Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek - Somatom

Oldalak: [1] 2 3 ... 13
1
Maiden:
Szép összefoglaló! Tömören a lényeg. Gratula!

2
Nem akarok beleszólni az itt folyó "háborúba"
de a hiba nem feltétlenül a CC-nél lesz. Keressetek csak rá Googlen. "MTK SOC GPS bug"
vagy nézzetek szét XDA-n, szinte kivétel nélkül minden MTK SOC-nál jelentkeznek ezek a GPS hibák. Főleg Kínán kívül.
Sajnos egyre biztosabb hogy mélyen az MTK SOC-ban van a hiba. Arra is kitérnek mindenhol, hogy ha valaki fixálta, utána a 3betűs Navit semmiképp ne rakja fel mert az szétcseszi az MTK SOC-os cuccok már fixált GPS konfigját.
Helyette van több másik. Pl Navigon. Sajnos a Sony Xperia C MTK SOC-os készülékével pont ugyan ez a GPS nyűg volt, de amint mondtam. Google, XDA, kis sem fogtok látni a találatok közül. A Huawei pl pont a GPS gondok miatt nem alkalmaz MTK-t, inkább saját SOC-gyártásába fogtak.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a CC nem találhat megoldást a problémára, de ha a hiba az MTK drivereiben van, akkor nem igazán tudnak tenni semmit, akkor sem, ha minden erővel azon vannak.
Vagy azt esetleg meg lehet fontolni az illetékeseknek, hogy a CC ezek után ha esze van szóba sem áll az MTK-val. Ott az AlWinner, ezerszer kezesebb mindenben.
Ezt írtam én is anno. De nem ez az első MTK -s telója a CC -nek. Tudta jól, hogy nagyon kényes pont, amire különösen oda kell figyelni a tesztelésnél.

3
Meddig tartana feltenni a "downloads" szekcióba....?  Bár gondolom azért nem teszik mert a tehetségesebbek féltéglát csinálnának a telefonjukból és mehetne a "garanciális vagy sem?"  harc a CC és a vásárló között...
Lehet, hogy nem csak a tehetségtelenebbek. A frissítés hivatlos menete az, hogy szervízbe kell vinni. Érthető, hogy a CC hivatalosan nem teszi közzé. Lásd az 5700 esetét (részletek a topikjában, tavaly, nov. végén)! Ott is addig ment ez az adok-kapok, amíg kaptam egy jelzést a CC -től, hogy ezen ne múljon. Ez nem hivatalos, de segítség. Elmentem érte. A CC - től azt az infót kaptam, hogy csak 1 féle rom van, ez kell az összes 5700 -hoz. Elhoztam, közzétettük. Aztán pl. Kiskutya, meg még pár "hozzánemértő" jelezték, hogy márpedig az Ő készülékeikre (4GB verzió) ez a rom nem passzol. Végül Kiskutya felküldte a szervízbe, hogy bajlódjon vele a CC. Majd visszaküldtek neki egy másik készüléket (8 GB -os verziót). Eddig a történet.  Nekem ez egy kicsit kellemetlen, hisz én voltam a postás és hírvivő. A CC részéről a szándékosság kizárható, hiszen értelmetlen lenne. Akkor marad az, hogy vagy Kiskutya és a többi hozzá hasonló user béna, vagy a CC -nek dunsztja nem volt arról, hogy az a rom nem lesz jó minden 5700 -ra. Tudomásom szerint a CC ezidáig nem kommentálta ezt a rom kompatibilitási ügyet. Így mindenki azt gondol, amit akar.

4
Üdvözletem!

Én is belefutottam egy 5005 NFC vételével a GPS problémába. Nálam egyáltalán nem talál műholdat több óra szabad ég alatt való kísérletezés ellenére sem. Kérdésem lenne hogy az új firmware hez (rom) hol lehetne hozzájutni? Feltenném én magam is, nem hiszem hogy ezért be kéne zarándokolni a szervízbe... Én pl. itt az oldalon a letöltések között nem találom.

