Szerző Téma: Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről  (Megtekintve 763687 alkalommal)

Nem elérhető Admin

  • Adminisztrátor
  • V I P
  • *****
  • Hozzászólások: 1792
  • Karma: +27/-14
    • Profil megtekintése
Szerény tudásom szerint erre nem fog jönni JB. Ha jól tudom, a JB csak dual vagy jobb procival rendelkezőkre készülhet el.

Ha egyszer kijön mire számítsak, frissítésért akkor is be kell menni?
Miben más a JB?

Ha bejössz majd megmutatom én neked azt a nemlétező Jelly Beant a "sima" 97IPS-en ;D ;D ;D ;D

Valszeg az imagewty kikerül, de a hivatalos frissítés az mindig a központ.

Nem elérhető Alfe85

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 63
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Gyári 4.0.4. frissítése:
1. Kicsomagolod a dropbox linkes Livesuitot, https://www.dropbox.com/s/btp15ooc3l6yscq/Livesuit%201.09.rar?m
2. Letöltöd a concordetablet.hu ról a 9.7 ips 4.0.4 IMG file-t, kicsomagolod.http://www.concordetablet.com/concorde_tab_9_7_ips.html#letoltesek
3. Elindítod a Livesuite alkalmazást a mappából.
4. Betallózod neki a kicsomagolt IMG fájlt.
5. A teljesen feltöltött és kikapcsolt tableten hosszan nyomod a bal szélső V+ gombot és NEM ENGEDED EL!!, amíg el nem indul a frissítés mutatása a %-okkal a monitoron.
6. Bedugod a tablet felső micro usb csatlakozójába az adatkábelt és elkezded többször nyomkodni a power gombot. Ekkor kezd el települni a driver a gépen.
7. Ha feltelepül a driver, akkor a Livesuiton YES /YES az upgrades formatálós ablakokban.
3%-nál kicsit időzik a frissítés, aztán megindul. Ekkor elengedheted a Vol+gombot.
Ha végigment, leokézod, vagy mijaz' és örülsz:)
Az első bekapcsolás több percig tart...

Az Admin remélhetőleg megerősíti vagy kijavítja az esetleges hibákat, de így emlékszem.

Hát a leírás alapján megpróbáltam feltenni a 4.0.4et és minden úgy is ment ahogy az le van írva leszámítva az örülsz részt, simán végig megy minden és amikor ki írja hogy kész rányomok az ok gombra ekkor elindítja a tabot a kijelzőn megjelenik a középen a kék korong rajta az android jel de még 15 perc után is itt áll  :'(

Változás azóta sem történt, én tudok neki valamit csinálni vagy adjam postára és küldjem el a szervizbe?

Nem elérhető Mishra

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 143
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
    • DEVIANTART
Sziasztok itt is megkérdem azt, hogy háttérbeállítással kapcsolatban valahogy meg lehet oldani hogy ne keljen vágni a képet hogy betegyem háttérnek? Mert simán elférne háttérben ha szélesebbre tudnám húzni a vágókeretet de marha vastag az a keret csomó mindent kitakar a képből. Gondolom van rá megoldás de nem találom  :-\
LG Optimus one (a fővezér), Samsung Galaxy S2 (a pusztító), Concorde IPS plus (A megérkezett) Kis videó az IPS+ ról: http://www.youtube.com/watch?v=PKrt87onIZ8

Nem elérhető sanzaa

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 173
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
A sima 9.7-esre is jön a JB hamarosan? Vagy most az erőforrásokat leköti a Plus?

Igen tervben van  ( szándékosan így fogalmazok, mert korábban már megkaptuk, hogy csak hitegetünk)

Most a Jelly Bean fejlesztés elsősorban a  97IPS Plus, 97IPS    ill.   a 7015 valamint a 7013-as készülékünkre történik.
ConCorde 7013-as? Az mijaz? :o Csak nem kiszivárgott épp valami háttérinfó?  ;D

Te Batman, ne feszegesd a húrt. ;)

Elkotyogtam valamit amit még most nem kellett volna.
A kereskedők leveszik a fejem, de nekem fejlesztési oldalról kell néznem és dolgoznom.
Ebben a készülékbe már gyárilag beteszem azt a DVB_T drivert és a működtető progit amilyen DVB-T eszközről megint csak nem beszélünk még ;)
Hehe::)
Nem baj, a sok akkububus úgyis elsiklik felette. A mi kis titkunk marad:)
ConCorde 9.7 IPS Plus és ConCorde 6025CID vezetékes telefon :)

