Szerző Téma: Általános kérdezz-felelek  (Megtekintve 481245 alkalommal)

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #210 Dátum: 2013. Június 16. - 15:17:24 »
Valaki leírná mi az az Arc kijelzővédelem?
Köszönöm

maiden

  • Vendég
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #211 Dátum: 2013. Június 16. - 16:02:46 »

Nem elérhető Admin

  • Adminisztrátor
  • V I P
  • *****
  • Hozzászólások: 1792
  • Karma: +27/-14
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #212 Dátum: 2013. Június 17. - 16:10:15 »
3G használat

Csak a mai nap szervizünkbe két 5700-as készüléket is behoztak, "nem működik a 3G"
Az egyéb más fórumokon ilyenkor elinduló trolláradat megelőzése érdekében fontos leírnunk, hogy a ConCorde SmartPhone 5700-as androidos okostelefon esetében feltételezve, hogy a beletett SIM kártyához van aktivált adatkapcsolat, ezt a készülékben engedélyezni kell!!!
Tehát nem készülékhiba, hanem szoftverből engedélyezni! Mielött sorban jönnének hozzánk ezért az egyperces műveletért "hibára" gondolva,

a beállítás menetet az alábbi képsorozat mutatja:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28643395/3g5700.jpg


Tehát amikor betesszük a kártyát az ezt jelző állapotablakot nem bezárni, a hálózat detektálásakor azonnal "MÓDOSÍT" !!!

Majd két helyen is engedélyezzük a 3G-t,mint:
SIM kezelés / Adatkapcsolat   ->   BE

3G szolgáltatás / 3G engedélyezés     -> legyen mellette a pont kék
A képsorozaton látszik, hogy az előszor semmit sem mutató térerő ikon kiszinesedik, majd az alktiválások során előszor E ( Edge) majd 3G jel látszik ( mint a tényleges 3G adatkapcsolat sebessége)
Megfelelő adatkapcsolati lefedettség esetén ez a 3G jel H ( HSDPA) ikont ill. kapcsolatot is jelenthet.

 

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #213 Dátum: 2013. Június 17. - 16:22:25 »
3G használat

Csak a mai nap szervizünkbe két 5700-as készüléket is behoztak, "nem működik a 3G"
Az egyéb más fórumokon ilyenkor elinduló trolláradat megelőzése érdekében fontos leírnunk, hogy a ConCorde SmartPhone 5700-as androidos okostelefon esetében feltételezve, hogy a beletett SIM kártyához van aktivált adatkapcsolat, ezt a készülékben engedélyezni kell!!!
Tehát nem készülékhiba, hanem szoftverből engedélyezni! Mielött sorban jönnének hozzánk ezért az egyperces műveletért "hibára" gondolva,

a beállítás menetet az alábbi képsorozat mutatja:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28643395/3g5700.jpg


Tehát amikor betesszük a kártyát az ezt jelző állapotablakot nem bezárni, a hálózat detektálásakor azonnal "MÓDOSÍT" !!!

Majd két helyen is engedélyezzük a 3G-t,mint:
SIM kezelés / Adatkapcsolat   ->   BE

3G szolgáltatás / 3G engedélyezés     -> legyen mellette a pont kék
A képsorozaton látszik, hogy az előszor semmit sem mutató térerő ikon kiszinesedik, majd az alktiválások során előszor E ( Edge) majd 3G jel látszik ( mint a tényleges 3G adatkapcsolat sebessége)
Megfelelő adatkapcsolati lefedettség esetén ez a 3G jel H ( HSDPA) ikont ill. kapcsolatot is jelenthet.

Ez pedig alap. Mindegy. A kapcsolatoknál lehet még H+ (HSPAP) is.

Nem elérhető makayk

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #214 Dátum: 2013. Június 17. - 19:10:37 »
Sziasztok!


Elgondolkoztam ennek a telefonnak a vásárlásán, de a fórum átolvasásával az jött le, hogy a GPS lock lassú (még gyári Google navival is).
A kérdésem, hogy ez általános, vagy egyedi probléma? Ha a vásárolt példánynál fennáll, akkor tudják/tudjátok mit kell tenni?

Azért kérdezem mert jó pár kínai telefont hoztam be anno és ugyanez volt velük a gond és sem az NTP-s időszinkron sem a config fájlos varázslások nem segítettek.


