Szerző Téma: Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről  (Megtekintve 517479 alkalommal)

Nem elérhető FeNe

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #690 Dátum: 2013. Február 09. - 12:34:14 »
Neo3:
Háttérkép beállításával én is mindig bajlódtam, hisz túl sokat vág le belőle. Végül ennél a programnál maradtam, ezt tudom javasolni:
Wallpaper Set And Save

Play marketről ingyenesen letölthető. A szolid, mobilos megjelenés ne riasszon el, viszonylag jól beállítja a háttérképet! Ergo nem közelít rá, nem torzul el emiatt a kép. Annyi a hátránya ennek, hogy amkor álló helyzetben tartod a tabletot, a háttérképet nem nyújtja ki, azaz felül és alul egy fekete csík tölti ki a helyet, de szerintem ez elnézhető.

bopeti:
A Play kompatibilisnek mutatja és eddig bármilyen 3D-s játékot néztem, simán és szépen futott rajta, szóval az Asphalt7-el se lenne gond.

Nem elérhető sushika

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 8
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #691 Dátum: 2013. Február 09. - 12:54:14 »
Még azt meg tudnátok mondani, hogy a PLAY kijelzőjéhez melyik felbontás apsszol legjobban, mikor háttérről van szó? Sok felbontást kipróbáltam, és mindig le kell belőle vágni, amikor háttérképként szeretném beállítani.
Köszi! :)

1536x1024

köszönöm, kipróbálom! és hogy beleht belekalkulálni a "középső téglalapot?" tehát ha van egy fotóm, és annak a teljes részét szeretném háttérnek, akkor arra van valami módszer, hogy ne vágja le a Tablet galériája, mikor beállítom háttérképként?

Szia, sajnos ott is levag kicsiket, de nem veszes. En a win7 paintet hasznalom szerkesztesre, illetve itt egy oldal, ahol van lehetoseged beallitani es ugy letolteni a tabre. Arra vigyazz, hogy a letolteni kivant kep nagyobb felbontasu legyen
http://wallpaperswa.com/  katt a kivalasztott kepre, majd gorgess addig, mig eljutsz a "crop wallpaper"- hoz. Ott beirod a felbontasd es letoltod a tabre.
Udv

Nem elérhető fura

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #692 Dátum: 2013. Február 09. - 13:06:36 »
Szerencsére a Google már bocsi de "hülye biztos", ilyen esetekben ha többször elrontod a belépő kódot, idő után felajánlja, hogy a belépett google acc-ra elküld egy emlékeztetőt, és így újra be tudsz lépni. Persze ehhez kell, hogy legyen internetkapcsolat és beléptetve egy google-s acc. Ezek nélkül már problémásabb a dolog.

Nincs lehetőség a google acc. használatára. Az ősszekötős zárolásnál láttam, hogy 5 elrontott próbálkozás után lehet, de itt karaktereket lehet megadni, és nincs lehetőség másféle feloldásra.
Ezért érdeklődöm a hard reset felől.
Esetleg PC-ről nem lehet visszaállítani a rendszert? Az adatvesztés nem számít.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #693 Dátum: 2013. Február 09. - 13:25:55 »
Nincs lehetőség a google acc. használatára. Az ősszekötős zárolásnál láttam, hogy 5 elrontott próbálkozás után lehet, de itt karaktereket lehet megadni, és nincs lehetőség másféle feloldásra.
Ezért érdeklődöm a hard reset felől.
Esetleg PC-ről nem lehet visszaállítani a rendszert? Az adatvesztés nem számít.

A gyári recoveryvel megtudod csinálni a hard resetet
A recoveryt úgy tudod előhozni, hogy kikapcsolod a tabot és a pover és hang fel gombot egyszerre megnyomod és addig tartod nyomva míg be nem jön a recovery menü
A hang le gombal a factory resethez navigálsz és megnyomod a power gombot és ha kéri akkor a yeshez navigálsz és még egyszer a power gombot nyomod és már kész is

A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető fura

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #694 Dátum: 2013. Február 09. - 13:33:50 »
A gyári recoveryvel megtudod csinálni a hard resetet
A recoveryt úgy tudod előhozni, hogy kikapcsolod a tabot és a pover és hang fel gombot egyszerre megnyomod és addig tartod nyomva míg be nem jön a recovery menü
A hang le gombal a factory resethez navigálsz és megnyomod a power gombot és ha kéri akkor a yeshez navigálsz és még egyszer a power gombot nyomod és már kész is



