Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek - almakorte

Oldalak: [1]
1
"Mint régebben említettem én 10 méterről is vígan elnetezek vele" : a kivétel erősíti a szabályt :)

2
"(a legtöbben kellemesen számolnak be róla)" Azok számolnak be kellemesen a wifiről ,akik abban a szobában neteznek vele, ahol a routerük van,vagy max egy vékony téglafal válassza el őket a routertől.A többiek szopókán vannak.Akkor nem lenne ebből ekkora kavarás,ha a PLAY specifikációi közé oda lenne írva,hogy a wifi viszont gyengébb ,mint egy átlagos androidos okos telefoné.De ezt a gyártó és az eladók nem merik kiírni.Ez lenne a tiszta sor,pláne,hogy ennyi visszajelzés érkezett már be.Ekkor senki,egy pisszenést nem ejthetne wifi ügyben,mert oda volt írva,már akkor olvashatta,amikor megvette a készüléket ! Erről ennyit.

3
Pyrooo : "egy tabletban is egy mobilnyi helyen van az anyag," ,nagy hiba ! Az antennát tegyék "körbe" a kijelző keretén belül és máris sokat javulna a vétel.Úgy mint sok laptopban van : az LCD panel mögött van az antenna,hatalmas helye van,így nem csoda,hogy sokkal jobb egy laptop wifi vétele.Szerintem.

4
Szundi : egy átlag telo sokkal kisebb,mint a PLAY,így van ? A telóba sokkal nehezebb bele passzírozni a wifi antennát,mint egy jóval nagyobb PLAY-be.Mégis lenyomják a telók a PLAY-t.... Hardver hiba.Vagy a JB kakis és hátha jön belőle jobb,ebből a szempontból.Eszembe jutott olyan megoldás is,hogy egy samsung mini-t ,kétoldalas ragasztóval rányomsz a PLAY hátlapjára ,(ami ugye fémből van,hogy ez is "javítsa" a vételi képességet ,grat. tervező urak) és a mini-t hotspot-ként "befogva" simán ,mindenhol jó lesz a PLAY vétele az egész lakásban,emeleten. ;D Vagy a másik : kevés router fogy a kereskedelmben és a PLAY népszerüsíteni szeretné : routert minden szobába !  8)  Lelki szemeimmel már látom is ,hogy a kiegészítők így alakulnak a PLAY-hez : Tok billentyűzettel,32 Gb SD kártya,Samsung Mini+kétoldalas ragacs  ;D

5
Pyrooo : többek között pontosan erről beszéltem,amibe Adamsky fórumtárs is "belefutott"....csak ismimnél egy vacak samsung mini bizonyult jóval "erősebbnek" a PLAY-nél,na ez a vicc....egy frissen kijött PLAY-t lenyom pár régi vacak teló ? 45 k-ért ? hmm...

6
MVSV : ha figyelmesen olvasol,akkor láthatod,hogy egyáltalán nem a PLAY van fikázva,hanem egy olyan ONE kellett volna,amiben legalább 1 Gb a ram ,vagy uram bocsá' 2 Gb (mert egy kicsit is az android rendszerhez értő-építő, nem tesz 512 ram-ot és utána döbben,hogy ez biza kevés lett) és kicsit erősebb a proci.Na az mindent vitt volna B kategóriában.Nem is értem,hogy ki "okoskodta" ki ezt az ONE hardvert.Mert pont mindenben alatta van kicsivel az elvártnak.Erre kijött a PLAY ,ONE-hoz képest dupla áron,nem túl erős wifi-vel,hogy finom legyek :), és még ebben is csak 1 Gb a ram. Nem fért volna a PLAY-be  2 ,az ONE-ba meg 1 Gb ram ? Ugyan,mennyivel lett volna drágább a 2 gép, dupla Ram-al  ? (One 1 Gb, PLAY 2 Gb) Ez nagyon érdekelne.

7
Admin : Értem.Már csak egy kérdés maradt nyitva : Ha a PLAY tulajdonosának van egy telefonja,(jelen esetben egy vacak samsung mini ) ,ami wifi képes és mondjuk otthon nála fent az emeleten ,2 vastag fal választja el a router-től és a teló gyönyörűen fogja a jelet,de a PLAY sz@rakszik,vissza vásároljátok-e tőle a PLAY-t,ha mondjuk emberünk kifut a 3 napból ? Tehát elfogadjátok-e ezt olyan "hibának",ami ugye nem orvosolható,még ha másik PLAY-t is kapna a delikvens ? Azért kérdezem ,mert van egy ismerősöm,akinek ilyen gondja van.Ő viszont sosem járt itt a fórumon,úgy vette a készüléket,hogy erről a wifi mizériáról semmit nem tudott.Használgatta a PLAY-t és csak idővel jött rá teljesen,hogy a 2 cucc között a mini viszi a prímet.Persze már lejárt a 3 napja.Mit üzennél neki ? A router beállítások,a fórumon olvasottak szerint már oda-vissza beállítgatásra került,de nem segített.

