Szerző Téma: Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről  (Megtekintve 231630 alkalommal)

Nem elérhető Hörcsi66

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 29
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #150 Dátum: 2012. December 04. - 10:15:45 »
Köszönöm mindkét tippet a fénycsökkentésre! Nagyon jó mind a két progi.
Megelőzöm a következő hibajelentést:

aki ilyen filteres progikat használ, az NEM FOG TUDNI TELEPÍTENI SEMMIT A PLAYRŐL/KÁRTYÁRÓL, AMIKOR FUT A PROGI.

Nem kiabálok, csak így feltűnőbb. Ha inaktív a telepítés gomb, jusson eszetekbe, és kapcsoljátok ki a fényszűrő progit, utána menni fog.
Az általam linkelt program mellett tudtam telepíteni,nekem azért is vált be.

Nem elérhető AarchieHUN

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 46
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #151 Dátum: 2012. December 04. - 11:29:26 »
2012, és még mindig nem tudtak egy olyan appot írni, hogy rákattintok és rootolja a rendszert? Sok linuxmániás, mániákusan mindent a legbonyolultabban akarnak megoldani.
Zte Blade; Minix m1100 netbook

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #152 Dátum: 2012. December 04. - 11:41:57 »
2012, és még mindig nem tudtak egy olyan appot írni, hogy rákattintok és rootolja a rendszert? Sok linuxmániás, mániákusan mindent a legbonyolultabban akarnak megoldani.
Ha most gonoszkodni akarnék akkor mondanám, hogy "???? Hát a kis kínai csoda pont ezt tudja. Katt és root..." De nem genyózok, mert tudom, hogy sokaknál problémás a dolog...  ;)

Nem elérhető nyirog

  • Adminisztrátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 356
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #153 Dátum: 2012. December 04. - 11:43:58 »
2012, és még mindig nem tudtak egy olyan appot írni, hogy rákattintok és rootolja a rendszert? Sok linuxmániás, mániákusan mindent a legbonyolultabban akarnak megoldani.
ez most komoly kérdés volt?
minden rendszer más, azért ez nem olyan egyszerű dolog, hogy kattintok egyet és kész.

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #154 Dátum: 2012. December 04. - 11:49:49 »
2012, és még mindig nem tudtak egy olyan appot írni, hogy rákattintok és rootolja a rendszert? Sok linuxmániás, mániákusan mindent a legbonyolultabban akarnak megoldani.
ez most komoly kérdés volt?
minden rendszer más, azért ez nem olyan egyszerű dolog, hogy kattintok egyet és kész.
Arról már nem is beszélve, hogy logikailag is bibis a dolog, hiszen egy app hogyan csinál magának ROOT jogot, ha nincs ROOT joga????? Mármint, ha készüléken lévő progiról van szó... ;D

Nem elérhető Somatom

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 369
  • Karma: +21/-6
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #155 Dátum: 2012. December 04. - 14:51:27 »
Nem világos nekem ez az 1080p kimenet. Segítsetek lécci megérteni! A tab képaránya 4:3. Az 1080p, az 16:9. Ha kiadom a képet egy 16:9 -es TV -re, akkor hogyan jelenik meg az "asztal", hogyan viselkednek a programok, hogyan jelenik meg egy 16:9 -es film? Lesz két oldalt fekete csík? Vagy eltorzítva széthúzza az asztalt, az ikonokat és a programokat? Esetleg átméretezi a teljes rendszert 16:9 -re?

Nem elérhető Zolibi

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #156 Dátum: 2012. December 04. - 16:26:36 »
T. Admin,
Bocsi, nem állt szándékomban új fórumot nyitni. Csak szerettem volna egy hozzászólást írni.
Sajnos már bejelentettem a EDigitalnak és jön érte a futár. Most márnem tudom lemondani, de köszönöm a lehetőséget. Remélem nem lesz legközelebb, de ha igen akkor személyesen viszem be a szervízbe.
Ezek szerint a foltok könnyen orvosolhatóak lennének? Mi okozhatja?

Köszi

[a csatolmányt egy admin törölte]

Nem elérhető telehold

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #157 Dátum: 2012. December 04. - 20:00:48 »
Nem világos nekem ez az 1080p kimenet. Segítsetek lécci megérteni! A tab képaránya 4:3. Az 1080p, az 16:9. Ha kiadom a képet egy 16:9 -es TV -re, akkor hogyan jelenik meg az "asztal", hogyan viselkednek a programok, hogyan jelenik meg egy 16:9 -es film? Lesz két oldalt fekete csík? Vagy eltorzítva széthúzza az asztalt, az ikonokat és a programokat? Esetleg átméretezi a teljes rendszert 16:9 -re?