Nem elérhető hevizms

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 141
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Nekem is megjött ma a gép.Első benyomások nagyon pozitivak.Tulajdonképpen még nem találtam hibát.Inkább a billentyűzetes tok ami nem tetszik nekem.Elsősorban az hogy kicsúzhat belőle a tablet,ha nem figyelünk rá.Ja de mégiscsak van egy hiba a géppel.A wifi vevője elég gyengusznak tűnik,legalábbis a kinai telomhoz képest mindenképp.Viszont a gép nagyon gyors.Egyelőre a gyári böngészőt használom,mert semmi gond a gyorsaságával.
Pixeleket mivel lehet ellenőrizni?
Akkumulátorról egyelőre felesleges bármit irni szerintem.
Amúgy mi a helyes teendő akkuügyben?
Nekem most van 33%-on.
Rátegyem egész éjjelre töltőre vagy várjam meg mig magától kikapcsol?
Bluetooth kipróbálva,tökéletes.
Holnap talán lesz időm filmlejátszási tesztre.
Amúgy amig ezt irtam,már 1%-ot esett az akksi 1perc alatt.

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1445 Dátum: 2012. Augusztus 01. - 08:05:04 »
Nekem is megjött ma a gép.Első benyomások nagyon pozitivak.Tulajdonképpen még nem találtam hibát.Inkább a billentyűzetes tok ami nem tetszik nekem.Elsősorban az hogy kicsúzhat belőle a tablet,ha nem figyelünk rá.Ja de mégiscsak van egy hiba a géppel.A wifi vevője elég gyengusznak tűnik,legalábbis a kinai telomhoz képest mindenképp.Viszont a gép nagyon gyors.Egyelőre a gyári böngészőt használom,mert semmi gond a gyorsaságával.
Pixeleket mivel lehet ellenőrizni?
Akkumulátorról egyelőre felesleges bármit irni szerintem.
Amúgy mi a helyes teendő akkuügyben?
Nekem most van 33%-on.
Rátegyem egész éjjelre töltőre vagy várjam meg mig magától kikapcsol?
Bluetooth kipróbálva,tökéletes.
Holnap talán lesz időm filmlejátszási tesztre.
Amúgy amig ezt irtam,már 1%-ot esett az akksi 1perc alatt.

Pixelhibát nem kell ellenőrizni, ha van látod.
Az akkuját még párszor tölteni kell, hogy beálljon a normál üzemidőre ("tanulás"). Ezeket a modern akkukat már nem kell kisütni, ezért nem kell teljesen lemeríteni, akkor töltöd amikor akarod és amennyit akarod.
A Concorde azt ajánlja, hogy gyakran picit töltsük.

Bluetooth kipróbálva,tökéletes. Ha neked megy, megemelem a kalapom, hiszen nem mehet a sima IPS-ben :D :D :D

Nem elérhető hevizms

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 141
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1446 Dátum: 2012. Augusztus 01. - 08:37:06 »
Nem ide szántam a beirást.Hülye vagyok.IPS+-ról volna szó.Bocsi. ;)

Nem elérhető Mr.X

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 11
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1447 Dátum: 2012. Augusztus 01. - 09:53:12 »
Az egyik viszonteladó partnerünk készletén van ilyen quad FULLHD tv és az arra alkalmas HDMI kábellel összekötve a 2160p lejátszó alkalmazással tettük ki a tévére ezt a demot.
Működött  ;)

Tisztelt admin!

Meg tudná adni a pontos tv típust, amellyel működött a 2160P felbontás? Ha nem titok, érdekelne a viszonteladó neve is, ahol árulják ezt a készüléket. Saját 4K képes eszközeinkkel sajnos nem igazán akar működni a dolog, csak 1080p60 felbontást hajlandó küldeni a tablet - annak ellenére, hogy a tv EDID-jében jelölve van a quad fullhd támogatás.

Köszönöm.

Szia,

Sajnos az Admin aki ezt írta Neked szabin van 30-ig. Türelmedet kérnénk addig.
Köszönjük.

Kedves Admin!

Remélem jól telt a szabadság. Fel tudjuk eleveníteni ezt a kérdést?

