Szerző Téma: Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről  (Megtekintve 50989 alkalommal)

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #90 Dátum: 2015. Január 20. - 15:49:01 »
Sziasztok!

dadmike: Köszi a választ, de egy ilyen telefonnál nehogymár ne tudjak feltenni 6-nál több programot. Kevés programot használok, de  azok fontosak számomra, úgy hogy frissítve is legyenek, szóval az nem megoldás, hogy szortírozok mert nincs mit.

rstwingo: A te megoldásod már kecsegtető, de sajnos a link alapján amit küldtél nem tudom megcsinálni mert ilyen szinten nem értek hozzá. A második linket is megnéztem, és nagynehezen le sikerült töltenem a telefonom típusához passzoló módosított EBR1 és EBR2 fájlt, már csak azt áruld el nekem, hogy ezeket a telefonon hol találom, hogy lecserélhessem? Köszi.

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #91 Dátum: 2015. Január 20. - 16:04:00 »
Nem nagyon értem a gondodat. Miket szeretnél futtatni, hogy nem megy?
Nem kevés progit használok, mert főleg melóra van a teló, és az enyém még a 4 gigás változat. Progik a memória kártyára települnek (így állítottam be). A 4 gigából meg 1,7 mindig szabad. 630 megánál nem megy feljebb a memória használat, pedig fut egyszerre egy pár, plusz az automatikusan indulók, frissülők (emailok stb).
Ja, és az eredeti particionálásom van.

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #92 Dátum: 2015. Január 20. - 16:19:50 »
Én decemberben vásároltam a készüléket, októberi frissítés van rajta és kb 6GB a telefon belső memóriája. Én is munkára használom, játék egyáltalán nincs rajta, a problémam az, hogy a Tárhely opción belül a memória nem két hanem 3 részre van osztva, azaz van benne egy SD-kártya a telefon memóriájából pedig 0,89GB használható a programokra. Átállítottam, hogy a Preferált telepítési hely az SD-kártya legyen, minden lehetséges már fentlévő programot átraktam az sd kártyára és így is 120 mb maradt a 0,89-ből. Épp frissíteni akartam az egyik programom, mire a telefon kiírta, hogy nincs elég hely a telepítésre! Na ez az én problémám, nálam a 6GB belső memória nem egyben van hanem külön, az 5005 típusnál ezt már egyben kezeli.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #93 Dátum: 2015. Január 20. - 16:24:05 »
Sziasztok!

rstwingo: A te megoldásod már kecsegtető, de sajnos a link alapján amit küldtél nem tudom megcsinálni mert ilyen szinten nem értek hozzá. A második linket is megnéztem, és nagynehezen le sikerült töltenem a telefonom típusához passzoló módosított EBR1 és EBR2 fájlt, már csak azt áruld el nekem, hogy ezeket a telefonon hol találom, hogy lecserélhessem? Köszi.

A droidtools-os mentésedben találod meg, ha csináltál mentést a telódról
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #94 Dátum: 2015. Január 20. - 16:39:31 »
Nem csináltam mentést a telómról, közben megtaláltam a telepítési leírást de ez is magas nekem, úgyhogy mielőtt tönkrevágom a telót inkább várok hátha van valakinek valami egyszerűbben kivitelezhető megoldása. Köszi a segítséget.

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #95 Dátum: 2015. Január 20. - 19:42:58 »
Nem csináltam mentést a telómról, közben megtaláltam a telepítési leírást de ez is magas nekem, úgyhogy mielőtt tönkrevágom a telót inkább várok hátha van valakinek valami egyszerűbben kivitelezhető megoldása. Köszi a segítséget.

Ha van mentésed, akkor bármikor visszateheted és semmi baja nem lesz a telónek

az EBR fájl cserével nem tudod galyra vágni a telefont
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #96 Dátum: 2015. Január 21. - 05:13:20 »
És ha megvannak ezek az ebr 1,ebr 2 és ebr1.bak, ebr2.bak fájlok akkor azokkal mit kell csinálni, hova kell másolni?  Backup-ot már sikerült csinálni a droid tools-al. 

