Szerző Téma: Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről  (Megtekintve 76559 alkalommal)

Nem elérhető BlueFlame

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #60 Dátum: 2014. Február 23. - 13:37:02 »
Kedves Mindnyájan!

Akkor ha jól értem az eddigi fejleményeket nem biztos, hogy nálunk van a labda.
Ergo hardver, vagy hardver-driver problémával küzdünk. Mi a további teendőnk, hogy a probléma végére tudjunk járni, anélkül, hogy mindenféle „ROM-kocsmákat” kéne telepítenünk, hiszen én csak dolgozni szeretnék vele.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #61 Dátum: 2014. Február 23. - 15:13:37 »
Kedves Mindnyájan!

Akkor ha jól értem az eddigi fejleményeket nem biztos, hogy nálunk van a labda.
Ergo hardver, vagy hardver-driver problémával küzdünk. Mi a további teendőnk, hogy a probléma végére tudjunk járni, anélkül, hogy mindenféle „ROM-kocsmákat” kéne telepítenünk, hiszen én csak dolgozni szeretnék vele.

Inkább driver probléma lesz és igen egy javító patch nem fog ártani
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető ghost

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #62 Dátum: 2014. Február 24. - 10:23:41 »
Módosított 4.2.2 romokat ?

Nem elérhető sztom

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #63 Dátum: 2014. Február 24. - 11:47:44 »
A zöldképernyős történettel másnak is gondja van külföldi fórumokba is.Egyik tag jelezte van olyan android modell, aminél ha kikapcsoljuk a képernyő automata elforgatását a beállításokon belül,akkor megszűnhet a probléma.Nálam egyenlőre megjavulni látszik,de ez még korántsem biztos.Próbáljátok ki Ti is.
Üdv: Tamás

Nem elérhető ghost

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #64 Dátum: 2014. Február 24. - 14:03:03 »
Hogyan próbáljuk ki ? Nem akarok zöld képernyőt !

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #65 Dátum: 2014. Február 24. - 14:58:36 »
Hogyan próbáljuk ki ? Nem akarok zöld képernyőt !

Leírta  ;o , hogy a képernyő automatikus elforgatását kell kikapcsolni
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető sztom

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #66 Dátum: 2014. Február 24. - 15:15:20 »
Hogyan próbáljuk ki ? Nem akarok zöld képernyőt !

Ha még nem vettél,akkor egyenlőre sehogy.De az sem biztos,hogy mindegyikkel baj van.

Nem elérhető sztom

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #67 Dátum: 2014. Február 24. - 15:22:26 »
Leírta  ;o , hogy a képernyő automatikus elforgatását kell kikapcsolni

Esetleg azzal kapcsolatba érdeklődhetnék,hogy az alkalmazásból való kilépés után nem zárja be valójában,hanem a háttérbe fut tovább.Az enyémen csak egyesével lehet törölni jobbra húzással,hogy zárja be.Ez beállítható valahol?

Nem elérhető sztom

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #68 Dátum: 2014. Március 01. - 08:27:00 »
Üdv!
Zöld kamerával kapcsolatban haladt valaki előre?

Nem elérhető btz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 81
  • Karma: +0/-5
    • btztvn
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #69 Dátum: 2014. Március 01. - 18:07:13 »
Ha jók az eddigi infóim, ez a miracast-ot, mhl-t (TV-hez kapcsolási lehetőség) nem ismeri igaz?  ;b

Nem elérhető barca

  • moderátor
  • Adminisztrátor
  • Kölyök tag
  • *****
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +10/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #70 Dátum: 2014. Március 03. - 14:22:54 »
Ha jók az eddigi infóim, ez a miracast-ot, mhl-t (TV-hez kapcsolási lehetőség) nem ismeri igaz?  ;b

MHL-t nem támogat, ugyanakkor Miracastot vagy WiMo-t igen.
Mindegyik CC okostelefon szoftverében a megjelenítésben benne van a "Vezeték nélküli kijelző" funkció.

Nem elérhető barca

  • moderátor
  • Adminisztrátor
  • Kölyök tag
  • *****
  • Hozzászólások: 59
  • Karma: +10/-1
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #71 Dátum: 2014. Március 03. - 14:23:31 »
Üdv!
Zöld kamerával kapcsolatban haladt valaki előre?

--->  ez szerviz,
ne várj szoftveres csodára

Nem elérhető btz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 81
  • Karma: +0/-5
    • btztvn
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #72 Dátum: 2014. Március 03. - 20:42:11 »
MHL-t nem támogat, ugyanakkor Miracastot vagy WiMo-t igen.
Mindegyik CC okostelefon szoftverében a megjelenítésben benne van a "Vezeték nélküli kijelző" funkció.