8
Logicit :Bocsi,csak ez még bennem maradt :) Ha akarjátok,töröljétek.Csak felment bennem a pumpa.Sorry :)

9
Látom Csipetke, Neked is a wifi a gyenge pont  :'(  Egy 45-ezres gépnél ,ez elég fájó,hogy pont a "szíve" gyenge ennek a tab-nak,mert ugye nem mindenki a routerén ülve wifi-zik.Lehet,sokan megalkudnának gyengébb kijelző,de sokkal jobb wifi és még +1 Gb RAM felállásban ennyiért,ebben biztos vagyok.Sőt ,még ennyibe sem kerülne a cucc ezzel a felállással...Megint ott tartunk ,hogy a külcsíny számít a tervezőknek és nem a használhatóság.Csillog-villog ? Vedd meg user,azután majd nyávogsz otthon ,mi meg röhögünk rajtad.
Azért arra nagyon kíváncsi lennék,ha lenne egy Concorde Tab TWO és lenne benne 2 Gb RAM meg egy 1,8 Ghz-es EGYmagos proci,a többi része meg a mostani ONE lenne teljesen (4 Gb belsőtárral,gyenge kijelzőstül, szőröstül-bőröstül és kerülne mondjuk 30-32 ezerbe),hogy mennyi PLAY fogy(ogat)na :) Na ,akkor biztosan a TWO lenne a best buy,szerintem az egész piacot letarolná "B" szinten !

10
Logicit : teljesen értem amit írsz,de engem most jelen pillanatban az "zavar",hogy  fél giga ramért vegyek másik tab-ot ,dupla áron.Tudom,ez így nem teljesen ül,mert ugye kapok a több ram mellé egy ips kijelzőt nagyobb felbontással,meg egy gyorsabb procit.De azért gondolom ,nekik sem volt "pofájuk" kijönni egy 1 Gb RAM-os ,800x480-as ,ONE kijelzős,1,6 Ghz procis cuccal ,dupla áron TWO néven :)  Mert azt nem tudták volna soha eladni,pláne,hogy ott van az ONE.
Ui : azért nagyon megnéznék egy tesztet, két ,tök azonos mai tabon ,de az egyikben dupla magos proci lenne pl. 2x1,5 Ghz ,a másikban meg egy sima 1,5 Ghz.A ram,meg minden más azonos lenne.

11
Logicit : Az én véleményem az,hogy amikor kijön egy friss cucc az messze nem éri meg az árát.Mert újdonság,ezért drága.Itt is ez van : kijött a PLAY,ami mellett annyi szól ,hogy jobb a kijelzője.Az ONE-ba is rakhattak volna 1 Gb RAM-ot meg egy kicsivel erősebb,mondjuk 1,6-1,8 Ghz procit,ez még nem melegedne halálosan és nem kerülne sokkal többe.De nem. Aki 1 Gb RAM-ot akar,az fizessen mint a katonatiszt.Vegyen egy új tab-ot,dupla(!) áron.Még véletlenül sem adnának ki ONE-ból jobbat,max megnövelték a NAND-ot.Nagy durr.Veszek az alap 4Gb-osba egy memókártyát,nagyjából ugyanott vagyok.De ha volt itthon az előző gépembe egy nagyobb kártya,akkor még ezt is "megspórolnám".Nem,ez így nem tetszik a gyártónak.Kell az 1 Gb RAM ? Vegyél másik TAB-ot.Na ,ez a szemétség. Régebben mi volt ? PC-be beletettél több ramot meg egy másik videókarit és 2 évre megint elvoltál ,mint a befőtt.Na ez nem tetszett a mai gyártóknak.Az meg a szemétség netovábbja,hogy a legtöbb tab-ba nem cserélhető az akksi ! Tehát hiába vigyázol a tabodra,mint a hímes tojásra,ha az akksi egy év után elunja,akkor nyisd csak ki a pénztárcád és vegyél másik ketyerét.Bicskanyitogató egy szemlélet.Tudom,akinek nem teszik ,ne vegyen műszaki cikket.Hát ez van ma,sajnos.