Előre is köszi a segítséget.
Mert a sok, CC-hez rendszeresen bejáró, nagyontudom-hős között megint nem akadt senki, akinél lett volna egy pendrive, hogy elhozza és közzétegye. De az is lehet, hogy a CC nem adja ki, hátha erről is kiderül, hogy mégsem jó minden készülékhez, amihez a CC azt gondolta, hogy majd jó lesz.

5
Nekem korábban "Somatom" nick volt a kedvencem de úgy látszik megvan az új liblingem.
Szerintem te már szándékosan játszod a hülyét, de  én szeretem a hülyéket  :DA válasz pár hsz-el feletted

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=445.msg22683#msg22683
Csitulj páva! Inkább most Te menj be a romért és tedd közzé helyettem!

6
Szia!

Köszi, de pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen semmit telepíteni. Benne van minden 4.0 feletti androidban. Talán internet hívásnak van elnevezve...
Nem tudom, hogy mennyire segít, nálam (SGS2) nem a rendszerbeállításoknál van, hanem a tárcsázót kell behívni, aztán menü gomb és a hívás beállításainál van az  internet hívás. Itt lehet új sipet hozzáadni. De én a Reengert használom, mert ahhoz kaptam egy külön telefonszámot is, ami vezetékes tarifával hívható. Rá lehet venni, hogy kimenőhöz a Dellmont klónt használja, de akkor nincs bejövő, mert nem a Reenger accountba van belépve. Ezt úgy hidaltam át, hogy két adatprofilt állítottam be hozzá Titanium Backup -ban. Bejövőhöz Reenger, kimenőhöz Dellmont. A kimenő híváshoz szükséges fiókváltás automatizálásán még dolgozom, de sztem menni fog.

7
Sziasztok!

Most tesztelem a telefont,
Hol lehet a SIP fiókot beallitani?

Köszi : fabi
Nincs ilyen telóm, de ha nem találod, akkor Dellmont klónokhoz jó a MobileVoip. Ha a szolgáltatód korlátozást alkalmaz, akkor mindenképpen jobb, mint az alap sip, mert a 443 -as porton kommunikál, ami nincs korlátozva.

8
Gondolom nekem szántad a mondanivalód. Pedig nem úgy tünt az 5700-nál, hogy a fejlesztőknek tesztelték volna. Annyit meg én is tudok csinálni. De ezen kár vitatkozni.
Nekem sem úgy tűnt. Pont erre lennék kíváncsi. Hogy a túróba nem derülnek ki az ilyen hibák a kereskedelmi forgalom előtti teszteken? Ezt pedig csak egy módon tudhatom meg.

9
Kedves Somatom!
2.   Sajnos vagy szerencsére nem jól emlékszel sosem volt a kezemben az 5700 típus az 5000 is csak azóta mióta megvettem. ;D

Elnézést, ha nem érthetően írtam le és mind ezt komolyan vetted. Vagy mostani írásommal valakit vérig sikerült sértenem. ;y ;y ;y
Én kérek elnézést Tőled, mert mint közben ki is derült, véletlenül a Te hsz. -edet idéztem, nem Kiskutyáét!

10
Sziasztok!

A tesztelésre én is jelentkezek!  ;y ;y ;y
Most egy CC5000 tesztelek. (fél éve)
Bevállalós felajánlás! Ha jól emlékszem, majdnem egy évig tartott eljuttatnod az 5700 -át a CC -hez. Itt meg kereskedelmi forgalmazás előtti készülékekről van szó. Bármi, bármikor lehet hibás, bugos. Lehet, hogy készüléket kell cserélni, bevinni egy gyors, CC -s szoftverváltoztatásra, stb. Ezeket hogy oldanád meg?
Arról nem is szólva, hogy kevés, ha csak leírod, hogy vmi jó/nem jó. Nem a közönségnek tesztelsz, egy fejlesztőnek meg ez nem ad támpontot. Szoktam szoftvereket tesztelni fejlesztőknek. Egy hibához küldeni kell rendszer, kernel logot és néha vannak olyan kérések egy-egy hiba feltárásához, amihez a terminál is kell.