Köszönöm

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1448 Dátum: 2012. Augusztus 01. - 10:07:12 »
Az egyik viszonteladó partnerünk készletén van ilyen quad FULLHD tv és az arra alkalmas HDMI kábellel összekötve a 2160p lejátszó alkalmazással tettük ki a tévére ezt a demot.
Működött  ;)

Tisztelt admin!

Meg tudná adni a pontos tv típust, amellyel működött a 2160P felbontás? Ha nem titok, érdekelne a viszonteladó neve is, ahol árulják ezt a készüléket. Saját 4K képes eszközeinkkel sajnos nem igazán akar működni a dolog, csak 1080p60 felbontást hajlandó küldeni a tablet - annak ellenére, hogy a tv EDID-jében jelölve van a quad fullhd támogatás.

Köszönöm.

Szia,

Sajnos az Admin aki ezt írta Neked szabin van 30-ig. Türelmedet kérnénk addig.
Köszönjük.

Kedves Admin!

Remélem jól telt a szabadság. Fel tudjuk eleveníteni ezt a kérdést?

Köszönöm

Ehhez nem tudom miért is kell fejlesztő-Admin
Nekem is megy egy Quad HD Eizo monitoron
Értelemszerűen ehhez az újabb HDMI kábelek kellenek az új szabvány miatt.
Persze QuadHD mintát is játsz le, hogy látszódjon a tényleges felbontás. Ilyen mintafájlokat én innen szoktam szedni
http://tehparadox.com/forum/f28/quadhd-samples-2160p-130072/

Nem elérhető Mr.X

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 11
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1449 Dátum: 2012. Augusztus 01. - 16:28:47 »
Ehhez nem tudom miért is kell fejlesztő-Admin
Nekem is megy egy Quad HD Eizo monitoron
Értelemszerűen ehhez az újabb HDMI kábelek kellenek az új szabvány miatt.
Persze QuadHD mintát is játsz le, hogy látszódjon a tényleges felbontás. Ilyen mintafájlokat én innen szoktam szedni
http://tehparadox.com/forum/f28/quadhd-samples-2160p-130072/

Milyen EIZO monitorral próbáltad? Többféle 2160p-s monitoruk is van (FDH3601, az LX600W és az LS560W és az RX840), viszont egyik sem consumer grade cucc - ennek megfelelően nincs is rajtuk HDMI csatlakozó, csak DisplayPort és DVID-DL. Hogy kötötted össze a tablettal? Ha HDMI-DVI adaptert vagy HDMI-DP adaptert használtál, akkor egész biztos, hogy csak 1080p jelet vittél át (amit a monitor persze szépen felskáláz a panel méretére). Az, hogy teljes képernyőn látod a filmet, az nem jelenti azt, hogy a hdmi kábelen 2160p jön ki. Mint ahogy az AllWinner A10 adatlapjában is az szerepel, hogy 1080p felbontást képes kiadni maximum (noha dekódolni képes a 2160p-s videót).
Szóval a kérdés továbbra is adott, mivel a legtöbb oldalon továbbra is HDMI 2160P szerepel a tablet TV kimenetéhez írva. Próbáltam az oldalról letöltött filmeket több különböző 2160P tv készülék EDID-jével, és mindig csak 1080p képet kaptam.

Nem elérhető BubiLord

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 14
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1450 Dátum: 2012. Augusztus 02. - 10:23:06 »
Hello!

Nemrég vettem egy ilyen tabletet, nagyon elégedett vagyok vele! :)
Gyorsan fel is raktam rá AOKP/CM-es romokat, de sajnos egyikben sem akar forogni magától a kijelző
(valamiért nem megy egyáltalán a forgás érzékelése, pedig a gyári rom alatt működött),
ezért szeretném visszarakni a gyári 4.0.4-es romot rá, és ehhez kérném a segítségeteket.
Hogyan tudom visszarakni az eredeti romot, ha fenn van a CWM?
Válaszotokat előre is köszönöm! :)