Az nekem elég is, az lenne a lényeg, hogy a teljes teló képét át tudja lőni TV-re. Azt hiszem veszek egy ilyet, de előtte elmegyek megnézni. Gondolom az üzletben kipróbálható. Külön pótakksit mennyiért lehet hozzá kapni?

Nem elérhető Batyu

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #73 Dátum: 2014. Március 04. - 14:07:44 »
"Egy kicsit körbejártam ezt a dual SIM kérdést. A cikkben szereplő mondat csak részben igaz és szerintem a specifikációt is lehetne egy kicsit pontosítani. Ez nem fekete - fehér, van - nincs. Attól függ, honnan nézzük. Ha van egy "zseb" a telóban, amiben tárolni lehet a cserélgetésnél kivett SIM -et, akkor már arra is rá lehet fogni, hogy "kezeli". Ennél azért jóval többre is képes a teló.  Mégis, ha én azt állítanám, hogy nincs dual SIM kezelés, akkor ugyanannyira lenne igazam, mint annak, aki azt állítja, hogy van. Csak annyi a különbség, hogy az egyik állítás dual-standby módot ért kezelés alatt, a másik pedig dual-active módot. Apróságnak tűnik, pedig nagyon nem mindegy és ezért jó lenne ezzel a módmeghatározással kiegészíteni a specifikációt. Egyértelművé tenné, hogy a CC mit ért azon, hogy "dual SIM: van"."


Azt értem hogy 2 féle létezik Dual simes telóból, de akkor ez most milyen?
Kezeli egyszerre a 2-őt, vagy csak felváltva, a második addig ki van kapcsolva?
Tud ebben valaki segíteni?
Mert ha az egyikről át kell irányítani a másikra, hogy arról is el tudjanak érni, akkor az úgy húzós hónap végére, akkor semmi értelme a 2 kártyás telónak.
Válaszoljon valaki, aki már használja, légyszi!!
Előre is köszönöm!

Nem elérhető sztom

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #74 Dátum: 2014. Március 04. - 14:21:26 »
Szia.Ameddig az egyiken hívásod van addig a másik ki van kapcsolva.Ahogy befejezted a beszélgetést máris aktív mindkettő.

Nem elérhető Batyu

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #75 Dátum: 2014. Március 04. - 14:29:15 »
Köszönöm szépen, ez így korrekt, így van értelme.

Nem elérhető btz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 81
  • Karma: +0/-5
    • btztvn
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #76 Dátum: 2014. Március 04. - 20:04:21 »
Szia.Ameddig az egyiken hívásod van addig a másik ki van kapcsolva.Ahogy befejezted a beszélgetést máris aktív mindkettő.

És mobilnet esetén mi a helyzet? Mindkettő simmel használható a mobilnet? Pl az egyiken T-Mobile a másikon TelenorNet lenne.

Nem elérhető btz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 81
  • Karma: +0/-5
    • btztvn
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #77 Dátum: 2014. Március 06. - 20:11:02 »
Ehhez külön az akku mennyibe kerül? Mert a tartozékok között nem találok csak egy 1100-as tipushoz akut, ami kifutott termékek közt van.

Nem elérhető Somatom

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 369
  • Karma: +21/-6
    • Profil megtekintése
Re: Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #78 Dátum: 2014. Március 07. - 17:01:20 »
És mobilnet esetén mi a helyzet? Mindkettő simmel használható a mobilnet? Pl az egyiken T-Mobile a másikon TelenorNet lenne.
Ez több szempontból is jó kérdés. Ez engem is érdekelne. Konkrétan az, hogy mekkora slotonként az elérhető sávszélesség? 2x2G, 3G (21, vagy 42Mb/s), esetleg LTE? Vagy csak az egyik slotban?  Azt sem sikerült eddig kiderítenem, hogy mi a prioritás és lehet -e ezt befolyásolni? 2kártyás teló esetén szerintem életszerű, hogy az egyik egy csak netes (modembe való) SIM. Ha már van egy LTE -képes SIM -em, akkor ésszerű, hogy ezt használom kimenő hívásra (VOIP), nem a másikban levő GSM -et. Az marad bejövőre. Tehát símán adódhat az a szitu, hogy neten beszélek a "netes" kártyán, közben érkezik egy bejövő hívás a másikon. Vagy ha a szintén netet igénylő Google navigálás közben érkezik a másikon a bejövő hívás. Ezeket a helyzeteket hogyan kezeli a teló. VOIP közben elutasítja a GSM -et? Vagy ez beállítható valamelyik menüben?

