Szerző Téma: ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok  (Megtekintve 279298 alkalommal)

Nem elérhető oszi11

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 64
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #870 Dátum: 2012. December 29. - 00:36:24 »
Szerk:
Most hívtak a telefonosoktól,azt mondta a srác,hogy meghalt a flash memória!Szóval vagy maradt egy fél téglám vagy hogy járok jobban?

Én megpróbálkoznék a szervizzel, hátha van remény. Elvileg a chip is cserélhető, de erről a szerviz tud felvilágosítást adni!

Nem elérhető ML34567

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #871 Dátum: 2012. December 30. - 18:13:07 »
Sziasztok !

Néhány napja vettem egy ilyen tabot. Gondom az vele, hogy először a töltő rendesen töltött, most pedig 2-3 napra rá ha tölteni akarom nem igazán tölt, az aksinál a "...% -- Lemerülés" felirat van. Minden gyári természetesen, mármint a töltő és az aksi is.

Nem elérhető oszi11

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 64
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #872 Dátum: 2012. December 30. - 19:14:01 »
Sziasztok !

Néhány napja vettem egy ilyen tabot. Gondom az vele, hogy először a töltő rendesen töltött, most pedig 2-3 napra rá ha tölteni akarom nem igazán tölt, az aksinál a "...% -- Lemerülés" felirat van. Minden gyári természetesen, mármint a töltő és az aksi is.

Szia,

elő szokott fordulni töltő hiba. Ha garanciális akkor szerviz és cserélik, ha már nem lehet rendelni másikat, de a szervizben be is tudják mérni ha biztosra akarsz menni!

http://www.concorde.hu/index.php?fk=tablet&csz=02-05-56191

Üdv,
Oszi

Nem elérhető ML34567

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #873 Dátum: 2012. December 30. - 19:38:33 »
Szia !

Köszönöm a válaszodat. Még lenne egy kérdésem. Valójában nagyon halk, szinte fülelni kell, hogy hallani lehessen, ha pl. lejátszok egy videót. A telefonom hangosabb. Természetes ez? Természetesen max.-on van a hangerő.
Üdv, szép estét.

Nem elérhető oszi11

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 64
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #874 Dátum: 2012. December 31. - 07:51:34 »
Szia !

Köszönöm a válaszodat. Még lenne egy kérdésem. Valójában nagyon halk, szinte fülelni kell, hogy hallani lehessen, ha pl. lejátszok egy videót. A telefonom hangosabb. Természetes ez? Természetesen max.-on van a hangerő.
Üdv, szép estét.

Szia,

ez nagyon relatív dolog. Egy zsebrádióhoz viszonyítva egy kicsit halkabb a tab és valóban nem ordít teljes hangerőn sem. Zenékkel érdemes kipróbálni azok jobban be vannak állítva + A tok nagyon lefojtja a hangot, ha kiveszed belőle vagy csak eltolod benne felfelé  addig, hogy a hangszórót ne takarja a tok egész jó hangja van!

Üdv,
Oszi

Nem elérhető ML34567

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #875 Dátum: 2012. December 31. - 12:26:32 »
Szia !

Ok, köszönöm. Valóban van külön billentyűzetem is és valamit az is visszafog.

BÚÉK neked, ill. mindenkinek !

Nem elérhető XoZ

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #876 Dátum: 2013. Január 14. - 19:41:11 »
Sziasztok!

Hozzám került egy ilyen eszköz, aminél elkövették a "szokásos" hibát, ráküldték a 2.3.3 frissítést a már gyárilag ilyen verzióra. Van erre valami megoldás, vagy csak a szervíz? Az FWDN mód működik.