Ez szerintem csak azt jelenti, hogy lejátsza az 1080p-t. Maga a készülék nem lehet 1080p, mert felbontásban sem tudja. Ha a HDMI-n ki tudj adni a teljes felbontást, akkor külső forrásra kapcsolva tudja az 1080p-t. Akinek műkődik az majd beírhatja, hogy tudja vagy nem.

Nem elérhető Somatom

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 369
  • Karma: +21/-6
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #158 Dátum: 2012. December 04. - 22:50:42 »
Ez szerintem csak azt jelenti, hogy lejátsza az 1080p-t. Maga a készülék nem lehet 1080p, mert felbontásban sem tudja. Ha a HDMI-n ki tudj adni a teljes felbontást, akkor külső forrásra kapcsolva tudja az 1080p-t. Akinek műkődik az majd beírhatja, hogy tudja vagy nem.
Sztem félreértetted a kérdést. Itt a lényeg a képarány lenne. Az ideális ugyebár az lenne, ha a külső megjelenítő csatlakoztatásakor átméretezné arra a képarányra a rendszert. Viszont az a minimum, hogy ehhez újra kéne indítania az ablakkezelőt. Az, hogy nem egyezik a felbontás, más kérdés. Azon pl. egy dpi korrigálással még lehet segíteni. De a képarányon nem. Ha csak kiadja az eredetit, akkor vagy két csík lesz a szélén, vagy széthúzza és torz lesz minden a képernyőn. Kivéve a 16:9 -es videókat. Kérdés még, hogy csak az asztal, vagy az összes program is torzan jelenik meg, valamint, hogy miként kezeli le a weboldalakat, amiknél a megjelenítés nem képarányhoz kötött?
« Utoljára szerkesztve: 2012. December 04. - 22:55:03 írta Somatom »

Nem elérhető Admin

  • Adminisztrátor
  • V I P
  • *****
  • Hozzászólások: 1792
  • Karma: +27/-14
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #159 Dátum: 2012. December 05. - 16:17:25 »

Telefonon kaptunk reklamációt, hogy "miért moderáltunk?"
Ebben a fórumban semmit nem moderáltunk, ez a hsz ellenőrzésként született a december 04.-én kelt  158. beírás után

Nem elérhető Kopias

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 11
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #160 Dátum: 2012. December 05. - 17:31:36 »
Adott egy 1024x768-as kép, háttérnek szeretném, és ez a sz*r kivágó jön elő, nekem az a logikus, hogy ha 1024x768 a kijelző akkor akkora kép megy rá! Mi a megoldás mert már felidegesített! Eléggé! :D

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #161 Dátum: 2012. December 05. - 17:47:42 »
Adott egy 1024x768-as kép, háttérnek szeretném, és ez a sz*r kivágó jön elő, nekem az a logikus, hogy ha 1024x768 a kijelző akkor akkora kép megy rá! Mi a megoldás mert már felidegesített! Eléggé! :D

Ez egy igen jó kérdés, mobilon is állandóan szívok vele... Google... Google....

Nem elérhető nyirog

  • Adminisztrátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 356
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #162 Dátum: 2012. December 05. - 18:19:14 »
Adott egy 1024x768-as kép, háttérnek szeretném, és ez a sz*r kivágó jön elő, nekem az a logikus, hogy ha 1024x768 a kijelző akkor akkora kép megy rá! Mi a megoldás mert már felidegesített! Eléggé! :D
a kijelző 1024x768, de a hasznos terület nem annyi, mert az értesítési sáv levág belőle. ezért kell a képet is vágni. Amúgy szerintem az értesítési sáv megjelenése meg a fizikai gombok száműzése nagy baklövés a google részéről

Nem elérhető hevizms

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 141
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #163 Dátum: 2012. December 05. - 19:51:46 »
Akkuhasználat folyamatos filmnézés,bekapcsolt wifinél.Az első kb 1-1.5 órát azt netezéssel töltöttem,majd rövid szünet után jött a film.
Szerintem nem rossz,én megvagyok elégedve :)

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
« Utoljára szerkesztve: 2012. December 05. - 19:53:58 írta hevizms »

Nem elérhető DC4eva

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #164 Dátum: 2012. December 05. - 20:44:31 »
Sziasztok,

Gyorsan végignéztem a fórumokat és a weboldalt is, de nem látok letölthető szoftvert.

Valahogy hozzájuthatunk ehhez az újabb NOVUM ROM-hoz IPS Plus tulajként..???


Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #165 Dátum: 2012. December 05. - 21:03:02 »
Sziasztok,

Gyorsan végignéztem a fórumokat és a weboldalt is, de nem látok letölthető szoftvert.

