Szerző Téma: Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről  (Megtekintve 517492 alkalommal)

Nem elérhető MVSV

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +6/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #930 Dátum: 2013. Március 14. - 15:32:44 »

Sziasztok!
 Mivel választ nem kaptam rá azóta sem,és láttam hogy másnak is van ilyen gondja,ezért megpróbálom újra.
Tudna erre valaki megoldást, vagy valami ötlet..? (Merülésnél ugyan ez a helyzet..pl 100%-ról 2perc alatt ugrik le 89%-ra)
Köszönöm előre is!
Töltsd fel 100%-ra. Majd csinàlj egy factory resetet. Lehet, hogy csak az akku figyelő bejegyzés rosszalkodik. De amúgy több mint valószinű, hogy a rendszer apró hibája. Nálam is rosszalkodik az akku szint jelzés, de jól működik a tab. Elég jól birja amúgy az aksi. 4 és fél óra folyamatos használat után szokott szólni, hogy most már merül. Talán majd a friss rendszer frissítés orvosolja a problémát, ha majd megjelenik.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #931 Dátum: 2013. Március 14. - 15:39:34 »
a program nem mutatja az android fájljait.
nincs valami más megoldás?
egyébként már majdnem sikerült, csak a backupolt fájl a belső sd-n volt, és nem tudom, hogy hogyan kell elérni adb-ből :<

Azt azért nem mondanám, nem tudom Te mit csináltál és hogy használtad, de hidd el, az Android commanderrel, igen csak sok mindent lehet csinálni
ha telepítetted az adb drivert és a tabod rootolva van, akkor simán látja és lehet másolni, törölni, installálni, uninstallálni, kijelző képet fotózni,logcatot csinálni, és még sorolhatnám



itt a rövid leírás róla http://www.seria.hu/forum/viewtopic.php?t=2112
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető Tyler Durden

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #932 Dátum: 2013. Március 14. - 16:43:35 »
Töltsd fel 100%-ra. Majd csinàlj egy factory resetet. Lehet, hogy csak az akku figyelő bejegyzés rosszalkodik. De amúgy több mint valószinű, hogy a rendszer apró hibája. Nálam is rosszalkodik az akku szint jelzés, de jól működik a tab. Elég jól birja amúgy az aksi. 4 és fél óra folyamatos használat után szokott szólni, hogy most már merül. Talán majd a friss rendszer frissítés orvosolja a problémát, ha majd megjelenik.


Szervízbe emiatt lehet nem küldeném, mert az akku nekem is jól bírja viszonylag, így mindenképp megpróbálok akkor egy Factory resetet. Hátha bejön.

Köszönöm a választ Neked és rstwingo-nak is!
"Amit birtokolsz, az birtokba vesz. "

Nem elérhető Sanyiii

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 52
  • Karma: +5/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #933 Dátum: 2013. Március 14. - 18:15:50 »
Sziasztok!

Nektek csak annyi volt az usb stick-es netezés hogy bedugtátok, beírtátok a sim kódot és ment?
Mert nekem ez így nem megy.

Nem elérhető Tobaja

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 17
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #934 Dátum: 2013. Március 14. - 18:27:38 »
Sziasztok!
Sajnos én is egyre többet tapasztalom, hogy akadozik a Play rendszere. A párom Skype-olni akart és azt írta ki, hogy nincs telepítve, pedig előző napokban használta, chatelt vele! Hova lett? Mit csinált a rendszer?! Ezzel mit lehetne kezdeni?
Bekapcsolás után is van, hogy másodpercekig nem lehet használni, befagy! Vagy gépelésnél írsz, és látod nincs semmi, egyszer csak lassan elkezdi betűzni a írást, 3-4 mp késéssel! Ez mitől van? Érdekes mert az alkalmazások, és a játék is fut rajt szinte akadálytalanul.
Internetezéskor is sok oldalt nem nyit meg, v. kiírja, hogy "várakozás az alkalmazásra"! Ilyenkor most mi van?!
Ezeken egy factory reset segítene?

