Szerző Téma: Firmware firssítés 7030  (Megtekintve 164986 alkalommal)

Nem elérhető zacci

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #450 Dátum: 2013. Március 24. - 10:04:53 »
FAT32-re formazd mindenkeppen, nem hiszem hogy FAT16-al mukodne. Ne gyorsformazast valassz. Azt is olvastam valahol (lehet hogy itt) hogy nagyobb meretu sd kartyakkal nem biztos hogy menni fog. Probald egy 2 vagy 4 gigassal.

1 és 2GB-os kártyákkal próbáltam, de nem megy.
A kártyára kicsomagoltam a letöltött file-t, így most a kártyán van 4 file.

recovery
root.tgz
utscript
zImage

Próbáltam pendrive-ról is, de onnan sem látja 8(

Nem elérhető zacci

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #451 Dátum: 2013. Március 24. - 18:49:52 »
Nuh vegul sikerult feltolni a takolt romot. A meglevo SD kartyakat valamiert nem latta, igy gondoltam kicserelem a belso SD-t.
A gepben volt egy class 4-es SDHC kartya. A helyett beraktam egy 1 GB-so sima SD-t es az SDHC-ra toltam fel a romot.
Nah igy mar latta es fel is kuszott a cucc. Azota persze ki lett cserelve az 1GB-os SD egy 8GB-os class10-es SDHC-ra. Igy most a gep picit tunningolva lett. Alap 4-rol 8GB-ra bovitve 8)
A 4.0 eddig egesz jol megy. pl. eddig meg nem fagyott, nem ugy mint a hiperszuper minosegi Concorde rom 8))
A procin azert latszik, hogy nem mai darab.
Nah es akkor msot jonnek a kerdesek:

Mellik progival erdemes huzni a procit ?
A hangero gombok most mar soha tobbe nem fognak mukodni ? Ha megnyomom a +-t akkor olyan, mitnha a menu gombot nyomtam volna. Van erre valami megoldas ?
Az aboutban valamiert Icefusion v1-et ir, pedig ha jol emlexem a v2-ot szedtem le. Ez igy normalis, vagy tenyleg beneztem a verziot ?

 

Nem elérhető gaabika

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #452 Dátum: 2013. Március 25. - 21:51:02 »
Orulok hogy mukodik! Proci huzasaban sajnos nem tudok segiteni. A gombok... hat igen, az nekem is egy fajo pont, de mivel ez a cucc nem konkretan a concorde cuccara irodott, igy sajnos ez nem varhato hogy jo lesz. A concorde fejlesztoinek is voltak ezzel gondjaik a portolasnal, nem tudom hogy a hivatalos verzioban mukodnek-e.
A verzioszam nalam is 0.1-et ir, viszont ez tuti nem az, mert mar 0.1 is volt a tabomon es az fagyogatott, nem mukodott olyan jol. Szoval valoszinu elfelejtettek atirni :)

Nem elérhető zacci

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #453 Dátum: 2013. Március 26. - 15:26:03 »
Orulok hogy mukodik! Proci huzasaban sajnos nem tudok segiteni. A gombok... hat igen, az nekem is egy fajo pont, de mivel ez a cucc nem konkretan a concorde cuccara irodott, igy sajnos ez nem varhato hogy jo lesz.

Én köszi a segítséget! Végre valamelyest használható a gép.

Idézet
A concorde fejlesztoinek is voltak ezzel gondjaik a portolasnal, nem tudom hogy a hivatalos verzioban mukodnek-e.

Ne beszéljünk olyanról, ami nem létezik!

Idézet
A verzioszam nalam is 0.1-et ir, viszont ez tuti nem az, mert mar 0.1 is volt a tabomon es az fagyogatott, nem mukodott olyan jol. Szoval valoszinu elfelejtettek atirni :)

ok thx!
Eddig még nem fagyott a gép, csak szegényke eléggé gyenguszka.
Arra van valami megoldásod, hogy a háttérben futó felesleges vackokat tartósan ki lehessen lőni ?



