Szerző Téma: Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről  (Megtekintve 50994 alkalommal)

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #60 Dátum: 2014. November 15. - 21:13:48 »
Ez érdekelne engem is. Mert ha több van, az mondjuk még a vásárló szemszögéből elfogadható "gyártói hiba".
Na, de nálam pont az ellenkezője van, feleannyit mutat, mint amit kellene (nem mellesleg a másik, párom készülékén is).
Max még kipróbálom egy 2Gb körüli file felmásolását, hogy mit reagál rá....


Nem fog rá felmenni, és ez így is van rendjén, a gyári specifikáció szerint.
Rootoltad már a készüléket?

Nem elérhető SandyBridge

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #61 Dátum: 2014. November 15. - 21:54:30 »

Nem fog rá felmenni, és ez így is van rendjén, a gyári specifikáció szerint.
Rootoltad már a készüléket?
Na, majd meglátjuk mi lesz.
Root az megvolt. Talán a PHn elsőként linkeltem működőt.  :D

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #62 Dátum: 2014. November 15. - 22:06:46 »
Na, majd meglátjuk mi lesz.
Root az megvolt. Talán a PHn elsőként linkeltem működőt.  :D

Kicsit furcsállanám, ha a gyár hol ilyen, hol olyan memóriával, ezzel-azzal küldené a készülékeket.
Samsunghoz, Asushoz és LGhez vagyok szokva, arra felé meg az ilyesmi nem divat.

Nem elérhető XStarmen99X

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #63 Dátum: 2014. November 16. - 11:24:34 »
Valakinek megvan a gyári Kitkat 4.4-es lementett rom? Fontos lenne!  ;b   ;z
Köszi!
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 16. - 11:57:28 írta XStarmen99X »

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #64 Dátum: 2014. November 16. - 12:40:23 »
Valakinek megvan a gyári Kitkat 4.4-es lementett rom? Fontos lenne!  ;b   ;z
Köszi!
lementett gyári romom nincsen,de recovery alól csináltam backupot. de az szerintem csak az én telómhoz jó. az nem segit ha recovery-ből csinálsz egy factory resetet.....? az teljesen újrapakolja a romot,gyárira.

Nem elérhető XStarmen99X

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #65 Dátum: 2014. November 16. - 12:47:33 »
lementett gyári romom nincsen,de recovery alól csináltam backupot. de az szerintem csak az én telómhoz jó. az nem segit ha recovery-ből csinálsz egy factory resetet.....? az teljesen újrapakolja a romot,gyárira.

Nem segít, mert módosúlt az oprendszer ki tőrlődőtt pár rendszer app, és mivel ezek ki törlődtek ezért hiányosan állitaná vissza recoveryből.. :/

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #66 Dátum: 2014. November 16. - 12:51:33 »
Nem segít, mert módosúlt az oprendszer ki tőrlődőtt pár rendszer app, és mivel ezek ki törlődtek ezért hiányosan állitaná vissza recoveryből.. :/
nem tudom akkor hogy lehetne.  pedig a cc5000es telónak csináltak firmware visszaállitót,nem tudom ennek mért nem....

Nem elérhető XStarmen99X

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #67 Dátum: 2014. November 16. - 12:57:27 »
nem tudom akkor hogy lehetne.  pedig a cc5000es telónak csináltak firmware visszaállitót,nem tudom ennek mért nem....

Hát már irtam a CC-nak de azt írták, hogy jelenleg nem publilkus a CC5500 FW.
Remélem mihamarabb találok rá megoldást vagy megvárom a FW frissítést ha lesz eggyáltalán.. De azért köszi..  :)

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #68 Dátum: 2014. November 16. - 13:00:26 »
Hát már irtam a CC-nak de azt írták, hogy jelenleg nem publilkus a CC5500 FW.
Remélem mihamarabb találok rá megoldást vagy megvárom a FW frissítést ha lesz eggyáltalán.. De azért köszi..  :)
hát igen.  de nem is értem hogy minek ennyire titkolózni mikor az android egy nyilt forráskódú rendszer,amit te magad is fejleszthetnél akár... na most a cc ezt a lehetőséget nem tudom mi jogon vonja meg a felhasználóktól.... fura egy kicsit.

Nem elérhető XStarmen99X

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #69 Dátum: 2014. November 16. - 13:05:52 »
hát igen.  de nem is értem hogy minek ennyire titkolózni mikor az android egy nyilt forráskódú rendszer,amit te magad is fejleszthetnél akár... na most a cc ezt a lehetőséget nem tudom mi jogon vonja meg a felhasználóktól.... fura egy kicsit.

