Szerző Téma: Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről  (Megtekintve 517464 alkalommal)

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #660 Dátum: 2013. Február 07. - 10:56:43 »

Varrjàl :D
De többet( nekünk is) és vastagcérnával, duplasteppel, hogy ne szakadozzon
A befoglaló méretek: 198 x 154   és a leszorító köröm legyen 12 mm
Viccen túl:
Még januárban megrendeltük, de a világ másik végén megint ünnepelnek és a kínai holdújév miatt 2-3 hétre leállt teljesen minden
Akkor várjuk türelmesen a tokokat, csak varrják már... végig nézegettem az itt linkelt tokokat és rizikós, mert szinte mindegyik mérete más... és valószinű, hogy löttyögni fog benne a tab, pl a tinyurl-s linken kapott tok a 215x158 méretű tabhoz jó tehát némi csuszkálás biztos lenne. Admin legyél szíves majd a tok érkezését itt is megosztani velünk. Köszi az infot.

Pedig az elvileg a tab gyartojatol van, es ok is gyartjak hozza a tokot is, nem szabadna rossznak lennie!

Én mint tesztelő korábban kaptam ilyen tokokat.
A gyári egyik sem volt jó a PLAY-hez mert a CC változtatott a házon és a kezelőszerveken is.
Emiatt a sima alap gyári tok amit te is linkeltél azért nem volt jó, mert kitakart kezelőszerveket!
http://pdaplus.hu/download/maiden/playtoksima.jpg

Az alap billentyűs tok meg megint nem volt jó és azt is át kellett alakíttatniuk mert a csatija normál USB-s

http://pdaplus.hu/download/maiden/playtokbill.jpg

és az egyszerű használat miatt a microUSB csatist rendelték.
Erre van már a várás egy ideje.
De ha rosszul írtam az Admin majd kijavít.

ÉN személy szerint SOHA NEM AJÁNLOK univerzális 8"-os tok vételét mert abból épp a készülékek eltérő mérete, kialakítása vastagsága csatlakozói miatt csak valamilyen kompromisszumot kell kötni.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 07. - 10:58:17 írta maiden »

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #661 Dátum: 2013. Február 07. - 11:10:37 »
Concorde Tab SPEED

???
Én vagyok ennyire lemaradva? Szemezgetek a Playel, már 1 ideje, de még kivártam, + anyagiak.., DE mi az, hogy Concorde Tab SPEED? Eddig nem hallottam róla, pedig napi szinten olvasom a fórumot! A Playt a jobb tudása miatt akartam, bár picit a 8 col miatt is, de most megnéztem ezt a SPEED-et hát ugyan azt tudja.. csak 7 col, de végül is nekem tökéletesen jó volna az is, ráadásul 16:9. Hogy-hogy nincs még a fórumba se a SPEED? Vagy ebből még 1 darabot se adtak el?

A SPEED március közepétől lesz megvehető.
4 darab minta jár közkézen az újságíroknál és ha jól tudom van a CC bemutatótermében is kipróbálható.
Ádám már írt róla:
http://tech2.hu/jon-a-concorde-tab-speed-053802


PLAY   vs SPEED
gyakorlatilag ugyanaz az RK30board van benne, de
kijelző   8"  1024x768   ;  7"   1280x800   
Nand:   16 GB ( 13,7)   ;   8 GB   ( 5,3)
kisebb akku  van a SPEED-ben és ez rövidebb üzemidőt jelent, valamint gyengébb a SPEED előlapi kamerája
Az AlMg ötvözetű fémház helyett matt fehér( vagy fekete) műanyag hátlapja van a SPEED-nek.