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #97 Dátum: 2015. Január 21. - 08:54:17 »
És ha megvannak ezek az ebr 1,ebr 2 és ebr1.bak, ebr2.bak fájlok akkor azokkal mit kell csinálni, hova kell másolni?  Backup-ot már sikerült csinálni a droid tools-al.

Ha sima mentést csináltál az kevés
csinálni kell egy olyan mentést is, hogy BLOKKOK KÉSZÍTÉSE A FLASHTOOLSHOZ
ezt a mentést, megtudod csinálni gép nélkül is, mert ezt a mentést a sima mentésedből csinálja meg, de ez kell, mert ez az igazi gyári rom mentés

szóval elindítod a droidtools-t
átlépsz a mentés oldalra és bal alul találod azt a menürészt
megnyomod és feldob egy ablakot, ahol egy md5 fájlt kér be
ezt az md5 fájlt a sima mentésedben találod, szóval oda kell navigálni és megadni
ezután a progi megcsinálja a mentést
ezt a mentést a sima mentés mappádon belül találod meg ebben a mappában !Files_to_FlashTool
ide tudod bemásolni azt az EBR fájlokat, a *.bak fájlok nem kellenek, az csak mentés az eredetiről
scatter fájlt is érdemes szerkeszteni , az is ott van a leírásban, ha jól láttam, mert meg kell címezni az új felálás szerint

Javasolnám egy másik mappa létrehozását, mondjuk !Files_to_FlashTool_2Gb néven és ebbe másolnám be !Files_to_FlashTool tartalmát, hogy megmaradjon az eredeti is és abba a mappába variálnék meg mindent
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető joshua333

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #98 Dátum: 2015. Január 24. - 12:59:36 »
Sziasztok! Én tegnap vettem meg a telefont, és ugyan olyan problémám van mint Petrusznak. Félreértés ne essék ennyi pénzért nem Note4-t várok, de azért az mégis túlzás, hogy pár alkalmazás felmegy a telefonra (Facebook+Messenger, Viber, Chrome, Skype, SwiftKey, VLC, Shazam, YouTube, Adobe Reader, BKK futár) és kiírja, hogy kevés a hely, ma a Gmail-t már le sem frissíti, mondván nincs elég hely teszem hozzá ez a 8GB-s verzió....Nem teljesen értem, hogy minek benne az 5,26 GB telefon-memória, ha alkalmazás telepítésre nem lehet használni....Egyszer találtam egy S4 Clone-t amivel ugyan ez volt a gond, most az az érzésem kiadtam 40 ezret egyért... Ha van valami megoldás, szívesen veszem.  ;j

Nem elérhető Zenzoid

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #99 Dátum: 2015. Január 24. - 15:51:51 »
Sziasztok!
Nekem az akkuval van problémám.Furcsállottam hogy lassan merül miközben használom.Ki-be kapcsolás után viszont 15-50% -al kevesebbet mutat.Ma 43% volt egész nap használat mellett és újraindítás után be sem kapcsolt.Egyszerűen le volt merülve!Na ez nagyon nem jó!Mi lehet a baj?

Nem elérhető SzDezso

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 29
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #100 Dátum: 2015. Január 24. - 19:07:13 »
Ha sima mentést csináltál az kevés
csinálni kell egy olyan mentést is, hogy BLOKKOK KÉSZÍTÉSE A FLASHTOOLSHOZ
ezt a mentést, megtudod csinálni gép nélkül is, mert ezt a mentést a sima mentésedből csinálja meg, de ez kell, mert ez az igazi gyári rom mentés

szóval elindítod a droidtools-t
...