Hát ebben én is egyetértek, nem értem minek titkolóznak, de sajnos ez van..  ;j

Nem elérhető Wind59

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #70 Dátum: 2014. December 07. - 14:05:02 »
Tisztelt Mindenki!
Tegnap vettem egy Cc5500 telefont a győri E-ditalban, sajna nem próbáltuk ki
és a készülék otthon meg sem nyikkant.... Megpróbáltam töltőre tenni, bal felül
piros led világít kb 15 percig azután elalszik a töltő kicsit sem langyosodik....
Vihetem vissza vagy van valkinek valami ötlete?
Üdvözlettel

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #71 Dátum: 2014. December 07. - 14:34:58 »
Akksi helyén, nincs rajta valami kis fólia darabka a csatlakozásnál?
Sok ötletem nem nagyon van más :-(

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #72 Dátum: 2014. December 07. - 15:33:18 »
Tisztelt Mindenki!
Tegnap vettem egy Cc5500 telefont a győri E-ditalban, sajna nem próbáltuk ki
és a készülék otthon meg sem nyikkant.... Megpróbáltam töltőre tenni, bal felül
piros led világít kb 15 percig azután elalszik a töltő kicsit sem langyosodik....
Vihetem vissza vagy van valkinek valami ötlete?
Üdvözlettel
én is az e diginél vettem a telóm Pesten az Örs vezér terénél.  Nekem 2% volt az akksiba.  De uúgy is bírta 1órát.  Szerintem a tiéd fullra le van merülve.  Hagyd legalább 1órát a töltőn, ha azután sem jó akkor vissza kell vinni oda ahol vetted, kötelesek kicserélni.  Vagy ami ilyenkor ajánlott... Nyugodtan meg lehet őket kérni hogy kapcsolják be, mert te csak úgy veszel meg valamit ha látod működés közben...  Amúgy a töltés led is önálló életet él, nálam is, de nem zavar

Nem elérhető Wind59

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 2
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #73 Dátum: 2014. December 07. - 18:08:49 »
Köszönöm a válaszokat! Próbáltam, fennhagyni a töltőn kb. 2 órát, de semmi.
az érintőket megnéztem ott sem találtam semmit.... Gondolom holnap visszaviszem
remélem cserélik. Még egyszer köszi üdvözlettel.

Nem elérhető XStarmen99X

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #74 Dátum: 2014. December 13. - 19:11:18 »
Hmm ez érdekes..  Úgy tűnik Dragontrail Glass van a CC5500-ban is.  ;v
Ez a Dragontrail jobb mint a Gorilla Glass 3..

Ez az otium cég is az ulefontól rendelte a készüléket mint a CC.

http://www.otiumobile.com/Smartphones/U5_9f403cca-9f00-2a3f-9101-00104cfae0cd.html

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #75 Dátum: 2014. December 13. - 19:59:56 »
Jó lenne, ha így lenne, mert jobb a Dragon, valóban :-)

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #76 Dátum: 2014. December 13. - 20:05:28 »
A galéria alkalmazás sajnos leállt...  Ez az üzi fogad tegnap óta ha fényképezni akarok...  Gondolom megjavulna egy gyári visszaállitástól, de ha nem muszály, nem csinálnám.  Alternatív app-al működik.  Google fényképező van jelenleg fent. 

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #77 Dátum: 2014. December 13. - 20:15:06 »
Alkalmazások kezelésében csinálj, egy adatok törlését a kamera app-ban, utána menni fog.

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #78 Dátum: 2014. December 13. - 20:20:57 »
Alkalmazások kezelésében csinálj, egy adatok törlését a kamera app-ban, utána menni fog.
oké, jó lett.  :)  köszi a segítséget.  Ha ilyen van akkor ugyanígy fogok eljárni.   

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #79 Dátum: 2014. December 13. - 20:23:47 »
:-)
Szívesen
:-)

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #80 Dátum: 2014. December 28. - 17:33:28 »
Sziasztok!
Karácsony előtt vettem meg a készüléket, előtte pár nappal a páromnak pedig az 5005 típust. Eddig mindketten elégedettek vagyunk. Azért lett két  különböző mert mások voltak az igények.  Nekem pl. fontos a stabil GPS, és mivel a az 5005-nél panaszkodtak többen rá, ìgy ez is egyik indok volt az 5500 mellett. A kérdésem is ezzel lenne kapcsolatos. Lehet hogy én vagyok a béna, de sehol nem találtam meg a GPS bekapcsolási lehetőségét. Tudna ebben valaki segíteni? Köszönöm!

ui: Leteszteltem az 5500 gyengéjét, a halk hangszórót. Normál módban tényleg picit halkabb az átlagnál de használható, headsettel viszont semmi gond se zenehallgatás, se telefonálás közben.