Nem elérhető 27389zsolt

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 23
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #662 Dátum: 2013. Február 07. - 11:24:33 »
jól szédszedték a testvért :)

http://bbs.imp3.net/thread-10779280-1-1.html

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #663 Dátum: 2013. Február 07. - 12:22:17 »
jól szédszedték a testvért :)

http://bbs.imp3.net/thread-10779280-1-1.html



Épp tegnap kommenteltem a Wikitech szétszedős blogját a PLAY-ről:
http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=363.msg13209#msg13209

A te linked tanulságul szolgálhat arra amit a wikisek is írtak:

"Amikor a gyártó egy bizonyos alaplap mellett dönt, akkor még nincs rajta az LCD vezérlő elektronikája, a NAND flash, a kamera és az SD memória sem. "


Igen, látszik, hogy a ConCorde a Rockchip-es ajánlás szerint Hynix gyártott a SDram és a Nand is.
A te linkeden szereplő "testvér" olcsóbb ramot, nand-ot kamerát és LCD-t tartalmaz.
De a legfőbb hogy PCBA szinten is ez egy korábbi panel ( V11) mint amit a PLAY-ben használnak!
Ezért nem minden a külső!!!
Így lesz a külső szemlélő szerint "ugyanolyan" tab esetből: az egyik tab 130 a másik 180 dodó ;)

Nem elérhető Neo3

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #664 Dátum: 2013. Február 07. - 14:01:37 »
Ez a gyari tok, ami teljesen pontosan passzol ra: http://tinyurl.com/b6l8lqe

Ilyen kapható itthon, vagy valaki nem tervezi, hogy rendel? Összeállhatnánk néhányan, és akkor oszlana a postaköltség is.
Engem érdekelne!

qltsar

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #665 Dátum: 2013. Február 07. - 15:08:42 »
Ez a gyari tok, ami teljesen pontosan passzol ra: http://tinyurl.com/b6l8lqe

Ilyen kapható itthon, vagy valaki nem tervezi, hogy rendel? Összeállhatnánk néhányan, és akkor oszlana a postaköltség is.
Engem érdekelne!

Ha igaz amit a tesztelo mond, akkor nem jo a tok, bar en nem latok kulonbseget a 'ket' tablagep kozott, valamit az is problema, hogy kinaban most egy eleg nagy unnep van, es nem lehet / erdemes most rendelni.

Nem elérhető gycs

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 22
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #666 Dátum: 2013. Február 07. - 16:40:21 »

Én mint tesztelő korábban kaptam ilyen tokokat.
A gyári egyik sem volt jó a PLAY-hez mert a CC változtatott a házon és a kezelőszerveken is.
Emiatt a sima alap gyári tok amit te is linkeltél azért nem volt jó, mert kitakart kezelőszerveket!
http://pdaplus.hu/download/maiden/playtoksima.jpg

Én meg mint, ezt a tokot használó azt mondom ez a tok tökéletes a play-re.
Két "hibája" van: ahol becsúsztatod a tabot, a lezáró fülön nincs tépőzár, s így egy kicsit csúszkálhat benne a tab (ez orvosolható). Ha benne van a tokban a tab, sd foglalatra rátakar.
A cc honlapján ezt a típusú tokot egyik készülékükhöz sem árulják, s nincs infó arról tervezik-e a forgalmazását hasonló toknak. Ezért, mint írtam is ez egy alternatíva azok számára akiknek nem jön be a körmös tok.

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #667 Dátum: 2013. Február 07. - 16:53:12 »

Én mint tesztelő korábban kaptam ilyen tokokat.
A gyári egyik sem volt jó a PLAY-hez mert a CC változtatott a házon és a kezelőszerveken is.
Emiatt a sima alap gyári tok amit te is linkeltél azért nem volt jó, mert kitakart kezelőszerveket!
http://pdaplus.hu/download/maiden/playtoksima.jpg

Én meg mint, ezt a tokot használó azt mondom ez a tok tökéletes a play-re.
Két "hibája" van: ahol becsúsztatod a tabot, a lezáró fülön nincs tépőzár, s így egy kicsit csúszkálhat benne a tab (ez orvosolható). Ha benne van a tokban a tab, sd foglalatra rátakar.
A cc honlapján ezt a típusú tokot egyik készülékükhöz sem árulják, s nincs infó arról tervezik-e a forgalmazását hasonló toknak. Ezért, mint írtam is ez egy alternatíva azok számára akiknek nem jön be a körmös tok.