Hali,

Miután a leírtakat végigcsináltam és most van egy módosítatlan !Files_to_FlashTool és egy módosított !Files_to_FlashTool mappám (ez utóbbiba) ahová bemásoltam a módosított scatter és ebr1, ebr2 fájlokat, hogyan, mivel (spftool-lal?) tudom visszarakni a kütyüre?

Előre is köszi!

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #101 Dátum: 2015. Január 24. - 19:36:53 »
Hali,

Miután a leírtakat végigcsináltam és most van egy módosítatlan !Files_to_FlashTool és egy módosított !Files_to_FlashTool mappám (ez utóbbiba) ahová bemásoltam a módosított scatter és ebr1, ebr2 fájlokat, hogyan, mivel (spftool-lal?) tudom visszarakni a kütyüre?

Előre is köszi!

Igen azzal, mással nem lehet
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető SzDezso

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 29
  • Karma: +2/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #102 Dátum: 2015. Január 25. - 10:10:12 »
Igen azzal, mással nem lehet

Köszi!

Próbáltam is, de valahol valamit tuti rosszul csinálok.

Első körben bőszen átírtam mindent 3GB-ra, aztán vettem észre, hogy a telefon memória is csak 1.64GB szabad helyet ír, ezért az eredetikből megint átírtam 2GB-ra (ez is több mint a gyári 0,89, amiből most már csak 113MB van)...

spftool elindít -> módosított scatter fájl betöltése (ebben a mappában vannak a !Files_to_FlashTool mappa tartalma a módosított ebr fájlokkal)

spftool beolvassa, hogy MT6582 és felsorolja a fájlokat (nos ilyenkor (,ha jól értelmeztem) mivel csak az ebr fájlok változtak elegendő csak azokat bepipálni) legördülő menü Download Only módban van majd rányomok a Download gombra....

Teló akku ki és pc-re rádug, vár

eszközt felismer majd kisvártatva lecsatlakoztatja a rendszer spftool nem csinál semmit
A következőket olvastam próbáltam
1. akku ki, pc-re dug
2. akku ki, be, pc-re dug
3. akku ki, pc-re dug, akku be
4. akku ki, be, pc-re dug, bekapcs+Vol(+)
5. akku ki, be bekapcs+Vol(+), pc-re dug (ebben az esetben, felismeri az eszközkezelő és nem is tűnik el onnan, de az spftool nem csinál semmit)

Mi a hiba? Hol rontom el?

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #103 Dátum: 2015. Január 25. - 11:45:32 »
Sziasztok!

rstwingo: Szép tőled, hogy önzetlenül próbálsz segíteni és ezt köszönöm, de én egy átlagos felhasználó vagyok, megtanultam használni az android rendszer és a mai felhasználóbarát világban ennek elégnek kellene lenni, hogy az előnyömre fordítsam az okostelefonok tudását. Abban bíztam, hogy azért felnéz ide egy CC admin és reagál a problémára, mert nem normális hogy ilyen hókusz - pókuszokkal működjön normálisan a készülék, ugyanis így használhatatlan! Más gyártónál ehhez hasonló árú telefonok már rég több memóriát képesek használni. Pont a magyar fejlesztés miatt tettem le a voksom a Concorde termékei mellett de ez mostmár a második készülék ahol csalódok. Jövőhéten felhívom a szervízt ha ide már nem látogat illetékes, kíváncsi vagyok mit reagálnak a problémámra, neked pedig mégegyszer köszönöm a segítséget.