További kellemes ünnepeket, Petya!

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #81 Dátum: 2014. December 28. - 17:39:01 »
Sziasztok!
Karácsony előtt vettem meg a készüléket, előtte pár nappal a páromnak pedig az 5005 típust. Eddig mindketten elégedettek vagyunk. Azért lett két  különböző mert mások voltak az igények.  Nekem pl. fontos a stabil GPS, és mivel a az 5005-nél panaszkodtak többen rá, ìgy ez is egyik indok volt az 5500 mellett. A kérdésem is ezzel lenne kapcsolatos. Lehet hogy én vagyok a béna, de sehol nem találtam meg a GPS bekapcsolási lehetőségét. Tudna ebben valaki segíteni? Köszönöm!

ui: Leteszteltem az 5500 gyengéjét, a halk hangszórót. Normál módban tényleg picit halkabb az átlagnál de használható, headsettel viszont semmi gond se zenehallgatás, se telefonálás közben.

További kellemes ünnepeket, Petya! Ebben a 4.4es rendszerben nincs külön GPS bekapcsoló gomb. Mikor elinditasz egy térkép appot vagy más navigációs szoftvet, az aautomatikusan bekapcsolja a GPS aadaptert.  És le is kapcsolja azt ha kilépsz a navigációból.   

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #82 Dátum: 2014. December 28. - 18:27:46 »
Köszi a választ, főleg Waze-t használom, és első bekapcsoláskor kiírta, hogy kapcsoljam be a GPS-t. Holnap kipróbálom.

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #83 Dátum: 2014. December 28. - 18:31:29 »
Köszi a választ, főleg Waze-t használom, és első bekapcsoláskor kiírta, hogy kapcsoljam be a GPS-t. Holnap kipróbálom.
Ok .  :)  Én igo-t használok,az offline,nem kell hozzá net.  Ez a legjobb szerintem.   Műholdat is 10 másodperc alatt talál. 

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #84 Dátum: 2014. December 28. - 19:37:48 »
Köszi a választ, főleg Waze-t használom, és első bekapcsoláskor kiírta, hogy kapcsoljam be a GPS-t. Holnap kipróbálom.

Be kell kapcsolni!
Rendszerbeállítások / A Személyesben a Tartózkodási hely.
Vagy lehúzod a gyorsmenüt felülről, abban is benne van.

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #85 Dátum: 2015. Január 18. - 22:55:41 »
Köszönöm a tanácsokat, a GPS azóta tökéletesen funkcionál. Most viszont előjött egy másik probléma aminek orvosolásában ismét a segítségeteket kérném.
A beállításoknál a tárhely részén az elsődleges ìrási opciónak az SD kártya van beállítva, van is benne egy 8 GB-os, és ennek ellenére mivel a belső memóriából csak 1 GB-ot használ már nem hajlandó több programot feltenni, sőt frissíteni sem tudok. Minden programot amit tudtam áthelyeztem az Sd kártyára, de így is csak 134mb maradt és az már kevés neki. Mi lehet a megoldás?
Érdekes hogy a párom 5005-sán már mind a 13GB belső memóriát értelmezi, pedig az Android is ugyan az.

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #86 Dátum: 2015. Január 18. - 23:08:39 »
nálam az alapértelmezett írási lemeznek a belső tárhely van állítva a másik lehetőség pedig az sd kártya ami nálam 16giga. néhány gyári program ilyen táblagép programok meg e-book olvasó programokat én kapásból kitöröltem mert azok majd 100megát foglanak összességében. ezek ha neked is fent vannak és fölöslegesnek találod akkor te is töröld ki,sok helyet lehet vele spórolni. nálam a térkép alapból le van tiltva mert annak a mérete is csak egyre nő és nem is használom,mert igo-t használok,ha letiltod nem fog tárhelyet foglalni. amit ajánlani tudok,csak azok a programok legyenek fent,amiket tényleg használsz napi szinten,semmi fölösleges program ne maradjon a telón...  nekem össz vissz van 20telepitett programom amit napi szinten használok legalább egyszer. igy van 220mega szabad helyem a belső tárhelyből. azt hagyom így mert a frissítéseket követően nőni fognak az appok méretei. nekem is amit lehet áthelyeztem az sd kártyára. más ötletem nekem sincs.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #87 Dátum: 2015. Január 19. - 06:38:02 »
Miért nem particionáljátok át az userdatat 2Gb-re és akkor nem lesz semmi gond
van egy pici program, ami az EBR1 fájlt másodperc alatt beállítja
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #88 Dátum: 2015. Január 19. - 06:40:41 »
 Milyenpprogramez és hogyan lehet mmegcsinálni, mert jó lenne így,használni. 

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>