Igazunk van mindkettőnknek.
Én igy fejeztem be legutóbbi hsz-em:
ÉN személy szerint SOHA NEM AJÁNLOK univerzális 8"-os tok vételét mert abból épp a készülékek eltérő mérete, kialakítása vastagsága csatlakozói miatt csak valamilyen kompromisszumot kell kötni.

Te pedig leírtad milyen kompromisszumot kötöttél:
A lezáró fülön nincs tépőzár, s így egy kicsit csúszkálhat benne a tab (ez orvosolható). Ha benne van a tokban a tab, sd foglalatra rátakar..

Ilyen feltételekkel egy gyári hivatalos tok nem hozható forgalomba ( szerintem  :)  )


Nem elérhető Bencus90

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #668 Dátum: 2013. Február 07. - 19:15:40 »
Sziasztok kérnék tőletek segítséget van egy concorde play Tabom és vettem hozzá egy 3g concorde modemet és nem tudom össze hozni hogy működjön múltkor egyszer sikerült de mióta lehúztam azóta semmi megint nem tudom mi lehet a baj.

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #669 Dátum: 2013. Február 07. - 19:29:19 »
Sziasztok kérnék tőletek segítséget van egy concorde play Tabom és vettem hozzá egy 3g concorde modemet és nem tudom össze hozni hogy működjön múltkor egyszer sikerült de mióta lehúztam azóta semmi megint nem tudom mi lehet a baj.

Ha van a sim kártyán pin kód védelem, akkor azt kapcsold ki egy telefonba helyezve. Ezután vissza a modembe, majd a tabba. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Nem elérhető Bencus90

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #670 Dátum: 2013. Február 07. - 19:50:34 »
Sziasztok kérnék tőletek segítséget van egy concorde play Tabom és vettem hozzá egy 3g concorde modemet és nem tudom össze hozni hogy működjön múltkor egyszer sikerült de mióta lehúztam azóta semmi megint nem tudom mi lehet a baj.

Ha van a sim kártyán pin kód védelem, akkor azt kapcsold ki egy telefonba helyezve. Ezután vissza a modembe, majd a tabba. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Szia kikapcsoltam már. valaki mondta már hogy próbáljam meg egy vastagabb kábellel próbáltam azt is de az se jó. a laptopon minden jó a modem felcsatlakozik nem értem mi van.

Nem elérhető gycs

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 22
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #671 Dátum: 2013. Február 07. - 20:16:28 »
Igazunk van mindkettőnknek.
Én igy fejeztem be legutóbbi hsz-em:
ÉN személy szerint SOHA NEM AJÁNLOK univerzális 8"-os tok vételét mert abból épp a készülékek eltérő mérete, kialakítása vastagsága csatlakozói miatt csak valamilyen kompromisszumot kell kötni.

Te pedig leírtad milyen kompromisszumot kötöttél:
A lezáró fülön nincs tépőzár, s így egy kicsit csúszkálhat benne a tab (ez orvosolható). Ha benne van a tokban a tab, sd foglalatra rátakar..