11
De térjünk rá erre a készülékre. Ennél tesztelik a telenoros kártyahibát, a gps és wifi problémákar, vagy majd a vásárlók?
Jó kérdés!

T. CC.!

Ha gondoljátok, segítek, tesztelek. Mindhárom szolgáltatótól van kártyám (bár a magentást épp nem találom :) ), hetente többezer km. -t vezetek (kamionozok) és otthon elég jó wifi hálózatom van (dualband, Gigabit router, NAS, stb).

12
Lenne egy kérdésem. Akik nem tudnak romot frissíteni, azoknak nem lehetne a szeptemberi romot (4.2.1(?)) elérhetővé tenni? Arra gondolok, amelyiknek decemberi a Kernel verziója, és nem a v21(!!!!)-re van. Biztosan sokan örülnének neki.
Szóljatok, ha megint csak egy postáson múlna a dolog, mert akkor beugrok érte egy pendrive -al! ;D

13
Az én stílusom?
Te ugyan mennyivel vagy jobb. Minden fórumban megjelensz minden fórumban kritizálod a CC alkalmazottait és csak te tudod a tutit?
Csak te vagy az okos ( hogy bírod ezt a terhet?) és a CC alkalmazottak és a külső tesztelők meg tök hülyék és nyeretlen kétévesek.
Ja az meg más kérdés, hogy más nem cc fórumon meg a saját kínai behozott szarjaidat árulod.
Ez nem zavar és csak az a jó persze amit te veszel te ajánlasz.
A CC fórumon írt hozzászólásaid szerint van vagy 5 féle cc telefonod és vagy 3 féle android dongle-d.
Szerintem meg nem ;n

Ha van ilyen 5005nfc készüléked és tapasztalod benne x vagy y vagy z hibát kérem írd le ide és ird be ide az utolsó 6 imei számodat is.
Írd meg a CC support és szerviz címére is ugyanezt,  hisz már 3 éve így nyitott a fórum, hogy ez a felület a felhasználóknak szól a CC meg a hozzá telefonon és levélben feltett kérdésekre válaszol.
Ezt is leírtam neked vagy tízszer de ezt ezt te meg még véletlenül sem akarod felfogni mert jobb kívülról ok nélkül ( vagy épp okkal szándékosan) beírogatni.
Itt nem rólam, vagy rólad van szó, hanem a CC -ről és a termékről. A vagdalkozásodra csak röviden reagálnék, mert nem a témához tartozik:
Nem tudom, honnan veszed azt, hogy más fórumon árulok bármit. Tudod jól, hogy hol szoktam megfordulni. Van adok-veszek rovat. Meg tudod nézni, hány hirdetésem volt eddig, de elárulom. Zéró. Soha, sehol nem írtam olyat, hogy tőlem vegyen bárki, bármit. Nekem nem ez a profilom. Olyat sem olvashattál tőlem sehol, hogy van CC -s telóm. Olyat viszont igen, hogy ha javasoltam valamit, akkor odaírtam infónak, hogy nekem nincs az adott típusú telefonom. De ez nem jelenti azt, hogy az Androidról, vagy az MTK SOC -okról ne tudnék ezt-azt, amit miért ne írhatnék le, ha úgy gondolom, hogy az adott szituációban segít a kérdezőnek?
Ami a készüléket illeti, pl. a Telenor -kártya problémát én meg sem említettem. Sanszos, hogy ez nem a készülék hibája és feltételezem, hogy a CC próbál egyeztetni a Telenorral. De a GPS, vagy a mac probléma az más tészta. Egyszerűen nem áll össze a kép. Ha abból indulunk ki, amit a CC állít, akkor:
- Ez egy Kínában gyártatott, Magyar készülék.
- A ROM -ot a CC készítette rá, vagy legalább kontrolálta.
- A készülék alapos tesztelésen esett át, mielőtt forgalomba került.
Ha ezek az állítások igazak, akkor meg tudod magyarázni, hogy miért nincs átírva a gps conf?
Nem kell CC -s készülék hozzá, aki otthon van Androidban, az pontosan ismeri a jelenséget. Még csak nem is új, egyedi, vagy kínai dologról van szó. Az itthon vásárolt Samsungokban sem eu -s a conf. De egy hozzáértő, Magyar cégtől elvárható lenne, hogy a készüléke Magyarországra optimalizált legyen, ha már hozzányúl a ROM -hoz. Szerinted nem logikus a gondolatmenetem?

