Szerző Téma: Kérdések és válaszok a ConCorde tab Kronos készülék használatával kapcsolatban  (Megtekintve 57912 alkalommal)

Nem elérhető deepenigma15

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Elnézést kérek igen kihagytam azt a fontos dolgot, hogy nem működőképes a tablet. :D Kijön a concorde-os felirat utánna fekete képernyő. A képernyő áram alatt van az látszik tehát nem kapcsol ki. Próbáltam a factory resetet de nem segített. Sajnos előtte nem készült biztonsági mentés így kell rá egy rom amit újra rakhatok mert véleményem szerint boot hibás. Mire rájöttem hogy rakom fel a cwm-et volt 1 teljes nap mert én nem ismertem ezeket  a módszereket. Javarészt (samsung telómnál) ADB volt a fő kiindulópont meg a titanium backup.

Nos ezért lenne szükségem egy rom-ra, vagy ha van tipp mi orvosolhatja a hibát azt is szívesen fogadom.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Elnézést kérek igen kihagytam azt a fontos dolgot, hogy nem működőképes a tablet. :D Kijön a concorde-os felirat utánna fekete képernyő. A képernyő áram alatt van az látszik tehát nem kapcsol ki. Próbáltam a factory resetet de nem segített. Sajnos előtte nem készült biztonsági mentés így kell rá egy rom amit újra rakhatok mert véleményem szerint boot hibás. Mire rájöttem hogy rakom fel a cwm-et volt 1 teljes nap mert én nem ismertem ezeket  a módszereket. Javarészt (samsung telómnál) ADB volt a fő kiindulópont meg a titanium backup.

Nos ezért lenne szükségem egy rom-ra, vagy ha van tipp mi orvosolhatja a hibát azt is szívesen fogadom.

Nemsokára adok romot, most teszem fel éppen, azt flashtoolal felteszed és jó lesz
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető deepenigma15

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Értem várom sooook sok szeretettel :D

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Értem várom sooook sok szeretettel :D

Tessék itt a gyári rom hozzá

http://data.hu/get/7654181/KRONOS_Files_to_FlashTool.7z.002
http://data.hu/get/7654182/KRONOS_Files_to_FlashTool.7z.001

7zip alkalmazással lehet kicsomagolni és Sp_flashtoolal feltenni
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető deepenigma15

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Köszönöm szépen máris leszedem!  ;v

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Köszönöm szépen máris leszedem!  ;v

Valami fejlemény  ;b  sikerült avagy nem
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető szpeti

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Sziasztok,
van esetleg valakinek arra ötlete, hogyan lehetne a /data partíció méretét növelni?

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Sziasztok,
van esetleg valakinek arra ötlete, hogyan lehetne a /data partíció méretét növelni?


Ha átparticionálod a nandot, lehet rá találni megoldást és programot
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető szpeti

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Köszi az iránymutatást, sikerült átméreteznem 2,5GB-ra! Az EBR1 és EBR2 fájlok szerkesztésével, sikerült megoldani, bár biztos létezik módszer is, nekem ez volt a legszimpatikusabb.  ;d

Nem elérhető cherno78

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Sziasztok!

Év elején vettem egy KRONOS tabletet, és eddig meg vagyok vele elégedve. Egy dologgal viszont nem boldogulok, ebben kérnék segítséget. Vásároltam egy TP-LINK TL-WR842ND routert, aminek az usb portjára bármilyen meghajtót csatlakoztatok az asztali gépről használható, tallózható, írható és olvasható, hálózati meghajtóként. A tablet viszont csak egy "IPC$" és egy "volume1" megosztást lát, a meghajtó tartalmát nem. ES file explorer a meghajtó megynyitásakor "Invalid operation" üzenetet ad. Próbáltam más programokkal, ugyanez a helyzet. Mi lehet a baj?