Ilyen feltételekkel egy gyári hivatalos tok nem hozható forgalomba ( szerintem  :)  )

"Igazunk van mindkettőnknek." Inkább azt mondanám, hogy van igazság abban amit írtál.
De! Ez nem univerzális tok, ha utána nézel: a "készülékek(nek nem) eltérő (a) mérete, (külső) kialakítása vastagsága csatlakozói (teljesen megegyeznek)", ezt a tokot ahhoz gyártották, gyártatták. Azt nem tudom, hogy a honlapjukon miért nem a jó méret szerepel?
Az meg, hogy rátakar a kártyára? Van olyan tab, teló, amit szét kell szedni, hogy sd-t tudj belerakni.
"Ilyen feltételekkel egy gyári hivatalos tok nem hozható forgalomba". Így van, de Te is írtad, hogy a körmösökkel is bütykölni kellett, viszont a ceruzát meg benne  hagyták ami már nem ehhez a kijelzőhöz való!
Megoldás: CC megrendel, tépőzár felrak és árulhatná is.
A gond szerintem az, hogy a cc-nél nem találni alternatívát, csak ezeket a "gagyi" körmös tokokat árulják, amik szerintem nem védik úgy a tabot, mint az ilyen típusú tokok.

Szerk: Nem akarok itt újabb vitákat generálni, megtudtuk milyen tokokhoz lehet hozzájutni, s én ezzel be is fejeztem a tokoskodást ;D


« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 07. - 20:28:52 írta gycs »

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #672 Dátum: 2013. Február 08. - 12:16:04 »
Szia kikapcsoltam már. valaki mondta már hogy próbáljam meg egy vastagabb kábellel próbáltam azt is de az se jó. a laptopon minden jó a modem felcsatlakozik nem értem mi van.
Egy gyári visszaállítást is próbálnék, hátha valami app vagy beállítás a hunyó. Persze olyankor veszik minden appod, beállításod.

Nem elérhető kispipi87

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #673 Dátum: 2013. Február 08. - 18:39:02 »
Sziasztok!!

Mi a fórum címe?
"Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről"

 "tapasztalatok"

"modeart"

Tudod leírtam a tapasztalatom...... durva mi?! :)

Értem új a tab.. de eddig minden vitte még a kertben is.....
az alma tabja viszi (meg 4 laptop , meg az összes telefon)

a router, 1 csatornán van stb.... igen, sajnos nem a legújabb... ( de nem gondoltam hogy ez lesz a gond neki)

Meg ha te ennyire kened , akkor ne izgulj azon, hogy jaj mit írtak a wifiröl
( mi vagy te belső emberke? :D ),
 hanem leírod hogy mi lehet a hiba, mert ugye nem mindenki olyan okos mint
"TE" :D 

Szóval ez nem bántás a tabra csak tapasztalat ..... :) Ez fura neked mi, nem mindenki látja úgy ahogy te....

A másik meg hogy értem én, hogy ugyan olyan  a GPS ,
 mint más készülékben..... de akkor nem drágább alkatrész kellett volna, ugye?! ,
 hanem csak egy kis odafigyelés????

A tapasztalataimat tartom...... amiket írtam, azt is hogy ez egy csúcs gép!( ezt nem emelted ki!! :)   Főleg ennyiért!

Sziasztok!

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #674 Dátum: 2013. Február 08. - 19:47:39 »
Hello, az normális hogy egy 40m2 lakásban szakad a wifi? Vagy vigyem vissza? (más eszközzel nincs gond telefon/laptop)

A router 3m távolságában még látja utána szakadozik, sőt a környéken lévő  többi wifit sem látja.

(csatorna állítás volt, stb stb...)

üdv.

Nem elérhető endruu

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 42
  • Karma: +5/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #675 Dátum: 2013. Február 08. - 19:51:59 »
Hello, az normális hogy egy 40m2 lakásban szakad a wifi? Vagy vigyem vissza? (más eszközzel nincs gond telefon/laptop)

A router 3m távolságában még látja utána szakadozik, sőt a környéken lévő  többi wifit sem látja.

(csatorna állítás volt, stb stb...)

üdv.

Ahogy már sokszor leírták, köztük én is: Ennél a tabnál az eddigiek szerint tök normális... Sajnos...

