üdv megint
inkább itt teszem fel a kérdéseim cc5000 lévén mert talán itt több a szaki
1:
első körben érdekelne hogy fájlrendszer szinten mi felel az akku töltöttség %-os kijelzéséért ?
az a bibi hogy a működés durván 3600-4200 mv tartományra esik de a teljes töltés után a max mv -ot is 85% körül jelzi.
lehet ehhez a 3,6 - 4,2 voltos tartományhoz igazítani a 0%-100% os tartományt ?
2:
olvastam maiden admin hozzászólását :
http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=423.msg18188#msg18188szegény még majdnem jobban megkavarja azt aki nem vágja a dolgot számolás szinten ill. kissé ő is belegabajodott a MB és a GB -értékekbe .... (a system és a chache partíció az nem MB hanem GB

)
a lényege az lenne a kérdésemnek hogy merre fele kutassak infó után ill. itt tud e valaki konkrétumot hogy a data partíció méretét fel lehessen tornászni (teszem azt 2-3 GB -ra) a szabadon felhasználható hely rovására ?
azért kérdem mert vettem egy 16GB -os Kingston class 10 -est de nem bírta a telepítgetést ill. a használatot csak cirka 3 hétig s megadta magát ... persze ezzel ugrottak az alkalmazások ... az egyéb fájlokról még jó hogy volt mentésem
szóval jó volna ha a belső tárhelyen lehetnének a programok csak oda meg lehet hogy kevés lesz előbb utóbb az 1 GB
volt már egy factory visszaállításom mert a boot "animot" alkalmazást (log on screen) véletlen az sd re installáltam s folyamatos reboot lett a vége

a végére megtaláltam hol tárolódik a bootanim "enabled/disabled" anélkül hogy törölné kéne magát a fájlt .... ill. factory visszaállítás után alapból nem is megy le ill. nincs is bekonfigolva
3:
azt olvastam hogy a root maga az nem gari vesztő de kérdezném ha a rom van eltolva attól még lehet javítani? pl. valamilyen formában pc -re, szervizpadra rakva lehet flashelni anélkül hogy önmagában a teló az eltolt boot vagy rom miatt nem képes felállni ? vagy ezzel kezdi a teló az éledést mint a pc -nél a bios ? ha jól olvastam az un. főzött romok "csak" (op)rendszer piszkálásokat jelentenek s nem hw boot -ot befolyásolja ? (bocs még teló szinten nem vágom a pontos kifejezéseket .. pc oldalról világos a dolog de az okostelókkal ilyen szinten most ismerkedem)
jó lenne valami pontos s részletes leírás ezen rendszerek teljes hw/sw felállásáról
thx a válaszokat előre is!