Szerző Téma: Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről  (Megtekintve 518042 alkalommal)

Nem elérhető gycs

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 22
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #600 Dátum: 2013. Január 30. - 08:55:05 »
Idézetet írta: Pyrooo
A dobálásra is többször válaszolt mát. Az automatikusra állított csatornakiosztást nem feltétlenül jó beállítás, mivel ha túlzsúfolt a tér a különböző jelekkel, azonos csatornán eldobálhat a tab. Sokszor írta, válasszunk egy lehetőleg a környezetben szabad csatornát, így elkerülhető a gyakori jeldobálás.
Persze az Admin ezt sokkal szebben és részletesebben megfogalmazta, de erre van a kereső, tessék használni és utánanézni, de nagyjából újra leírtam.

Nem akartam megint belekezdeni ebbe a wifizésbe, de szerinted az ajánlott dolgokat senki nem próbálta még ki?
Soha nem használtam az automatikus csatornakiosztást a routeren, s kiszűrtem a közelben használt csatornákat is, próbáltam már másik routerrel is, s míg a többi készülékem hasonló jelerősségnél tökéletesen műxik a play vacakol, vagyis szerintem nem a jelerősséggel van a baj.

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #601 Dátum: 2013. Január 30. - 09:15:51 »
Idézetet írta: Pyrooo
A dobálásra is többször válaszolt mát. Az automatikusra állított csatornakiosztást nem feltétlenül jó beállítás, mivel ha túlzsúfolt a tér a különböző jelekkel, azonos csatornán eldobálhat a tab. Sokszor írta, válasszunk egy lehetőleg a környezetben szabad csatornát, így elkerülhető a gyakori jeldobálás.
Persze az Admin ezt sokkal szebben és részletesebben megfogalmazta, de erre van a kereső, tessék használni és utánanézni, de nagyjából újra leírtam.

Nem akartam megint belekezdeni ebbe a wifizésbe, de szerinted az ajánlott dolgokat senki nem próbálta még ki?
Soha nem használtam az automatikus csatornakiosztást a routeren, s kiszűrtem a közelben használt csatornákat is, próbáltam már másik routerrel is, s míg a többi készülékem hasonló jelerősségnél tökéletesen műxik a play vacakol, vagyis szerintem nem a jelerősséggel van a baj.

Rendben, ha így gondolod, a szervizben felállított mérőállomáson bevizsgáltatható. by: Admin

Nem elérhető viktor007

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #602 Dátum: 2013. Január 30. - 13:07:55 »
Szervíz tapasztalat

-Kicsit lassú volt a folyamat (3hét)
-Javítás minősége nagyon jó sőt mondhatni kiváló!
-Új firmwaret kaptam
-Gyorsabb a rendszer mint volt
-Akkumulátorkapacitás jobb lett
-Hívtak 4órával előtte, hogy mikor jönnek és ezt be is tarttták
Köszönöm! 

Nem elérhető kadim

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 116
  • Karma: +12/-2
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #603 Dátum: 2013. Január 30. - 14:40:50 »

-Új firmwaret kaptam

Új firmware? Melyiket is pontosan? Talán van új, és még nincs fenn a letöltések között? :D

Nem elérhető MVSV

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +6/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #604 Dátum: 2013. Január 30. - 15:57:06 »
Új firmware? Én se találkoztam még vele... Gondolom már készül a CC-s srácoknál a frissítés. Tokot még mindig nem találtam Én se várom a gyári tok érkezését... A wifit pedig érdemes tényleg beméretni és normális routert használni.

Nem elérhető viktor007

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #605 Dátum: 2013. Január 30. - 21:17:14 »
Bocsi én írtam rosszul :D Firmware frissítést kaptam :D

Nem elérhető Sanyiii

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 52
  • Karma: +5/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #606 Dátum: 2013. Január 31. - 16:16:19 »
Én is leírnám a tapasztalataimat a szervízzel kapcsolatosan:

-A szervizesek kedvesek, segítőkészek és közvetlenek
-Kíválló minősségű javítás
-Azonnal megcsinálták szóval gyors is

Bevittem egy szoftveres hibával a szervizes megfogta (még a garipapírt se nézte meg) bevitte és 10 perc mulva visszahozta nekem tökéletes állapotba.