Nem elérhető Neo3

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #676 Dátum: 2013. Február 08. - 20:09:02 »
Még azt meg tudnátok mondani, hogy a PLAY kijelzőjéhez melyik felbontás apsszol legjobban, mikor háttérről van szó? Sok felbontást kipróbáltam, és mindig le kell belőle vágni, amikor háttérképként szeretném beállítani.
Köszi! :)

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #677 Dátum: 2013. Február 08. - 20:11:08 »
Hello, az normális hogy egy 40m2 lakásban szakad a wifi? Vagy vigyem vissza? (más eszközzel nincs gond telefon/laptop)

A router 3m távolságában még látja utána szakadozik, sőt a környéken lévő  többi wifit sem látja.

(csatorna állítás volt, stb stb...)

üdv.


Ahogy már sokszor leírták, köztük én is: Ennél a tabnál az eddigiek szerint tök normális... Sajnos...

Még szerencse hogy neten vettem, hétfőn viszem is vissza még benne leszek a 8 napban. :)

Nem elérhető sushika

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 8
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #678 Dátum: 2013. Február 08. - 22:21:31 »
Még azt meg tudnátok mondani, hogy a PLAY kijelzőjéhez melyik felbontás apsszol legjobban, mikor háttérről van szó? Sok felbontást kipróbáltam, és mindig le kell belőle vágni, amikor háttérképként szeretném beállítani.
Köszi! :)

1536x1024

Nem elérhető MVSV

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +6/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #679 Dátum: 2013. Február 09. - 07:35:07 »
Hello, az normális hogy egy 40m2 lakásban szakad a wifi? Vagy vigyem vissza? (más eszközzel nincs gond telefon/laptop)
A router 3m távolságában még látja utána szakadozik, sőt a környéken lévő  többi wifit sem látja.
(csatorna állítás volt, stb stb...)
üdv.
A router resetelés is meg volt? Vagy esetleg speciális beállításoknál nincs beállítva, hogy hány eszköz csatlakozhat egyszerre? Stb... WifiAnalyzer progival nézted. Az ajánlja is hogy melyik csatorna a legjobb...

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #680 Dátum: 2013. Február 09. - 08:43:14 »
Hello, az normális hogy egy 40m2 lakásban szakad a wifi? Vagy vigyem vissza? (más eszközzel nincs gond telefon/laptop)
A router 3m távolságában még látja utána szakadozik, sőt a környéken lévő  többi wifit sem látja.
(csatorna állítás volt, stb stb...)
üdv.
A router resetelés is meg volt? Vagy esetleg speciális beállításoknál nincs beállítva, hogy hány eszköz csatlakozhat egyszerre? Stb... WifiAnalyzer progival nézted. Az ajánlja is hogy melyik csatorna a legjobb...

Minden más wifi eszköz ki volt kapcsolva, WifiAnalyzer feltettem a tabletre és csak az én wifi hálózatomat írta ki  :)
routert próbáltam b,g,n-ben.

A szomszéd szobában nyitott ajtónál routerrel rálátással szakad a wifi, gondolom a vevője rossz, a távolság van vagy 6m
wifi szabvány ennél többet tud és elvileg wifi szabvány követő az eszköz :)

2-3m belül tök jól megy, e felett szakadozik.....


maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #681 Dátum: 2013. Február 09. - 10:15:08 »
Hello, az normális hogy egy 40m2 lakásban szakad a wifi? Vagy vigyem vissza? (más eszközzel nincs gond telefon/laptop)

A router 3m távolságában még látja utána szakadozik, sőt a környéken lévő  többi wifit sem látja.

(csatorna állítás volt, stb stb...)

üdv.


Ahogy már sokszor leírták, köztük én is: Ennél a tabnál az eddigiek szerint tök normális... Sajnos...

Még szerencse hogy neten vettem, hétfőn viszem is vissza még benne leszek a 8 napban. :)


Ugyan miért is?  :o  :o  :o
Az ilyen "wifi gyengeség" beírások lassan kezdenek unalmasak lenni.  >:(
ÉRDEMES LENNE ehhez a router pontos típusát is akkor beírni, mert javarészt ebben is kereshető a felvázolt eset oka!

