00:10
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Feltettem Higany módosított romját, ami működik is, kivéve a wifit. Az IP cím lekéréséig jut, és ott megakad a csatlakozás. Van esetleg valami ötlet vagy megoldás a wifi probléma megoldására? Vagy valakinek van elfekvőben gyári romja B1403XX gépre? Segítségeteket köszönöm!
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Morf - 2017. Július 16. - 14:54:21
Sziasztok
Úgy látom ennek a tabnak vége van. Írtam a concorde email címeire, de egyik címről se jött válasz. Ha valakit érdelek egy frissítés után wifi hibás tablet az írjon. Még várok pár hetet, aztán kukázom a tabot. Egy biztos Concorde terméket többet tuti nem veszek.
Cím: Re:Kérdések és válaszok a Q10 tabletről
Írta: Higany - 2017. December 14. - 10:38:18
Sziasztok
Úgy látom ennek a tabnak vége van. Írtam a concorde email címeire, de egyik címről se jött válasz. Ha valakit érdelek egy frissítés után wifi hibás tablet az írjon. Még várok pár hetet, aztán kukázom a tabot. Egy biztos Concorde terméket többet tuti nem veszek.

Ha meg van még a tablet, akkor próbáld meg, hogy a DHCP helyett dirkt IP-címet adsz meg a WiFi kapcsolatnál!

Üdv!