Nem elérhető realgonzy

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1451 Dátum: 2012. Augusztus 02. - 17:06:52 »
Gyári 4.0.4. frissítése:
1. Kicsomagolod a dropbox linkes Livesuitot, https://www.dropbox.com/s/btp15ooc3l6yscq/Livesuit%201.09.rar?m
2. Letöltöd a concordetablet.hu ról a 9.7 ips 4.0.4 IMG file-t, kicsomagolod.http://www.concordetablet.com/concorde_tab_9_7_ips.html#letoltesek
3. Elindítod a Livesuite alkalmazást a mappából.
4. Betallózod neki a kicsomagolt IMG fájlt.
5. A teljesen feltöltött és kikapcsolt tableten hosszan nyomod a bal szélső V+ gombot és NEM ENGEDED EL!!, amíg el nem indul a frissítés mutatása a %-okkal a monitoron.
6. Bedugod a tablet felső micro usb csatlakozójába az adatkábelt és elkezded többször nyomkodni a power gombot. Ekkor kezd el települni a driver a gépen.
7. Ha feltelepül a driver, akkor a Livesuiton YES /YES az upgrades formatálós ablakokban.
3%-nál kicsit időzik a frissítés, aztán megindul. Ekkor elengedheted a Vol+gombot.
Ha végigment, leokézod, vagy mijaz' és örülsz:)
Az első bekapcsolás több percig tart...

Sajnos nálam is ez a helyzet, CM9 romok alatt nem működik a gyroscope. Ami érdekes, mert többeknek semmi gondjuk ezekkel a romokkal. Vajon változott valamelyest a hardver az utóbbi szállítmányoknál?.....viszont az eredeti rommal meg jó  ???, de legalább nem én vagyok az egyedüli ezzel.  ;)

Nem elérhető Laceehu

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 20
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1452 Dátum: 2012. Augusztus 02. - 17:46:30 »
Sziasztok itt is megkérdem azt, hogy háttérbeállítással kapcsolatban valahogy meg lehet oldani hogy ne keljen vágni a képet hogy betegyem háttérnek? Mert simán elférne háttérben ha szélesebbre tudnám húzni a vágókeretet de marha vastag az a keret csomó mindent kitakar a képből. Gondolom van rá megoldás de nem találom  :-\

Szerintem, nagy méretű a képed. Legalábbis nálam akkor csinált valami hasonlót a telefonom. Egyszerűen méretezd át a képet valami kisebb felbontásba és úgy próbáld meg.

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1453 Dátum: 2012. Augusztus 02. - 19:36:51 »
Sziasztok itt is megkérdem azt, hogy háttérbeállítással kapcsolatban valahogy meg lehet oldani hogy ne keljen vágni a képet hogy betegyem háttérnek? Mert simán elférne háttérben ha szélesebbre tudnám húzni a vágókeretet de marha vastag az a keret csomó mindent kitakar a képből. Gondolom van rá megoldás de nem találom  :-\

Szerintem, nagy méretű a képed. Legalábbis nálam akkor csinált valami hasonlót a telefonom. Egyszerűen méretezd át a képet valami kisebb felbontásba és úgy próbáld meg.

Minden képnél auton felajánlja hogy levágja (ez mind egy hogy C, W, S vagy mobil). Ha kihúzod akkor nem vágja le (de teljesen kihúzni tényleg nem egyszerű)

Nem elérhető Laceehu

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 20
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1454 Dátum: 2012. Augusztus 02. - 22:39:54 »
Én a múlt héten vettem egy 9.7 IPS-t, és ma csináltam egy akku tesztet:
Reggel 7-kor lehúztam a töltőről (100%-os töltöttség), és egész nap nem használtam. Egyszerűen csak alvó állapotban/készenlétben volt (Wifi kikapcsolva volt). Este 10-kor néztem meg az akku töltöttségét, ami akkor 85% volt.
Tehát készenlétben óránként 1%-ot esett az akku töltöttsége (15 óra alatt 15%). Nem tudom, hogy ez mennyire jó. Lehet, hogy meg kellene próbálnom a telómmal is egy hasonló tesztet, hogy legyen valami viszonyítási alapom, csak az mégis kicsit körülményesebb a fokozottabb használat miatt.

Ja! Az még hozzá tartozik a dologhoz, - bár nem tudom, hogy mennyit befolyásol az eredményen -, hogy az Easy Battery Saver ott volt a háttérben. A telefonomnál ez a program érezhetően segített növelni az üzemidőt, gondoltam a tabra is felteszem. A Play-ről nem lehet leszedni, mert eleve nem is hozza fel lehetőségként, illetve ha böngészővel megyek az áruházban, akkor a letöltésnél valami olyat ír ki, hogy "ez a program nem kompatibilis az ön készülékével". Szóval fogtam maga, és a telefonról áttettem az apk-ot, és azt telepítette, hozzáteszem gond nélkül.

Szóval ennyi. Gondoltam megosztom veletek, hogy legyen egy ilyen infó is :-)

Nem elérhető BubiLord

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 14
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1455 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 09:14:25 »
Gyári 4.0.4. frissítése:
...

