Szerző Téma: Általános kérdezz-felelek  (Megtekintve 495767 alkalommal)

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #90 Dátum: 2013. Május 21. - 21:45:57 »
Ha úgy van, ahogy írod, azzal én is kibékülnék. Ott a mikro sd, az otg -vel pedig a kártyakiszedegetés is áthidalható. De én úgy tudom, hogy a 4GB az össz., amiből viszont csak kb. 2GB haszálható "szabadon". Az viszont már tényleg határeset. Én pl. szeretek egy TiBi -mentést tartani a belsőben. Néhány egyéb program segédfájljai is jobban "kedvelik" a belső tárat. Ez 720p kamerázással is hamar "betelik".
Azért is furcsa nekem a modellválasztás, mert ha nem néztem be vmit a specifikációban, akkor a "kínai változat" kapható 8GB -os verzióban is és ottani kisker áron kb. 10-20USD az árkülönbség. Ekkora felár szerintem vállalható lenne 8GB össz. tárhelyért cserébe.

A 4GB-ből csak 1,7GB használható, de (és nekem egy nagy pozitívum) a behejezett SD kártya lessz az elsődleges. Még egy pozitívum: kezeli és használja a 64GB kártyát. A telepített programoknak van egy külön, kb. 1GB-os rész. Amelyik alkalmazás megkívánja, áthelyezed belsőbe. És ez az 1GB még nekem is elég(?). Én is használok Tibit, de az SD-n vannak a mentéseim. A ram kezelése észbontó. Bárcsak minden készüléknek ilyen volna.

Ja igen. Van benne FM rádió.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 21. - 21:53:18 írta kiskutya0 »

Nem elérhető GorTen

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #91 Dátum: 2013. Május 22. - 20:53:23 »
Kezdő vagyok droid terén, tudom, hogy van nova launcher meg hasonlók, de Samsung specifikus widgeteket és hasonló mókolós dolgokat is fel lehet utólag tenni a rendszerbe pl apk-ból? XDA a forrásoldal ilyenekre nem? Illetve pl a GPS illetve wifi hálózat alapú "profilváltás" feature, stb...

Illetve mikor jön az új adag a gépből, mert még csak fontolgatom :) vagy a következő kör 2GB ram és 8GB rom-mal lesz szállítva? ;)

Ha jól hallottam nincs rajta visszajelző LED :( ezt kicsit fájlalom.

Valaki azt írta, hogy profi a RAM kezelés, ez miben nyilvánul meg?
« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 22. - 21:10:59 írta GorTen »

Nem elérhető NZsolt

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #92 Dátum: 2013. Május 22. - 21:26:21 »
Ma jött meg a telefonom, (szürke verzió), sok időm tesztelni még nem volt.
Fényképezést illetve a videózást kezdtem először próbálgatni illetve próbáltam win7 X64 alatt feltelepíteni a MTK-drivereket, melyek feltelepültek, de elsőre nem sikerült elérni a célom, a végén hiányolt még valami drivert és az  USBDEVIEW-ben sem azt láttam azt amit kellett volna  (5percem volt rá...) Ha valaki így járt ossza meg velem is a titkokat, hogy legközelebb simán sikerüljön... ;)
Fényképezésre visszatérve: csak beállítás kérdése az elkészült képek, videók felbontása! Hátsó kamera valóban 13Mp-es képeket is készít és a videók finom minőségű beállítás mellett elvileg 1920x1080 felbontásúak (még számítógépen nem volt lehetőségem visszanézni az elkészült képeket, ill. videókat..., így a 5,7" képernyőn nem tudom eldönteni, hogy a 13MP ill a FullHD videó csak az interpoláció eredménye-e...), 1 perces filmecske170Mb méretűre sikeredett...
A headset kicsit kényelmetlen és közepes hangminőségű, (nekem kicsit nyomja a fülem, én "agybadugós" párti vagyok...) + Telefon csengési hangereje lehetne nagyobb is... Egyenlőre ennyi...