A másik fontos kérdés, hogy a telefon meg lehet élőben nézni? (viszonteladó tipp is érdekel, preferált budapesti cég lenne)

A legutolsó kérdés pedig, hogy populáris Google Play alkalmazások letölthetők rá?  (Skype, Faceboo chat, Viber stb.). Sok esetben a Google az "ismeretlen" "General device" telókra nem enged sok népszerű alkalmazást letölteni, a gyáritól meg lehetőség szerint nem térnék el :P



Remélem jól használtam a "válasz" gombot és nem kavartam össze a dolgokat.  :P

Nem elérhető kohis

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 58
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #215 Dátum: 2013. Június 17. - 21:59:31 »
3G használat

Csak a mai nap szervizünkbe két 5700-as készüléket is behoztak, "nem működik a 3G"
Az egyéb más fórumokon ilyenkor elinduló trolláradat megelőzése érdekében fontos leírnunk, hogy a ConCorde SmartPhone 5700-as androidos okostelefon esetében feltételezve, hogy a beletett SIM kártyához van aktivált adatkapcsolat, ezt a készülékben engedélyezni kell!!!
Tehát nem készülékhiba, hanem szoftverből engedélyezni! Mielött sorban jönnének hozzánk ezért az egyperces műveletért "hibára" gondolva,

a beállítás menetet az alábbi képsorozat mutatja:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28643395/3g5700.jpg


Tehát amikor betesszük a kártyát az ezt jelző állapotablakot nem bezárni, a hálózat detektálásakor azonnal "MÓDOSÍT" !!!

Majd két helyen is engedélyezzük a 3G-t,mint:
SIM kezelés / Adatkapcsolat   ->   BE

3G szolgáltatás / 3G engedélyezés     -> legyen mellette a pont kék
A képsorozaton látszik, hogy az előszor semmit sem mutató térerő ikon kiszinesedik, majd az alktiválások során előszor E ( Edge) majd 3G jel látszik ( mint a tényleges 3G adatkapcsolat sebessége)
Megfelelő adatkapcsolati lefedettség esetén ez a 3G jel H ( HSDPA) ikont ill. kapcsolatot is jelenthet.

Hát pedig már én is minden elképzelhetőt megpróbáltam de még sincs adatkapcsolatom.
A mostani leírás szerint is pontosan végig csináltam mindent.
https://www.dropbox.com/home/CC5700.3G
Csak az a bajom, hogy nekem 200 km -t kellene utaznom, hogy kiderüljön, én vagyok a nagyon béna vagy a hiba a készülékben van. Az előző telefonommal simán ment a net azzal a kártyával amit most is használok. Kipróbáltam adat kártyával is. Rendesen felismerte de azzal se működik. Sajna.
Van még valami tipp, hogy mit nézhettem még be esetleg?


Nem elérhető Godó József

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #216 Dátum: 2013. Június 17. - 22:24:01 »
Hát pedig már én is minden elképzelhetőt megpróbáltam de még sincs adatkapcsolatom.
A mostani leírás szerint is pontosan végig csináltam mindent.
https://www.dropbox.com/home/CC5700.3G
Csak az a bajom, hogy nekem 200 km -t kellene utaznom, hogy kiderüljön, én vagyok a nagyon béna vagy a hiba a készülékben van. Az előző telefonommal simán ment a net azzal a kártyával amit most is használok. Kipróbáltam adat kártyával is. Rendesen felismerte de azzal se működik. Sajna.
Van még valami tipp, hogy mit nézhettem még be esetleg?



Szerintem ha vodafonos vagy és előfizetéses, akkor az APN beállításoknál a "vitamax.internet.vodafone.net" apn címet "internet.vodafone.net"-re kell változtatni. Tulajdonképpen ennyi szépséghibája van a dolognak, de ez sem a concorde vagy az android hibája. Egyszerűen ezt az infot kérte le a sim hálózatról a rendszer.

Remélem ez segít.

Nem elérhető kohis

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 58
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #217 Dátum: 2013. Június 17. - 22:57:57 »
Szerintem ha vodafonos vagy és előfizetéses, akkor az APN beállításoknál a "vitamax.internet.vodafone.net" apn címet "internet.vodafone.net"-re kell változtatni. Tulajdonképpen ennyi szépséghibája van a dolognak, de ez sem a concorde vagy az android hibája. Egyszerűen ezt az infot kérte le a sim hálózatról a rendszer.

Remélem ez segít.