Sajnos nálam is ez a helyzet, CM9 romok alatt nem működik a gyroscope. Ami érdekes, mert többeknek semmi gondjuk ezekkel a romokkal. Vajon változott valamelyest a hardver az utóbbi szállítmányoknál?.....viszont az eredeti rommal meg jó  ???, de legalább nem én vagyok az egyedüli ezzel.  ;)

Köszi a választ! :)
Lenne egy pár kérdésem, mielött nekikezdek, hogy biztosra menjek:
Ha fenn van a clockworkmod recovery, akkor is megy ha hosszan nyomom a V+ -t?
Illetve ilyenkor nem kell nyomni közben a power gombot, mint mikor bemegyek a CWMbe?
Illetve nekem a dropboxos link nem müködik... :(
Szomorú egyébként, hogy nem megy rendesen, remélem megcsinálják hamar, hogy működjön rendesen! :)

Nem elérhető realgonzy

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1456 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 16:21:26 »
A V+ gombot folyamatosan nyomva kell tartani miközben csatlakoztatod a tabot a gépre, csatlakoztatás után nyomozati kell a bekapcsoló gombot, ekkor telepíti a szükséges drivert, majd kérdez két dolgot, mindkettőre yes-t kell nyomni, ezután elindul a folyamatjelző, és el lehet engedni a V+ gombot.

Estefelé felteszem valahová a LiveSuit-ot, ha addig nem sikerül letölteni.

13646

  • Vendég
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1457 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 17:08:04 »
Nem tudom, volt-e már olyanról szó, hogy időnként eltűnnek alkalmazások a belső SD kártyáról? Nincs külön saját kártyám, csak az van, amit a táblagép SD kártyának hív, a külön kártya amúgy is extsd lenne.
Eddig egy flipper játék volt, ami alapértelmezésben az SD-re települt, az mindíg eltűnt, de azt hittem, a játék a bolond. De tegnap eset próbából néhány dolgot áttettem az SD-re. Most csináltam egy újraindítást, és SEMMI nincs meg azokból, ami az SD-re volt telepítve. Viszont úgy tűnik, mintha a helyet még foglalná, mert valamire mutat 431Mega helyfoglalást, Alkalmazások néven.
Aztán, ha újratelepítem, és átrakom SD-re, akkor megy rendesen, beállítások megmaradnak, satöbbi. Csak egy újraindításnál megint eltűnik.

Most látom, hogy ezek az alkalmazások a /mnt/asec könyvtárba települnek. És jelenleg most csak az van benne, amit újra felraktam az az egy szem angrybirds.
Most nyomok egy restartot, kíváncsi leszek, mi lesz. Szerintem el fog tűnni...


Nem elérhető tomcraft29

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 23
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1458 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 11:36:58 »
Sajnos visszatert ua. a hibajelenseg mint a 4.0.3-nal: 30-40% kornyeken szo nelkul kikapcsol... bar most sehogy sem engedte visszakapcsolni - csak ha toltore dugtam.

[a csatolmányt egy admin törölte]

Nem elérhető aspern

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1459 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 14:08:39 »
Hi!
 
Rövid benyomások a gépről. Immár 2 hónapja nyúzom és arra amire főként használom, arra tökéletes. Film, net, chat, e-book. Zene inkább telefonról szól, (szebb, stabilabb, még fülessel is...) játszani meg legfeljebb pasziánszt meg plumbert szoktam. A fő kameráért kár volt, a képek gyakorlatilag használhatatlanok, a hasonló tudású telefonom sokkal jobbat csinál. Ami zavaró: videochatnél eldobja a programot, ill. aksi állapot kijelzés (4.0.3) használhatatlan. Ez utóbbi, ahogy itt látom 4.0.4 esetén sem megoldás.
Javaslat: hátsó kamera helyett inkább BT és komolyabb hangszórók kellenének.
Továbbá érdeklődnék, hogy mappa jellegű (kitámasztós) bőrtok mikor érkezik valamint közelgő JB megoldja-e a problémáimat.

Üdv

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1460 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 15:14:07 »
Hi!
 