Nem elérhető gaabika

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #454 Dátum: 2013. Március 26. - 18:42:37 »
De hat letezik hivatalos verzio ;)
A futo cuccok ellen en task killereket hasznaltam regebben ilyenre, de nem igazan hoztak az eredmenyt amit kellett volna. Most annyit szoktam csinalni az es task managerrel, hogy mikor erzem hogy lassul, lelovom a futo processeket, ez szokott segiteni.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #455 Dátum: 2013. Március 27. - 06:36:59 »
A sebességet nagyban lehet gyorsítani, egy kis system takarítással

A tabot rootolni kell, utána feltenni a systemapp remover alkalmazást, amivel tudunk a system alkalmazásokat uninstallálni
és indulhat is a takaritás, de csak óvatosan, nem mindent lehet törölni büntetlenül
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető zacci

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #456 Dátum: 2013. Március 30. - 23:25:32 »
De hat letezik hivatalos verzio ;)
Ha Te mondod  ;)
Idézet
A futo cuccok ellen en task killereket hasznaltam regebben ilyenre, de nem igazan hoztak az eredmenyt amit kellett volna. Most annyit szoktam csinalni az es task managerrel, hogy mikor erzem hogy lassul, lelovom a futo processeket, ez szokott segiteni.

thx!
Az es task manager asszem jo lesz.

Felraktam a 4.1-et es majdnem jo, csak nincs touch screen  :))
Meg szerencse, hogy egerrel muxik a dolog. Asszem vissza rakom a 4.0-at  :))


Nem elérhető sznyt

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 94
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #457 Dátum: 2013. Március 31. - 16:20:15 »
Urak !
ROM, 4. tol minden tab verzioban alul van a talca ?
Valakinek van javaslata mas ROM-ra ?
thx

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #458 Dátum: 2013. április 01. - 08:27:43 »
Urak !
ROM, 4. tol minden tab verzioban alul van a talca ?
Valakinek van javaslata mas ROM-ra ?
thx

Helló

Igen, mivel nincs se érintős, se fizikális kezelő gombok,
annyiban jobb, hogy a status bar nem felül van, hanem ráépítve/egybe a kezelő gombokkal, így még az se vesz el pluszt-t a kijelzőből
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető sznyt

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 94
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #459 Dátum: 2013. április 01. - 08:58:44 »
Helló

Igen, mivel nincs se érintős, se fizikális kezelő gombok,
annyiban jobb, hogy a status bar nem felül van, hanem ráépítve/egybe a kezelő gombokkal, így még az se vesz el pluszt-t a kijelzőből

szia..
nekem nem jo alul !   :) felso statusbar kene - ahogyan a telomon van !
de lehet, hogy csak almodozom ?
program futasakor elegendo egy back hw button is !

Nem elérhető zacci

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #460 Dátum: 2013. április 01. - 10:10:13 »
A sebességet nagyban lehet gyorsítani, egy kis system takarítással

A tabot rootolni kell, utána feltenni a systemapp remover alkalmazást, amivel tudunk a system alkalmazásokat uninstallálni
és indulhat is a takaritás, de csak óvatosan, nem mindent lehet törölni büntetlenül

Hi,

thx!
A gep alapbol rootolva es nincs rajta sok progi. Igazabol nagyon elbaxott dologonak tartom azt, hogy nem lehet megakadalyozni, hogy programok ne induljanak el csak ugy maguktol  >:(

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #461 Dátum: 2013. április 01. - 12:50:20 »
szia..
nekem nem jo alul !   :) felso statusbar kene - ahogyan a telomon van !
de lehet, hogy csak almodozom ?
program futasakor elegendo egy back hw button is !