Nem elérhető NZsolt

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #93 Dátum: 2013. Május 22. - 22:22:51 »
Ma jött meg a telefonom, (szürke verzió), sok időm tesztelni még nem volt.
Fényképezést illetve a videózást kezdtem először próbálgatni illetve próbáltam win7 X64 alatt feltelepíteni a MTK-drivereket, melyek feltelepültek, de elsőre nem sikerült elérni a célom, a végén hiányolt még valami drivert és az  USBDEVIEW-ben sem azt láttam azt amit kellett volna  (5percem volt rá...) Ha valaki így járt ossza meg velem is a titkokat, hogy legközelebb simán sikerüljön... ;)
Fényképezésre visszatérve: csak beállítás kérdése az elkészült képek, videók felbontása! Hátsó kamera valóban 12,6Mp-es képeket is készít és a videók finom minőségű beállítás mellett elvileg 1920x1080 felbontásúak (még számítógépen nem volt lehetőségem visszanézni az elkészült képeket, ill. videókat..., így a 5,7" képernyőn nem tudom eldönteni, hogy a 13MP ill a FullHD videó csak az interpoláció eredménye-e...), 1 perces filmecske170Mb méretűre sikeredett...
A headset kicsit kényelmetlen és közepes hangminőségű, (nekem kicsit nyomja a fülem, én "agybadugós" párti vagyok...) + Telefon csengési hangereje lehetne nagyobb is... Egyenlőre ennyi...

Pótolnám az elkészült videó és kép infókat...:

A fullhd videó az infók szerint 15 képkocka/s mellett érvényesül (finom minőségű)... Amint időm engedi kipróbálom a többi beállítást is...
« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 22. - 22:32:14 írta NZsolt »

Nem elérhető -dino-

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 19
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #94 Dátum: 2013. Május 23. - 06:25:34 »
Na vegre! Koszonom!
Van autofokusz a kameraban amugy?
Makro kepeket milyen minosegben keszit?
A bluetooth mar 3.0 as benne?
Minden info johet tovabbra is!
Az altalanos felhasznalasrol is.
A GPS ha net nelkul hasznalja az ember milyen gyorsan fog "szagot" ?

Nem elérhető Somatom

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 369
  • Karma: +21/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #95 Dátum: 2013. Május 23. - 10:50:18 »
A 4GB-ből csak 1,7GB használható, de (és nekem egy nagy pozitívum) a behejezett SD kártya lessz az elsődleges. Még egy pozitívum: kezeli és használja a 64GB kártyát. A telepített programoknak van egy külön, kb. 1GB-os rész. Amelyik alkalmazás megkívánja, áthelyezed belsőbe. És ez az 1GB még nekem is elég(?). Én is használok Tibit, de az SD-n vannak a mentéseim. A ram kezelése észbontó. Bárcsak minden készüléknek ilyen volna.

Ja igen. Van benne FM rádió.
Köszi, ez hasznos infó! Elsődleges lesz a mikro SD? Hmm. Ez szimpi. Hova csatolja? /mnt/sdcard? Vagy /extsd?

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #96 Dátum: 2013. Május 24. - 08:11:24 »
Mivel lehetne felgyorsítani a GPS vételi sebességét?
A system/etc mappába létrehoztam (mert nem volt benne) egy gps.conf fájlt ezzel a tartalommal:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

A mobilnet folyamatosan be van kapcsolva.

maiden

  • Vendég
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #97 Dátum: 2013. Május 24. - 09:01:26 »
Mivel lehetne felgyorsítani a GPS vételi sebességét?

Mit akarsz te gyorsítani?

Az 5700 egy nagyon stabil és gyorsan jelfogó gps modullal van ellátva.
Nem kell semmit állítanod!
Egy hidegindulás AGPS mellett kb 14-17 másodperc.   Ne mond már, hogy ez nem elég?

Sokkal inkább lehet ott a gond, hogy nem megfelelő naviprogramot használsz ;)

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #98 Dátum: 2013. Május 24. - 09:45:56 »
Mit akarsz te gyorsítani?

Az 5700 egy nagyon stabil és gyorsan jelfogó gps modullal van ellátva.
Nem kell semmit állítanod!
Egy hidegindulás AGPS mellett kb 14-17 másodperc.   Ne mond már, hogy ez nem elég?