Köszi a választ de ez a problémám eredője, hogy nincs fizikai hangerő gomb a tableten, így nem tudom előhívni a recovery menüt!
Van egyéb lehetőség?
A szervízt nem szeretném opciónak!

maiden

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #695 Dátum: 2013. Február 09. - 14:04:46 »
a problémám eredője, hogy nincs fizikai hangerő gomb a tableten, így nem tudom előhívni a recovery menüt!
Van egyéb lehetőség?
A szervízt nem szeretném opciónak!

van: ;)

http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=363.msg12540;topicseen#msg12540

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #696 Dátum: 2013. Február 09. - 14:06:14 »
Köszi a választ de ez a problémám eredője, hogy nincs fizikai hangerő gomb a tableten, így nem tudom előhívni a recovery menüt!
Van egyéb lehetőség?
A szervízt nem szeretném opciónak!

és reset gombot nem találtál a tab hátulján vagy az oldalán ? mert ha azt megnyomod, akkor az is reseteli a tabot
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető bopeti

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #697 Dátum: 2013. Február 09. - 16:12:35 »
A Play kompatibilisnek mutatja és eddig bármilyen 3D-s játékot néztem, simán és szépen futott rajta, szóval az Asphalt7-el se lenne gond.

Letöltöttem de nem indul el rajta hiába mutatja kompatibilisnek a Google Play. Ami vicces hogy az ismerősöm Samsung Galaxy S3 telefonján sem indul el. Azért kíváncsi vagyok annak a játéknak a rendszerigényére. 8 magos proci kell neki vagy mi?

qltsar

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #698 Dátum: 2013. Február 09. - 16:19:45 »
Kedves Adminisztrátor(ok)!

Ha a forráskódot nem adjátok oda, legalább egy defconfig-ot kaphatnék a PLAY-hez? Nagyban megkönnyítené a dolgomat...

Köszönöm

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #699 Dátum: 2013. Február 09. - 18:00:36 »
Na sikerült összelőni WR741N routerrel, már a szomszéd szobában is működik :)
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130209/10241603474_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130209/K_perny_k_p_-_2013-02-09_-_17.45.04_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130209/K_perny_k_p_-_2013-02-09_-_17.45.13_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130209/K_perny_k_p_-_2013-02-09_-_17.45.23_www.kepfeltoltes.hu_.png
+ statikus ip és wifi manager

Már csak egy problémám van, hogy az OpenVpnt elindítva resetel a gép TUN.ko Installer elvileg jó modult tett fel, ötlet?
annyira nem fontos
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 09. - 18:22:31 írta pepelopez »

Nem elérhető csipetke

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 13
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #700 Dátum: 2013. Február 09. - 19:14:16 »
Sokat szidott wifi nálam megjavult ott is tudok wifizni ahol az elején nem a panel lakásunk hátso szobáiban is ,amugy ez a legkirályabb tablett, már csak egy tokot szeretnék hozá,mert tok nélkül csak itthon tudok vele gépezni.

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #701 Dátum: 2013. Február 09. - 19:57:56 »
TP-WR741N beállítás:
Beacon Interval : 50
RTS Threshold: 2304
Fragmentation Threshold: 2306
DTIM Interval: 1

ezzel most már a legeldugottabb zugban is megy ezen a routeren

Nem elérhető DQ

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #702 Dátum: 2013. Február 09. - 20:46:38 »
Wifi problémák...
Nem akartam belevauzni, mert nem vagyok wifi szaki, de most lenne néhány észrevételem:

Azt szerintem tényként lehet elfogadni, hogy a tabok (és nem csak a concorde) wifi-je gyengébben muzsikál, mint más eszköz. Ki kell próbálni! Android eszközökre ott a wifianalyzer, laptopra oprendszertől függően szintén ott vannak a megfelelő térerő figyelő progik. Egymás mellé kell őket tenni, s megnézni, melyik hogyan muzsikál.

Számtalanszor elmondták már itt (is), hogy rendesen kell beállítani a routert. De komplett beállítási útmutatást még nem láttam ehhez! (Persze ahány router annyiféle, de az alapfogalmak általában azonosak!) Eddig csak a csatornaválasztásra helyezték a hangsúlyt itt is, de ... lásd: következő pontok.

