Igen, ez valóban segíthet csak nekem egy szolgáltató által adott modem-router egyben cuccom van aminek nincs külső antennája és lecserélni sem tudom az IPTV miatt viszont azon gondolkozok hogy beszerzek egy routert amit rákötök a szolgáltató eszközére és kinyomom rajta a DHCP-t.
Nálunk is ugyanez a helyzet, és én is ugyanerre a megoldásra gondoltam, vagy arra, hogy egy routert repeaterkémt beállítva iderakok a szobámba, ahol a legtöbbet használom. Ha majd jutottam valanire, feltétlenül írni fogok ide.
Wifis észrevételeimmel folytatnám. Router mellett ülve gyönyörűen működik. Egy szobával arrébb is használható, de már nem olyan gyors. Az emeleten illetve a nappaliban pedig olyan furcsa helyzet van hogy egyszer működik, egyszer nem. Ma az emeleten ülve kb fél óráig használtam egy appet, ami netes. Gond nélkül ment. Utána elkezdtem volna netezni és folyamatosan ledobott a hálózatról. Néha vissza is csatlakozott néha meg kiírta hogy hatótávon kívül, ami elég nevetségesnek hat, mivel előtte jó jelerősséget írt.
Utánaolvastam, ez a ledobálós dolog inkább szoftveres hibának tűnik, a JB okozhatja. Ezt írták máshol.
Összehasonlításképpen, van egy iPod touch 4G-m, az 1 hálózatot lát, de azzal tökéletesen működik a házban bárhol. Számítógépen 3 hálózat jelenik meg. A tablet pedig egyet lát, és hát elég döcögősen megy a dolog.
Két kérdésem lenne még, hogy nem tudtok-e az iOS-en lévő SwipeSelection tweakhez hasonló valamit androidra. Én sajnos nem találtam. Facebook tablet alkalmazásról nincs valami hír? Elég gáz, higy nincs hivatalos app.
Kicsit hosszú lett, remélem nem gond

(Miközben írtam folyamatosan ment a wifi, ahogy rányomtam hogy előnézet ledobott...Szerencsére nem veszett el, amit írtam)
Szerk.: Egy tipp azoknak, akiket folyamatosan ledod a wifi, gondolom nem vagyok egyedül: a wifi beállításoknáll állítsátok az IP-t statikusra, így gyorsabban felcsatlakozik, nem fog mindig új IP-t kapni.