Valahogy hozzájuthatunk ehhez az újabb NOVUM ROM-hoz IPS Plus tulajként..???
Na ahhoz sok NOVUM tulaj is szívesen hozzájutna...  ::)
Ugyanakkor, ha lenne is, nem hiszem, hogy PLUS-ra felmenne, mert ki van az találva, hogy csak NOVUM-ra menjen fel...
« Utoljára szerkesztve: 2012. December 05. - 21:08:34 írta Milu »

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #166 Dátum: 2012. December 06. - 07:39:26 »
Akkuhasználat folyamatos filmnézés,bekapcsolt wifinél.Az első kb 1-1.5 órát azt netezéssel töltöttem,majd rövid szünet után jött a film.
Szerintem nem rossz,én megvagyok elégedve :)

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A screenshot-ot hogyan követted el? Progival, vagy billentyű kombinációval?

Nem elérhető hevizms

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 141
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #167 Dátum: 2012. December 06. - 18:07:20 »


A screenshot-ot hogyan követted el? Progival, vagy billentyű kombinációval?

Bill.kombináció. Bekapcs gomb+hangerő le.

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #168 Dátum: 2012. December 07. - 07:39:17 »
Kártya author=hevizms link=topic=361.msg9882#msg9882 date=1354813640]


A screenshot-ot hogyan követted el? Progival, vagy billentyű kombinációval?

Bill.kombináció. Bekapcs gomb+hangerő le.
[/quote]
Na ez nekem nem működik...  >:(

Nem elérhető nyirog

  • Adminisztrátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 356
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #169 Dátum: 2012. December 07. - 08:31:42 »
Kártya author=hevizms link=topic=361.msg9882#msg9882 date=1354813640]


A screenshot-ot hogyan követted el? Progival, vagy billentyű kombinációval?

Bill.kombináció. Bekapcs gomb+hangerő le.
Na ez nekem nem működik...  >:(
[/quote]

egyszerre nyomd le a kettőt, kb 2 másodpercig

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #170 Dátum: 2012. December 07. - 13:18:32 »
Kártya author=hevizms link=topic=361.msg9882#msg9882 date=1354813640]


A screenshot-ot hogyan követted el? Progival, vagy billentyű kombinációval?

Bill.kombináció. Bekapcs gomb+hangerő le.
Na ez nekem nem működik...  >:(

egyszerre nyomd le a kettőt, kb 2 másodpercig
[/quote]

Igen, ezt is próbáltam. Ilyenkor nekem vagy kikapcsol vagy csutkára leveszi a hangerőt...  :(

Nem elérhető Admin

  • Adminisztrátor
  • V I P
  • *****
  • Hozzászólások: 1792
  • Karma: +27/-14
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #171 Dátum: 2012. December 07. - 13:58:50 »
Gyorsan végignéztem a fórumokat és a weboldalt is, de nem látok letölthető szoftvert.
Valahogy hozzájuthatunk ehhez az újabb NOVUM ROM-hoz IPS Plus tulajként..???

Újabb még nincs, ez a FW állapot van a gépeken is ( 20121110)

http://www.concordetablet.com/concorde_tab_novum.html#letoltesek

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #172 Dátum: 2012. December 07. - 14:18:11 »
Kártya author=hevizms link=topic=361.msg9882#msg9882 date=1354813640]


A screenshot-ot hogyan követted el? Progival, vagy billentyű kombinációval?

Bill.kombináció. Bekapcs gomb+hangerő le.
Na ez nekem nem működik...  >:(

egyszerre nyomd le a kettőt, kb 2 másodpercig

Igen, ezt is próbáltam. Ilyenkor nekem vagy kikapcsol vagy csutkára leveszi a hangerőt...  :(
[/quote]
És igen! Köszi! végül még is összejött, csak addig próbálkoztam amíg ráéreztem az ütemre... KÖSZI MÉG EGYSZER!!!!!  :D

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #173 Dátum: 2012. December 07. - 14:38:45 »
Gyorsan végignéztem a fórumokat és a weboldalt is, de nem látok letölthető szoftvert.
Valahogy hozzájuthatunk ehhez az újabb NOVUM ROM-hoz IPS Plus tulajként..???

Újabb még nincs, ez a FW állapot van a gépeken is ( 20121110)

http://www.concordetablet.com/concorde_tab_novum.html#letoltesek
Hurréjjjj, már gyártom is hozzá a CWM-et...  ::)

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #174 Dátum: 2012. December 07. - 15:59:59 »
Gyorsan végignéztem a fórumokat és a weboldalt is, de nem látok letölthető szoftvert.
Valahogy hozzájuthatunk ehhez az újabb NOVUM ROM-hoz IPS Plus tulajként..???