Csatornák
Tabot nem csak városokban bérházakban használnak, hanem vidéken is, ahol azért nem jellemző az, hogy egymástól csupán csak egy fal választja el az embert a szomszédjától, sőt az sem jellemző, hogy az ember minden szomszédjának legyen routere - Mariska néninek arról is csak halvány sejtése van, hogy mi az az internet, routerről meg még csak nem is hallott soha.
Szóval ilyen környezetben hova is kellene azt a sokat hangoztatott csatornát állítani? Hiszen az összes csatorna üres...
Persze az is igaz, hogy más is bezavarhat, tehát üres csatornák esetén is megér egy-két próbát csatornát váltani.

Most hangzott el először (illetve én még nem olvastam korábban ilyesmit, pedig ezzel lehetne segíteni annak, akinek gondja van a wifi-vel) két paraméter átállítása.


Paraméterek állítgatása:
Először is: a csatornaválasztáson és a b/g/n módokon kívül az alapértelmezett értékeket akkor szokták változtatni csak, ha zavart, ha lassú a hálózat, ha gond van az átvitellel. És itt sokan éppen erre panaszkodnak.
A lentieket úgy írom, ahogy én tudom. Nem kísérleteztem az értékekkel, akit érint, talán kipróbálja.

Beacon interval
A beacon egy olyan adatcsomag, amivel az adott eszköz tájékoztatja a partnereket, hogy jelen vannak a kommunikációban. A beacon interval pedig ezen csomagok kiküldési idejét határozza meg. Ha szakadozik a hálózati kommunikáció, akkor ezt inkább csökkenteni, mint növelni kellene - gondolom nem véletlen, hogy gyárilag a legkisebb értéken szokott általában lenni.

DTIM Interval
A DTIM egy olyan adatcsomag, ami arra szolgál, hogy értesíti a hálózaton lévő energiatakarékos üzemmódra képes eszközöket, hogy kapni fognak valamit a dtim interval-ban beállított idő szerint. Ha ez alacsonyabb, akkor kevésbé engedélyezett az alvás, és ezzel párhuzamosan egyszerre kisebb adatcsomag kerül küldésre, tehát zavart hálózaton a kisebb érték a jobb választás. (Nagyobb érték esetén pedig nagyobb csomag mozog, közben az eszköz alhat (amíg vár a nagyobb csomagra), így kevesebbet fogyaszt.)
Persze mindkét esetben ezredmásodpercekről beszélünk, de ez is számít.

Fregmentation threshold
Ha gond van a hálón, akkor az adatcsomagokat meg kell ismételni. Ha ezen adatcsomagok kisebbek, akkor kevesebb adatot kell ismételten küldeni, így nő az átvitel esélye. Tehát ez javíthatja a problémás hálózaton a kommunikációt.

RTS threshold
A küldendő csomagok mérete. Csökkentése szintén jótékonyan hathat zavart környezetben.

WMM
Multimédiás adatcsomagok (hang, videó) nagyobb prioritást kapnak a kommunikáció során. Gond esetén célszerű lehet kikapcsolni.

AP isolation
Engedélyezve, a kliensek nem tudnak egymással kommunikálni. Ha több wifi kliens is csatlakozik a routerre, ki lehet próbálni az engedélyezését.

Power level
Ha van ilyen opció, akkor azt természetesen célszerű a maximumra tenni.


És még 2.5 dolog:
A drágább routerek nem (mindig) véletlenül drágábbak.
Nem hátrány, ha cserélhető a router antennája.
Vannak, akik pl. sörösdobozzal próbálják "irányítani" a hullámokat - állítólag sikerrel.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 09. - 21:02:46 írta DQ »

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #703 Dátum: 2013. Február 09. - 21:38:17 »
jb 4.1.1 és 4.1.2 wifi kezelése bugos ha nő a távolság

itt egy thread ugyan azok a hibajelenségek mint nálam:   

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=34942

egyenlőre ics downgrade a megoldás, ha más eszköz is lóg az AP-n jb hajlamos droppolni a kapcsolatot :)

lehet a play tabot icsre downgradelni? ha igen hogy?

« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 09. - 21:45:57 írta pepelopez »

Nem elérhető fura

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #704 Dátum: 2013. Február 09. - 22:15:09 »
Sziasztok!
Sajnos ismételten írom, mert a problémámon nem tudtam túl haladni.

Szituáció:
Adott egy Concorde Play tablet ami le lett jelszavazva, a jelszó pedig el lett felejtve.
Hard Reset-et nem tudok rajta végrehajtani mivel nincsenek rajta fizikai hangerő gombok.
A google acc.-al való feloldás lehetőségét nem kínálja fel.
A reset gomb csak újraindítja a készüléket.