Nem elérhető itanczos

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 20
  • Karma: +0/-0
  • ROM buherátor
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #877 Dátum: 2013. Február 15. - 17:03:31 »
Hozzám került egy ilyen eszköz, aminél elkövették a "szokásos" hibát, ráküldték a 2.3.3 frissítést a már gyárilag ilyen verzióra.
Nem értem, ez miért baj?  ???
Recovery-be bejut a készülék?
Telefon: iPhone 4 16GB fekete
Tablet: Concorde TAB 7.1 2.3.3

Nem elérhető oszi11

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 64
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #878 Dátum: 2013. Február 16. - 08:42:09 »
Nem értem, ez miért baj?  ???
Recovery-be bejut a készülék?

Szia!

Ez azért baj, mert az oldalon fent lévő rom más szektorméretű yaffs2 fájlrendszert tartalmaz mint a tabban lévő flash szektormérete! Mivel a flashből csak szektoronként lehet kiolvasni az adatokat, az eltérő méret miatt a szektorok zavaros értékeket tartalmaznak innentől a tábla nem bootol!

Az Adminoktól lehet segítséget kérni a dologban vagy a szervízhez lehet fordulni!

Üdv,
Oszi

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #879 Dátum: 2013. Február 16. - 08:50:32 »
Szia!

Ez azért baj, mert az oldalon fent lévő rom más szektorméretű yaffs2 fájlrendszert tartalmaz mint a tabban lévő flash szektormérete! Mivel a flashből csak szektoronként lehet kiolvasni az adatokat, az eltérő méret miatt a szektorok zavaros értékeket tartalmaznak innentől a tábla nem bootol!

Az Adminoktól lehet segítséget kérni a dologban vagy a szervízhez lehet fordulni!

Üdv,
Oszi

Ezt most Én se értem, milyen szektor nem azonos  :-\
Ha a gyári 2.3.3-s romot tették rá (a honlapról letöltöttet), akkor annak semmi bajának nem kell lenni-e, simán fel kell, hogy mennyen
ha pedig egy másik típusú tab 2.3.3-s romját tették fel, na akkor ott lehet baj, de az már nem lesz garanciális dolog
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető oszi11

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 64
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #880 Dátum: 2013. Február 16. - 15:33:21 »
Ezt most Én se értem, milyen szektor nem azonos  :-\
Ha a gyári 2.3.3-s romot tették rá (a honlapról letöltöttet), akkor annak semmi bajának nem kell lenni-e, simán fel kell, hogy mennyen
ha pedig egy másik típusú tab 2.3.3-s romját tették fel, na akkor ott lehet baj, de az már nem lesz garanciális dolog

Szia,

az a helyzet, hogy 7.1 néven két különböző hardver van forgalomban. Az egyik Android 2.1-el került forgalomba, ehhez elérhető a frissítés 2.3-ra! A másik gyárilag 2.3-as Androiddal került forgalomba és ebben más falsh chip került felhasználásra. Ehhez nincs nyilvánosan elérhető rom és a korábbi készülékekhez kiadott romok ezzel a készülékkel nem kompatibilisek!
Erről az infó itt található:

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=319.msg1999#msg1999

Idézet
Felhívjuk figyelmüket, hogy ez a frissítés az eredetileg is 2.3.3. operációs rendszerrel kiadott készülékeinkhez NEM HASZNÁLHATÓ.
Abban az esetben ha a névjegy fülön az
EM71D  2.3.3   EM71D20110602
azonosítók olvashatók, akkor ezt a frissítő csomagot nem használhatják, a készülék meghibásodását okozhatja ebbe a formában!

