Sziasztok!
Szintén egy Concorde Tab Play boldog tulajdonosa vagyok. Engedjétek meg, hogy megosszam felhasználói tapasztalataimat a készülékről, hátha akad benne pár okosság ami segítséget nyújthat a vásárlás előtt lévőknek.
Mielőtt tab vásárlásra adtam volna a fejem, alaposan utána néztem a jelenleg piacon lévő készülékeknek. A Concorde termékei már az elején felkeltették figyelmemet a remek ár/érték arányuk miatt. Használat szempontjából nálam a fő szempontok a böngészés, mail, olvasás, filmnézés volt de a hordozhatóság sem volt utolsó szempont. Először a Novummal szemezgettem, de a 10 col nekem nagyon nagy volt a one-t viszont gyengécskének tartottam és akkor láss csodát bejelentették a play érkezését

.
Mintha csak az én igényeimnek találták volna ki, úgyhogy el is dőlt. November elején meg is rendeltem, és ahogy elindult nyomon követtem ezt a fórumot. Karácsony környékén az e-digitálnál kitört egy kis pánik, hogy nem érkezik meg, de én türelmes voltam és időben kézhez is kapta. Mire hozzám került már ki is kupálódtam, hisz itt a fórumon rögtön napvilágot láttak az első tapasztalatok, előnyök hátrányok és hibák, úgyhogy már tudtam mit kell ellenőrizni

Lássuk az elejétől, a doboza nagyon korrekt, végre egy olyan doboz amit érdemes elrakni, bármikor használható.
1. Kicsomagolás után az első dolog amit megvizsgáltam, hogy nincs-e külső sérülés, elváltozás. Nálam semmi ilyen nem volt tapasztalható, sehol nem válik el a képernyő, szép vékony, és modern kinézetű.
2. Képernyő védő fólia!? A készüléken, mint minden hasonló műszaki cikken, van egy gyári védő fólia. Az már első ránézésre feltűnt, hogy a vastagsága ellenére, szinte por és buborék mentesen van rátéve, akár használni is lehet. Én óvatosan megszabadultam tőle mert kíváncsi voltam arra van-e alatt még egy védőréteg. Többen jeleztétek, hogy találtatok, hát jelentem nekem is van rajta, még egy probléma megoldva

3. Bekapcsolás után a következő felmerült problémát vizsgáltam meg, mégpedig a képernyő elcsúszása. Letöltöttem az adminok által feltett próbaképet, és az alapján nálam is érzékelhető 1-2 pixelnyi elcsúszás, de ez olyan minimális, hogy ilyen pengeéles, gyönyörű tiszta kép mellett nem hogy nem zavaró de észre sem lehet venni. Szóval ez is kipipálva.
4. Ezek után elkezdtem nyüstölni. Netezés, filmnézés (HD felbontásba), szövegszerkesztés, chatelés, 1-2 kisebb játék. Minden zökkenőmentesen megy rajta. Nem volt akadás, lefagyás, kilépés. A képe nagyon szép tiszta, gyorsan reagál minden mozdulatra, forgatásra az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Egyenlőre az Android JB-nek sem találkoztam hibájával. Amilyen programot eddig akartam, és amikre szükségem volt mind szépen működik.
5. Hordozhatóság. Ahogy az elején említettem a 8 colos méretet nekem találták ki, épp akkora hogy még elfér egy kisebb táskában, így bárhova vihetem magammal. A tok probléma nálam is felmerült, és mivel már elválaszthatatlan társam a munkában, így ezt még az ünnepek előtt orvosolnom kellett. Addig jártam utána míg megtaláltam a hozzá illő tokot. Ez egy kemény tok a CaseLogic-tól, 8 colos mérethez. Nagyon praktikus mert a belsejében egy kemény laphoz lehet rörzíteni gumi fülekkel a szélén, és ennek segítségével 60 fokba dönthetővé válik.
6. Akumulátor. Nekem az első dolgom volt, hogy a Battery Save nevű programot telepítsem. Ennek segítségével, és tanácsai alapján töltöm az aksit, és nincs is semmi problémám vele.
7. WIFI Nem véletlenül hagytam utoljára ezt a pontot, hisz erre érkezett a legtöbb panasz. Számomra is nagyon fontos része a tabulátornak, hisz amiket leggyakrabban használok, azokhoz bizony elengedhetetlen a net. Több napi tesztelés után sajnos azt kell mondanom, hogy én is a wifit tartom a leggyengébb pontjának. A tesztelés alatt volt, hogy nekem is "elgurult a gyógyszerem", de én nem kezdtem el nyavajogni, hanem igyekeztem megoldást keresni. Az első gond a jelerősségváltozás volt. Ha nagyobb oldalt kezdtem el letölteni, elkezdte ledobálni a wifit. Ez valószínűleg szoftveres probléma lehet, kipróbáltam, hogy a routert csak "n" vételre állítom, de akkor nem csatlakozott fel a tab. A megoldás úgy néz ki a fix chanel beállítás lett nálam. Megvizsgáltam melyik a legstabilabb chanel , és arra állítottam. Azóta nem dobott le -80dBm jelerősségnél sem. A másik probléma a jelerősségből fakad. Ebben valószínű az alu hátlap a fő ludas. Nekem a routerem a tetőtérben van, a földszinten viszont már nem tudtam netezni! Légvonalban 5 m távolság, igaz egy vasbeton födém befigyel köztünk. Mivel a tab gyengécske wifije adott, így ismét a routeren kerestem a megoldást ami nálam a következő volt: lecseréltem a gyári 5dBi antennáját 16dBi-re, és láss csodát nem hogy a földszinten, de a teraszon is -65 dBm jelerősséget mértem, sőt ami elképesztő, hogy a lakásunk előtt parkoló autóba beülve is volt jel, és ment a net

. Utazás közben a telefonhoz csatlakozva használom a 3G netet, kávézóban pedig még nem próbáltam, de ha gyenge lenne a jel, a telefon mindig kéznél van

Összegezve volt lehetőségem vásárlás előtt pár konkurens terméket kipróbálni, és mondhatom hogy ár/érték arányba messze veri mindet. Egy kedves külföldi ismerősöm kipróbálta, nem ismeri a Concorde márkát, nagyon tetszett neki, megsaccoltattam mennyi be kerül szerinte, és 70-80 ezer forint közé tette. No comment

. Szóval bátran ajánlom, én nagyon meg vagyok vele elégedve a Concorde csapatnak pedig csak gratulálni tudok hozzá és így nagyon valószínű, hogy a következő tabom is tőletek vásárolom.
Kicsit hosszúra sikerült, de azért remélem találtok benne valami hasznosat. Végül egy idézettel zárom is a mondókámat:
"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket."
(Bruce Lee)