Rövid benyomások a gépről. Immár 2 hónapja nyúzom és arra amire főként használom, arra tökéletes. Film, net, chat, e-book. Zene inkább telefonról szól, (szebb, stabilabb, még fülessel is...) játszani meg legfeljebb pasziánszt meg plumbert szoktam. A fő kameráért kár volt, a képek gyakorlatilag használhatatlanok, a hasonló tudású telefonom sokkal jobbat csinál. Ami zavaró: videochatnél eldobja a programot, ill. aksi állapot kijelzés (4.0.3) használhatatlan. Ez utóbbi, ahogy itt látom 4.0.4 esetén sem megoldás.
Javaslat: hátsó kamera helyett inkább BT és komolyabb hangszórók kellenének.
Továbbá érdeklődnék, hogy mappa jellegű (kitámasztós) bőrtok mikor érkezik valamint közelgő JB megoldja-e a problémáimat.

Üdv

Megpróbálok segíteni:

Akku: Az akku kijelzése azért nem megy mert ez egy li-polymer akkumulátor. A Google elismeri a hibát miszerint ezt a fajta akkut nem jól kezeli az Android. Javítani nem fogják (vagyis felvették a javítandók közé, de nem sürgősnek ergo tuti nem lesz javítva). Itt nem számít, hogy az JB-e. A Concorde fejlesztőknek különböző "csínyekkel", sikerült megoldaniuk a 4.04-be az akku kijelzését, de azért ez sem az a "tuti" megoldás, de jobb mint a 4.03-ba. A PLUS-ba ezért sem került ez a fajta akku.

Kamera és Bluetooth: Bluetooth nem lesz benne (ez hosszú de állandóan eldobja a BT jelet, látható konkurens termékbe, ezért inkább a Concorde nem tette bele). A kamera nem családi fotózásra készült, de tény, hogy a képminősége nem jó.

Videochat: Ha a GoogleTalk-ot használod ne csodálkozz (megint csak a Google-nak nem egy stabil programja, terméktől függetlenül). A Skype használható (bár nekem ott a mobilom akad meg). A Skyp-nál előfordul, hogy frissít egyet és a felhasználók felének onnantól nem megy a program :D . Ha más programot használsz akkor passzolom.

Remélem segíthettem

Nem elérhető aspern

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1461 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 16:16:52 »
Köszönöm!

Vettem az infókat, ezek szerint nincs különösebb értelme jelenleg bármiféle frissítésnek, mert a problémáim nem lesznek megoldva...Egyébként teljesen használható a vas, a felmerült gondokkal együtt lehet élni. Google talkot használok, tehát reménytelen vele a videochat sajna. Remélem a várt bőrtok meg mielőbb megérkezik....

üdv: aspern

Nem elérhető szly

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1462 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 16:19:02 »
Valaki nem tudná feldobni megint a livesuitot, mert ami korábban volt linkelve dropboxos már nem él.

Köszi :)

Nem elérhető realgonzy

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1463 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 22:22:53 »
Valaki nem tudná feldobni megint a livesuitot, mert ami korábban volt linkelve dropboxos már nem él.

Köszi :)

Tessék! :)

https://www.dropbox.com/sh/1qfg4li7up1y3oi/Kutgj1o0GD/Livesuit%201.09.rar

Ez egy másik dropbox-os link!!! Most töltöttem fel.

Nem elérhető szly

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1464 Dátum: 2012. Augusztus 05. - 08:06:45 »
Valaki nem tudná feldobni megint a livesuitot, mert ami korábban volt linkelve dropboxos már nem él.

Köszi :)

Tessék! :)

https://www.dropbox.com/sh/1qfg4li7up1y3oi/Kutgj1o0GD/Livesuit%201.09.rar

Ez egy másik dropbox-os link!!! Most töltöttem fel.

Nagyon köszönöm :)

Nem elérhető szly

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1465 Dátum: 2012. Augusztus 05. - 10:37:07 »
Gyári 4.0.4. frissítése:
1. Kicsomagolod a dropbox linkes Livesuitot, https://www.dropbox.com/s/btp15ooc3l6yscq/Livesuit%201.09.rar?m
2. Letöltöd a concordetablet.hu ról a 9.7 ips 4.0.4 IMG file-t, kicsomagolod.http://www.concordetablet.com/concorde_tab_9_7_ips.html#letoltesek
3. Elindítod a Livesuite alkalmazást a mappából.
4. Betallózod neki a kicsomagolt IMG fájlt.
5. A teljesen feltöltött és kikapcsolt tableten hosszan nyomod a bal szélső V+ gombot és NEM ENGEDED EL!!, amíg el nem indul a frissítés mutatása a %-okkal a monitoron.
6. Bedugod a tablet felső micro usb csatlakozójába az adatkábelt és elkezded többször nyomkodni a power gombot. Ekkor kezd el települni a driver a gépen.
7. Ha feltelepül a driver, akkor a Livesuiton YES /YES az upgrades formatálós ablakokban.
3%-nál kicsit időzik a frissítés, aztán megindul. Ekkor elengedheted a Vol+gombot.
Ha végigment, leokézod, vagy mijaz' és örülsz:)
Az első bekapcsolás több percig tart...