12
Köszönöm a felvilágosítást,akkor csak gyorsulásmérő és nem giro.Pedig,ha már PLAY a neve,akkor egy jó giro biztosan jó lett volna bele, a játszó kedvű userek érdekében.Az tuti pontosan adta volna vissza ,mondjuk a MW játékélményt Endruu barátunknak is :) Hiába : aki játszani akar komolyba ,az ne tabletet vegyen,hanem konzolt :)

13
Pyrooo-hoz lenne egy kérdésem : Ha ennyire nyilvánvaló,hogy a 4.1.1 a fórumozók között ekkora negatív hatást váltott ki az ONE-on,akkor ,amiket most meg lehet venni (kávé és társai) azon minek van rajta ez a "béna" ROM ? Ha ne adj Isten,bemegyek venni egy új ONE 16 Gb-t és kérem,hogy ne a 4.1.1-el adják,hanem mondjuk a 4.0.3-al ,vajon megsértődnek,hülyének néznek,vagy mi lenne a reakció szerinted ?
Vagy vegyem meg így és otthon "butítsam" vissza,ha így nem tetszik ?

14
Nagyon köszi a válaszaitokat ,várom,hogy mit nyomozol ki.Közben kiegészítettem a 347-est....Arra valami hozzáfűzni való ?

15
Értem amit írtál.Vagy próbálom.Akkor,ha kijön a PLAY-re a 4.1.5,mondjuk,akkor a te "varid" szerint nem érdemes lecserélni a 4.1.1-et ,mert azzal adták ki és azzal volt a legtöbbet tesztelve.Vagyis : mindenki használja azzal a rommal a telóját-tabját,amivel megvette,mert az utána kijövő frissítésekkel már nem foglalkoznak annyit és rengeteg hibával megspékelve jön ki.Így van ? Vagyis kiadják mondjuk a 4.1.5-öt és mindenki várja ,mint messiást,de rájön mindenki ,hogy gány és visszateszi a 4.1.1-et.Viszont sokan kipróbálják,leírják a hibákat a 4.1.5-ről és ez persze eljut a fejlesztő urak fülébe ,majd ezen hibák kijavítása után kiadják a vadi új készüléküket ,amin mondjuk a 4.1.6 van és az megint tutin ,stabilan működik :).OFF : Más : az ONE-t kiadhatták volna 1 Gb Rammal,meg egy kicsivel erősebb procival,mondjuk 1,6 Ghz és egy mag,maradt volna a mostani alap kijelző.Ki kéne számolni ez mennyi plusz költséggel járt volna a gyártónak.Biztos ,hogy nem jelentett volna nagy kiadást ,pláne úgy,hogy csinálnak egy prototípust és kipróbálják 1 Gb rammal,meg az 1,6 Ghz-s procival.A gépsort mindjárt erre tervezik és kész.Ez az egész számítástechnika nem más,mint egy HATALMAS LEHÚZÁS.És mégis : hány vásárló ölt volna az Iphone 5 -ért ? Agyon taposták egymást érte.Megérte ? Nem. Sz@r@bb lent mint a 4 :) Tehát,ameddig ennyi "eszük" van a vásárlóknak,addig sajna marad ez a lehúzós dolog :( Itt ugyanez van ,bár ez a példa itt nem olyan helytálló,mert az ONE és a PLAY között azért több a különbség ,mint egy Iphone 4 és 5 között.( Arról már ne is beszéljünk,hogy egy Iphone sem éri meg az árát.)
Mondjuk a PALY ára is dupla nagyjából az ONE-nek.Kerekítve 22 és 44 ezer,így van ? A kérdés : tényleg 2x annyit ér a PLAY mint az ONE ? Erre keresem a választ.Arról már nem is beszélek,hogy a nagy "vívmány" a wifi,talán  a leggyengébb pontja a PLAY-nek,amiben  a legerősebbnek kéne lennie ! Ez azért nagy gáz.Ez kb. olyan,mintha azt mondanánk egy csúcskategóriához közeli sport autóról,(mivel a PLAY sem a csúcskategória,de azért közelít),hogy mindene nagyon jó,pláne a tolatólámpája,viszont az meg igaz,hogy a motorja harmatgyenge :( ON: Kicsit elkalandoztam,bocsi,ha a modi törli ,akkor sem sértődöm meg :)
Ui : amit a dupla magos prociról írtál : ki kéne próbálni,ha ki lehetne,hogy csak a procit kivenni az ONE-ból és semmi máshoz nem nyúlva beletenni a PLAY-be.Lenne csodálkozás szerintem,mert a mai androidos progikat nem hiszem ,hogy 2 magra optimalizálják. Ha lehetne egy tesztet így futtatni a "butított" PLAY-el,érdekes eredmények jönnének ki,vagy a másik vari : az ONE-ba ,így ahogy van beletenni azt az óhajtott 1 Gb RAM-ot.Lenne csodálkozás szerintem :) Konkluzió : a PLAY esetében szerintem az 1 Gb RAM sokkal többet "lök" a rendszeren,mint a 2 magos proci.De győzzetek meg ,ha nem így van,ezt csak kikövetkeztettem a sok hozzászólásból.