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #935 Dátum: 2013. Március 14. - 22:33:56 »
Sziasztok!

Nektek csak annyi volt az usb stick-es netezés hogy bedugtátok, beírtátok a sim kódot és ment?
Mert nekem ez így nem megy.
Kompatibilis stick-el próbálod?

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #936 Dátum: 2013. Március 14. - 22:37:20 »
Ezeken egy factory reset segítene?
Egy próbát mindenképp megér.

Nem elérhető Sanyiii

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 52
  • Karma: +5/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #937 Dátum: 2013. Március 15. - 08:46:24 »
Kompatibilis stick-el próbálod?
Igen azzal.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #938 Dátum: 2013. Március 15. - 09:25:18 »
Igen azzal.

Kapcsold ki a SIM PIN-t, a tabokon csak úgy működnek a stickek
tedd be a telefonodba a stickből a Simet és kapcsold ki a pin kód kérést
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető zinthos

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #939 Dátum: 2013. Március 15. - 10:38:26 »
újratettem a playt, de most meg mintha nem működne az adb driver. rootolni szeretném a kínai progival, de nem megy tovább a telefonos képernyőn, és az adb sem észleli.

Nem elérhető Neo3

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #940 Dátum: 2013. Március 15. - 10:39:54 »
Tokot illetően hogy állunk?
Lehet már kapni "hivatalos" Tab Play tokot? Vag tud valaki ajánlani egy olyant, amiben tényleg fel lehet állítani, kitámasztani, és úgy használni? Lehetőleg feketében, és ne kelljen külföldről rendelni.
Köszönöm! :)

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #941 Dátum: 2013. Március 15. - 13:49:04 »
újratettem a playt, de most meg mintha nem működne az adb driver. rootolni szeretném a kínai progival, de nem megy tovább a telefonos képernyőn, és az adb sem észleli.

Az usb-hibakeresést és az ismeretlen forrásokat bekapcsoltad a beállításokon belül, anélkül nem igen fogja látni
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető szasza

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #942 Dátum: 2013. Március 15. - 15:06:55 »
Tokot illetően hogy állunk?
Lehet már kapni "hivatalos" Tab Play tokot? Vag tud valaki ajánlani egy olyant, amiben tényleg fel lehet állítani, kitámasztani, és úgy használni? Lehetőleg feketében, és ne kelljen külföldről rendelni.
Köszönöm! :)

Szia Neo3!

én ezt rendeltem: http://olcsotablet.hu/bortok-7-8-os-tablethez.html

pont jó rá. jó minőségű. 2 munkanap alatt kihozták a picpakpontra.

Nem elérhető zinthos

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #943 Dátum: 2013. Március 15. - 18:31:00 »
Az usb-hibakeresést és az ismeretlen forrásokat bekapcsoltad a beállításokon belül, anélkül nem igen fogja látni
bekapcsoltam, megnéztem kétszer is :D

Nem elérhető Tobaja

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 17
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #944 Dátum: 2013. Március 15. - 19:14:04 »
Sziasztok!
Nem értem mi történik, vannak alkalmazások, játékok, amik eltűntek a gépről!!! Ott a widget, akarom indítani, erre kijelzi, hogy nincs telepítve az alkalmazás!
Mos ilyenkor mi van??

Messor

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #945 Dátum: 2013. Március 15. - 20:00:23 »
Beállítások-tárhely-SD kártya csatolása próbáld meg így mert néha nekem is így sikerült.

