Szerző Téma: Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről  (Megtekintve 51215 alkalommal)

Nem elérhető plinksd

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #30 Dátum: 2014. Október 03. - 12:32:42 »
hello.a teló rootolt,de a gorilla glass szerintem felejtős.de ne dobáld és akkor nem is kell :)
viszont a kijelző szerintem nagyon szép,ellenben a kamera vmi pocsék.ugyan szikrázó napsütésben gondolom remek képet csinál,de szobában természetes fénynél iszonyat volt...lőttem egy képet ugyanúgy a 6500-al is és szemmel jól láthatóan is nagy különbségek voltak.hiába a 6500-nak 13mpx-es a kamera,akkor is iszonyat különbségek voltak.
arról nem is beszélve,hogy a kamera alkalmazás meghalt és nem is éledt újra,le kellett tölteni egy másik alkalmazást,csak azzal megy.

az üzemideje szerintem remek,sleep módban szinte semmit nem eszik.a többi dolog még teszt alatt van :)

A telefont te rootoltad?? Ha igen hogyan?

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #31 Dátum: 2014. Október 03. - 14:46:50 »
A framaroot teljesen használhatatlan vacak...valami más ötlet?  :(

Csinálj jobbat
és nem vagyok benne biztos, hogy az a program vacak, mivel igen sok MTK-s készüléket rootol
csak lehet a nem hozzáértéssel van a baj, melyik profilt választottad a rootra
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető plinksd

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #32 Dátum: 2014. Október 03. - 22:11:45 »
Csinálj jobbat
és nem vagyok benne biztos, hogy az a program vacak, mivel igen sok MTK-s készüléket rootol
csak lehet a nem hozzáértéssel van a baj, melyik profilt választottad a rootra

Én eddig akár milyen telefont próbáltam vele rootolni nem működött csak azért mondtam... 3 profil volt, egyikkel se volt jó valami hibát írt ki... Megpróbálom mégegyszer és csinálok róla screenshot-ot...

Nem elérhető plinksd

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #33 Dátum: 2014. Október 03. - 22:49:53 »
Csinálj jobbat
és nem vagyok benne biztos, hogy az a program vacak, mivel igen sok MTK-s készüléket rootol
csak lehet a nem hozzáértéssel van a baj, melyik profilt választottad a rootra

Tessék:
 http://kepfeltoltes.hu/view/141003/Screenshot_2014-10-03-22-53-50_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/141003/Screenshot_2014-10-03-22-53-57_www.kepfeltoltes.hu_.png

Nem elérhető plinksd

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #34 Dátum: 2014. Október 04. - 02:47:45 »
A multitouch miért nem működik játékoknál??

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #35 Dátum: 2014. Október 04. - 07:07:34 »
Én eddig akár milyen telefont próbáltam vele rootolni nem működött csak azért mondtam... 3 profil volt, egyikkel se volt jó valami hibát írt ki... Megpróbálom mégegyszer és csinálok róla screenshot-ot...

Pedig nem egy CC készüléket rootolt , csak én 2 készülékhez tettem be a leírást róla

de mivel a  ;e  neked is , ezért beírtam a keresőbe ezt MTK6582 root és ezt dobta ki

http://www.shuame.com/en/root/

további ehetőségek

http://hu.lmgtfy.com/?q=MTK6582+root
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető plinksd

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #36 Dátum: 2014. Október 04. - 09:30:51 »
Pedig nem egy CC készüléket rootolt , csak én 2 készülékhez tettem be a leírást róla

de mivel a  ;e  neked is , ezért beírtam a keresőbe ezt MTK6582 root és ezt dobta ki

http://www.shuame.com/en/root/

további ehetőségek

http://hu.lmgtfy.com/?q=MTK6582+root

Nekem ez eddig eszembe se jutott.. Látod ezért vagyunk hogy segítsünk egymásnak :)

Nem elérhető plinksd

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #37 Dátum: 2014. Október 04. - 11:28:15 »
Pedig nem egy CC készüléket rootolt , csak én 2 készülékhez tettem be a leírást róla

de mivel a  ;e  neked is , ezért beírtam a keresőbe ezt MTK6582 root és ezt dobta ki

http://www.shuame.com/en/root/

további ehetőségek

http://hu.lmgtfy.com/?q=MTK6582+root


A shuame féle program sem nyert... Kb 20perc próbálkozás után csak ennyit írt ki: Such a tough phone  ;D
Megnézem mik azok a 'további lehetőségek'  vagy ahogy írtad ehetőségek  ;l

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #38 Dátum: 2014. Október 04. - 18:02:11 »
Csak csendben kérdem meg, ugye az usb-hibakeresés be van kapcsolva  ;b
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető plinksd

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #39 Dátum: 2014. Október 04. - 18:18:06 »
Csak csendben kérdem meg, ugye az usb-hibakeresés be van kapcsolva  ;b

Igen be van kapcsolva nem kell hülyének nézni nem most előszőr csinálok ilyet... ;m kipróbáltam legalább 10 féle programot egyik se tudott mit kezdeni vele

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #40 Dátum: 2014. Október 04. - 19:12:19 »
HA hülyének néznélek, akkor azt tudatnám is veled, szóval visszább az agarakkal
de tudott mit, azt csinálsz amit akarsz  ;f
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető plinksd

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 10
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #41 Dátum: 2014. Október 04. - 19:35:35 »
HA hülyének néznélek, akkor azt tudatnám is veled, szóval visszább az agarakkal
de tudott mit, azt csinálsz amit akarsz  ;f

Segítségért jöttem ide nem kioktatásért..