Nem elérhető gerlo196

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 13
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #607 Dátum: 2013. Február 01. - 18:50:43 »
Holnap megyek átvenni a tabot. Mikre figyeljek oda? Miket vizsgáljak meg ott helyneielött elhozom? Pendrive-on viszem a képet hogy nincs-e elcsuszva a kijelzõ. Meg majd megnézem h minden illrszkedi-e. Miket érdemes még leell ???enõriznem?

Nem elérhető Jeami

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #608 Dátum: 2013. Február 01. - 20:53:34 »

Play wifi eldobálás ellen!

 Ismerős aki hálózatokat telepít említette nekem, hogy néhány eszköz nem igazán szereti a WPA titkosítást wifi kapcsolatban ami
 okozhatja azt hogy az eszköz néha magától lecsatlakozik és fel.

 Kipróbáltam és úgy látszik van benne valami! Nekem a telefonom is időnként csinálta hogy csendben eldobta a kapcsolatot és aztán egyszer
 csak csatlakozott újból amit abból láttam hogy kiírta a képernyőre..de amióta levettem a titkosítást nem csinálja, sőt eddig a play se
 dobálta le magát....

 Persze védelem nélkül nem szabad wifit hagyni még családi házban sem úgyhogy MAC-cím szűrést kell beállítani és lehetőleg fix csatornát az
 eszköz(öknek) és ezzel már szerintem mindent megtettünk a stabil wifi kapcsolat érdekében legalábbis adó oldalon.  :)

Tesztelje akinek van ilyen problémája, kíváncsi vagyok másnál is javit-e valamit?

Nem elérhető fulopr

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 19
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #609 Dátum: 2013. Február 02. - 08:10:49 »
MAC cím szűrést 5 perc alatt lehet törni titkosítás nélkül! Minden általad küldött csomagban benne van a MAC címed, mivel nincs titkosítva ezért ki lehet szedni, ha én beállítom ugyanazt a MAC címet a kártyámhoz akkor már nyerő is vagyok...

ezzel szerintem ne szórakozz. de persze Te tudod...

Messor

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #610 Dátum: 2013. Február 02. - 10:48:49 »
Valaki tud tokot a géphez? Mert egyszerűen vicc hogy mindenhol az amerikai csodákhoz gyártanak csak oldalra nyíló tokot! ( elfogadható áron) :-[

Nem elérhető Sanyiii

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 52
  • Karma: +5/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #611 Dátum: 2013. Február 02. - 12:11:51 »
Nekem van hozzá tokom...
Egyik fórumozó irta hogy van neki 3... Azonnal lecsaptam

Messor

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #612 Dátum: 2013. Február 02. - 13:21:21 »
Igen de az neoprén tok és nem oldalra nyíló műbőr. Nekem olyan műbőr kéne billentyűzet nélküli.

Nem elérhető kispipi87

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #613 Dátum: 2013. Február 02. - 13:22:13 »
Üdv.

A gép tetszik, programok, játékok futnak rajta simán, kijelzője gyönyörű.....

Ami egy picit nem tetszik hogy:

A wifi nekem se annyira frankó, tudom nincs jól beállítva a router, de a laptopok, mobilok az utcán is veszik a jelet, sajna a tab meg már a másik szobába ledobál... :(

A másik meg az aksi nekem wifin ,  folyamatosan használva  3 órát bír (+- 30perc)
Ezért ezt akartam megpróbálni....:
Ezt az admin írta: Ha biztosra akarunk menni akkor 100%-os töltöttség után töröljük a korábbi töltések feljegyzéseit.
/data/system/batterystats.bin 
 , de nem tudom törölni mert nem lép be a data könyvtárba..

Ezt a 2 dolgot leszámítva számomra  ez egy csúcsgép!


ez mitől lehet..:?
2szer volt már olyan hogy teljesen feltöltött és utána mintha ki lenne kapcsolva sötét képernyő.... és nem tudom visszahozni semmivel ha nyomom a bekapcsoló gombot, ha újra rádugom a töltőre semmi , egyszer kb 30percig semmi, egyszer meg kb 10 perc volt, utána beindul mintha most kapcsolnám be... :(( Remélem többször nem fog ilyet csinálni... :)

Ami érdekelne még, hogy az Energiagazdálkodás modulon mi az a frissítés jel ( a bluetooth és a fényerő gomb között) Az be legyen kapcsolva??

Billentyűzetes tok megjöhetne már... :)


Köszönöm!

Sziasztok!

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #614 Dátum: 2013. Február 02. - 14:21:39 »
Az akkunak kell pár töltés, hogy beálljon normálisra. A data könyvtárat csak rootal fogod elérni.