Nem elérhető MVSV

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +6/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #946 Dátum: 2013. Március 15. - 20:04:29 »
Sziasztok!
Sajnos én is egyre többet tapasztalom, hogy akadozik a Play rendszere. A párom Skype-olni akart és azt írta ki, hogy nincs telepítve, pedig előző napokban használta, chatelt vele! Hova lett? Mit csinált a rendszer?! Ezzel mit lehetne kezdeni?
Bekapcsolás után is van, hogy másodpercekig nem lehet használni, befagy! Vagy gépelésnél írsz, és látod nincs semmi, egyszer csak lassan elkezdi betűzni a írást, 3-4 mp késéssel! Ez mitől van? Érdekes mert az alkalmazások, és a játék is fut rajt szinte akadálytalanul.
Internetezéskor is sok oldalt nem nyit meg, v. kiírja, hogy "várakozás az alkalmazásra"! Ilyenkor most mi van?!
Ezeken egy factory reset segítene?
Szerintem akkor ott valami gond van és szerintem valami program okozza. Felszin, virusírtó, vagy karbantartó. Skype nálam megy. Csak egy példa játék az én playemen megy, másik playen nem indult, mert az Avg bezavart rajta. Szóval lehetnek szoftveres gondok is. Factory reset. Újra telepíteni minden programot, egyesével és telepítés után kipróbálni,hogy fut-e rendesen. A gépelési késedelem előfordulhat, ha tele az agya a gépnek.

Nem elérhető Tobaja

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 17
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #947 Dátum: 2013. Március 15. - 20:05:50 »
Csatlakozni kell a SD kártyához újra?! Magától nem teszi meg??!!

Nem elérhető Tobaja

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 17
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #948 Dátum: 2013. Március 15. - 20:09:20 »
Szerintem akkor ott valami gond van és szerintem valami program okozza. Felszin, virusírtó, vagy karbantartó. Skype nálam megy. Csak egy példa játék az én playemen megy, másik playen nem indult, mert az Avg bezavart rajta. Szóval lehetnek szoftveres gondok is. Factory reset. Újra telepíteni minden programot, egyesével és telepítés után kipróbálni,hogy fut-e rendesen. A gépelési késedelem előfordulhat, ha tele az agya a gépnek.
Köszönöm, megpróbálom!
Kicsit félve állok neki ezen a gépen a factory resetnek. A telefonon, könnyebb, ott már csináltam párszor. :-\

Messor

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #949 Dátum: 2013. Március 15. - 20:10:00 »
Nekem nem csatlakozott azért gondolom hogy ez lehet a baj mert számítógépről való lecsatlakozás után nem látta a gép a telepített programokat nálam sem.

Nem elérhető Tobaja

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 17
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #950 Dátum: 2013. Március 15. - 20:16:52 »
Nekem nem csatlakozott azért gondolom hogy ez lehet a baj mert számítógépről való lecsatlakozás után nem látta a gép a telepített programokat nálam sem.
Kösz, de nem ez a gond! Csináltam egy "Biztonsági mentés visszaállítást"!

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #951 Dátum: 2013. Március 15. - 21:29:33 »
Kösz, de nem ez a gond! Csináltam egy "Biztonsági mentés visszaállítást"!

És az mire volt jó ??

lementetted a rossz dolgot és utána visszaállítottad, miért vártál volna változást ettől
Csinálni kell egy full resetet akár recoveryből is lehet, de lehet a beállításokon belülről is
vagy ha cwm recovery van rajta, akkor egy wipe cache és wipe dalvikot kell csinálni

Vagy esetleg újra rakni a romot törlés nélkül, ha lehetséges (One tabnál lehet)
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #952 Dátum: 2013. Március 15. - 22:15:01 »
Sziasztok!
Nem értem mi történik, vannak alkalmazások, játékok, amik eltűntek a gépről!!! Ott a widget, akarom indítani, erre kijelzi, hogy nincs telepítve az alkalmazás!
Mos ilyenkor mi van??
Ha csak azok tűnnek el,  amik amúgy sd kártyán voltak,  akkor valószínűleg hibás lett a kártya. Ha nem,  akkor csak a neked már sokszor ajánlott factory reset kell.

Nem elérhető Tobaja

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 17
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #953 Dátum: 2013. Március 15. - 22:23:30 »
Ha csak azok tűnnek el,  amik amúgy sd kártyán voltak,  akkor valószínűleg hibás lett a kártya. Ha nem,  akkor csak a neked már sokszor ajánlott factory reset kell.
Azt hogy tudom megállapítani, hogy a belső SD hibás??!! Nem valami program gond, működési difi?!

