A kijelző nekem is 1 pixellel el van csúszva,de 2 heti keresés után sem tudtam olyan dolgot találni,amiben ez akár egy hajszálnyit is zavarhatna. Szerintem ez csak szükségtelen nyávogás. Bocs,ha ezzel valakit megbántok.
Alvó állapotban valóban érdemes beállítani a wifi lekapcsolását, valamint azt is ajánlatos beállítani, hogy azonnal lépjen ki abból a programból,amit bezársz....ne fusson a háttérben. Nekem a launcherek is nagyon szívták az akksit,azt is érdemes mellőzni,ha valakinek nem olyan fontos. Lehet,hogy beképzelem, de nekem a gép gyorsaságába is és minimálisat az akksiba is beleszól,ha a sok ikont nem mappában tartom az asztalon.
Mindent összevetve, szerintem nagyon megérte az árát,pedig nagyon finnyás vagyok a hibás dolgokra. Most is ugyan ezt venném.
1 sor pixel kitakarással lehet, hogy én sem panaszkodtam volna, de 3 sor az mégiscsak több. A 3 sornyin kívül oldalt is van egy 1 pixelnyi. Azt pl nem vettem észre, csak makrofotón.
Én elsődlegesen szüleimnek vettem ajándékba a tabot, és az a helyzet, hogy őket valószínűleg nem fogja ez a 3 pixel zavarni, ráadásul ez a kitakarás a képernyő alján van. Így végül úgy döntöttem, hogy hanyagolom a témát.
Legalábbis ennél a példánynál igen. Ha magamnak vettem volna (és valószínűleg fogok is), akkor valószínűbb, hogy beviszem a szervízbe ilyen probléma esetén.
Némely szélsőséges helyzettől eltekintve szerintem felesleges belepiszkálni az Android task kezelésébe. Nem véletlenül van ez az automatikus bezárás opció is a fejlesztői beállítások alatt.
Én a régebbi androidos telómnál pont ezt utáltam a legjobban: az aránylag kevés memória miatt, az appok közötti váltogatásnál rosszabb esetben (elég gyakran) teljesen újra kellett töltögetnie őket.
Ennek az opciónak a bekapcsolásával ugyanezt a hatást éred el, és lőttek a multitaskingnak.
Egyébként a háttérben "futó" alkalmazások nem futnak. (A servicek/szolgáltatások kicsit más téma.) Ez nem Windows. Javaslom tanulmányozásra a következő diagramot:
http://developer.android.com/images/activity_lifecycle.pngIgen, ott tudnak maradni a RAM-ban, de annak érdekében, hogy ne kelljen őket megint a nulláról betölteni a háttértárról lassabban, és az előző állapotot visszaállítani.
Ha pedig elfogy az üres memória, akkor az Android szépen elkezdi kilőni a háttérből a legrégebben nem használt appokat. Az üres memória különben is felesleges memória... 1Gb RAM azért már elég több alkalmazás egyidejű használatára/memóriában tartására.
Ha pedig manuális bezárásra van szükség, mert mondjuk befagyott valami rosszul programozott alkalmazás, akkor az alkalmazásváltó képernyőn simán oldalra húzással be lehet őket zárni.
Launcherek közül pedig nem mindegyik rendelkezik nagy erőforrás igénnyel, lehet nyugodtan kísérletezgetni velük, mert nem pont a gyári alapértelmezett a legtakarékosabb. Ilyen szempontból én eddig a Lightning Launchernél jobbat nem találtam. Kicsi (az apk ~180kB), gyors, nem töltögeti állandóan újra az alkalmazások listáját sem. És nagy mértékben testreszabható is (amit érdemes meg is tenni), eléggé különbözik a konvencionális launcherektől. (A Play Store-ban van hozzá magyar nyelvi csomag is (általam), ha valaki kipróbálná az alkalmazást, akkor töltse le hozzá azt is.)