Sokkal inkább lehet ott a gond, hogy nem megfelelő naviprogramot használsz ;)

Annak a másodperces dolognak nagyon örülnék. Van hogy 10 perc alatt sem fog jelet szabad ég alatt.
A gpsstátusz, gps teszt, igo, google maps. Teljesen mindegy.
Van egy régi sirf3-as külső vevőm. Na az másodperces.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 24. - 09:50:13 írta kiskutya0 »

maiden

  • Vendég
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #99 Dátum: 2013. Május 24. - 10:50:23 »
Annak a másodperces dolognak nagyon örülnék. Van hogy 10 perc alatt sem fog jelet szabad ég alatt.
A gpsstátusz, gps teszt, igo, google maps. Teljesen mindegy.
Van egy régi sirf3-as külső vevőm. Na az másodperces.

Ott pedig akkor te valamit nagyon nem jól csinálsz!
Értsd meg, hogy nem kell állítgatni mert azzal csak jól elrontod.
Az a hárombetűs navidolog pedig tökéletesen működik, csak nem mindegy, hogy milyen csomagot teszel fel. ;)


Amúgy a CC szervizben be tudják vizsgálni a telefonod. Ha jó a GPS, akkor az ő gps tesztkártyájukkal jó lesz meglátod. Ha pedig hibás akkor gyorsan kiderül és akkor meg reagálnak a szervizben rá.
A Z-device tesztprogi gps teszter részével te magad is megnézheted a hidegindulás idejét.  Hidd el annak másodpercekben kell lennie nem pedig 10 perc ahogy te írod.

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #100 Dátum: 2013. Május 25. - 11:36:44 »
Köszönöm. A program felrakása és futtatása után, mintha jobb lenne. Ritkán 6másodperc alatt talál jelet, máskor 2 perc. Biztos nálam a hiba.

Más. A két sim nyillás közzül mindegyik tudja a 3G-t? Mobilstickes kártyát raknék bele, de a sajáton is van net.

Nem elérhető lezlike1

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 39
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #101 Dátum: 2013. Május 25. - 18:34:38 »
Nekem az egyik sim egy T...os net kártya a másik egy V...os mobil kártya és jól megvannak!!! 8)

Nem elérhető kisgida88

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #102 Dátum: 2013. Május 26. - 10:02:33 »
Samu S2-ről átállóktól (ha van ilyen  ;) ) kérdezem: - Megérte? -Miben? (A nagyobb kijelző önmagáért beszél, más pluszra vagyok kíváncsi..)

(Most tervezem a készülékváltást, és lehetőségként felmerült egy ilyen cucc is... :D )

Más:
- Megoldható valahogy a beszélgetés rögzítése? Megvettem a TotalRecall programot ami kiválóan működik jelen kütyümön -  szeretném továbbvinni, vagy más lehetőséget kipróbálni.
/: Mielőtt bárki is rosszra gondol, sokat vezetek és közben kapok mindenféle információt - címet, a program használatával nem kell félreállnom jegyzetelni. Nekem NAGY segítség, megérte az árát. :/
- Most akkor gyors és megbízható a GPS, vagy készülékfüggő? Ez a másik nagyon fontos és sokat használt dolog számomra.
- Főzött romot nem, de rootot akarok (segédprogram használat és cache törlések miatt.) A korábban leírt módszer 100%-os? (Sokadik androidos telefonom,  és Samu szinten a kisujjamban van a romcsere és egyéb, tehát nem kezdőként kérdeztem.)
- A Samus JIG vajon használható?

Köszönöm!  C:-)



Nem elérhető Kaosz86

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #103 Dátum: 2013. Május 27. - 11:54:27 »
Igaz az, hogy problémák vannak a kijelzővel? Csíkosodik, vagy mi a szösz.
E-digis comment:

"Vásárlás után bevittem az munkahelyre, aksi bele. És láss csodát. még ennyi csíkot nem láttál telefon kijelzőn. Kijelző hiba, király. Azonnal visszavittem, még 1 órán belül.
Csere nem lehetséges, mert csak 1 db volt, amit én vettem. Felhívták a márkaszervizt, ahol azt mondták, hogy ők sem cserélik ki, és már rendelni sem lehet senkinek, mert majdnem mindnek ez a baja."