A programok amiket te telepítesz, tudnak olyan galibát okozni amit leírtál. Egy gyári beállítások vissza és utána ellenőrizni a hiba előjön-e, ha előjön GO szerviz, ha nem akkor a pogikkal van a bibi.

Nem elérhető Jeami

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #615 Dátum: 2013. Február 02. - 18:15:46 »
MAC cím szűrést 5 perc alatt lehet törni titkosítás nélkül! Minden általad küldött csomagban benne van a MAC címed, mivel nincs titkosítva ezért ki lehet szedni, ha én beállítom ugyanazt a MAC címet a kártyámhoz akkor már nyerő is vagyok...

ezzel szerintem ne szórakozz. de persze Te tudod...

Na utánanéztem, ez tényleg igaz sajnos  :(  De az durva hogy ezt két olyan kollégámtól is hallottam akik informatikusok...sose késő újat tanulni!
Jó hogy ezt mondtad, nem néztem utána nagyon ennek a témának de most már igen.

Tehát mindenki csak ennek tudatában állítson be Wifin MAC szűrést, mégis kell az a fránya WPA titkosítás ráadásul az se a legjobb védelem de legalább van..

Nem elérhető kekbon

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #616 Dátum: 2013. Február 04. - 09:01:17 »
Nézegettem, ezt a kicsikét.
Tetszik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a telefonomon van bluetooth és internet előfizetés, akkor bekonfigurálható-e úgy a tab, hogy ezt az elérést használja?

Nem elérhető MVSV

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +6/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #617 Dátum: 2013. Február 04. - 09:20:39 »
Az aksi szint nem pontos kijelzése szerintem több mint valószínű, hogy a 4.1.1-es rendszer bug-ja. 3 Factory reset után ( persze nem egymás utáni) már csak 87% esik vissza használat nélkül kb2 óra alatt ( régebben 75%-ra volt a vissza esés). De ezt az apró malőrt leszámítva ami valószínűleg nem is valós nagyon jól bírja az aksija. Tudom le rágott csont... meg minden forint számít mindenkinek, de 5-6 ezer forintért már lehet kapni a legújabb nagy teljesítményű általában 2 antennás routereket és azok működnek rendesen. ( a TPlink WR340GD egy antennás kifutott modellt használom itthon és az alsó szomszédnál is fogja a jelet és nem dobál le.)

Nézegettem, ezt a kicsikét.
Tetszik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a telefonomon van bluetooth és internet előfizetés, akkor bekonfigurálható-e úgy a tab, hogy ezt az elérést használja?
Bluetooth-on keresztüli megosztást még nem próbáltam, de ha Androidos, a másik készülék és legalább 2.3-as rendszer van rajt akkor meg tudod osztani a netet egy Hotspot létrehozásával. Teszteltem és működik rendesen ez a variáció.

qltsar

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #618 Dátum: 2013. Február 04. - 13:42:51 »
Az aksi szint nem pontos kijelzése szerintem több mint valószínű, hogy a 4.1.1-es rendszer bug-ja. 3 Factory reset után ( persze nem egymás utáni) már csak 87% esik vissza használat nélkül kb2 óra alatt ( régebben 75%-ra volt a vissza esés). De ezt az apró malőrt leszámítva ami valószínűleg nem is valós nagyon jól bírja az aksija. Tudom le rágott csont... meg minden forint számít mindenkinek, de 5-6 ezer forintért már lehet kapni a legújabb nagy teljesítményű általában 2 antennás routereket és azok működnek rendesen. ( a TPlink WR340GD egy antennás kifutott modellt használom itthon és az alsó szomszédnál is fogja a jelet és nem dobál le.)

Nézegettem, ezt a kicsikét.
Tetszik. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a telefonomon van bluetooth és internet előfizetés, akkor bekonfigurálható-e úgy a tab, hogy ezt az elérést használja?
Bluetooth-on keresztüli megosztást még nem próbáltam, de ha Androidos, a másik készülék és legalább 2.3-as rendszer van rajt akkor meg tudod osztani a netet egy Hotspot létrehozásával. Teszteltem és működik rendesen ez a variáció.

Már a froyo (2.2) is tudja a wifi tetheringet, valamint eclair (2.0/2.1) esetében is van rá lehetőség, hogy megoszd a mobilinternetet, csak ehhez root jogosultság szükséges.