Nem elérhető jeno7

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Concorde Kronos bongeszomentes, hogyan
« Válasz #130 Dátum: 2016. Június 04. - 11:17:41 »
Böngészö mentéseket, vagy elmentett oldalakat hogyan tudnam elmenteni pc-re, vagy a nemoriakártyára?
Vagy holtalalom meg a tab-on? Vegigneztem minden mappat, de sehol nem talaltam meg.Sajnos elfogyott a szabad helyem.
Köszi a segitseget
« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 04. - 11:52:43 írta jeno7 »

Nem elérhető jeno7

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Concorde Kronos bongeszomentes, hogyan
« Válasz #131 Dátum: 2016. Június 25. - 12:35:48 »
Böngészö mentéseket, vagy elmentett oldalakat hogyan tudnam elmenteni pc-re, vagy a nemoriakártyára?
Vagy holtalalom meg a tab-on? Vegigneztem minden mappat, de sehol nem talaltam meg.Sajnos elfogyott a szabad helyem.
Köszi a segitseget
Bocsi, senki nem akar segiteni??

Nem elérhető maiden

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +23/-23
    • Profil megtekintése
Re:Concorde Kronos bongeszomentes, hogyan
« Válasz #132 Dátum: 2016. Június 27. - 08:29:18 »
Böngészö mentéseket, vagy elmentett oldalakat hogyan tudnam elmenteni pc-re, vagy a nemoriakártyára?
Vagy holtalalom meg a tab-on? Vegigneztem minden mappat, de sehol nem talaltam meg.Sajnos elfogyott a szabad helyem.
Köszi a segitseget

Ezt csak te tudod!
A tab alapesetben a belső tárhely downloads mappájába, vagy ha átállítottad a memória kártya downloads mappájába teszi ezeket a tartalmakat.

Nem elérhető jeno7

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 3
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Concorde Kronos bongeszomentes, hogyan
« Válasz #133 Dátum: 2016. Június 27. - 10:23:15 »
Ezt csak te tudod!
A tab alapesetben a belső tárhely downloads mappájába, vagy ha átállítottad a memória kártya downloads mappájába teszi ezeket a tartalmakat.
Nem állitottam át semmit, mert ugye akkor szntem nem azt irná ki hogy a belsö memoria megtelt.
Az android saját böngészöje van, azt is szerettem volna lecserélni, de már azt sem engedte.
A saját böngészö mappáját hol lelem meg?? Hiába kuksolom végig, nem találom. egyébiránt nagyon meg vagyok elégedve a kronossal, kár hogy nem csinál már ilyet a Concorde. További segitséget köszi elöre is

Nem elérhető banditosz0001

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Tessék itt a gyári rom hozzá

http://data.hu/get/7654181/KRONOS_Files_to_FlashTool.7z.002
http://data.hu/get/7654182/KRONOS_Files_to_FlashTool.7z.001

7zip alkalmazással lehet kicsomagolni és Sp_flashtoolal feltenni
Szia!
A helyzet az hogy leszedtem a romot és megpróbáltam felrakni de download opcióval nem ment fel csak format+download all opcióban csinálta meg. Viszont így miután kész lett egyáltalán nem kapcsol be a gép se nem tölt. Jártam már így más típusnál és szerintem az lehet az oka hogy ebben a romban nincs meg az összes file(uboot és a sec_ro valamint a cache hiányzik) mivel a felrakás előtt muszáj volt a format opció ezek most hiányoznak.
Szóval esetleg tudnál egy full romot adni hozzá mert már nagyon várja az ügyfél hogy mi lesz vele...
Köszi

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Szia!
A helyzet az hogy leszedtem a romot és megpróbáltam felrakni de download opcióval nem ment fel csak format+download all opcióban csinálta meg. Viszont így miután kész lett egyáltalán nem kapcsol be a gép se nem tölt. Jártam már így más típusnál és szerintem az lehet az oka hogy ebben a romban nincs meg az összes file(uboot és a sec_ro valamint a cache hiányzik) mivel a felrakás előtt muszáj volt a format opció ezek most hiányoznak.
Szóval esetleg tudnál egy full romot adni hozzá mert már nagyon várja az ügyfél hogy mi lesz vele...
Köszi