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #104 Dátum: 2013. Május 27. - 12:23:10 »
Igaz az, hogy problémák vannak a kijelzővel? Csíkosodik, vagy mi a szösz.
E-digis comment:

"Vásárlás után bevittem az munkahelyre, aksi bele. És láss csodát. még ennyi csíkot nem láttál telefon kijelzőn. Kijelző hiba, király. Azonnal visszavittem, még 1 órán belül.
Csere nem lehetséges, mert csak 1 db volt, amit én vettem. Felhívták a márkaszervizt, ahol azt mondták, hogy ők sem cserélik ki, és már rendelni sem lehet senkinek, mert majdnem mindnek ez a baja."

Jajj ne már! Ennek bedőlni hülyeség (már elnézést).
Mi az, hogy a márkaszerviz azt mondja, hogy nem cserélnek plusz, hogy nincs több??!!??
Aki egy picit is ismeri a CC-t nem dől be az ilyen negatív reklámnak. Gondolom a konkurenciát zavarja a CC sikerei.
Mellesleg ez az edigital hibája, hiszen ők a komment valóságtartalmát tudnák ellenőrizni, de hát kapacitás gondolom nincs rá...

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #105 Dátum: 2013. Május 27. - 12:25:35 »
Igaz az, hogy problémák vannak a kijelzővel? Csíkosodik, vagy mi a szösz.
E-digis comment:

"Vásárlás után bevittem az munkahelyre, aksi bele. És láss csodát. még ennyi csíkot nem láttál telefon kijelzőn. Kijelző hiba, király. Azonnal visszavittem, még 1 órán belül.
Csere nem lehetséges, mert csak 1 db volt, amit én vettem. Felhívták a márkaszervizt, ahol azt mondták, hogy ők sem cserélik ki, és már rendelni sem lehet senkinek, mert majdnem mindnek ez a baja."

NEkem nem csíkozódik.

Nem elérhető Admin

  • Adminisztrátor
  • V I P
  • *****
  • Hozzászólások: 1792
  • Karma: +27/-14
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #106 Dátum: 2013. Május 27. - 12:38:37 »
"Vásárlás után bevittem az munkahelyre, aksi bele. És láss csodát. még ennyi csíkot nem láttál telefon kijelzőn. Kijelző hiba, király. Azonnal visszavittem, még 1 órán belül.
Csere nem lehetséges, mert csak 1 db volt, amit én vettem. Felhívták a márkaszervizt, ahol azt mondták, hogy ők sem cserélik ki, és már rendelni sem lehet senkinek, mert majdnem mindnek ez a baja."


HATÁROZOTTAN ELUTASÍTJUK EZT A FELVETÉST!

Márkaszerviz csak mi vagyunk, és mi ilyen nyilatkozatot nem tettünk ilyen megkeresés felénk nem volt.
Az első szállítmányból eladott készülékek esetén mindösszesen két hibás készülék került vissza szervizünkbe amelyet felhasználó elromozott( elrontott) és amit javítottunk.

Nem ez az első eset amikor megfoghatatlan és visszaellenőrizetlen infók kerülnek az edigital oldalára.
Ezügyben a szükséges lépéseket megtettük.
Mi az, hogy szervizben ( mármint nálunk) nincs javítás/csere/ vagy pótalkatrész. Egyenesen nonszensz.
Nem véletlen , hogy mi itt nálunk MINDEN esetben a reklamált készülékkel kapcsolatban szériaszámot vagy IMEI számot kérünk ;)

Nem elérhető marcedli

  • Adminisztrátor
  • Teljes tag
  • *****
  • Hozzászólások: 193
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
Re: Általános kérdezz-felelek
« Válasz #107 Dátum: 2013. Május 27. - 14:28:59 »
imádom ezt a pitiáner lejárató stílust... valami kevésbé átlátszó történet hatékonyabb lenne...

ha az edigital működtet egy visszajelző rendszert, ha nem is távolítja el, de legalább reagálhatna az ilyenekre, ami konkrétan nem csak a ConCorde, hanem az ő jóhírét is rombolja...

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re: Általános kérdezz-felelek
« Válasz #108 Dátum: 2013. Május 27. - 15:22:32 »
imádom ezt a pitiáner lejárató stílust... valami kevésbé átlátszó történet hatékonyabb lenne...

ha az edigital működtet egy visszajelző rendszert, ha nem is távolítja el, de legalább reagálhatna az ilyenekre, ami konkrétan nem csak a ConCorde, hanem az ő jóhírét is rombolja...

Az edigitalt az ilyenek nem izgatják... Sajnos túl nagy lett a hatalmuk eladás terén...