Köszönöm segítséged. Működik.
Nem mondom én, hogy a Concorde hibája de talán ezt nekik is "illet" volna tudni. :)
Volt egy 15 perces beszélgetésem velük de ezt nem mondták csak azt, hogyha a kártya aktiválva van és a telefonon be van kapcsolva akkor mennie kell.
És az előző telómnál miért nem volt gond? Azon is 4.2.1 volt. Igaz Samsung féle.
Most már csak jó romok kellenének. :) Ez a babakék stílus nagyon nem fekszik nekem.

Mégegyszer köszönöm.

Nem elérhető Godó József

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #218 Dátum: 2013. Június 17. - 23:05:31 »
Nincs mit. Hát főzött romoknál is ez szokott lenni, nem jól kéri le az infót. Én az APN-t általában mindig kézzel állítottam régen. Lehet más gyártó gondolt erre amikor forgatta a romot és előre definiálta vagy nem tudom. De igazság szerint nem tudom ezt mi befolyásolja. De gyanús, hogy valamit összekevertek a vodafonéknál, mert vagy vitamax.vofadone.net vagy internet.vodafone.net. Legalábbis régen ez volt. Itt meg alapból vitamax.internet.vodafone.net volt megadva.

Én egyből belementem az apn beállításokba, hogy biztos jó-e minden, de mondjuk nálam ez rutin, ezért sem jelentett problémát. Romok biztos lesznek, de az is lehet, hogy már most vannak. Én stock romot használok rootolva és kicsit tweakelve, de a telefon annyira gyors és stabil így is, hogy nem is érzem szükségét több módosításnak.

Nem elérhető creepcat

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 11
  • Karma: +1/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #219 Dátum: 2013. Június 18. - 07:50:48 »
Az APN -ekkel már volt töbször is probléma. Nem csak Vodás de T-Mobile és Telenor APN beállításokkal is lehet gondja a telefonoknak, akkor is ha elvileg jó a beállítás. Több androidos készüléknél is tapasztaltam, és ez nem gyártó függő, hogy az egyik simán megy az alap beállításokkla a másik viszont még csatlakozni sem akar. (Ugyan az a SIM kártya áttéve egy másik készülékbe) Ilyenkor ki kell keresni az adott szolgéltató APN beállítási lehetőségeit ( netről levadászni) és meg kell próbálkozni egy másikkal. Persze csak miután ellenőriztük, hogy a 3G adatkapcsolat be van kapcsolva  ;l

Nem elérhető kohis

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 58
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #220 Dátum: 2013. Június 18. - 09:58:07 »
Nincs mit. Hát főzött romoknál is ez szokott lenni, nem jól kéri le az infót. Én az APN-t általában mindig kézzel állítottam régen. Lehet más gyártó gondolt erre amikor forgatta a romot és előre definiálta vagy nem tudom. De igazság szerint nem tudom ezt mi befolyásolja. De gyanús, hogy valamit összekevertek a vodafonéknál, mert vagy vitamax.vofadone.net vagy internet.vodafone.net. Legalábbis régen ez volt. Itt meg alapból vitamax.internet.vodafone.net volt megadva.

Én egyből belementem az apn beállításokba, hogy biztos jó-e minden, de mondjuk nálam ez rutin, ezért sem jelentett problémát. Romok biztos lesznek, de az is lehet, hogy már most vannak. Én stock romot használok rootolva és kicsit tweakelve, de a telefon annyira gyors és stabil így is, hogy nem is érzem szükségét több módosításnak.

Ha szabad kérdezni, mit tuningoltál rajta.
Sebessége stabilitása nekem is megfelel. De a kinézete az gáz ezzel a baba kékkel. Legalább a státusz sor és a névjegyzék kékjét kellene eltávolítani csak sajnos nem tudom hogyan.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #221 Dátum: 2013. Június 18. - 10:06:30 »
Ha szabad kérdezni, mit tuningoltál rajta.
Sebessége stabilitása nekem is megfelel. De a kinézete az gáz ezzel a baba kékkel. Legalább a státusz sor és a névjegyzék kékjét kellene eltávolítani csak sajnos nem tudom hogyan.

A status bar színezését a framework-res.apk szerkesztésével tudod megoldani
A névjegyzékét meg a contact.apk szerkesztésével tudod megoldani
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető -dino-

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 19
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #222 Dátum: 2013. Június 18. - 11:05:15 »
A tietek nem irja ki minden bekapcsolasnal, hogy:
"Eltavolitott kulso USB-tarolo"
Hogy lehetne ezt kikapcsolni?