14
Te akkor ne vegyél ilyen telefont!

Miért kell szándékosan kiforgatni a szavaimat?
Ezért egyszer már itthagytam ezt a fórumot, de ahogy látom 4 hónap elteltével itt a helyzet semmit nem változott.
Nekem úgy tűnik, hogy inkább az a probléma, hogy a Te stílusod nem változott. Ha jól emlékszem, amikor itthagytad ezt a fórumot, akkor épp emiatt kaptál hideget-meleget. Ez a GPS "hangolás" nem felhasználói szint és nem felhasználói feladat. A képlet egyszerű, nem kell ezt túlbonyolítani. A felhasználó feladata bekapcsolni és használni. Ha erre a készülék nem az elvárható módon reagál, akkor az a készülék HIBÁS!!! Tudom, miről szól az a .conf fájl. A CC elmulasztotta átírni/átiratni a ROM -ban. Ennyit a hozzáértésről. Továbbá most már nyíltan kijelentem, hogy nem tudom, kik tesztelik a CC -s készülékeket, de ez az egész egy vicc. Olvastad korábban azt a wifi mac problémát? Te el tudod képzelni, hogy egyetlen készülékhiba lenne? Hát egyetlen tesztelő sem próbált az otthoni routerben statikus IP - t adni a telónak? A következő újraindítás utáni csatlakozáskor azonnal kibukott volna a hiba. Hogy a túróba teszteltek enélkül adatátviteli képességet szerver és kliens módban (wifi rádiómodul és adatírási sebesség teszt)? Minden alkalommal beírogatták az aktuális IP -t? Aki komolyan tesztel, az nem így tesz. Olvastad anno az én miniPC -s sebességtesztemet? Külön odaírtam, hogy minden próbát újraindítással kezdtem. Azonnal kijött volna egy ilyen mac hiba.

15
Concorde Smartphone 5700 / Re: Re:Általános kérdezz-felelek
« Dátum: 2014. április 11. - 20:35:06 »
Az én egyhónapos 5700-as készülékem, amit három hét használat után napsütésben használtam, és azt vettem észre, hogy a kijelző, és az üveg között porosodni kezdett, majd jobban megnézve láttam, hogy az előlapi kamera is poros. Bevittem tegnap a szervízbe, ahol azt mondták, hogy ez természetes, mivel ez nem porálló, és ilyen hibával, küönben is még senki se jött. vegyek hozzá, egy tokot. Én azt mondtam, hogy nagyon sok telefont (nem pormenteset) láttam már, öreget is, de hogy az üveg alatt porosodjon olyat még soha !!!!! Kérdeztem, hogy akkor most nincs mit tenni, nem lehet, hogy pl. hiányzik egy tömítés ??? ami lehet, hogy egy gyári hiba ??? Véletlen ??? Azt mondták, hogy ennél ott nincs tömítés, de kitisztíthatják, viszont a zsebpor vissza vog újra menni, rövid idő múlva, és itt csak a tok védhet a portol. Mondják egy pár hetes készülékre ??????? Most azon gondolkodom, hogy velük ezek szerint javítani, tisztítani nem érdemes, mert az 5700-a ilyen. Jelenleg a Fogyasztóvédelmi hivatalon gondolkodok.  SAJNOS..
N+1 telefonom volt már. Most is van 3. Egyik sem "porálló". Az S2 -t 2 éve használom úgy, hogy nincs rajta a gyári hátlap (a kitámasztós tok csak így megy rá a nagyobb akksira). De ilyen porosodást még soha, egyiknél sem tapasztaltam. Ez a CC -s "magyarázat" egy vicc. Szerintem szerezzétek meg a CC álláspontját írásban és közösen forduljatok a fogyasztóvédelemhez. Ha több készüléken fordul elő ugyanaz a probléma, akkor valószínűbb egy típushiba, mint az, hogy minden tulaj homokozólapátként használja a telót.