Szia

Mivel nem ismerem a készüléket csak egy nagyon rossz gyanúm van
amit leírtál hibát ha a flashtool se ismeri fel, akkor nem megfelelő romot tettél fel és aha a preloadot is cserélted, akkor valószinü meg halt a készülék

ha a preload nem megfelelő akkor van ilyen jelenség, mivel abban van a kezdeti alap konfig és driverek
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető banditosz0001

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Szia

Mivel nem ismerem a készüléket csak egy nagyon rossz gyanúm van
amit leírtál hibát ha a flashtool se ismeri fel, akkor nem megfelelő romot tettél fel és aha a preloadot is cserélted, akkor valószinü meg halt a készülék

ha a preload nem megfelelő akkor van ilyen jelenség, mivel abban van a kezdeti alap konfig és driverek

szia!
De lehet flashelni és felismeri az flastool csak nem bootol, nem reagál a  bekapcs gombra semmit sem és nem tölt.
Innen szedtem le ezt a 2 részes filet és a tipus halál biztos h ez, és jó pár éve foglalkozom már telókkal.
Csak egy teljes rom kéne...amit innen leszedtem abból részek hiányoznak (cache, sec_ro uboot)

Nem elérhető banditosz0001

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
szia!
De lehet flashelni és felismeri az flastool csak nem bootol, nem reagál a  bekapcs gombra semmit sem és nem tölt.
Innen szedtem le ezt a 2 részes filet és a tipus halál biztos h ez, és jó pár éve foglalkozom már telókkal.
Csak egy teljes rom kéne...amit innen leszedtem abból részek hiányoznak (cache, sec_ro uboot)
Siker!!! Nck dongle-al sikerült bele flashelnem és bekapcsol és működik! Viszont az imei érvénytelen :( Próbáltam mtkdroid tools-t és hasonlókat de nem fog működni. Egy nvram mentés kellene nekem de nagyon egy ugyanilyen Kronos készülékből.
Légyszíves ha van még ilyened tölts fel egy nvram mentést vagy akárki akinek van.Elég sürgős lenne. Köszi!

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Siker!!! Nck dongle-al sikerült bele flashelnem és bekapcsol és működik! Viszont az imei érvénytelen :( Próbáltam mtkdroid tools-t és hasonlókat de nem fog működni. Egy nvram mentés kellene nekem de nagyon egy ugyanilyen Kronos készülékből.
Légyszíves ha van még ilyened tölts fel egy nvram mentést vagy akárki akinek van.Elég sürgős lenne. Köszi!

Rootold a készüléket és utána írd vissza az eredeti IMEI számát simán menni-e kell

másé azért nem jó mert ha mindkettő használni akarják, akkor a rendszer tiltani fogja

megnéztem a romot, az ugy jó ahogy van
az uboot.bin = lk.bin fájl

secro_ro meg nincs is a gyáriba

cache meg a készülék maga előtudja állítani, azért nem kell
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 01. - 07:02:09 írta rstwingo »
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető banditosz0001

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Rootold a készüléket és utána írd vissza az eredeti IMEI számát simán menni-e kell

másé azért nem jó mert ha mindkettő használni akarják, akkor a rendszer tiltani fogja

megnéztem a romot, az ugy jó ahogy van
az uboot.bin = lk.bin fájl

secro_ro meg nincs is a gyáriba

cache meg a készülék maga előtudja állítani, azért nem kell

Meg van rootolva, a te romod van rajta ami rootolt. Nekem boxaim is vannak meg különböző szerviz eszközök de azok sem tudják visszatenni. A sima programokkal se megy. Légyszi ne egy kezdőként beszélj már velem több mint tíz éve napi több mnt 20 telefont javítgatok. Egyszerűen segítségért fordultam a fórumhoz hogy egy nvramot tegyen már fel valaki ha tud. a másé azért kell h legyen egyáltalán szám amit átírhatok a sajátomra mert jelenleg érvénytelen az imei és nem tudok így semmit se beleíni...
Köszi!