A lényeg a lényegben: A mobil jó, nincs vele semmi baj (gondolom), de ha lenne is a CC reagálna rá, uff!

Nem elérhető talpi64

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #109 Dátum: 2013. Május 27. - 15:25:25 »
Mindenesetre arra alkalmas volt az edigitalos hsz,  hogy meginogtasson, valszeg másokat is, nem csak engem  >:(
Tegnap ui. mindkét (fehér és szürke) készülék mellett az szerepelt, hogy ! "NEM KAPHATÓ A terméket már nem forgalmazzuk."
Ezt pedig ugye elvileg nem akkor teszik ki, ha épp nincs raktáron, hanem ha nem is lesz... És ekkor egyből elkezd az ember kombinálni, hogy vajon miért nem forgalmazzák, mi lehet a háttérben  ???
Ma - a hsz-em időpontjában - már csak a szürkénél van ez kiírva. A fehér ismét kapható és azonnal átvehető...

Nem elérhető Admin

  • Adminisztrátor
  • V I P
  • *****
  • Hozzászólások: 1792
  • Karma: +27/-14
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #110 Dátum: 2013. Május 27. - 16:24:08 »
Mindenesetre arra alkalmas volt az edigitalos hsz,  hogy meginogtasson, valszeg másokat is, nem csak engem  >:(
Tegnap ui. mindkét (fehér és szürke) készülék mellett az szerepelt, hogy ! "NEM KAPHATÓ A terméket már nem forgalmazzuk."
Ezt pedig ugye elvileg nem akkor teszik ki, ha épp nincs raktáron, hanem ha nem is lesz... És ekkor egyből elkezd az ember kombinálni,

Természetesen lehet kombinálni, vagy épp sokkal inkább javasolt egy másik viszonteladó partnerünk raktárkészleteit megnézni ;)
Az Extreme digital szerencsétlen webáruházának adatkezelése miatt, ha nekik nincs raktáron azt azonnal kifutó termékre veszi. >:D
Okos volt biztos aki így találta ki, de ebből mélyreható következtetést levonni méginkább balgaság.

Nem elérhető Kaosz86

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #111 Dátum: 2013. Május 27. - 18:14:03 »
Félreértés ne essék, én nagyon is szemezek ezzel a telóval, a Concorde elgondolása is tetszetős(külföldről vállalható minőségű terméket behozni és supportálni is...) .
Persze lehet valaki nem azt kapta amire számított és felindultságában írt egy ilyen kommentet.
Azt is tegyük hozzá, hogy az okostelefon vételt is kvázi jogosítványhoz kéne kötni, mert a tulajok jó 60%-a totál analfabéta a készülékhez, egy részük felfejlődik ugyan a többi meg ilyen kommenteket ír.

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #112 Dátum: 2013. Május 27. - 21:43:02 »
Félreértés ne essék, én nagyon is szemezek ezzel a telóval, a Concorde elgondolása is tetszetős(külföldről vállalható minőségű terméket behozni és supportálni is...) .
Persze lehet valaki nem azt kapta amire számított és felindultságában írt egy ilyen kommentet.
Azt is tegyük hozzá, hogy az okostelefon vételt is kvázi jogosítványhoz kéne kötni, mert a tulajok jó 60%-a totál analfabéta a készülékhez, egy részük felfejlődik ugyan a többi meg ilyen kommenteket ír.

Ez egy pöppet szerintem nem stimmel, mivel annyi igaz, hogy külföldről hozza be a CC, csak azért érdemes kiemelni, hogy saját tervezésük gyártását hozzák be. Sajna a Kínai gyártás "költséghatékonyságával" más piac nem tud versenyezni. De a termék kizárólagos CC-s, tehát magyar tudás van benne :)

Nem elérhető gipsztigris

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #113 Dátum: 2013. Május 28. - 06:07:05 »
Ez egy pöppet szerintem nem stimmel, mivel annyi igaz, hogy külföldről hozza be a CC, csak azért érdemes kiemelni, hogy saját tervezésük gyártását hozzák be. Sajna a Kínai gyártás "költséghatékonyságával" más piac nem tud versenyezni. De a termék kizárólagos CC-s, tehát magyar tudás van benne :)

Az igazság valahol kettőtök között helyezkedik el! .......szerintem.  ;)

Nem elérhető -dino-

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 19
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #114 Dátum: 2013. Május 29. - 09:25:11 »
Nakeremszepen. Nem birtam ki, rendeltem en is egyet.
Viszont irok most hideget meleget is, mert nyilvan az eremnek ket oldala van.

