Szerző Téma: Moderálások oka, avagy a forumunk TROLL SZABÁLYZATa  (Megtekintve 23129 alkalommal)

Nem elérhető Admin

  • Adminisztrátor
  • V I P
  • *****
  • Hozzászólások: 1792
  • Karma: +27/-14
    • Profil megtekintése
Moderálások oka, avagy a forumunk TROLL SZABÁLYZATa
« Dátum: 2013. Augusztus 22. - 14:35:41 »
Sajnos egyre több olyan hozzászólás születik amelynek az adott fórumszekciókhoz semmi közze, sokkal inkább alkalmas hangulatkeltésre, a normális forumozás megzavarására.
A köznyelv ezeket hívja "trolloknak" illetve "trollkodásnak" amelyek ellen nekünk a fórum üzemeltetőjének is küzdeni kell.

Ezért 2013 augusztus 22-től fórumumainkon az alábbi "ANTI TROLL TÖRVÉNYT" vezetjük be:Cégünk fenntarja azon jogát, hogy amennyiben ezen felület nem rendeltetésszerű használata károsan befolyásolja a Cégünk vagy a portál működésének egészét, vagy egyes részeit, az erre irányuló cselekedetet azonnal megszünteti,törli.
A moderálásnak egyetlen célja  a kulturált hangnem és a szolgáltatás zavartalan működésének biztosítása.
A felesleges "off" vagyis a nem témába vágó hozzászólás, személyeskedés, a Floodolás, a politikai szinezetű, faji és kissebbségi, valamint vallási érzelmű, és az azt sértő tartalmak, hozzászólások megjelenítése az oldalon a warezzel egyetemben nem engedélyezett .
A moderátorok jogosultak az ilyen hozzászólások azonnali törlésére:

- Trollkodás
A trollok olyan személyiségek, akik úgy érzik, hogy az online térben sok mindenhez van joguk, ezt szeretnék érvényesíteni, és egyáltalán nem érdekli őket a többi fórumozó, hozzászóló véleménye, lelki világa
Ezek a trollok leggyakrabban azokon a lapokon jelennek meg, amelyek a hétköznapi embereket is érdeklő témákkal foglalkoznak,
a cél: tönkretenni a témát
Ez a troll mindent megtesz, hogy provokatív módon magára irányítsa a figyelmét, és tönkretegye a témát.
A troll a saját feszültségeit az internet segítségével vezeti le, ezért nem fontos számára, hogy a „többiek mekkora veszteséget szenvednek el” , a saját eszközeivel mindent megtesz, hogy szétverje a témát, és magára irányítsa a figyelmet. Ha a többi kommentelő ennek hatására elkezdi védeni a témát, a valódi troll eltereli a kérdést, ezért az online fórumozó csoport teljesen szétesik.
Fontos, hogy trolltámadás esetén a csoporttagok összezárjanak, és csak egymásra reflektáljanak, mert ilyenkor a heccelődő még néhány petárdát elpufogtat, majd rövid időn belül elhagyja a fórumot.

-Jogsértő hozzászólások
A sajtószabadság gyakorlása nem sértheti a közerkölcsöt, valamint nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével.

-Rágalmazás
Aki valakiről más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ.

-Becsületsértés
Az előzőeken túl a sértett munkakörének ellátásával, közmegbizatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen jellegű cselekményt követ el.

-Rémhírterjesztés
Aki nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas a köznyugalom megzavarására.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 29. - 07:36:18 írta rstwingo »