Ha jól tudom a legújabb WP-s mobilokba is belekerült ez a funkció, elvileg bada is tudja, iOS-ről nincs infom, de nem lepődnék meg, ha nem lenne rá itt lehetőség.

Nem elérhető kadim

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 116
  • Karma: +12/-2
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #619 Dátum: 2013. Február 04. - 13:46:23 »
"Bluetooth-on keresztüli megosztást még nem próbáltam, de ha Androidos, a másik készülék és legalább 2.3-as rendszer van rajt akkor meg tudod osztani a netet egy Hotspot létrehozásával. Teszteltem és működik rendesen ez a variáció."

A telóra dobj fel egy wifi tetheringet, ha nincs gyári, és már mehet is.

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #620 Dátum: 2013. Február 04. - 14:53:10 »
Üdv mindenkinek!

Elöljáróban: a legjobb készülék, ami ennyi pénzért kapható, tudásban veri a magasabb kategóriákat. Aki vacillál a vásárláson, vegyen egyet nem bánja meg. (Most láttam, hogy a januári szállítmány is elkopott egy hét alatt :) )

A wifihez: semmi gond nincs vele. A wifi, router, meg úgy általában a hálózat működésének megértésével, beállításával, na azzal van baj.

Aki nem ért hozzá, ne hordja le a Play-t. Alap dolog, hogy gazdaságos (olcsó, ellenben gyenge) routert nem veszünk oda, ahol 40cm vasbetont kéne átvinni, meg pár téglafalat. Oda jó lesz, ahol egy légtérben vagy a routerrel, máshova igenis tessék jó pár ezerrel többet áldozni. Van olyan routerem, amitől fél méterre (50 cm! ) -40 és -70 dBm közt ingadozik a jelerőség, több eszközzel is mértem. Ez nem jó, ellenben 4100 ft volt. Nem baj, drága könyvtámasznak jó lesz.

A másik dolog: szánjunk már rá bruttó 10 percet az életünkből, hogy elolvassuk azt a nyomoronc router beállítási útmutatót, és ne automatikus csatornakiosztásra állítsuk. Vegyük kézbe androidos kütyünket, amin rajta csücsül a korábban feltelepített wifi analyzer nevű program és ellenőrizzük, melyik környékbeli wifi melyik csatornán van. Amelyik szabad, vagy kevésbé forgalmas, arra állítsuk a miénket.

Rengeteg minden zavarhatja a routert, ami jelromláshoz, szakadozáshoz vezet, ilyen pl. mikrohullámú sütő, másik wifis router, gyereknek a kedvenc távirányítású kisautója (nem röhög, tényleg bezavarja, a komolyabb modellek száz méterre is elérnek), bármi ami rádiófrekvenciát használ.

Végül ami evidensnek tekinthető, de sajnos sokszor nem az: védjük a wifi hálózatunkat wpa/wpa2 titkosítással, a router admin jelszavát is módosítsuk. Ezáltal ki lehet küszöbölni a "lopások" által generált lassúságokat.

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #621 Dátum: 2013. Február 04. - 15:42:05 »
Üdv mindenkinek!

Elöljáróban: a legjobb készülék, ami ennyi pénzért kapható, tudásban veri a magasabb kategóriákat. Aki vacillál a vásárláson, vegyen egyet nem bánja meg. (Most láttam, hogy a januári szállítmány is elkopott egy hét alatt :) )

...

A bruttó 10 percen besírtam, de amit írtál azzal semmi kivetnivalóm sincs, tényeket közölték meglehetősen pontosan.
(jelzem, ha jól tudom akkor csak a 2,4 GHz zavar be (vagy 5 GHz), ezt inkább másik router produkálja, és hűtő, mikró fémes cucc nagyon blokkol, (a TV sem kivétel).)

Ár/érték arányba nagyon megnyerő a tab (bár kipróbálni még nem tudtam), biztos választásnak tűnik.

Egy jó ruter jó beállítással aranyat ér :)

Nem elérhető kuf

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #622 Dátum: 2013. Február 04. - 15:52:04 »
Sziasztok,

nem sikerul mukodesre birnom a play hdmi kimenetet. Vettem egy minihdmi-hdmi atalakitot es egy mukodo hdmi kabellel kotottem ossze egy sony tv-vel, de semmi. A playen a hdmi beallitasokat vegigkattingattam, ujrabootoltattam,de semmi. Az atalakito lehet esetleg rossz, a hdmi kabel mukodo, napi hasznalatban van.
Otlet?