16
Concorde Smartphone 5700 / Re: Re:Általános kérdezz-felelek
« Dátum: 2014. április 11. - 15:15:19 »
Merthogy úgy van hirdetve, hogy nem víz- és porálló. Legalábbis erre hivatkoztak. Tehát ugyanúgy ahogy nem használod víz alatt, úgy nem szabad ezek szerint levegőn sem, hacsak nem fóliázod körbe.
Igen, gagyi, a kijelző és az üveglap közé felül jobb oldalt bement a por, most már 1.5 cm x 3 cm téglalapnyi területen, és csak hízik.

Esetleg csinálhatnának a youtube-ra egy tisztítási tutorialt ? :)
Miiii? Remélem, ezt írásban tudatták veled! Ha nem, akkor kérjed tőlük!

17
:D Jogos! :D
 
Mondjuk utána olvastam az ájnyúvé3nál mit írnak a gps-ről, és szinte semmi panasz nincs, van akinek még a pincében is talál műholdat, mert ez az MTK SOC már nem az ami eddig volt és ez húdejó...
Húdejó SOC??? Mali400MP2 -vel? Már az Allwinner A10 -es cuccokban is ez volt, 3 évvel ezelőtt. Jó, ott nem 500MHz -en ketyegett, de ettől még múzeumba való.

18
Pedig a cc készülékein minden úgy működik ahogy kel. Csak jó sokat kel babrálni vele. De akkor miért vannak a tesztelők? Akkor az ilyen problémák nem derülnek ki?
Gondolod, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy úgy szar, ahogy van? Mégis, mit csinálhatnának? Nincs más, ez van ehhez a SOC -hoz. Gondolod a CC kedvéért az MTK farag bele másikat? Vagy majd odafigyelnek az antenna elvezetésére? Kis hal ehhez a CC a kapacitáshoz képest. Max. úgy árulhatnák, hogy nincs benne GPS és ha szerencséd van, akkor sikerül életre keltened.

19
Nakéremszépentisztelettel!

Ma délben életre keltettem a GPS-t a leírtak alapján. Sikerült, örültem...végre van GPS a telómon!
Eltelt 6 óra, kipróbáltam újra....és......40 perc kellett neki, hogy műholdat találjon, pluszba jött még ehhez, hogy fogalma se volt épp merre járok, kb 5-600 métert tévedett.
Kérdem én, mi ilyenkor a teendő? Olvassam vissza az eddigi 3400 hozzászólást, hátha valahol írnak róla hogy van erre is valami programkód?
Körültekintően kell vásárolni. Megnézed a neten, hogy miket írnak az MTK SOC -ok GPS moduljainak képességéről és ha annyira tetszik a teló, akkor veszel hozzá egy bluetooth GPS -t.
Remélem, tudod mi az irónia! :D

20
Ez a GPS -hangolás kicsit fura nekem. Olyan, mintha egy kínai teló lenne. Pedig ez egy saját magát Magyarnak valló cég terméke. A cég neve, a termék neve. Magyarországon árusítják és saját bevallásuk szerint rendelkeznek a szükséges szaktudással, háttérrel. Miért kell hazai használat esetén hangolni bármit? Szerintem ilyen háttér mellett alap kéne legyen, hogy Magyarországon a GPS működik out of the box, még net segítség nélkül is.