Üdv,
Oszi

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #881 Dátum: 2013. Február 16. - 15:41:59 »
Szia,

az a helyzet, hogy 7.1 néven két különböző hardver van forgalomban. Az egyik Android 2.1-el került forgalomba, ehhez elérhető a frissítés 2.3-ra! A másik gyárilag 2.3-as Androiddal került forgalomba és ebben más falsh chip került felhasználásra. Ehhez nincs nyilvánosan elérhető rom és a korábbi készülékekhez kiadott romok ezzel a készülékkel nem kompatibilisek!
Erről az infó itt található:

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=319.msg1999#msg1999

Üdv,
Oszi

Hát ebből akkor biztosan szerviz lesz, de hogy megcsinálják-e garanciába, az már a szervizesre van bizva
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető bozsas

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #882 Dátum: 2013. Február 21. - 10:06:06 »
Üdv! Van egy 7.1 tabom. Faterom szerette volna frissíteni de lehalt. Toltést jelzi, de semmi masra nem reagal. Probaltam hard resetet ( hangerő le+bekapcs) de semmi  :( . Segitene valaki? Köszönöm!

Nem elérhető oszi11

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 64
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #883 Dátum: 2013. Február 21. - 20:20:54 »
Üdv! Van egy 7.1 tabom. Faterom szerette volna frissíteni de lehalt. Toltést jelzi, de semmi masra nem reagal. Probaltam hard resetet ( hangerő le+bekapcs) de semmi  :( . Segitene valaki? Köszönöm!

Szia,

a hangerő le + power csak sima bekapcsolást csinál.
Ezek különböző üzemmódok léteznek:

Home + Volume- + Power    = FWDN mód

Volume+ + Power                    = Fastboot mód

Home + Power               = Recovery mód

A tabot az FWDN programmal FWDN módban lehet fissíteni. A Fastboot mód az android beépített frissítő felülete. A Recovery mód pedig  szintén egy az androidba épített rendszer mentő ill. visszaállító program lenne, de a gyári felületen legfeljebb gyári állapot visszaállítását lehet elvégezni vagy azt sem!
Neked azt kellene kipróbálni, az FWDN program hajlandó-e felismerni a TAB-ot. Elindítod a frissítést a leírtak szerint, ha a program felismeri a tabot van esély rá, hogy rendbe tudod tenni. Ha nem ismeri fel, akkor a szervizbe kell vinni!
Ha gyárilag 2.3.3 android verzió volt rajta, akkor nincs hozzá nyilvános ROM. Az oldalon található ROM-ok nem jók hozzá, a szervíz tud segíteni!

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=315.msg1623#msg1623

Üdv,
Oszi

Nem elérhető bozsas

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #884 Dátum: 2013. Február 22. - 07:14:47 »
Köszönöm.  Próbálkozom. ..

Nem elérhető rdani98

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #885 Dátum: 2013. Február 25. - 14:49:53 »

Nem elérhető Smashflash22

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #886 Dátum: 2013. Március 10. - 19:39:07 »
Sziasztok,

lehet, hogy hülyeséget csináltam, de nem gondoltam, hogy gond lesz. Röviden, ismét jelentkezett az a fórumon említett problémám, Prepare NAND memory... üzenet alatt kikapcsol a készülék, csak most már a reset sem segített. Gondoltam firmware hiba, és rá töltöm újra a gépre a kiadott verziót. FWDN progival leírás szerint. Rögtön hibaüzenetet kaptam, hogy a NAND.fai mérete nagyobb, mint a gépben lévő, és itt jött a hülyeség, mint később kiderült: az FWDN-nel létrehoztam a NAND.fai fájlt. Így természetesen szépen ment a frissítés az MTD image CRC ellenőrzéséig. Itt a progressbar elérte a 100%-ot és a program megállt, 1 óra után sem lépett tovább. Ekkor lehúztam az usb-t lesz ami lesz. Reset, a gép elindult, de automatikusan Fastboot módba. Frissítés újra a régebbi 2.3-as verzióra eredmény ugyanaz, majd 2.1-re. Itt az FWDN befejezte a frissítést, de MTD CRC hibával. Reset után recovery hibával Fastboot módba lép.
Neten szétnéztem megoldás után, és kiderült a hibát a nem megfelelő NAND méret okozza- 2G-s Rommal működne hiába  4G-s a gép! Ezt nem próbáltam, ragaszkodnék a gyárihoz!
Helyre lehet állítani a NAND eredeti méretét vagy sérült a flash?
Sajnos esélytelen, hogy fel tudjam vinni a szervizbe személyesen (5-6 napot dolgozom)! Postai úton el tudnám küldeni ha megoldható, és ha érdemes! Még garis, júliusban vettem! Ha postán megoldható a szállítás akkor  milyen címre küldjem és milyen papírokkal (garanciajegyen kívül, számla vagy a másolat kell-e?)