Az edigitalbol rendeltem a cuccot, rendre meg is jott, dobozt mohon kibontottam tenyleg meg van minden, amin a Concorde oldalan olvastam.Es tenyleg szurke,tehat az jott, amit rendeltem  :) Szivmelengeto latvany az ajandek akku es a vetofolia meg a szilikontok a telefonhoz. Sajnos a vedofolia egy kicsit ossze volt gyurodve a szelenel a dobozaban, igy most ahogy mar ra van teve a kijelzore egy picit el all pont a  gyurodesnel es igy mindig levegobuborek kepzodik azon a szelenel. Az akku ki van veve a telefonbol egy kulon kis zacsiba van elhelyezve egyenkent a dobozban, majd lefeszitettem a telefon hatuljan levo muanyag reszt ez a szeleinel kis fulekkel kapaszkodik korben a telefonhoz, van rajta egy pici behasitas a kormodnek, hogy ala tudjal nyulni. Ez nem annyira tetszett, meg lehetett volna sokkal szebben is oldani a hatlap levetelet, noha ha mar mindenkepp muanyagbol kell csinalni, az olcsosag miatt. Jomagam ugy gondolnam a tervezeset, hogy hossziranyban nyomvahuzni kellene es egy picike muanyagsinen lecsuszva, majd folfele leveheto legyen. Igen lattunk mar tobb telefont is, ami ilyen. Ha mar akksit adtak hozza, hogy barmikor cserelheto legyen, egy ilyen csusztathato megoldas sokkal tartosabb lene velemenyem szerint. 
Egyebkent akkuk kb felig vannak feltoltve. Nosza tolto is van a csomagban, majd telefonra radugom aztan a mini USB aljzat a telefonban ugy tunik csak haromnegyed reszeig engedi bedugni a dugot, legalabbis a fem reszebol jokora darab kilatszik. Most vagy az USB alzat a rovid, vagy az USB dugo a hosszu?  Ezt nem sikerult eldontenem. Nem valami elegans megoldas.
Telefon viszont szepen toltodott vegig es feltoltotte az akkut 100% ra.

Nekem androidos telefonom kb 8 eve volt utoljara valami vodas huavei parszaz mhzs egymagos cpuval.
Regi telefonom egy Bada 1.0 as S8500 Samsung Wave, igy ez az osszehasonlitasi alap szamomra.

Na szoval telefon bekapcs. Kis android begyujtaja a raketat animalva bejon egy kockakbol allo android felirat, majd par pillanat bootido es menetre kesz is a rendszer. A mozgo "elo" parasztkabitos  hatterkep azert megmosolyogtatott, es nem csak engem a csaladban.  Lehet mutogatni a szomszed sracnak, gyerekeknek, hogy nezd milyen szuper. Persze tetszes szerint cserelheto, mindenfele allokepre is. Szoval a kepernyo szep, de az Amoled samsung kepernyoje mellet azert nem rughat labdaba, Amolednel a fekete az tenyleg fekete.Viszont itt a forumban fentebb emiltett csikozast nem tapasztaltam. Micro SD kartyat betettem, tenyleg egybol ezt csatolja fel automatikusan fo hattertarnak, szal a 4GB miatt nem kell parazni szerintem. Kovetkezokent a kamerat teszteltem. Egy par fotot lattam mar itt kesziteni okelmevel, azok elmegy kategoriat kepviseltek szamomra. Tehat fotoztam bent a szobaban en is par kepet. Helyenkent tulszinezettek a fotok, nehol pedig kep reszletenkent furan megis kevesebb a szinmelyseg. Macro fokuszt sajnos nem talaltam, ha valaki megtalaja az kerem irja meg! Szoval szerintem a Wave kameraja szinhubb kepeket keszit, es a macro miatt kozeli fotokat is lehet vele csinalni.