Kicsit megszerkeszted a systemui.apk-t és a framework-res.apk-t és talán akkor felülre kerül

A telefonon csak statusbar van, kivétel mostanában az új telóknál, ahol nincs fizikális gomb és így ugyan úgy nekik is van alul kezelő gomb sor, ami a kijelzőből vesz el
ezért vicc az, hogy hirdetik az 5" telefont, ami emiatt a 2 sáv miatt csak 4.6"-nak felel meg és lehetne sorolni a többit is
ezzel a back gombal  csak az a baj, hogy itt kell lenni-e a home gombnak is, ha át akarnál lépni hirtelen egy másik alkalmazásba
az kellene hozzá
Van egy kis alkalmazás, ami eltudja tüntetni a statusbart és a Te általad kiválasztott két sarokba tesz 2 gombot, amit tudsz gombonként 2 feladatra programozni
Ezzel sok problémát meglehet oldani
Tessék a program https://play.google.com/store/apps/details?id=de.tsorn.FullScreenPlus
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #462 Dátum: 2013. április 01. - 12:52:49 »
Hi,

thx!
A gep alapbol rootolva es nincs rajta sok progi. Igazabol nagyon elbaxott dologonak tartom azt, hogy nem lehet megakadalyozni, hogy programok ne induljanak el csak ugy maguktol  >:(

Ezen nem tudom mit kell háborodni, a PC-det se vered szét, pedig abban is rengeteg alkalmazás megy a háttérben és
ha még tudnád, hogy a fele felesleges, de nem lehet azt se leállítani, mert össze omlik a rendszer
Na ezért nem lehet az Androidban se leállítani, meg egyetlen egy op.rendszerben se
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető zacci

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #463 Dátum: 2013. április 02. - 11:16:13 »
Ezen nem tudom mit kell háborodni, a PC-det se vered szét, pedig abban is rengeteg alkalmazás megy a háttérben és
ha még tudnád, hogy a fele felesleges, de nem lehet azt se leállítani, mert össze omlik a rendszer
Na ezért nem lehet az Androidban se leállítani, meg egyetlen egy op.rendszerben se

Azert ez igy ebben a formaban eleg nagy hulyeseg 8)
Eloszoris nem vertem szet a gepet...meg 8)
Masodsorban nem hinnem, hogy a rendszer mukodesehez elengedhetetlen hogy a hatterben futkorazzanak a jatekok meg mindenfele felesleges progi taskjai.
Nyilvan nem azert haborogtam, hogy a rendszer alkatreszeinek indulasat miert nem lehet tartosan letiltani.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #464 Dátum: 2013. április 02. - 12:46:05 »
Azert ez igy ebben a formaban eleg nagy hulyeseg 8)
Eloszoris nem vertem szet a gepet...meg 8)
Masodsorban nem hinnem, hogy a rendszer mukodesehez elengedhetetlen hogy a hatterben futkorazzanak a jatekok meg mindenfele felesleges progi taskjai.
Nyilvan nem azert haborogtam, hogy a rendszer alkatreszeinek indulasat miert nem lehet tartosan letiltani.

Ha a játékaid mennek kikapcsolás után a háttérben, akkor szólj a játék készítőnek, mert az a játék hibája és nem a tabon levő romnak
az alkalmazások úgyszintén, minden alkalmazást mikor letöltesz és telepítesz, megtudod nézni mihez akar majd nyúlni és lehet hogy lesz olyan benne, hogy telefon,GPS,internet, holott a programnak maga nem is kellenek ezek a dolgok, de mégis elfogja indítani a háttérben az hogy kilépés után miért nem állítja le
erre csak a készítője tudna válaszolni
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető sznyt

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 94
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #465 Dátum: 2013. április 07. - 05:19:09 »

Kicsit megszerkeszted a systemui.apk-t és a framework-res.apk-t és talán akkor felülre kerül