Nem elérhető Neo3

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #954 Dátum: 2013. Március 15. - 22:51:41 »
Szia Neo3!

én ezt rendeltem: http://olcsotablet.hu/bortok-7-8-os-tablethez.html

pont jó rá. jó minőségű. 2 munkanap alatt kihozták a picpakpontra.

Köszönöm szépen, meg is rendelem! :)

beg

  • Vendég
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #955 Dátum: 2013. Március 16. - 12:15:23 »
Azt hogy tudom megállapítani, hogy a belső SD hibás??!! Nem valami program gond, működési difi?!
Többször nem írom le : factory reset.  A többit majd utána.

Nem elérhető endruu

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 42
  • Karma: +5/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #956 Dátum: 2013. Március 16. - 20:29:32 »
Fura problémával találkoztam, nem tudom bekapcsolni a Bluetooth-t. Régebben ment, használtam is, aztán egyik nap már nem ment.
Amit előtte csináltam: galéria cache és adatok törlése, médiatároló cache és adatok törlése, aztán egy hard reset. (Azért kellett mert nem látta a .nomedia fájljaimat..és miután újraindult meg is javult) Bekapcsolás után az ExtendedControls widgetem így nézett ki:  https://www.dropbox.com/s/cut7x51lgzcgcfl/Screenshot_2013-03-16-20-31-39.png
A sima energiagazdálkodás widgeten semmi változás. Ha beállításokból próbálom bekapcsolni akkor kb 10mp után visszaugrik KI állapotra, widgetből se kapcsolódik be, és alkalmazások se indítják el. Kicsit utánaolvastam, ilyen problémát 4.2es frissítésnél tapasztaltak mások. Nekem sem az újraindítás, sem a hard reset, sem a bluetoothos programok kényszerített leállítása nem segített. Valami ötlet? Szervíz?

szerk.: Ez a dolog 2 napja történt, gondoltam hátha megjavul, úgy ahogy kezdődött, de nem.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #957 Dátum: 2013. Március 17. - 06:33:32 »
szerk.: Ez a dolog 2 napja történt, gondoltam hátha megjavul, úgy ahogy kezdődött, de nem.

Azért, mielőtt a szervizbe juttatnád, egy rom újra rakást megcsinálnék a helyedben, ha az se segít, na akkor szerviz
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető MVSV

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 131
  • Karma: +6/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #958 Dátum: 2013. Március 18. - 20:24:12 »
Ha csak azok tűnnek el,  amik amúgy sd kártyán voltak,  akkor valószínűleg hibás lett a kártya. Ha nem,  akkor csak a neked már sokszor ajánlott factory reset kell.
Egy észre vétel. Pendrive csatlakoztatva a Tabhoz. Tartalma Total Commanderrel böngészve, majd Beállítások - Tárhely - USB-Tár leválasztása (Szabályos eltávolítás) után nálam is eltűnik néhány program, játék ikonja (Total Commanderben megnézve látom, hogy a program, játék telepítve van), erre megoldás a Nand Flash SD Kártya leválasztása majd újbóli csatolása. Vagy a tablet újraindítása. Szabálytalan USB tár eltávolításnál (kihúzom az USB-t minden féle leválasztás nélkül) nem észlelek ilyen problémát. A programok, játékok gond nélkül futnak ezek után. Nem hiszem, hogy a Nand flash lenne hibás, hanem inkább ezt is egy JB bugnak könyvelném el.

Nem elérhető vilinet

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések, válaszok, tapasztalatok a ConCorde tab PLAY készülékről
« Válasz #959 Dátum: 2013. Március 20. - 23:20:26 »
Sziasztok! Sajnos rákönyöltem a tabletre és betört a kijelzője, nem is reagál semmilyen érintésre. Javítható? Mennyibe fog kerülni? Köszönöm a választ.