Az ADB nem ismeri fel, valószínűleg azért mert nincs bekapcsolva az Usb Debugging, amit be sem tudok kapcsolni, mivel le van zárva a készülék.
Az adb üzenete a ,,adb reboot recovery'' parancs után: device not found

Próbáltam livesuit-tal is újratelepíteni, de ott sem ismeri fel az eszközt.

Mi tévő legyek?
Van-e még valami lehetőség a szervízen kívül?
Az azért csak nem lehet, hogy ha valaki elfelejti a jelszavát, akkor szervizelni kell a készüléket?!





Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #705 Dátum: 2013. Február 09. - 22:28:12 »
Sziasztok!
Sajnos ismételten írom, mert a problémámon nem tudtam túl haladni.

Szituáció:
Adott egy Concorde Play tablet ami le lett jelszavazva, a jelszó pedig el lett felejtve.
Hard Reset-et nem tudok rajta végrehajtani mivel nincsenek rajta fizikai hangerő gombok.
A google acc.-al való feloldás lehetőségét nem kínálja fel.
A reset gomb csak újraindítja a készüléket.

Az ADB nem ismeri fel, valószínűleg azért mert nincs bekapcsolva az Usb Debugging, amit be sem tudok kapcsolni, mivel le van zárva a készülék.
Az adb üzenete a ,,adb reboot recovery'' parancs után: device not found

Próbáltam livesuit-tal is újratelepíteni, de ott sem ismeri fel az eszközt.

Mi tévő legyek?
Van-e még valami lehetőség a szervízen kívül?
Az azért csak nem lehet, hogy ha valaki elfelejti a jelszavát, akkor szervizelni kell a készüléket?!

Hát ha az LS-sel se tudod újrarakni akkor szerviz
De egyáltalán LS-kell hozzá, mert szerintem a rom felrakáshoz nem ez kell
hanem a Rockchip batch tool program
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 10. - 10:31:35 írta rstwingo »
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető fura

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #706 Dátum: 2013. Február 09. - 23:19:31 »
Hát ha az LS-sel se tudod újrarakni akkor szerviz
De egyáltalán LS-kell hozzá, mert szerintem a rom felrakáshoz nem ez kell
hanem a Rockchip tool program

Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket!
A Rockchip batch tool segítségével sikerült helyreállítani.

qltsar

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #707 Dátum: 2013. Február 10. - 00:35:54 »
LS Allwinneres gepehez van. Playhez RK batchtool kell. De abbol is van ketfele. Az egyikkel lehet teljes imaget flashelni a masikka particionkent lehet flashelni az image filepkat.

Nem elérhető modeart

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 19
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #708 Dátum: 2013. Február 10. - 09:18:19 »
kispipi87:
Mondtam hogy nagy pofám lesz és tudtam hogy valaki besértődik, de ez van. ;) Bocs, de én meg azt nem hiszem hogy kifogtam az egyetlen, tökéletesen működő példányt a tabletből. Én is szívtam a wifivel már korábban egy DPS tabletnél, de a router állítgatásával minden probléma elmúlt, tehát nálam semmi gond, egyelőre a teljes lakást lefedi a wifi, jelgyengeség és szakadozás nélkül.
Nekem az egyetlen gondom az a tablettel, hogy k..va hideg tud lenni a fém hátlap amikor hazaérek a lakásba és a térdemre teszem. ;D (amúgy szerintem is marhaság a fém hátlap, különösne praktikussági szempontból, hideg, csúszik a kézben és az asztalon is, jobban örültem volna egy gumírozott hatású műanyagnak, de mindegy.)

Szóval, a következőket gondoltam:
Debreceni vagyok, így felajánlom az itt fórumozó társaknak, hogy ha van Concorde Tab Play-je és ki akarja próbálni egy panellakásban, illetve megnézni az enyémet hogyan működik az ő lakásában, szívesen jöhet hozzánk, vagy akár én elmegyek az enyémet letesztelni, ha kéri, segédkezem a routere beállításában, nyilván nekem is egy lehetőség lenne arra, hogy bebizonyítsam, hogy normális router-beállítással nem lehet gond a tablettel. Az ajánlat komoly!