Nem elérhető kohis

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 58
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #223 Dátum: 2013. Június 18. - 17:03:36 »
A status bar színezését a framework-res.apk szerkesztésével tudod megoldani
A névjegyzékét meg a contact.apk szerkesztésével tudod megoldani

Köszönöm az infót de ennyire mélyen nem akartam belemerülni.
A kész kipróbált romok közül szívesebben válogattam S II koromban. :)
Azért olvasgatok egy kicsit.

Nem elérhető miss

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 192
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #224 Dátum: 2013. Június 18. - 17:47:09 »
Hello! Az én telóm tegnap jött meg, a tegnapi nap még nem voltam elbájolva tőle...de mára megszoktam és nagyon meg is szerettem szimpla egy nap alatt. iphone 3gs -ről váltottam, nehéz volt az átállás :D :D
Nálam minden pöpecül működik, a netre is hamar felcsatlakoztam, én elsőre észre vettem, hogy be kell kapcsolni az adatforgalom izét..., a google playről bármit rá tudok tölteni ami kell..., az egy dolog amihez egy fél nap kelltt h rájöjjek, az az, hogy hogyan tudok személyekhez más más csengést beállítani, de végül sikerült. A számítógéppel való összekötettésnél először nem értettem miért nem ismeri fel, mire végre megnéztem a telót és ugye azon kell bekapcsolni az adatátvitelt...ez nekem új, nem volt még androidom..de frankón ment az is, csengőhangokat is simán rátettem, amit akartam be is tudtam állítani...a mail is jó megy, mondhatni előbb jön meg a levél mint a pc-mre :)))

Most alap sebességgel megy a netem mert le vagyok korlátozva, de így is elég gyors minden...semmi gond a sebességgel...ha van wifi kapcsolat akkor meg álom...zene is jól szól, néztem youtube-on is videót, frankón ment minden...
az egy negatívum talán (eddig), az az akksi teljesítmény, hisz épp az állítólagos jól bírás végett is esett erre a telóra a választásom...de a tegnap full feltöltés után egy két óra alatt szinte 20%ra merült...ennek nem örülök, igaz nyomogattam is állandóan, de mondjuk a 3 éves iphone-om ha egész nap nyomogattam sem nagyon merült ilyen gyorsan és látványosan. Ma nem nyomogattam annyit, így jobban bírja persze, de még mindig nem meggyőző...

"tokot" meg az ebayről rendeltem ma hong kongból, mondjuk toknak nem nevezném, kis tasak féle, de arra jó lesz h ne csak simán dobjam a táskába...mellesleg 575Ft-ra jön ki ingyen postával..:D

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #225 Dátum: 2013. Június 18. - 18:45:26 »
az egy negatívum talán (eddig), az az akksi teljesítmény, hisz épp az állítólagos jól bírás végett is esett erre a telóra a választásom...de a tegnap full feltöltés után egy két óra alatt szinte 20%ra merült...ennek nem örülök, igaz nyomogattam is állandóan, de mondjuk a 3 éves iphone-om ha egész nap nyomogattam sem nagyon merült ilyen gyorsan és látványosan. Ma nem nyomogattam annyit, így jobban bírja persze, de még mindig nem meggyőző...

Nekem mindíg problémám volt (van) az akksiidővel. Ez van. Díszként nagyon jól bírja.

Nem elérhető Pyrooo

  • Hős tag
  • *****
  • Hozzászólások: 661
  • Karma: +9/-5
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #226 Dátum: 2013. Június 19. - 09:13:13 »
Nekem mindíg problémám volt (van) az akksiidővel. Ez van. Díszként nagyon jól bírja.

Lehet, hogy ez szoftveres hiba. Annak idején a sima IPS tabnál is volt hasonló probléma. Nem hiszem, hogy ekkora kapacitás mellett ilyen gyorsan kellene, hogy merüljön.
Vagy B változatként rossz a telefonotok. Hívjátok a szervizt, hátha tudnak konkrétabbat mondani.

Nem elérhető miss

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 192
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #227 Dátum: 2013. Június 19. - 10:05:51 »
Miért a tied mennyit bírja őszintén? :) mondjuk ha úgy fél nap nyomkodod...

Nem elérhető miss

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 192
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #228 Dátum: 2013. Június 19. - 10:07:58 »
csak hogy legyen konkrétum. Tegnap estére, kb 8ra feltöltöttem 100%ra. Azóta nem volt töltőn, este minimálisat nyomkodtam, meg ma eddig kicsit aktívabban, most 71%-on van. Telefonon nem beszéltem még azóta, ez csak a net, ilyesmi...
mondjuk ez így nem hangzik annyira vészesen...talán

Nem elérhető miss

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 192
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #229 Dátum: 2013. Június 19. - 10:09:52 »
ja és éjszakára nem kapcsoltam ki, ez még azért számít gondolom....