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Meg van rootolva, a te romod van rajta ami rootolt. Nekem boxaim is vannak meg különböző szerviz eszközök de azok sem tudják visszatenni. A sima programokkal se megy. Légyszi ne egy kezdőként beszélj már velem több mint tíz éve napi több mnt 20 telefont javítgatok. Egyszerűen segítségért fordultam a fórumhoz hogy egy nvramot tegyen már fel valaki ha tud. a másé azért kell h legyen egyáltalán szám amit átírhatok a sajátomra mert jelenleg érvénytelen az imei és nem tudok így semmit se beleíni...
Köszi!

Nézd ugy kezelem a dolgokat, ahogyan le vannak írva
Ha nem írsz le semmi fontosat, azt se , hogy mit csináltál vele vagy mi történt vele , akkor ugy is kezelem
Az engem nem érdekel, hogy hány kütyüt romolsz egy nap, az nem tudomány , azt bárki megcsinálja
de ha valaki nem tudja, hogy az uboot.bin=lk.bin vagy sec_ro= secro.img és azt hogy a cache létre jön magától, akkor azt nem tudom másképp kezelni, csak mint kezdő felhasználó
meglehet rajta sértődni nyugodtan, de ha le van írva minden rendesen, ahogy kell, akkor sokal hamarabb és nem fölösleges köröket futva oldodna meg a gond

tessék itt egy nvram http://data.hu/get/9827015/nvram.zip
« Utoljára szerkesztve: 2016. Július 02. - 12:37:40 írta rstwingo »
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető banditosz0001

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Nézd ugy kezelem a dolgokat, ahogyan le vannak írva
Ha nem írsz le semmi fontosat, azt se , hogy mit csináltál vele vagy mi történt vele , akkor ugy is kezelem
Az engem nem érdekel, hogy hány kütyüt romolsz egy nap, az nem tudomány , azt bárki megcsinálja
de ha valaki nem tudja, hogy az uboot.bin=lk.bin vagy sec_ro= secro.img és azt hogy a cache létre jön magától, akkor azt nem tudom másképp kezelni, csak mint kezdő felhasználó
meglehet rajta sértődni nyugodtan, de ha le van írva minden rendesen, ahogy kell, akkor sokal hamarabb és nem fölösleges köröket futva oldodna meg a gond

tessék itt egy nvram http://data.hu/get/9827015/nvram.zip
Elnézést lehet valóban nem értek ezekhez a tabokhoz annyira és valóban nem tudtam bizonyos dolgokat, de a sec_ro.img file-t még mindig nem találom a firmwareben sehol sem, egyszerűen nincs ilyen file a mappában. Az nvramot köszönöm de sajna az sem segített :(
Töröltem mindent kivéve a preloadert és újraraktam ezt a firmwaret de akkor sem lett jó továbbra is invalid imei.  Az MTKDroid tools pedig ezt a hibát írja ki mikor írnám az imeit :ERROR  :pttycmd1 device NOT found!
Rootolva van azt a droidtools is felismeri.
Mit lehet még ilyenkor tenni?

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Elnézést lehet valóban nem értek ezekhez a tabokhoz annyira és valóban nem tudtam bizonyos dolgokat, de a sec_ro.img file-t még mindig nem találom a firmwareben sehol sem, egyszerűen nincs ilyen file a mappában. Az nvramot köszönöm de sajna az sem segített :(
Töröltem mindent kivéve a preloadert és újraraktam ezt a firmwaret de akkor sem lett jó továbbra is invalid imei.  Az MTKDroid tools pedig ezt a hibát írja ki mikor írnám az imeit :ERROR  :pttycmd1 device NOT found!
Rootolva van azt a droidtools is felismeri.
Mit lehet még ilyenkor tenni?

Ott van az benne és nem sec_ro.img hanem egybe secro.img, ha nem találod, akkor hibásan van letöltve és kicsomagolva

ezt töltsd le http://data.hu/get/9831614/BackupNVRAM.zip
kicsomagolod és amit kaptál BackupNVRAM mappát másold be az MTK droid tools mappába
indítsd el és ismertesd fel vele a készüléket, hogy rootolt
ha meg van akkor menj az IMEI mentésbe és ott lent válaszd a visszaállítást (restore) és ad meg a backupnvramban a mentést és indítsd el
utána indítsd újra a készüléket és elméletileg lenni-e kell IMEI-nek
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>