Várom a választ!

Üdvözlettel,
Oszi

Üdv.
Sajna én is elkövettem ugyan ezt a hibát.
Tudna valaki nekem is segiteni mert amint látom valakinek sikerült helyrehozni.
Előre is köszi.

FWDN szerint a serial.: F1002059A01784541108030617004696

Nem elérhető defdc

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #887 Dátum: 2013. Március 10. - 20:59:13 »
hello!Segitség kéne.
A tabletem nem hajlandó elindulni,csak a boot képernyőig jutok el normál módban.Az android feliraton megy a csík amig le nem merül.
A recovery mód(safe mode)-ban is csak a  háromszög jön be,de nem töltitödik be az android. A launcher-ig már nem jut el.Mi a megoldás?vagy kuka?HELP
köszi
 C:-) C:-)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Március 10. - 21:04:32 írta defdc »

Nem elérhető defdc

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #888 Dátum: 2013. Március 18. - 15:57:03 »
hello!
/TAB 7.1 2.3 ANDROID/
 Senki nem tud segiteni? :(
A recovery sem jön be,csak a FWDN.
OTT: "CSATLAKOZTASSAM A PC-RE vagy reset...."
megoldás?
Vmi adb paranccsal nem lehet visszaállitani a gyári beállitásokat?
ui:
nem rootolt,nem custom rom!
 :'(

Nem elérhető greg20

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #889 Dátum: 2013. November 17. - 20:19:15 »
Sziasztok!

A problémám a következő lenne:

Bekapcsolom a gépet, kb. 10-15 indításra be is kapcsol. Közben folyton fagy minden.
Ha minden rendben megy és bekapcsol, akkor feloldom a képernyőt és kikapcsol.
Ha véletlenül nem kapcsol ki akkor nem tudok semmit csinálni, mert a menüre vagy a beállításokra kattintva nem csinál semmit...
Sajnálom üzenet jön elő, ezek után vagy kikapcsol vagy lefagy és nekem kell kikapcsolni.

Ha töltőn van akkor is kikapcsol és mindig teljesen fel van töltve.

Mióta nálam van első naptól kezdve ezt csinálja, azóta a fiókban pihen.
Nagyon idegesít, hogy nem jó semmire...

Valakinek valamilyen ötlete van ezzel kapcsolatban??


Nem elérhető lehoadi12

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #890 Dátum: 2013. December 11. - 16:12:59 »
Az enyém nagyon lassú, tudtok valami programot, vagy tippet arra, hogy gyorsabb legyen?  ;w

Nem elérhető oszi11

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 64
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #891 Dátum: 2013. December 11. - 19:31:17 »
Az enyém nagyon lassú, tudtok valami programot, vagy tippet arra, hogy gyorsabb legyen?  ;w

Szia,

az a tipp vegyél másikat! Sajnos 256M memória, ARM11-es CPU ma már túl kevés! Ha a Google telepíti a hülyeségeit más már nem is tud futni rajta. Sajnos ez a tab már elavult!

Üdv,
Oszi

Nem elérhető lehoadi12

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:ConCorde tab 7.1 vélemények, tapasztalatok
« Válasz #892 Dátum: 2014. Január 22. - 19:09:18 »
Üdv mindenkinek.
Azt kèrdeznèm, hogy nekem a tab-on 2.3.3-as Android van ès nagyon lassú, ès lehet-e valahogy vissza rakni rà règebbi Androidot? A válaszokat elôre köszönöm.