Nem elérhető modeart

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 19
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #623 Dátum: 2013. Február 04. - 17:50:20 »
Sziasztok!

Első hozzászólásom itt, csak azért regisztráltam, hogy elmondjam, az egész wifi-gyengeség egy hülye vaklárma!Érdekes hogy kb. vagy másfél napja várok a fórum regisztrációm admin jóváhagyására és alig vártam hogy ideírjak, de lényegében beg kollega megelőzött, hajszálpontosan azt írta le amit én is akartam! (Pedig esküszöm nem tudom ki és nem beszéltünk össze. :)) Talán csak neki is kivolt a töke a sok sületlenség miatt amit ideírtak... >:(
Kicsit nagy pofám lesz tudom, de...
Több tablet beszerzésében és otthoni routerek beállításában segédkeztem és ezek a problémák nagyon sok helyen jelentkeznek de NEM KIZÁRÓLAG ENNÉL A TABLETNÉL, NAGYON SOK TABLETNÉL, SŐT TELEFONNÁL IS. AZ OK A LEGTÖBB ESETBEN A ROSSZ ROUTER BEÁLLÍTÁS!!!

Több tablet is van a családban, a többi más márkájú és már az elsőnél jelentkeztek wifi gondok (az még nem is Concorde volt hanem egy más márka, de azt is ekézték hogy dobál a wifi, napersze....).

Én a következőket csináltam:

- a routeren végeztem egy firmware frissítést
- az auto csatornabeállításról állítottam fixre (wifi analyzerrel előtte megnéztem melyik a szabadabb csatorna)
- a legmagasabb szabványra állítottam fixen (csak g-t tud a router) de ezzel is hasít és nem dobál egyik tablet/teló/notebook sem!

A routerem egy régi szar TP-LINK WR340GD a legalapabb wifi router amit már kapni se lehet mégis megy az egész lakásban a wifi - pedig simán beletörődtem hogy ha nem sikerül beállítani akkor bizony cserélnem kell, de mégsem.

December közepe óta van Concorde Tab Play-em is és semmi gondom a wifijévelvel ez az egész egy hülyeség, semmivel sem gyengébb a wifi-vevő képessége mint a többi tabletnek a családban (pedig a többi műanyag-házas). A mobiltelóm wifi hotspotjával is megosztom a wifit vele, gond nélkül.

Az hogy néhányan itt azt írják hogy mivel semmi mással nem volt gondja eddig csak a tablet dobálja a wifit, akkor tehát logikus hogy a tablet szar.
 
Nos, kapjunk már a fejünkhöz:
- nézd már meg légyszi kedves kommentelő hogy mikor gyártották a routeredet és mikor a tabletedet. Az a pár év óriási technológiai különbséget is jelenthet, ilyenkor feltétlen fontos a firmware frissítés (ha van a gyártónak) illetve a korrekt beállítás. Miért pont a tabletet okolod, amikor rengeteg hiba forrása lehet egy olcsó, régi vagy noname router.
- a legtöbb lakásban már van wifi router. Katasztrófa ahogy egyes sűrűn lakott helyek, panelek mennyire "wifi-szmogosak", gyakran 30-40 hálózatot is lát egy eszköz, ráadásul a szomszéd brutál-jelerősségű routere simán leronthatja a te routered jelszintjét vagy olyan zavarjelet is produkál amitől folyton le fog szaggatni. Munkatársam háromszor cserélt routert (egyre nagyobbat) mire kiderült hogy a szomszéd hülye routere egy komplett zavaróállomás).
- Minél több az eszköz a családban annál fontosabb egy normális, antennás, jól beállított router. Ha most gondod van a tablettel, legközelebb már az új telóddal is gond lesz, egészen addig míg rá nem jössz hogy talán ideje a routert rendesen beállítani vagy cserélni.

Szóval a tablettel való szarakodás helyett, tessék a routerrel foglalkozni egy kicsit és el lehet felejteni a wifi gondokat.

Több kollega is vásárolt ilyen-olyan tabletet és gyakran kellett mennem routert állítgatni, de mindenütt sikerült megoldani a gondokat a tablet szervízelés helyett!

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #624 Dátum: 2013. Február 04. - 18:48:34 »
Sziasztok,

nem sikerul mukodesre birnom a play hdmi kimenetet. Vettem egy minihdmi-hdmi atalakitot es egy mukodo hdmi kabellel kotottem ossze egy sony tv-vel, de semmi. A playen a hdmi beallitasokat vegigkattingattam, ujrabootoltattam,de semmi. Az atalakito lehet esetleg rossz, a hdmi kabel mukodo, napi hasznalatban van.
Otlet?