Még annyi eszembe jutott, hogy a DPS fórumon sokat ekézték a TP-LINK W741N-t (ott is megy a wifiszakadás problematika ezerrel, persze nálunk semmi gond a kisgéppel, különben a fiam állandóan csesztetne), lehet hogy ezzel a routerrel külön gond lenne? Itt a házban tudok olyan lakót, akinek 741-ese van, (én állítottam be neki, de a wifi nincs bekapcsolva mert az nem kellett neki) szóval lehet hogy megkérem, hogy hadd szórakozzak egy kicsit nála a wifivel meg a tabletemmel, hátha rájövök valamire. Az én routerem szarabb mint a 741-es mégis jó minden, tehát nem értem.

Azt értem hogy sok embernek a wifi problémás, de ha beviszi a szervízbe, ott a szeme előtt letesztelik (nem fog szakadni a wifi, meg rövid távolságon belül gyengülni a jel), akkor viszont bukta van, mondhat ott bármit, nem fogják szerintem bevenni garanciális javításra mert nincs baja a gépnek...ezért kellene a routert állítgatni kicsit. Itt már sokan leírták a javasolt beállítást, én még hozzáteszem, hogy szét kell nézni a gyártó oldalán, hogy van-e a routernek firmware frissítése, mert akár új router esetében is lehet van fent újabb verzió, ami pont ennél a problémára ad javítást. Nekem pl. bevált.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #709 Dátum: 2013. Február 10. - 10:45:41 »
Azt értem hogy sok embernek a wifi problémás, de ha beviszi a szervízbe, ott a szeme előtt letesztelik (nem fog szakadni a wifi, meg rövid távolságon belül gyengülni a jel), akkor viszont bukta van, mondhat ott bármit, nem fogják szerintem bevenni garanciális javításra mert nincs baja a gépnek...ezért kellene a routert állítgatni kicsit. Itt már sokan leírták a javasolt beállítást, én még hozzáteszem, hogy szét kell nézni a gyártó oldalán, hogy van-e a routernek firmware frissítése, mert akár új router esetében is lehet van fent újabb verzió, ami pont ennél a problémára ad javítást. Nekem pl. bevált.

Ez így van, ahogy írod, hogy a szerviz leteszteli és biztos jó lesz
Sokszor leírtuk, hogy a routert is ugyan úgy kell napra készen tartani, mint akár a Tabot, azon is mindig a legfrissebb firmware-nak kell lenni-e
Az én TP-link routeremre általában 6 eszköz csatlakozik ebből 2 Concorde ONE tab és egynél sincs soha eldobálás +
10 méterre a routertől is vigan netezek úgy, hogy a router és a tab között  van egy 70 cm-s és egy 30 cm-s fal
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető Bencus90

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #710 Dátum: 2013. Február 10. - 13:33:37 »
Egy gyári visszaállítást is próbálnék, hátha valami app vagy beállítás a hunyó. Persze olyankor veszik minden appod, beállításod.

Szia meg próbáltam de ugyse jó nincs semmi ötletem már hogy mi lehet a baj:-(

Nem elérhető stukov

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 7
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #711 Dátum: 2013. Február 10. - 15:54:33 »
Az UPC-s Cisco 3925-ös (antenna nélküli) wifis routernek a jelét
nem igazán fogja a Play (árnyékol a 25cm vasbeton födém?), bárhogy állítom a routert. Az alatta lévő szobában bizonyos pontokon van jel, de időnként ledobja.

Tehát: wifi routert kell vennem!

Főleg az adminokat kérdezném, hogy milyet ajánlanak? Konkrét típust szeretnék, amit bátran megvehetek.
kb max 20kHUF lenne a keret, de inkább kevesebb. Vagy vegyek konnektoros access pointot?

pepelopez

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #712 Dátum: 2013. Február 10. - 21:04:11 »
Az UPC-s Cisco 3925-ös (antenna nélküli) wifis routernek a jelét
nem igazán fogja a Play (árnyékol a 25cm vasbeton födém?), bárhogy állítom a routert. Az alatta lévő szobában bizonyos pontokon van jel, de időnként ledobja.

Tehát: wifi routert kell vennem!

Főleg az adminokat kérdezném, hogy milyet ajánlanak? Konkrét típust szeretnék, amit bátran megvehetek.
kb max 20kHUF lenne a keret, de inkább kevesebb. Vagy vegyek konnektoros access pointot?

TP-WR741N v2.0 semmiképpen se, ezzel csak egy légtérben megy jól, szomszéd helységből már szakad a wifi, bármilyen ajánlott beállítással, ugyanakkor egy e51 (4mW állítva) telefon még a lépcsőházban is hasít ezzel a routerrel szóval érdekes.