A telefonon csak statusbar van, kivétel mostanában az új telóknál, ahol nincs fizikális gomb és így ugyan úgy nekik is van alul kezelő gomb sor, ami a kijelzőből vesz el
ezért vicc az, hogy hirdetik az 5" telefont, ami emiatt a 2 sáv miatt csak 4.6"-nak felel meg és lehetne sorolni a többit is
ezzel a back gombal  csak az a baj, hogy itt kell lenni-e a home gombnak is, ha át akarnál lépni hirtelen egy másik alkalmazásba
az kellene hozzá
Van egy kis alkalmazás, ami eltudja tüntetni a statusbart és a Te általad kiválasztott két sarokba tesz 2 gombot, amit tudsz gombonként 2 feladatra programozni
Ezzel sok problémát meglehet oldani
Tessék a program https://play.google.com/store/apps/details?id=de.tsorn.FullScreenPlus

Lenne kedve egy hozzaertonek ezt kiproszalni ?

Move Android Status Bar in Ice Cream Sandwich
http://stackoverflow.com/questions/10076872/move-android-status-bar-in-ice-cream-sandwich

Hasznos lenne sok embernek egy top statusbar a tabon is  ;)

maiden

  • Vendég
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #466 Dátum: 2013. Május 14. - 10:37:39 »

sope

  • Vendég
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #467 Dátum: 2013. Június 14. - 14:42:07 »
Bár nem terveztem, hogy regisztrálok, de az Admin válasza, erre késztetett.
Én is jó párszor leveleztem velük a múlt héten, és amit az Admin most kirakott,mint hivatalos vélemény, az egy az egyben a legvégső válaszuk.
(Ctrl+C, Ctrl+V kb. a levelezésünkből)
A kitett verzió = RC4, byte-ra összehasonlítva azonos.
Tehát egy továbbra is bug-okkal teli verziót hívnak végleges verziónak, az általam kifogásolt hibák :
- Nehézkes Wi-Fi kapcsolódás
- Memóriakártyát nem hajlandó felismeri (2.3.6 alatt kiválóan műxik)
- Nem tudtam megoldani a PC-re való kapcsolódást (2.3.6 alatt ez is műxik)
- Kamera nem használható
- Hardveres gombok nem működnek (Vol-, Vol+ felüldefiniálva)
- Billentyűzetes tokkal nem használható, "bootanimáció" addig, amíg le nem csatlakoztatom.

Végső próbálkozásra feltettem az "ajánlott" IceFusion verziót amelyet már 90% használhatónak bizonyult, a fenti problémák nem fordultak elő, de a fagyások száma sajnos megnőtt. :(

Így végül is van egy tavaly 50e Ft-ért vett, olyan tablet-em, amelyen a 2.3.6 verzión kívül NINCS más hivatalos verzió.

Egyit a hivatalos Concorde ICS verzióról :

Mivel valami gond történt a rendszerrel, ezért egy firmware frissítés nem ártott, ezért tettem még egy próbát az itt kirakott hivatalos ICS Concorde verzióval. Mivel a fenti hibák továbbra is fent álltak, és "Maiden" által kitett 4.2.2 pedig nem akart felmenni.
Ezért mivel amúgy is Budapesten jártam tettem egy próbát a szervízben is, hátha itt sikeresen felmegy a Concorde ICS verzió.
Itt feltették az általuk hivatalosan támogatott verzió ami : a 40UI, ami ugye nem ICS.
Mikor megemlítettem, hogy nekem ICS kellene (és ez is volt fent, az IceFusion verzió), mert egy program amit sűrűn kell használnom, ezt igényli,kijelentették, hogy ez az ICS (direkt rá is kérdeztem, mert furcsa volt).
Mivel nem akartam vitatkozni (azért meg lehet különböztetni a 40UI-t, és az ICS-t), ekkor döntöttem úgy, hogy innentől felejtős az egész, rájuk hagytam. :(
Amúgy elég sokat leveleztem velük, hogy lesz-e JB verzió, amit elég sokszor megígértek, hogy lesz, csak még csiszolni kell, és van olyan levelem is, amelyben igéret van, hogy 1 héten belül jelentkeznek.
Azóta hiába próbálok érdeklődni, sem a többszöri levelemre, sem az itt feltett privát üzenetemre konkrét választ nem kaptam.
A szervízben erre is rákérdeztem, és megerősítették a gyanúmat :
Annyi új eszköz fog kijönni/jött ki, hogy az ilyen régi gépekkel már nem nagyon fognak foglalkozni.
Amúgy bármit is említettem, hogy itt van leírva a fórumon, válasz : nekik fogalmuk sincs, hogy mi van itt, nem ők kezelik.