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re: Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #79 Dátum: 2014. Március 08. - 07:32:22 »
Ez több szempontból is jó kérdés. Ez engem is érdekelne. Konkrétan az, hogy mekkora slotonként az elérhető sávszélesség? 2x2G, 3G (21, vagy 42Mb/s), esetleg LTE? Vagy csak az egyik slotban?  Azt sem sikerült eddig kiderítenem, hogy mi a prioritás és lehet -e ezt befolyásolni? 2kártyás teló esetén szerintem életszerű, hogy az egyik egy csak netes (modembe való) SIM. Ha már van egy LTE -képes SIM -em, akkor ésszerű, hogy ezt használom kimenő hívásra (VOIP), nem a másikban levő GSM -et. Az marad bejövőre. Tehát símán adódhat az a szitu, hogy neten beszélek a "netes" kártyán, közben érkezik egy bejövő hívás a másikon. Vagy ha a szintén netet igénylő Google navigálás közben érkezik a másikon a bejövő hívás. Ezeket a helyzeteket hogyan kezeli a teló. VOIP közben elutasítja a GSM -et? Vagy ez beállítható valamelyik menüben?

A 2 SIMes készülékeknél mivel egy rádió rész van, MINDIG a TELEFON élvezi az elsődleges prioritást
Szóval ha VOIPon beszélsz és jön telefon hívásod, akkor a VOIP megszakad és átvált GSM.re
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető Somatom

  • Törzstag
  • ****
  • Hozzászólások: 369
  • Karma: +21/-6
    • Profil megtekintése
Re: Re: Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #80 Dátum: 2014. Március 08. - 11:02:09 »
A 2 SIMes készülékeknél mivel egy rádió rész van, MINDIG a TELEFON élvezi az elsődleges prioritást
Szóval ha VOIPon beszélsz és jön telefon hívásod, akkor a VOIP megszakad és átvált GSM.re
Úgy gondolom, hogy ha már két slot van, akkor ennek nem feltétlenül kéne így lennie. A netes kártyán nem lesz bejövő GSM hívás, ami megzavarhatná a VOIP -ot. Lehet a két slotot prioritás szerint kezelni? Vagyis az egyik slot minden típusú adatforgalma élvezzen elsőbbséget a másik slot bármilyen adatforgalmánál. Ha erre nincs menüben lehetőség, akkor rendszer szinten, mondjuk egy shell paranccsal le lehet -e választani az egyik slotot? Ha igen, akkor ez automatizálóval, alkalmazás függvényében futtatható. Tehát ha a VOIP alkalmazás aktív, ami nyilván a netes slotot használja, akkor a shellparancs leválasztja a rendszerről a másik slotot, így azon nem tud beérkezni GSM hívás, ami megzavarhatná a VOIP beszélgetést. Nem értem, hogy alapból ez miért nincs megoldva. Van valami technikai akadálya?

Nem elérhető Bugatty

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re: Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #81 Dátum: 2014. Március 09. - 13:52:25 »
A 2 SIMes készülékeknél mivel egy rádió rész van, MINDIG a TELEFON élvezi az elsődleges prioritást
Szóval ha VOIPon beszélsz és jön telefon hívásod, akkor a VOIP megszakad és átvált GSM.re

Tehát akkor ha van 2 SIM-em az egyik egy 8GB-os mobilnetes T-mobile a másik egy sima GSM T-mobile és azon is van 50MB, akkor most melyiket fogja használni a telefon, ha netezni, zenét hallgatni, vagy youtubet nézek? Mi alapján dönti el melyiket fogja használni ? Kedden tervezném, hogy megveszem a telefont és eme kérdésre a válasz fontos lenne nekem, mivel így ha nem viszem a tabletet magammal tudom használni a mobilnetemet is.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re: Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #82 Dátum: 2014. Március 09. - 14:01:27 »
Tehát akkor ha van 2 SIM-em az egyik egy 8GB-os mobilnetes T-mobile a másik egy sima GSM T-mobile és azon is van 50MB, akkor most melyiket fogja használni a telefon, ha netezni, zenét hallgatni, vagy youtubet nézek? Mi alapján dönti el melyiket fogja használni ? Kedden tervezném, hogy megveszem a telefont és eme kérdésre a válasz fontos lenne nekem, mivel így ha nem viszem a tabletet magammal tudom használni a mobilnetemet is.