21
Concorde Smartphone 5700 / Re: Re:Általános kérdezz-felelek
« Dátum: 2014. Március 27. - 13:23:31 »
Sziasztok!

No, csak újra indítottam a készüléket, és alapállásban 500MB szabadhely van a memórián, amin dolgozik.
Elég meredek, hogy 2 nap alatt ez lemegy 100MB alá, pedig semmi olyan új programot nem tettem fel, amit ne ismernék.

Remélem hamarosan jön a 4.4 és ott nem lesznek ilyen gondok.

Üdv
padan
Nekem nincs ilyen telóm, de ez nem normális működés és nem az Android verzió miatt van. Ezt sztem valami program teszi veled. Nálam a Firefox csinált ilyet. A cache a programok tárhelyét használja. A rókán belül kell törölni a gyorsítótárat, mert a rendszer csak az összes adattal együtt tudja. Ezt csak példának írtam. Meg kéne nézni, hogy melyik alkalmazás zabálja fel a tárhelyet. Ezt pl. Titanium Backup -pal lehet (root kell neki). Az is fura, hogy az akku kiszedése megoldja. Talán valami logfájl hízhatott meg. Ezt nem mutatná ki a Titanium. De pl. az SD Maid meg tudja nézni és méret szerint felsorolni a mappákat. Én is így akadtam rá egy 600MB -os logfájlra.

22
A probléma egyértelműen az RK -tól gyűrűzik, de szerintem a Riko -t nem kéne védeni. A vásárlók már T -s procival szerelt MK802IV -et kaptak, amikor a Riko "gyakorlatilag deklarálta", hogy jelenleg még nem gyárt és nem szállít MK802IV -et T -s procival.
A miniPC -k esetében a custom romokat én nem nevezném buherálásnak. Ezek a romok többnyire olyan módosításokat, javításokat, fejlesztéseket tartalmaznak, amit az RK -nak, vagy a kütyük gyártóinak kellett volna elvégezniük. Nézzük pl. az én esetemet! A 802IV a többi kütyühöz képest is rosszabb volt videólejátszás terén. Mi is az alap probléma? Az, hogy a rendszer képfrissítési frekvenciája nincs összhangban a megjelenített média képfrissítési frekvenciájával. De hogy lehet ez, ha a felbontásváltó menü különböző frekvenciákat tartalmaz? Tudjuk jól, hogy humbuk az egész, menü van, csak a hozzá tartozó funkció fejlesztése maradt el. A közösség nem tud hatékonyan beavatkozni, mert a GPU forráskódja zárt. Próbálnak ügyeskedni. Engem egyáltalán nem zavarna, hogy 1,6 helyett, 1,4 -en jár a proci. A szeptember körüli rom szaggatott. A Riko sem oldotta meg a képfrissítési problémát, hanem trükközött valamit. Csakhogy ez a trükk nem volt kompatibilis a DVI monitorommal. Emiatt másodperces képkimaradások keletkeztek. Persze, értem, használjak HDMI -s megjelenítőt. De ha az RK, vagy a Riko nem buherált trükkökkel operálna, hanem megoldaná az alap problémát, akkor ez a hibajelenség nem is létezne. Mégis, mit tehettem volna? Vegyek TV -t egy (mini) PC -hez? Inkább raktam rá custom romot, amiben ez a probléma (meg pár egyéb, pl. az ékezetes karakterek kezelése) más módon lett orvosolva. Azóta nincs képkihagyás. Csakhogy ez egy T -procis kütyü, ami sajnos, más, a közösség számára jelenleg megoldhatatlannak tűnő problémákat eredményez. Ezzel az a baj, hogy az RK -s mini PC -k, ezáltal a Riko és a CC kütyüi is e közösségi támogatásnak köszönhetik a sikerüket. Ha ez a támogatás más SOC felé fordul, akkor megnézhetik az eladásaikat. Gondolom, ismerős a freaktab.com. Talán Finless Bobot és munkásságát sem kell bemutatni. Itt az Ő véleménye a jelenlegi helyzetről:
http://www.freaktab.com/showthread.php?11018-Best-Android-MiniTV-2014&p=152011&viewfull=1#post152011   