Nem elérhető Zenzoid

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #104 Dátum: 2015. Január 25. - 13:23:08 »
Sziasztok!
Én is hasonló okok miatt döntöttem a Concorde mellett mint Petrusz de holnap meglátogatom a szervizt.Az akku töltés kijelzési gondom még mindig fenn áll.Nagyon zavaró.De ha már ott leszek rákérdezek pár apró részletre is ami érdekelne.Pl: miért angol nyelven írja a rendszer infókat,miért nem tudom az ART beállítani (14-es hozzászólás),van pár app ami másoknál működik,nálam nem pedig ugyan az a típusú teló.Remélem megoldódik a problémám,mert mindezek ellenére kedvelem ezt a telefont.
Azt nem tudom,mennyire van hatással ezekre az hogy én az edigitálba vettem,mert a dobozon lévő kamera és rom nem ugyan az mint a telefonomba.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 25. - 13:45:33 írta Zenzoid »

Nem elérhető rstwingo

  • NEM CC dolgozó
  • V I P
  • ******
  • Hozzászólások: 1542
  • Karma: +54/-17
  • karbantartó
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #105 Dátum: 2015. Január 25. - 20:11:56 »
Köszi!

Próbáltam is, de valahol valamit tuti rosszul csinálok.

Első körben bőszen átírtam mindent 3GB-ra, aztán vettem észre, hogy a telefon memória is csak 1.64GB szabad helyet ír, ezért az eredetikből megint átírtam 2GB-ra (ez is több mint a gyári 0,89, amiből most már csak 113MB van)...

spftool elindít -> módosított scatter fájl betöltése (ebben a mappában vannak a !Files_to_FlashTool mappa tartalma a módosított ebr fájlokkal)

spftool beolvassa, hogy MT6582 és felsorolja a fájlokat (nos ilyenkor (,ha jól értelmeztem) mivel csak az ebr fájlok változtak elegendő csak azokat bepipálni) legördülő menü Download Only módban van majd rányomok a Download gombra....

Teló akku ki és pc-re rádug, vár

eszközt felismer majd kisvártatva lecsatlakoztatja a rendszer spftool nem csinál semmit
A következőket olvastam próbáltam
1. akku ki, pc-re dug
2. akku ki, be, pc-re dug
3. akku ki, pc-re dug, akku be
4. akku ki, be, pc-re dug, bekapcs+Vol(+)
5. akku ki, be bekapcs+Vol(+), pc-re dug (ebben az esetben, felismeri az eszközkezelő és nem is tűnik el onnan, de az spftool nem csinál semmit)

Mi a hiba? Hol rontom el?

Mondhatnám azt, hogy szinte semmit nem csináltál jól

ott kezdődik, hogy formatálni kell a telefont az uj scatterfájlal, a flashtoolba ott van
ha ez kész, akkor kell a rom feltevés és nem download rendszerbe kell feltenni, hanem át kell állítani firmware update-re
és mindent fel kell tenni újra, nem elég csak az átalakított fájlok
A-B-s Tab One romok
Módosított 4.1.1-s 2012.12 rom ;>
Módosított  Gingsz féle 4.2.2-s rom ;> 
Módosított Gyári 4.2.2-s rom ;>

Rokee rom
Rokee_4.2.2_v.1.2.2_RS;>

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #106 Dátum: 2015. Január 25. - 21:08:06 »
Sziasztok!
Nekem az akkuval van problémám.Furcsállottam hogy lassan merül miközben használom.Ki-be kapcsolás után viszont 15-50% -al kevesebbet mutat.Ma 43% volt egész nap használat mellett és újraindítás után be sem kapcsolt.Egyszerűen le volt merülve!Na ez nagyon nem jó!Mi lehet a baj?

Szia!
Nekem is rendetlenkedett az elején. Megállt 65%-nál a töltöttségi szint, és 2 napig meg sem mozdult folyamatos használat mellett. Sőt a párom cc 5005 típusú telója is eljátszotta, majd 2 nap után 65-ről 1 perc alatt lemerült. Feltettem a Battery doctor app-t, azóta nem csinálta. Azért majd írd meg mit szóltak rá a szervízben, kíváncsi vagyok az eredményre. Remélem az én memória problémámra is születik megoldás, mert szintén megkedveltem a mobilt.