Nem elérhető padan

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 163
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #230 Dátum: 2013. Június 19. - 11:09:06 »
Sziasztok!

Én is erősen gondolkozom ezen a masinérián

Lenne pár kérdésem, remélem akad válasz is :-)

"Memória: 1GB DDR3, 8GB Belső háttértár"
Van lehetőség bővítésnek RAM területen?

"- WCDMA/HSDPA/HSUPA: 2100/850MHz"
Pontosan milyen sebesség érhető el a mobilnettel, számszerűen?

"- WiFi 802.11 b/g/n"
Mennyire érzékeny, illetve stabil?

"Beépített GPS +AGPS"
Volt említés arról, hogy gyenge a GPS? Ez még mindig igaz, illetve a korábban említett külső szoftver segítségével javítható?

"USB 2.0 OTG"
OTG megegyezik az MHL funkcióval? Olvastam olyat is, hogy jelenleg nem működőképes, de a javítás folyamatban.

Azt hiszem egyenlőre ennyi

Üdv
padan

Nem elérhető Somatom

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 369
  • Karma: +21/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #231 Dátum: 2013. Június 19. - 11:16:56 »
Nekem mindíg problémám volt (van) az akksiidővel. Ez van. Díszként nagyon jól bírja.
Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni a szakértőktől, esetleg az Admintól:
a kernel hogyan kezeli a négy magot? Együtt, párosával, vagy külön-külön?
Ha jól láttam, többen váltottak SGS2 -ről. Amikor kijött (2.3.4. -gyel), akkor a gyári kernel csak együtt tudta kezelni a két magot. Vagyis a második is ment ha kellett, ha nem. Ez nagyon energiapazarló. Később megjelentek a custom kernelek, amikben lehetett állítani, hogy az 1. mag milyen szintű terhelésénél lépjen be, ill. ki a 2. mag.

Nem elérhető Somatom

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 369
  • Karma: +21/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #232 Dátum: 2013. Június 19. - 11:39:26 »
Sziasztok!

Én is erősen gondolkozom ezen a masinérián

Lenne pár kérdésem, remélem akad válasz is :-)

"Memória: 1GB DDR3, 8GB Belső háttértár"
Van lehetőség bővítésnek RAM területen?

"- WCDMA/HSDPA/HSUPA: 2100/850MHz"
Pontosan milyen sebesség érhető el a mobilnettel, számszerűen?

"- WiFi 802.11 b/g/n"
Mennyire érzékeny, illetve stabil?

"Beépített GPS +AGPS"
Volt említés arról, hogy gyenge a GPS? Ez még mindig igaz, illetve a korábban említett külső szoftver segítségével javítható?

"USB 2.0 OTG"
OTG megegyezik az MHL funkcióval? Olvastam olyat is, hogy jelenleg nem működőképes, de a javítás folyamatban.

Azt hiszem egyenlőre ennyi

Üdv
padan
Még én is csak szemezek vele, gyűjtöm az infókat. Amire eddig jutottam a kérdéseid közül.
A RAM:
ennyi és passz. Én is jobban szeretnék 2GB -ot, de MTK6589 -el egyetlen készüléket találtam, ami 2GB -os, az viszont nagyságrendekkel drágább. Kínai telót egyébként sem vennék hazai háttér nélkül.
NET:
keress rá az általad írt szabványokra és megtalálod az ELMÉLETI sebességeket. Sanszos, hogy az esetek többségében nem a teló lesz a szűk keresztmetszet. Amióta a fogyasztók érdekében rendeletben megváltoztatták a "garantált sávszélesség" értelmezését, azóta (az egyébként versenyhelyzetben lévő) szolgáltatóknál egységesen NULLA a garantált sávszélesség.
USB OTG:
Az OTG és az MHL két, különböző funkció, legfeljebb a csatolófelület közös. Azt nem tudom, hogy az OTG már működik -e. Az MHL -re vonatkozó kérdésemre az volt a válasz, hogy még nem találtak olyan adaptert, amivel működne.
 

Nem elérhető kohis

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 58
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #233 Dátum: 2013. Június 19. - 12:33:57 »
Kérdésem lenne a 8Gb -os concorde 5700 tulajokhoz, illetve azon szerencsésekhez akiknek már 20130527_..... build van a készülékén.
Az új rom tudja azt a funkciót, hogy addig nem sötétül el a képernyő amíg nézem?