Nem elérhető szabby

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #42 Dátum: 2014. Október 23. - 11:42:02 »
Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy hogyan tudok mappákat csinálni a menübe illetve a főoldalon, hogy tudom törölni a felesleges oldalakat?
A telefon szerintem nagyon korrekt!
Jó az ha mindent ahogy van úgy el tudsz fogadni

Nem elérhető Maxxsus

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #44 Dátum: 2014. November 04. - 16:13:17 »
Van valami infó arról valahol,hogy ez a készülék megkapja-e esetleg az 5.0 Lollipop rendszert? csak mivel úgy szokták a gyártók (nem tudom ConCordéknál hogy szokás ez)  hogy ha egy viszonylag új készüléket 4.4es droiddal szerelnek,akkor arra valószínű hogy megérkezik az új rendszer... google barátomnál semmi infót nem találtam erről sajna,ezért kérdezem ezen készülék tulajdonosait.... üdv. :)

Nem elérhető Admin

  • Adminisztrátor
  • V I P
  • *****
  • Hozzászólások: 1792
  • Karma: +27/-14
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #45 Dátum: 2014. November 05. - 10:20:51 »
Van valami infó arról valahol,hogy ez a készülék megkapja-e esetleg az 5.0 Lollipop rendszert?

Ezekre a kérdésekre szándékosan nem szoktunk válaszolni.
Oka prózai:
Frissítések tekintetében, maga a frissítés kérdése nem csak tőlünk függ.  Ehhez a gyártónak is a saját kernelspec forráskódot ki kell adnia.

Mindemellett nem mehetünk el amellett, hogy android rendszerű okostelefonjainkhoz, tabjainkhoz még mindig a 4.4 rendszer a preferált.
Ez jelenti azt, hogy pár okostelefon ( 5550, BlackBird, 6500+) már meg is kapta. De ott a többi "korábbi release", ahol
a kitkat teszt ( igen  nem a 5.0 hanem a 4.4.2)  egyéb más készülékeinknél jelenleg zajlik a háttérben, adott eszközre vonatkozó megjelenési idejéről hivatalosan szándékosan nem tettünk, és nem is teszünk  ki dátumot.


Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #46 Dátum: 2014. November 13. - 00:28:39 »
Sziasztok!
A készülék tökéletesen működik, mindene szupi, mondhatni.
A kamerára keresek valami megoldást, ha tudtok rá. Sajna ez fontos lenne szkennelések miatt.
Előre is köszi, a jó tippeket.

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #47 Dátum: 2014. November 15. - 15:54:15 »
Még egy kérdésem lenne:
Valami jobb ROM-ot nem tud rá valaki?
Köszi!

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #48 Dátum: 2014. November 15. - 19:14:40 »
Még egy kérdésem lenne:
Valami jobb ROM-ot nem tud rá valaki?
Köszi!
jobb rom nincsen. ez is 4.4 ami rajta van. várjuk az 5.0-t de a gyártótól függ mikor adja ki.

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #49 Dátum: 2014. November 15. - 19:19:07 »
jobb rom nincsen. ez is 4.4 ami rajta van. várjuk az 5.0-t de a gyártótól függ mikor adja ki.

Értem, köszi!
Csak S3 után kicsit viszket az ember tenyere, egy kis romoláshoz, stb :-)

Nem elérhető SandyBridge

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #50 Dátum: 2014. November 15. - 19:48:12 »
Tisztelt ConCorde (Adminok)!

A kérdésem a következő: a telefont specifikációk szerint 4Gb belső memóriával hiretik.
NA már most nálam a következő a helyzet:
Kérdezném ez kimeríti a garanciális probléma fogalmát?  ;j

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #51 Dátum: 2014. November 15. - 19:50:55 »
Értem, köszi!
Csak S3 után kicsit viszket az ember tenyere, egy kis romoláshoz, stb :-)
elhiszem. az S3 is már lassan 3éves készülék,megértem ha a jelly bean-t lecserélnéd. de a gyártóknak nem érdekük régi készülékekre kiadni a legújabb rendszereket.  vagy root-old meg az S3ast és tehetsz rá tetszőlegesen akármilyen cyanogen-mod-ot. én a gyári romokban jobban bizok. :)

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #52 Dátum: 2014. November 15. - 19:52:55 »
Tisztelt ConCorde (Adminok)!