23
Új típus??? Micsoda "újdonság"! Az világos, hogy miben más, mint a 401BT. De miben jobb, mint a 401BT? Vagy esetleg csak arról van szó, hogy a Riko is beállt a spórolósok táborába és a "butított" 3188T -procival gyártja a kütyüt? Nem kellene más gyártót keresni? Pl. a Ricohoz hasonlóan, a Minix is kijelentette, hogy az eredeti procival szereli a kütyüit. Csak ő be is tartja. Esetleg nem csak másik gyártó, hanem másik SOC után is érdemes lenne keresgélni, mert ezzel a procival az RK nagyon elszúrta a mini PC -s vonalat. Jelenleg nem létezik rá jól működő custom rom, mert bármilyen feszültség/frekvencia változtatásra a kütyü egy reboot -szerű "védekező" folyamattal reagál.
Talán érdemes lenne megvizsgálni az Amlogic M802 lehetőségeit (4x2Ghz, 2GB RAM, Mali450). Pl. a Tronsmart -nak van ilyenje, ami jelenleg elővásárlásban rendelhető, de a tesztpéldányokon végzett próbák bíztatóak.

24
A 2 SIMes készülékeknél mivel egy rádió rész van, MINDIG a TELEFON élvezi az elsődleges prioritást
Szóval ha VOIPon beszélsz és jön telefon hívásod, akkor a VOIP megszakad és átvált GSM.re
Úgy gondolom, hogy ha már két slot van, akkor ennek nem feltétlenül kéne így lennie. A netes kártyán nem lesz bejövő GSM hívás, ami megzavarhatná a VOIP -ot. Lehet a két slotot prioritás szerint kezelni? Vagyis az egyik slot minden típusú adatforgalma élvezzen elsőbbséget a másik slot bármilyen adatforgalmánál. Ha erre nincs menüben lehetőség, akkor rendszer szinten, mondjuk egy shell paranccsal le lehet -e választani az egyik slotot? Ha igen, akkor ez automatizálóval, alkalmazás függvényében futtatható. Tehát ha a VOIP alkalmazás aktív, ami nyilván a netes slotot használja, akkor a shellparancs leválasztja a rendszerről a másik slotot, így azon nem tud beérkezni GSM hívás, ami megzavarhatná a VOIP beszélgetést. Nem értem, hogy alapból ez miért nincs megoldva. Van valami technikai akadálya?

25
És mobilnet esetén mi a helyzet? Mindkettő simmel használható a mobilnet? Pl az egyiken T-Mobile a másikon TelenorNet lenne.
Ez több szempontból is jó kérdés. Ez engem is érdekelne. Konkrétan az, hogy mekkora slotonként az elérhető sávszélesség? 2x2G, 3G (21, vagy 42Mb/s), esetleg LTE? Vagy csak az egyik slotban?  Azt sem sikerült eddig kiderítenem, hogy mi a prioritás és lehet -e ezt befolyásolni? 2kártyás teló esetén szerintem életszerű, hogy az egyik egy csak netes (modembe való) SIM. Ha már van egy LTE -képes SIM -em, akkor ésszerű, hogy ezt használom kimenő hívásra (VOIP), nem a másikban levő GSM -et. Az marad bejövőre. Tehát símán adódhat az a szitu, hogy neten beszélek a "netes" kártyán, közben érkezik egy bejövő hívás a másikon. Vagy ha a szintén netet igénylő Google navigálás közben érkezik a másikon a bejövő hívás. Ezeket a helyzeteket hogyan kezeli a teló. VOIP közben elutasítja a GSM -et? Vagy ez beállítható valamelyik menüben?