Ennek több oka is lehet (egyel már találkoztam).
1, Rossz a HDMI kábel
2, TV HDMI hibás
3, Tab HDMI hibás
4, Telepítettél valamit ami miatt nem megy. (így jártam én is).

Ajánlatos először egy gyári beállítás vissza és frissen kipróbálni, ha nem megy egy CC-s kábellal. Ha így sem jó még mindig ott a szerviz lehetősége.

Nem elérhető Copakt

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 11
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #625 Dátum: 2013. Február 05. - 06:43:01 »
Üdv emberek létezik ojan hogy ragasztás hiba miat repet be a képernyö mert szerintem velem ez történt egy északát eltöltöt az aztalomon a tab és regelre a a webkamerával szemközti sarkon ott van a szép repedés és biztos hogy nem külsö eröbehtására történt mindig tokban volt vagy egy álványon ez garanciális lene enek a javitása?
még észre vetem egy hibát a be repet saroknak egyáltalán nincs semien alátámasztása ez hiba vagy mindekinek ijen?

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #626 Dátum: 2013. Február 05. - 08:45:52 »
Sziasztok!

"...de lényegében beg kollega megelőzött, hajszálpontosan azt írta le amit én is akartam! (Pedig esküszöm nem tudom ki és nem beszéltünk össze. :)) Talán csak neki is kivolt a töke a sok sületlenség miatt amit ideírtak... >:("

Teljesen jól látod a helyzetemet  8)
Még annyi eszembe jutott, hogy a vezeték nélküli egerek is a 2,4 GHz -t használják, azok is zavarhatnak.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 05. - 08:54:27 írta beg »

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #627 Dátum: 2013. Február 05. - 08:50:56 »
Üdv emberek létezik ojan hogy ragasztás hiba miat repet be a képernyö mert szerintem velem ez történt egy északát eltöltöt az aztalomon a tab és regelre a a webkamerával szemközti sarkon ott van a szép repedés és biztos hogy nem külsö eröbehtására történt mindig tokban volt vagy egy álványon ez garanciális lene enek a javitása?
még észre vetem egy hibát a be repet saroknak egyáltalán nincs semien alátámasztása ez hiba vagy mindekinek ijen?

Én még se nem hallottam, se nem láttam hasonlót. Csak úgy magától nem reped, kellett neki valami erőbehatás is, legyen az bármekkora kicsinek tűnő odakoccanás is. Nem valószínű, hogy garanciális, mert repedésre, törésre sehol nem érvényes. Ennek ellenére a szervizt megkérdezheted, nem harapnak.

Nem elérhető Neo3

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #628 Dátum: 2013. Február 05. - 12:11:46 »
Üdv újra!

Annyi kérdésem lenne - megint WIFI téma - hogy az mitől lehet, hogy amikor meghoztam a gépet, minden ok, szuperül csatlakozott. Aztán másnap meg semmi. Megtalálta az itthoni wifit, rá is nyomtam, h csatlakozás, beírtam a jelszórt, és a jelerősség hirtelen lecsökkent kiválóról gyengére, és csak kapcsolódik folyamatosan. A jelszó nem változott, router beállításai sem változtak, mi lehet a gond? Újraindítottam, ugyan ez.

Köszi!!

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #629 Dátum: 2013. Február 05. - 13:07:18 »
nem sikerul mukodesre birnom a play hdmi kimenetet. Vettem egy minihdmi-hdmi atalakitot es egy mukodo hdmi kabellel kotottem ossze egy sony tv-vel, de semmi. A playen a hdmi beallitasokat vegigkattingattam, ujrabootoltattam,de semmi. Az atalakito lehet esetleg rossz, a hdmi kabel mukodo, napi hasznalatban van.

Nem javasolt átalakító használata!!!

Biztos, hogy jó a HDMI kábeled?

Tabletek esetében jellemzően kábel kompatibilitási gond szokott lenni.
Nem véletlen árul a ConCorde is a tabletjeinek való, velük kompatibilis kábelt!

http://www.concorde.hu/index.php?fk=tablet&csz=02-05-5613


1, Szervizben ellenőriztesd le a HDMI csatlakozód.  Ha ez ott ok, akkor biztosan kábelhibád van.