A hardver viszont nagyon bika. Roppantmod gordulekenyen mennek az alkalmazasok es a rendszer.
Az internetezes bongeszes egy alom rajta a wave hez kepest. Sokkal gordulekenyebb es nem kell zoomolni a betuk miatt a legtobb oldalon. Nem kell aggodni a gepelesnel sem, a virtualis billentyu mar itt az 5.7' os kepernyonel mar siman eltalalhato, nem nagyon van felregepeles.  A bluetooth az kb a wave sebesseget hozza minden gond nelkul.
Hat.... Uraim, az elso korben ennyi :) kesobb  a tobbi kiderul.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 29. - 09:34:36 írta -dino- »

Nem elérhető kohis

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 58
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Általános kérdezz-felelek
« Válasz #115 Dátum: 2013. Május 29. - 22:31:09 »
Szóval nekem is megjött a CC.
Az előttem szólóhoz annyit fűznék hozzá, hogy a hátlapot alig tudtam leszedni. Az volt a szerencsén, hogy észrevettem, hogy a bal alsó saroknál nem volt rendesen rápattintva rendesen a hátlap így itt könnyebben le tudtam szedni. A visszahelyezés simán ment.  Bekapcsolás után rögtön elindult a rendszer kinaiul. Szóval nem lehet nyelvet választani első indításkor. Hát ez nem valami barátságos megoldás. Nem volt egyszerű vakon - kinaiul nem értek - beállítani a magyar nyelvet.
Az MTKdrivert nem sikerült működésre bírni. 2 gépre is megpróbáltam telepíteni. Pontosan a leírás szerint de mindig a driver nem található üzenet fogad. (telepítés után)
Szóval egyelőre több bosszúságot okoz, mint örömöt.  :(
Remélem azért idővel  összebarátkozunk.  :)

Nem elérhető underx

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 13
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #116 Dátum: 2013. Május 29. - 22:54:18 »
Sziaszok!

Egy olyan appot keresek a telóhoz ami beállitja nekem automatikusan a sim-hez a szolgáltatót VPN-t.
köszi

Nem elérhető NZsolt

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #117 Dátum: 2013. Május 30. - 08:26:59 »
Szóval nekem is megjött a CC.
Az előttem szólóhoz annyit fűznék hozzá, hogy a hátlapot alig tudtam leszedni. Az volt a szerencsén, hogy észrevettem, hogy a bal alsó saroknál nem volt rendesen rápattintva rendesen a hátlap így itt könnyebben le tudtam szedni. A visszahelyezés simán ment.  Bekapcsolás után rögtön elindult a rendszer kinaiul. Szóval nem lehet nyelvet választani első indításkor. Hát ez nem valami barátságos megoldás. Nem volt egyszerű vakon - kinaiul nem értek - beállítani a magyar nyelvet.
Az MTKdrivert nem sikerült működésre bírni. 2 gépre is megpróbáltam telepíteni. Pontosan a leírás szerint de mindig a driver nem található üzenet fogad. (telepítés után)
Szóval egyelőre több bosszúságot okoz, mint örömöt.  :(
Remélem azért idővel  összebarátkozunk.  :)


Én is bohóckodtam vele..., egyszer csak a driver újratelepítése közben átváltottam az adattárolási módból MTP módba (lecsatlakozás nélkül) és láss csodát minden driver a helyére került... :o , pedig előtte minden variációt kipróbáltam...

Nem elérhető karolyhorvath

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #118 Dátum: 2013. Május 30. - 10:35:35 »
Sziasztok, van egy ilyen smartphone 5700-am baráti áron, minden igaz amit írnak róla, mármint gyors, szép kijelző, az ár 75 helyett 70! karolyhorvath@gmail.com, néhány napos a telefon.

Nem elérhető bagesz71

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #119 Dátum: 2013. Május 30. - 18:11:42 »
Üdv mindenkinek.
      pár napja vettem a készüléket,kiválóan müködik minden rajta,kivéve egy dolgot: a gps nagyon nehezen fog szagot.
Legalább 10 perc kell neki szabad ég alatt,pedig gyári sygic navi progit telepítettem fel.
Olvastam,hogy másnak is volt ilyen problémája,nem igazán tudom mit csinálok rosszul?
Gyári beállitásokhoz nem nyúltam,teszt program nélkül nem is látott müholdat,teszteléssel talál tíz perc alatt.
Szombaton utazom,ha valaki hasznos tanáccsal tudna szolgálni megköszönném. :)