Mit írt az admin erre:
http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=363.msg11787;topicseen#msg11787

+ mit írnak valóban azok a felhasználók akik meg is értik, hogy nagyon sok esetben valóban egy ilyen beírásra a tényleges ROUTER ISMERETE ÉS ANNAK BEÁLLÍTÁSA nélkül felesleges (nem hehet) válaszolni!

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=363.msg13144#msg13144

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=363.msg13156#msg13156

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #682 Dátum: 2013. Február 09. - 10:21:20 »
Wifi "gyengeség"

Vettem a fáradtságot és szemezgettem a PH! fórumáról.  Forrásnak úgy gondolom  tökéletes amire fentebb is reagáltam.
Szinte nincs olyan tablet fórum ahol nem panaszkodnának wifi gyengeségre.  Tényleg rossz lenne minden hazai forgalmazó B-brand tabletjének  wifije,  vagy mégis be kéne valamit állítani de nem a tabon!


http://mobilarena.hu/tema/re_wayteq_xtab-100is_kivul_fem_belul_jegkrem/hsz_979-979.html
http://mobilarena.hu/tema/re_wayteq_xtab-100is_kivul_fem_belul_jegkrem/hsz_954-954.html


http://prohardver.hu/tema/re_ketmagos_myadio_tablet_trio_tesztje/hsz_532-532.html
http://prohardver.hu/tema/myaudio_series10_tablet/hsz_644-644.html

http://mobilarena.hu/tema/re_wayteq_xtab_50_gps_az_androidos_navi/hsz_1199-1199.html

vagy éppen ez aki a cc7015-öst tartja jobbnak wifi szempontból, miközben itt is a CC fórumon a cc7015-ös wifi "gyengeségről"  beszélnek?

http://mobilarena.hu/tema/re_wayteq_xtab-70w_uj_formaban/hsz_520-520.html


Gyújthetnék még egy rakás linket, de felesleges.
Szinte mindenhol találni olyan hozzászólót akinek ez vagy az rossz, miközben a másik felhasználó nem is reagál erre vagy nem érti mert nála meg jó. De a linkelgetést ezzel le is zárom:
http://mobilarena.hu/tema/re_wayteq_xtab_50_gps_az_androidos_navi/hsz_3583-3583.html


MINDIG VAN MAGYARÁZAT ÉS többször leírt megoldási javaslat .


Wifi "gyengeségnél" kezdjük a routerünk vizsgálatát

bgn mixed mód,
channel soha sem legyen auto-ra , hanem kikeresni a megfelelőt és fixre állítani, ahogy ezt pl. Milu forumtársunk itt egy másik gép fórumában  tökéletesen felvázolta:

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=348.msg7252#msg7252

Én még kiegészíteném fentieket azzal, hogy állítsuk be a kérdéses routeren a

Beacon Interval étékét 1000-re vagy ha szakadozás van akkor 500-ra  / az alapértéke ~ 100/

a DTIM Interval értéket 5-re  / az alapértéke 1/

Nem elérhető bopeti

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #683 Dátum: 2013. Február 09. - 10:51:04 »
Sziasztok!
Valaki nem tudja esetleg hogy a tabon fut-e az Asphalt 7?

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #684 Dátum: 2013. Február 09. - 10:53:52 »
tipus: WR741N

Érdekes a többi eszköznek semmi gondja sincs a lakás bármely szegletében. 
Ezután kikapcsolatam minden más wifi eszközt.

Mint írtam a tabletre felrakott WIFIANALyzer, ez csak az én hálózatomat látja, és minden csatorna "csillagos 5.".

Tehát irreleváns melyik csatornára rakom most pl a 7-en van.