Mivel neked kell beállítani, melyik az elsődleges telefonálásra használandó SIM és foglalat,így a másikat fogja használni netre
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető Bugatty

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re: Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #83 Dátum: 2014. Március 09. - 14:08:36 »
Mivel neked kell beállítani, melyik az elsődleges telefonálásra használandó SIM és foglalat,így a másikat fogja használni netre

Ohh, köszönöm a gyors választ akkor tökéletes lesz nékem, bár mire megszokom eme hatalmas méretet (4,7-es lg után) :)
Fehérben rendelem szürke fliptokkal, fóliával és egy SIM átalakítóval, de tervezek hozzá tollat is :)

Olyan kérdésem lenne még, hogy Az Edigitalban megkérdeztem mikorra várható rá a 4.4-es android ők azt mondták, hogy nyár elejére várható, s szeretném megtudni, hogy amit ők mondtak az fedi-e a valóságot vagy nem ?
Előre is köszönöm a választ ^^

Nem elérhető BlueFlame

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #84 Dátum: 2014. Március 10. - 14:17:11 »
Üdv!
Zöld kamerával kapcsolatban haladt valaki előre?

Az enyém már szervízben van, várom a fejleményeket. 2 hetes vállalási határidőt jeleztek, de a munkalapon feltüntették, hogy ez csak tájékoztató adat semmire sem kötelez. A nagyobbik baj, hogy munkához használom(nám), és persze cserekészüléket nem adnak, pedig egy 5700-es kisegített volna. Türelmem határtalan, de ha 2 hét sem lesz elég akkor lehet, hogy elfogy...
Természetesen megosztom a tapasztalatokat.

Nem elérhető sztom

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 9
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #85 Dátum: 2014. Március 10. - 16:31:14 »
Hali.Mindenféleképpen osszd majd meg a tapasztalatokat,gondolom érintenin fog párunkat.Én csináltam rajta egy rendszer visszaállítást és elkezdtem visszapakolgatni rá minden hülyeséget.S lám egyszer figyelmes lettem,hogy  "Skype" feltelepítése után zöldült a kamera.Leszedtem ,újraindítottam és azóta nem csinálja.Ez vagy véletlen vagy akad a progi a telóval.Az automata elforgatás kipipálása nem segített.Mondjuk csodát nemis vártam. ;D

Nem elérhető btz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 81
  • Karma: +0/-5
    • btztvn
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #86 Dátum: 2014. Március 16. - 12:46:56 »
Üdv!
Még mindig érdekelne, hogy van-e ehhez (lehet e kapni) pótaksit a telóhoz és az is érdekelne, hogy ilyen gumitok vagy szilikonotok van e hozzá, nem ez a flip tok vagy mi, hanem amit a hátára és az oldalára lehet húzni. Árak is érdekelnének.

Nem elérhető lufiszobor

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #87 Dátum: 2014. Március 18. - 22:18:53 »
Sziasztok!

Bluetooth füles start/stop gombja csak akkor indítja el / állítja le a lejátszót, ha a telefon nincs lezárva. Ha le van zárva, akkor a szám léptetés előre / hátra működik, de a megállítás / továbbjátszás nem. Ez vajon feature vagy hiba? Esetleg lehetne csinálni egy frissítést, amitől ez megjavulna?

A füles Jabra Play, ha ez számít (szerintem nem).

Nem elérhető zozmius

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #88 Dátum: 2014. Március 20. - 21:52:55 »
Sziasztok!

Kedden sikerült vennem egy ilyen masinát. Az volna a kérdésem, hogy nektek jó a kijelző? Mert ezen nem kevés pixelhiba található. A memóriakártyát folyton csak úgy leválasztja, gondolom ez sem normális. A fényképezője egyenlőre jól működik de nem tudom meddig. Köszi bármilyen segítséget.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Kérdések és válaszok a ConCorde SmartPhone készülékről
« Válasz #89 Dátum: 2014. Március 20. - 22:50:18 »
Sziasztok!

Kedden sikerült vennem egy ilyen masinát. Az volna a kérdésem, hogy nektek jó a kijelző? Mert ezen nem kevés pixelhiba található. A memóriakártyát folyton csak úgy leválasztja, gondolom ez sem normális. A fényképezője egyenlőre jól működik de nem tudom meddig. Köszi bármilyen segítséget.

ha 2 vagy több pixel hiba van, akkor vidd vissza, hogy gariba kicseréljék
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>