26
Concorde Smartphone 5700 / Re: Re: Re: Re: Re: Általános kérdezz-felelek
« Dátum: 2014. Március 02. - 02:50:31 »
igen már megtaláltam.. próbálgattam is az s3 ason.. csak elfelejtettem írni.. köszönöm szépen! hát igen bejött a márka ez tetszik a legjobban.. a KTM mindig ad vmi PLUSZT amiért ezt veszek.. a kövi az 1290 superduke lesz remélem :P az 1 disznó motor! :D milyen a tied pontosan?
2003 -as Harley Davidson Dyna Sport.

27
Concorde Smartphone 5700 / Re: Re: Re: Re: Általános kérdezz-felelek
« Dátum: 2014. Március 01. - 07:20:46 »
h keressek rá play en? az van nekem is.. :P 990 SM előtte meg 640 SM volt  az előtt meg 520 SX :D
Pl. úgy, hogy Apex, Nova. Ezek a legnépszerűbbek, de van kismillió launcher.
Hú, Neked nagyon bejött sógorék bokorugrója! :) Persze ami bevált, azon nem szabad változtatni. Nekem 10 éve van ugyanaz az amerikai v2 -esem és szerintem ez még jó pár évig így is marad.

28
Concorde Smartphone 5700 / Re: Re: Re: Általános kérdezz-felelek
« Dátum: 2014. Február 28. - 16:51:42 »
hát romolni romoltam.. most mit mondjak :D de ilyen launchert még nem telepítettem..  a KTM et meg már nemkell tuningolni :P :D
A launcher egy alkalmazás. Szóval a Play -ről.
Egyszer kipróbálhattam egy 990 -est. Durva csikó. Nem az én világom, de jó móka volt. Birkóztam vele rendesen.

29
Concorde Smartphone 5700 / Re: Re: Általános kérdezz-felelek
« Dátum: 2014. Február 28. - 15:36:57 »
igen tudom h samsung pakolja bele és azt is h más gyártónak is vannak hasonlók :) de CM romokban is vannak jó dolgok sőt.. pl a CM 4.4 be vagy 4.3 ba annyi beállítási lehetőség van h ihajj.. és ehhez honnan tudok ilyen launchereket leszedni és mi kell hozzá vagy h működik ez.. romolást már elég régóta csinálom androidon és képben is vagyok nagyjából mi hogy, ezért volt kicsit idegen nekem ez a telefon meg fura és sztem kicsit bonyolult is.. elolvastam itt az oldalon mindent a telpítésről és fel is fogtam elméletben tudom is h kell stb..  de mivel nem láttam CM romot hozzá és ezek hiányoztak nekem így gondoltam bekérdezek hogy is van ez..
Bocs, de nekem ez egy kicsit fura. A motor  tuningolásával "képben vagy", de gyertyát még nem cseréltél. Hogy honnan lehetne ilyen launchereket leszedni? Ez komoly?

30
Concorde Smartphone 5700 / Re: Általános kérdezz-felelek
« Dátum: 2014. Február 28. - 14:29:55 »
A widgetek elhelyezéséért a launcher felelős. Nekem Samum van, így már tudom, hogy milyen funkciókra gondolsz. Ezek nem Android, hanem Samu specifikus opciók. A Sony -ban, az LG -ben is vannak ilyenek, amiket a gyártó pakol bele. Az egyikben ez van, a másikban meg az. De amiket írtál, azokat a funkciókat nagyrészt össze lehet hozni, csak Neked kell hozzá összeszedni a szükséges alkalmazásokat.

Oldalak: [1] 2 3 ... 13