Tabletnek csak 2-3m belül stabil a kapcsolata, gondlom kifogtam egy hibás darabot, mivel garanciával nincs kedvem vesződni, EU területén 8 nap indoklás nélküli elállási jogom van...





Nem elérhető Neo3

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #685 Dátum: 2013. Február 09. - 11:25:43 »
Még azt meg tudnátok mondani, hogy a PLAY kijelzőjéhez melyik felbontás apsszol legjobban, mikor háttérről van szó? Sok felbontást kipróbáltam, és mindig le kell belőle vágni, amikor háttérképként szeretném beállítani.
Köszi! :)

1536x1024

köszönöm, kipróbálom! és hogy beleht belekalkulálni a "középső téglalapot?" tehát ha van egy fotóm, és annak a teljes részét szeretném háttérnek, akkor arra van valami módszer, hogy ne vágja le a Tablet galériája, mikor beállítom háttérképként?

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #686 Dátum: 2013. Február 09. - 11:28:12 »
Tabletnek csak 2-3m belül stabil a kapcsolata, gondlom kifogtam egy hibás darabot, mivel garanciával nincs kedvem vesződni, EU területén 8 nap indoklás nélküli elállási jogom van...

Igen,


Csak arra is figyelj, mert a 8 nap (8 naptári nap a termék kézhezvételétő számítva) csak arra vonatkozik aki online vásárol, nem személyesen vette át.
Őt védi az "elállási jog" a 213/2008. (VIII. 29.) és a 17/1999. (II. 5.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltételek szerint.
 
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Az elállási jog definiálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére.
Ugyanakkor nem árt elfelejteni, hogy az elállási jog minden olyan termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban, tartozékaival, papírjaival  érkezik vissza adott eladó szervhez.

Nagyon sok üzlet ha személyes átvételt választunk abban a webáruházban, de mégse próbáltuk ki ott, akkor a 8 nap  már nem is létezik...

Nem elérhető fura

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #687 Dátum: 2013. Február 09. - 11:48:56 »
Sziasztok!
Hugom lezárta kóddal a Play tabletjét, és nem emlékszik arra.
Néztem a fórumokat és olvastam, hogy a bekapcsológomb és a hangerőgomb egyidejű lenyomásával be lehet lépni a szervízmenübe, ott pedig eszközölni lehet egy hard reset-et.
A problémám az, hogy a Play tableten nincs hangerő gomb így pedig nem tudok hard resetet csinálni.
Nincs valakinek valami ötlete a hard reset-re, vagy a probléma egyéb fajta megoldására?
A választ előre is köszönöm!

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #688 Dátum: 2013. Február 09. - 12:27:53 »
Sziasztok!
Hugom lezárta kóddal a Play tabletjét, és nem emlékszik arra.
Néztem a fórumokat és olvastam, hogy a bekapcsológomb és a hangerőgomb egyidejű lenyomásával be lehet lépni a szervízmenübe, ott pedig eszközölni lehet egy hard reset-et.
A problémám az, hogy a Play tableten nincs hangerő gomb így pedig nem tudok hard resetet csinálni.
Nincs valakinek valami ötlete a hard reset-re, vagy a probléma egyéb fajta megoldására?
A választ előre is köszönöm!

Szerencsére a Google már bocsi de "hülye biztos", ilyen esetekben ha többször elrontod a belépő kódot, idő után felajánlja, hogy a belépett google acc-ra elküld egy emlékeztetőt, és így újra be tudsz lépni. Persze ehhez kell, hogy legyen internetkapcsolat és beléptetve egy google-s acc. Ezek nélkül már problémásabb a dolog.

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #689 Dátum: 2013. Február 09. - 12:31:06 »
Akkor WR741N routerrel nálam nem kompatibilis ez az eszköz (3m belül viszont stabil) , amúgy más baja nincs!

Gyári visszaállítással a jelenség amit nálam produkál: http://youtu.be/vo65yllQHno