16
Köszi annak,aki válaszolt.Hát sokáig tartana felsorolnom,hogy az ONE tulajoknak mennyi bajuk van a gépükkel,amin a JB van.Mindenki teszi vissza az ICS-t.Ha esetleg belelapozol az ONE topicba,meglátod :) A közepe felé ,olyan 70-80. oldaltól.Itt csak egy pár dolog,miért teszik vissza a 4.1.1 ről a 4.0.3-at : ahogy lemegy alvóba a gép (ONE) ,elhallgat a zenelejátszó;ha lemegy alvóba a gép, az idő "megáll" és csak akkor indul el megint,ha élni kezd a képernyő,viszont akkor az alvóba menő időpontot mutatja vagyis délbe lemegy alvóba és 2 óra múlva feléleszted a képernyőt,akkor még mindig delet mutat :) Gyengébb a wifi 4.1.1 alatt (!),mint aki ugyanazon a gépen visszatette a 4.0.3-at ! Lemérte.Sok progi nem úgy működik (esetleg kifagy) 4.1.1-en,míg 4.0.3-on simán hasít.Megállít egy *.mkv filmet és vége a dalnak.Reboot.Wifi szakad sűrűn,mint állat.A tuningolt skype sokszor meghal,a régin nem.Lassabb a JB ugyanazon a gépen,mint az ICS.A Sky Map nem megy 4.1.1. alatt,hibátlan az ICS alatt. Sorolhatnám még naphosszat,de ez a PLAY fórum :) Ha érdekel,olvass bele,(nagyon) soknak a hajuk hullt a 4.1.1-től és nyomták vissza a régebbit.Egyébként kivi lennék,hogyha valakinek valamivel gondja van PLAY-en (program) és visszatenné mondjuk a 4.0.3-at,könnyen el tudnám képzelni,hogy menne.Még a wifi is erősebb lehetne esetleg (!) a régebbi romon....Ezt is ki kéne próbálni egy vállalkozó kedvűnek,aki nem a router-én ülve wifizik.A 3-as kérdésemre is jó lenne,ha valaki válaszolna. (aki game fan :) )

17
Szevasztok ! Átolvastam a Concorde tab ONE szinte teljes fórumanyagát.Meg persze ebbe a PLAY-esbe is beleástam magam.Lenne pár kérdésem :
1. Ha ilyen PLAY-t veszek,mert ugye ez szebb (IPS) jobb,erősebb stb.,rá lehet-e rakni egy 4.0.4 vagy 4.0.3-as rendszert,mert hogy is mondjam csak : Ez a JB még nagyon gyerekcipős :) Inkább az ICS-t látnám én is szívesebben ezen a PLAY-en,mert ugye aki az ONE-t most veszi 4.1.x-el , az is rögtön downgrade-el 4.0.3-ra,ha van egy kis esze,meg elolvassa az ONE fórumát :)
2. Tényleg megéri-e a +20 k-t a PLAY ? (Most tegyétek a szívetekre a kezeteket és úgy mondjatok véleményt,pláne olyantól várom, akinek már ez van és volt a kezében hosszabb ideig ONE)
3. A giro-szenzoros játékok milyenek PLAY-en,elég érzékenyek-e,lehet-e állítani a giro beállításain és
működik-e rendesen mind a 4 irány ? Gondolok itt egy "golyós" játékra,nem tudom most mi a neve,de gurigálni kell egy golyóval,hogy ne ess lyukba...ott ugye minden irány "játszik"
Ja és ki , hogyan van megelégedve a PLAY-el ? 5 csillag (*) a max. szavazzatok,köszi !
Egyenlőre ennyi lenne :)

Oldalak: [1]