A kérdésem a következő: a telefont specifikációk szerint 4Gb belső memóriával hiretik.
NA már most nálam a következő a helyzet:
Kérdezném ez kimeríti a garanciális probléma fogalmát?  ;j
ez az 1.66 a szabadon felhasználható tárhely. a 4gigát azért nem látod mert az egy másik partición van amit a rendszerben nem látni,azon van a rendszer,azért nem látod. ez mindegyik készüléknél igy van.

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Éltalános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #53 Dátum: 2014. November 15. - 19:57:06 »
elhiszem. az S3 is már lassan 3éves készülék,megértem ha a jelly bean-t lecserélnéd. de a gyártóknak nem érdekük régi készülékekre kiadni a legújabb rendszereket.  vagy root-old meg az S3ast és tehetsz rá tetszőlegesen akármilyen cyanogen-mod-ot. én a gyári romokban jobban bizok. :)

S3-at becsukott szemmel romoltam, de már nincs, azt cseréltem el erre a CC-re.
Gyárikat nem nagyon szerettem, max a főzötteket S5 Mini, S5 Sensation, ezek nagyon jók. No és persze a CM.

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #54 Dátum: 2014. November 15. - 19:58:58 »
ez az 1.66 a szabadon felhasználható tárhely. a 4gigát azért nem látod mert az egy másik partición van amit a rendszerben nem látni,azon van a rendszer,azért nem látod. ez mindegyik készüléknél igy van.

Ma láttam két CC5500-at is, amit az edigitaltól vettek, az egyikben 6GB, a másikban 8GB volt a dobozon természetesen a gyári adat, a 4GB. De ez a rendes gyári állapot, az biztos. 4GB, ebből 1,66 a szabadon felhasználható, és 2,34-en van a rendszer partíció.
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 15. - 20:16:37 írta Zototh64 »

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #55 Dátum: 2014. November 15. - 20:04:07 »
Ma láttam két CC5500-at is, amit az edigitaltól vettek, az egyikben 6GB, a másikban 8GB volt. A dobozon természetesen a gyári adat, a 4GB. De ez a rendes gyári állapot, az biztos.
én is az e digital-nál vettem. nekem az összes(belső) hely-re 0,89gigát. ir,meg pluszba van egy 16gigás sd kari. amúgy is sd karira telepitek,abszolút nem zavar a kis belső tárhely :)

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #56 Dátum: 2014. November 15. - 20:05:10 »
én is az e digital-nál vettem. nekem az összes(belső) hely-re 0,89gigát. ir,meg pluszba van egy 16gigás sd kari. amúgy is sd karira telepitek,abszolút nem zavar a kis belső tárhely :)
Az enyém MM-ből van, és dettó ugyan ez a helyzet, és az adatok :-)

Nem elérhető SandyBridge

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #57 Dátum: 2014. November 15. - 20:46:33 »
ez az 1.66 a szabadon felhasználható tárhely. a 4gigát azért nem látod mert az egy másik partición van amit a rendszerben nem látni,azon van a rendszer,azért nem látod. ez mindegyik készüléknél igy van.
Ezt én megértem, de akkor mivel lehet magyarázni az alábbi adatokat:
http://logout.hu/dl/upc/2014-11/483508_screenshot_2014-11-14-22-09-22.jpg
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2014/11-14/sheb/fjlkezel_203847.jpg
A félreértések elkerülése végett ezek is 5500-asról készültek.

Mellesleg az én készülékem mind a teljes, mind a felhasználhatóra 1,66Gb-ot ír.

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #58 Dátum: 2014. November 15. - 21:03:33 »
Ezt én megértem, de akkor mivel lehet magyarázni az alábbi adatokat:
http://logout.hu/dl/upc/2014-11/483508_screenshot_2014-11-14-22-09-22.jpg
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2014/11-14/sheb/fjlkezel_203847.jpg
A félreértések elkerülése végett ezek is 5500-asról készültek.
Mellesleg az én készülékem mind a teljes, mind a felhasználhatóra 1,66Gb-ot ír.

Erről írtam fentebb és azon a fórumon is, ahonnan ezeket átmásoltad, hogy érdekesek, az edigitaltól vásárolt készülékek, ugyanis gyári dobozban, nem gyári értékeket mutatnak. A kérdésem, itt is az mint ott, hogy no ilyenkor mi lehet, a ConCorde 5500-as házban?

Nem elérhető SandyBridge

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #59 Dátum: 2014. November 15. - 21:11:01 »
Erről írtam fentebb és azon a fórumon is, ahonnan ezeket átmásoltad, hogy érdekesek, az edigitaltól vásárolt készülékek, ugyanis gyári dobozban, nem gyári értékeket mutatnak. A kérdésem, itt is az mint ott, hogy no ilyenkor mi lehet, a ConCorde 5500-as házban?
Ez érdekelne engem is. Mert ha több van, az mondjuk még a vásárló szemszögéből elfogadható "gyártói hiba".
Na, de nálam pont az ellenkezője van, feleannyit mutat, mint amit kellene (nem mellesleg a másik, párom készülékén is).
Max még kipróbálom egy 2Gb körüli file felmásolását, hogy mit reagál rá....