Az észrevételeimet megírtam, ezt kéretik tudomásul venni, és ezt nem hitelrontásként szerettem volna megírni, csak a rossz tapasztalataimat voltam kénytelen leírni.
A fórumtagságomat ezennel megszüntettem.

Tisztelettel :

SoPe

Nem elérhető New_user

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #468 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 19:58:03 »
Ez mennyire jópofa: http://www.concordetablet.com/concorde_tab_7030.html#specifikacio

 "Operációs rendszer    Android™ 2.3.6 (Frissíthető 4.0.3-ra) (Android Play támogatással)"  ;v  ;q

http://www.concordetablet.com/concorde_tab_7030.html#letoltesek

Elhitték ti naivak, hogy meg van a várva-várt firmware  frissítés?! ;l

 ;a ;a ;a

Ez az üzenet szigorúan firmware frissítésről szól! Viszonteladók kíméljenek!  ;n

Nem elérhető kukacologia

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #469 Dátum: 2013. Szeptember 23. - 13:25:26 »
Pedig ígérgetik :

Idézet egy sorstárstól forwardolt levélből :

"
A 7030-as JB build még mindig "áll" de szinte elvi kérdés, vagy mondhatni
katonatiszti becsületszó, hogy ennek meg kell részünkről jelennie.
"

Csak győzzük ezt kivárni.

Nem elérhető Rothens

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #470 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 12:41:40 »
Android 4.2.2- CyanogenMod 10.1 :

http://www.slatedroid.com/topic/42771-romcm101android-422-build5-for-cwm/

Ehhez van vmi javított recovery? :) Mert amit adnak hozzá, azon szokás szerint nincs enter gomb xP

Nem elérhető kukacologia

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #471 Dátum: 2013. November 13. - 15:30:58 »
Mivel a Concorde-tól egyenlőre hiába várunk bármilyen JB verziót (csak ígéretek vannak, a tettek sorra elmaradnak, és már az e-mail érdeklődésre sem kapni bármilyen választ), ezért kérnék most így nyilvánosan bármilyen választ, hogy

http://pcforum.hu/hirek/15572/Pofonegyszeruve+valt+a+legismertebb+Android-ROM+a+CyanogenMod+telepitese.html

mennyire használható ehhez a készülékhez ? ???

Speciel, jelenleg az IceFusion verzió van fent, és erre a "Google Play" támogatott készüléket jelez.

A feljebb is kérdezett verzióhoz, én még privát kérdésre sem kaptam választ/segítséget.  ;w

Nem elérhető Rothens

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #472 Dátum: 2013. November 18. - 23:31:55 »
Ehhez van vmi javított recovery? :) Mert amit adnak hozzá, azon szokás szerint nincs enter gomb xP
anybody? :(

Nem elérhető Gaabe86

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Firmware firssítés 7030
« Válasz #473 Dátum: 2014. Január 29. - 23:57:21 »
Hi nekem is van egy concorde 7030asom amit 2 napja nem birok eletre kelteni egy hibas frissites miatt. Valami hianyzott a telepitofajlok kozul mire ujrainditotta magat de azota nem kapcsol be. SEGITSETEK LEGYSZI