Nem elérhető toddzsa

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #234 Dátum: 2013. Június 19. - 21:15:39 »
Sziasztok!

Én is erősen gondolkozom ezen a masinérián

Lenne pár kérdésem, remélem akad válasz is :-)

"Memória: 1GB DDR3, 8GB Belső háttértár"
Van lehetőség bővítésnek RAM területen?

"- WCDMA/HSDPA/HSUPA: 2100/850MHz"
Pontosan milyen sebesség érhető el a mobilnettel, számszerűen?

"- WiFi 802.11 b/g/n"
Mennyire érzékeny, illetve stabil?

"Beépített GPS +AGPS"
Volt említés arról, hogy gyenge a GPS? Ez még mindig igaz, illetve a korábban említett külső szoftver segítségével javítható?

"USB 2.0 OTG"
OTG megegyezik az MHL funkcióval? Olvastam olyat is, hogy jelenleg nem működőképes, de a javítás folyamatban.

Azt hiszem egyenlőre ennyi

Üdv
padan

Amire tudok válaszolni:
GPS - nekem kb 15-20 sec alatt állt fel, és nem veszítette el! (iGO) :)
Wifi - érzékeny, négy falon túl is veszi a jelet jó sebességgel, és stabilan!
Mobilnet sebesség nagyban függ a szolgáltatótól, illetve attól, is hogy éppen merrefelé laksz! Nekem (Telenor és Tiszaújváros környéke) 2.4-2.6 le és 1.2-1.4 fel!

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #235 Dátum: 2013. Június 19. - 23:02:15 »
Amire tudok válaszolni:
GPS - nekem kb 15-20 sec alatt állt fel, és nem veszítette el! (iGO) :)
Wifi - érzékeny, négy falon túl is veszi a jelet jó sebességgel, és stabilan!
Mobilnet sebesség nagyban függ a szolgáltatótól, illetve attól, is hogy éppen merrefelé laksz! Nekem (Telenor és Tiszaújváros környéke) 2.4-2.6 le és 1.2-1.4 fel!

Szintén Tiszaújváros és Telenor.
Mobilnet:
Le: 8,4
Fel: 1,5

GPS: változó (20s-8m)

WIFI: 1 fal és esik egy beosztást.

Nem elérhető padan

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 163
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #236 Dátum: 2013. Június 20. - 07:54:39 »
Sziasztok!

Köszönöm a sok, kielégítő választ.
Két dolog még eszembe jutott.

 - Wifi hotspotként lehet használni? Mostanában elég gyakran lehet olyan funkcióról olvasni, hogy pl a mobilnetet meg tudja osztani wifire.
 - Kijelzővédelme milyen, milyen könnyen karcolódik stb. Volt róla szó, hogy ARC, olvastam is amit küldtetek, de ott védelemről nem igazán találtam semmit, csupán annyit, hogy a kijelző széle pontatlan. Ez mennyire igaz?


Üdv
padan
« Utoljára szerkesztve: 2013. Június 20. - 08:14:37 írta padan »

Nem elérhető kiskutya0

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 318
  • Karma: +20/-6
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #237 Dátum: 2013. Június 20. - 08:46:54 »
Sziasztok!

Köszönöm a sok, kielégítő választ.
Két dolog még eszembe jutott.

 - Wifi hotspotként lehet használni? Mostanában elég gyakran lehet olyan funkcióról olvasni, hogy pl a mobilnetet meg tudja osztani wifire.
 - Kijelzővédelme milyen, milyen könnyen karcolódik stb. Volt róla szó, hogy ARC, olvastam is amit küldtetek, de ott védelemről nem igazán találtam semmit, csupán annyit, hogy a kijelző széle pontatlan. Ez mennyire igaz?


Üdv
padan

- igen, lehet

- fólia van rajta

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #238 Dátum: 2013. Június 20. - 09:08:09 »
Business Superbrands díjas a ConCorde


http://tech2.hu/business-superbrands-dijas-a-concorde-1913560  ;v ;k
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető padan

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 163
  • Karma: +0/-1
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdezz-felelek
« Válasz #239 Dátum: 2013. Június 20. - 10:05:39 »
- igen, lehet

- fólia van rajta

Szia!

Köszi szépen.
A fóliáról tudtam, de a kijelzőnek van valami külön karmentes felülete. Pl. gorillaglass, stb.
Illetva a fólia élettartama és strapabírása milyen?

Üdv
padan