Sajnos nálam is ez a helyzet, CM9 romok alatt nem működik a gyroscope. Ami érdekes, mert többeknek semmi gondjuk ezekkel a romokkal. Vajon változott valamelyest a hardver az utóbbi szállítmányoknál?.....viszont az eredeti rommal meg jó  ???, de legalább nem én vagyok az egyedüli ezzel.  ;)

no én nyomtam pár percig a V+ gombot, de nem csinált semmit

Nem elérhető Laceehu

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 20
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1466 Dátum: 2012. Augusztus 05. - 12:04:17 »
Sziasztok!

Javul a Wifi-m. Nekem az volt a problémám, hogy nem kellett másik szobába mennem, hanem elég volt úgymond "elbújni" egy szekrény mögé, és megszakadt a kapcsolat. Ehhez képest most a szekrény mögött is van legalább 2, de akár 3 Wifi csík a 4-ből.
Amit módosítottam: a router-en állítani kellett a csatornán. Autóra volt állítva, de itt a concorde-os fórumon olvastam, hogy az auto, meg az 1-es csatorna nem szokott jó lenni. Beállítottam hát a 2-est. Emellett még a "11 bgn mixed" beállítás helyett a "11 n only"-t állítottam be és láss csodát, működik a dolog.

Szóval szerintem érdemes egy kicsit tornázni a router-en. Még ki kell próbálnom a dolgot falakon keresztül, illetve az a kérdés, hogy ha egy nyilvános Wifi-vel kerülök kapcsolatba, akkor hogyan fog viselkedni a kütyü.

Nem elérhető BubiLord

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 14
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1467 Dátum: 2012. Augusztus 05. - 18:26:26 »
no én nyomtam pár percig a V+ gombot, de nem csinált semmit

A leírás alapján sikerült feltenni az eredeti romot, köszönöm! :)

szly!
Ha a tableten nyomod a V+ -t, akkor a tablet nem fog kiírni semmit!
indítsd el a LiveSuite-t, és tallózd be az IMG-t.
Nyomdd a V+ -t, majd dugd be az USB-t a gépbe, és közben kezdd el nyomkodni a powert, ekkor ha kiírja a windows,h hardvert észlel, akkor elengedheted a powert (én elengedtem a V+ -t is)
Majd ha a LiveSuite felismeri az eszközt, akkor kétszer YESt nyomsz, és már megy is fel! :)

Nem elérhető szly

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1468 Dátum: 2012. Augusztus 05. - 20:55:27 »
no én nyomtam pár percig a V+ gombot, de nem csinált semmit

A leírás alapján sikerült feltenni az eredeti romot, köszönöm! :)

szly!
Ha a tableten nyomod a V+ -t, akkor a tablet nem fog kiírni semmit!
indítsd el a LiveSuite-t, és tallózd be az IMG-t.
Nyomdd a V+ -t, majd dugd be az USB-t a gépbe, és közben kezdd el nyomkodni a powert, ekkor ha kiírja a windows,h hardvert észlel, akkor elengedheted a powert (én elengedtem a V+ -t is)
Majd ha a LiveSuite felismeri az eszközt, akkor kétszer YESt nyomsz, és már megy is fel! :)

Köszi szépen, így kapásból sikerült a frissítés :)

Nem elérhető mikosz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések válaszok, vélemények tapasztalatok a ConCorde tab 9.7IPS készülékről
« Válasz #1469 Dátum: 2012. Augusztus 05. - 21:42:07 »
Nekem a wifi gyengélkedését semmilyen router trükközés nem oldotta meg, hanem befektettem egy három antennás tp-link routerbe. Nem volt olcsó (13.990.Ft), de most aztán az egész lakásban fogja a tab a jelet. A routertől legmesszeb 2-3 fallal elválasztva is -67dbm (84%)-ot mutatott a Wifi Manager és gyönyörűen futott a net!