Újabb még nincs, ez a FW állapot van a gépeken is ( 20121110)

http://www.concordetablet.com/concorde_tab_novum.html#letoltesek
Hurréjjjj, már gyártom is hozzá a CWM-et...  ::)
Ennyi... (Katt a nagyobb képért...)  8)


Nem elérhető hevizms

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 141
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #175 Dátum: 2012. December 07. - 17:11:53 »
Hurréjjjj, már gyártom is hozzá a CWM-et...  ::)

Nagyszerű,gratula.
Na és ezt hogyan kell rávarázsolni a tabletre?
Esetleg megosztanád velünk is a módját?
Na meg az img kiterjesztésű firmware-t hogy kell zip formátumuvá tenni?
A CWM a zip kiterjesztésű firmware-ket kezeli.Ezt jól tudom?
Szóval hogyan lehet ezt az egész dolgot megcsinálni?
« Utoljára szerkesztve: 2012. December 07. - 17:15:33 írta hevizms »

Nem elérhető Milu

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 181
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #176 Dátum: 2012. December 07. - 21:42:44 »
Hurréjjjj, már gyártom is hozzá a CWM-et...  ::)

Nagyszerű,gratula.
Na és ezt hogyan kell rávarázsolni a tabletre?
Esetleg megosztanád velünk is a módját?
Na meg az img kiterjesztésű firmware-t hogy kell zip formátumuvá tenni?
A CWM a zip kiterjesztésű firmware-ket kezeli.Ezt jól tudom?
Szóval hogyan lehet ezt az egész dolgot megcsinálni?
Azt, hogy hogyan kell megoldani, még azért nem írom le, mert valamiért nem százas a dolog. Sajnos ha felrakod akkor nullázz mindent, csinál egy HardReset-et, azt még megpróbálom orvosolni.

Amúgy tényleg nem a lerázás miatt írom amit írok, de keress rá a NET-en. Ez a téma kb. hosszú oldalakat tudna itt megtölteni ez a fórum meg nem azért jött létre...
Nem a kiterjesztésen van a lényeg, hanem, hogy alacsony szinten sok dologra képes, menteni, visszaállítani, rendszerfájlokat felülírni stb... Az, hogy ez éppenséggel zip fájlból működik csak egy dolog.
ITT amúgy egészen jól le van írva... XDA-an amúgy ezt témát szépen kivesézik, érdemes átolvasni ha tényleg érdekel...  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2012. December 07. - 21:50:19 írta Milu »

Nem elérhető hevizms

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 141
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #177 Dátum: 2012. December 08. - 09:38:49 »

Azt, hogy hogyan kell megoldani, még azért nem írom le, mert valamiért nem százas a dolog. Sajnos ha felrakod akkor nullázz mindent, csinál egy HardReset-et, azt még megpróbálom orvosolni.

Amúgy tényleg nem a lerázás miatt írom amit írok, de keress rá a NET-en. Ez a téma kb. hosszú oldalakat tudna itt megtölteni ez a fórum meg nem azért jött létre...
Nem a kiterjesztésen van a lényeg, hanem, hogy alacsony szinten sok dologra képes, menteni, visszaállítani, rendszerfájlokat felülírni stb... Az, hogy ez éppenséggel zip fájlból működik csak egy dolog.
ITT amúgy egészen jól le van írva... XDA-an amúgy ezt témát szépen kivesézik, érdemes átolvasni ha tényleg érdekel...  ;)

Köszönöm.

Nem elérhető BeLac

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #178 Dátum: 2012. December 08. - 12:44:55 »
  Urak megkaptam a másik tabot de sajnos itt is el áll a képernyő takaró előlap középen. Ha vissza nyomom akkor ott marad egy pár percig.
Ezt talán még kibírom, de sajnos hiányzik az Adobe Flash Player 11.1 a gépről.
Hogy lehetne ezt pótolni?  Szerintetek mi lenne a megoldás.

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab Novum készülékről
« Válasz #179 Dátum: 2012. December 08. - 13:07:58 »
  Urak megkaptam a másik tabot de sajnos itt is el áll a képernyő takaró előlap középen. Ha vissza nyomom akkor ott marad egy pár percig.
Ezt talán még kibírom, de sajnos hiányzik az Adobe Flash Player 11.1 a gépről.
Hogy lehetne ezt pótolni?  Szerintetek mi lenne a megoldás.

Én ha jól tudom Android 4.1 már nem támogatja a Flash Playert, tehát ezt nem fogod rá feltenni, így nem is lesz Flash-ed.
Google a mesés...