Minimum 2 antennája legyen és középkategóriás szerintem....


qltsar

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #713 Dátum: 2013. Február 10. - 21:24:41 »
TP-WR741N v2.0 semmiképpen se, ezzel csak egy légtérben megy jól, szomszéd helységből már szakad a wifi, bármilyen ajánlott beállítással, ugyanakkor egy e51 (4mW állítva) telefon még a lépcsőházban is hasít ezzel a routerrel szóval érdekes.

Minimum 2 antennája legyen és középkategóriás szerintem....

Nekem 841-es van, tökéletesen megvagyok vele elégedve: http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR841N

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #714 Dátum: 2013. Február 11. - 12:03:10 »
Nem gond. A probléma az, hogy a tabot csak postán küldhetem vissza oda, ahonnan vásároltam és az úgy nem igazán jó...
Megcsinálnám én, ha lenne egy részletes leírás, hogyan lehet ROM-ot cserélni.

Play GYIK részén le van írva. http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=375.0

Van link a gyári rom-hoz a letöltés szekcióban (ConCorde tab PLAY - Android 4.1.1 operációs rendszer (226007.61 KB))
Kell még hozzá a Live Suit, amivel fel tudod tenni a romot. + az ADB driverek http://www.topnotchtablets.com/installADBdriver.

Keress rá fórumon, az ADB driver telepítés, LS telepítés, majd rom csere menete többször le van írva.

Szerk: most olvastam, hogy megoldottad, akkor sztornó.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Február 11. - 12:08:03 írta beg »

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #715 Dátum: 2013. Február 11. - 13:30:46 »
Play GYIK részén le van írva. http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=375.0

Van link a gyári rom-hoz a letöltés szekcióban (ConCorde tab PLAY - Android 4.1.1 operációs rendszer (226007.61 KB))
Kell még hozzá a Live Suit, amivel fel tudod tenni a romot. + az ADB driverek http://www.topnotchtablets.com/installADBdriver.

Keress rá fórumon, az ADB driver telepítés, LS telepítés, majd rom csere menete többször le van írva.

Szerk: most olvastam, hogy megoldottad, akkor sztornó.

Feljebb az is írva van, hogy rom cseréhez nem az LS kell, hanem a Rockchip batch tool program
Nagyon nem mindegy a kettő  ;)
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető viktor007

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #716 Dátum: 2013. Február 11. - 13:42:27 »
Hali

Betört a ConCorde Tab Play cuccnak betört csak az érintőpanelje ez egy mobil gsm-be vagy szervizbe mennyibe kerülne mindennel együtt kicserélni?

Nem elérhető ToPet

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #717 Dátum: 2013. Február 11. - 14:55:48 »
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Apám vett anyámnak karácsonyra egy Prestigio Multipad 8.0 Pro Duo tabletet. (Először PLAY-t vett, de valami hibája volt a kijelzőnek és mire visszavitte addigra nem tudták cserélni ezért a pénzt kapta vissza. És mivel a karácsony az karácsony kellett valami más helyette.) Eléggé laikus vagyok szeretném megkérdezni, hogy a Play mennyivel jobb mint a Multipad. Play-t sajnos még nem volt lehetőségem kipróbálni, de a Multipad nem nagyon győzött meg. Holott specifikációban nem veszek észre eget rengető különbségeket. Itt most nem az IPS vs. nem IPS kijelzőre és a 8Gb vs 16 Gb-ra gondolok, hanem teljesítmény beli különbségekre. Mindkettő dual core, mindkettő 1 gb ram, mindkettő Mali 400 gpu.
Bocs a hülye kérdésért, de eléggé laikus vagyok és ha hasonló a Play mint a Prestigio akkor inkább nem veszek semmilyet.

qltsar

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #718 Dátum: 2013. Február 11. - 15:10:50 »
Feljebb az is írva van, hogy rom cseréhez nem az LS kell, hanem a Rockchip batch tool program
Nagyon nem mindegy a kettő  ;)

Kedves rstwingo!

a defconfig-os dologban tudnál nekem segíteni?

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #719 Dátum: 2013. Február 11. - 16:44:49 »
Kedves rstwingo!

a defconfig-os dologban tudnál nekem segíteni?

Sajna én nem tudok, de ha az ADMIN-nak írsz egy privátot, akkor lehet hogy Ő tud
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>