Nem elérhető Zenzoid

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #107 Dátum: 2015. Január 25. - 22:07:04 »
Szia!
Most tényleg egy app kell hogy normálisan működjön egy új telefon?Na ne!
Én is kíváncsian várom a szerviz mit mond erre meg a többi kérdésemre!

Nem elérhető tozsomak

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #108 Dátum: 2015. Január 27. - 09:19:03 »
Sziasztok!
Pár napja boldog tulajdonosa lettem egy 5500-nek. Nagyon bírom a vasat! Egyébként ezzel együtt vadonás új androidos tag is lettem. De azért van némi rálátásom a témára. Csak gondoltam megosztok veletek egy biztosan működő egy kattintásos root (Kingroot) megoldást: link
A cikk leírja, hogy igény szerint kicserélheted a kínai superuser-t (egyébként ez is angol nyelvű) egy másik SU-ra.
Cserébe kérdeznék egyet: a menügombok folyamatos világítására/menü,home,.../ (úgy értem, ha aktív a kijelző) van-e valamilyen opció valahol?
Mert sötétben engem kicsit idegesít, hogy keresgélni kell a gombokat.
Ja és még egy dolog, MHL kábelt próbált valaki?

Nem elérhető maiden

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +23/-23
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #109 Dátum: 2015. Január 27. - 11:34:51 »
MHL kábelt próbált valaki?

Az "MHL" Samsung lajstromvédett megoldás.  Itt az 5500 esetében ez nem megy.
Megy helyette viszont a Miracast, menüben támogatott.
(Beállítások/Megjelenítás/Képernyő tartalom átküldés)

Nem elérhető maiden

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +23/-23
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #110 Dátum: 2015. Január 27. - 11:51:58 »
azért az mégis túlzás, hogy pár alkalmazás felmegy a telefonra (Facebook+Messenger, Viber, Chrome, Skype, SwiftKey, VLC, Shazam, YouTube, Adobe Reader, BKK futár) és kiírja, hogy kevés a hely, ma a Gmail-t már le sem frissíti, mondván nincs elég hely teszem hozzá ez a 8GB-s verzió.

Egy olyan tipikus hozzászólás, amelyből példaértékű blogokat lehetett volna írni egykoron…

Induljunk ki abból, hogy a CC 5500 telefonban a  8GB-os  nand flash szoftveresen így particionált (Visszaolvasható a Beállítások / Tárhely menüpontban)  A telefon amiből írom a 20141021-es buildet használja.

Felhasználó felé látható: 

- 0,89 GB data partíció, az (operációs rendszer ezt hívja belső tárhelynek) ide települnek a programok/játékok/widgetek a Google Play alkalmazásboltból alapértelmezetten.

- 5,19 GB tárhely  szabadon felhasználható a pl. filmek, zenék, szövegek... stb egyéb adatok tárolására.

Felhasználó felé nem látható, rejtett (a készülék működéséhez és az operációs rendszer futtatásához szükséges)

- 1,1 GB a system partíció, itt található maga a rendszer.

- 0,8 GB System cache partíció, ami egy átmeneti tároló, aminek a célja az információ hozzáférés gyorsítás, és persze ez is rejtett.


A feltett kérdésedre érintő partíció a 4. a „belső tárhely”
Vettem a fáradtságot és az általad felsorolt, és általad  „pár alkalmazás” jelzővel illetett appok mennyit is terhelnek!

Facebook      95,41MB   nem helyezhető át
Messenger      42,88MB   nem helyezhető át
Viber         54,64MB   áthelyezhető
Chrome      66,53MB        nem helyezhető át
Skype         48,87MB   áthelyezhető
SwiftKey      32,45MB   áthelyezhető
VLC         29,91MB   nem helyezhető át
Shazam      23,05MB   nem helyezhető át
YouTube      20,25MB   áthelyezhető
Adobe Reader      14,44MB   áthelyezhető
BKK futár      8,79MB          áthelyezhető

Ezzel a telepítési listával a belső tárhelyen kifoglalt  alapból futtatás nélkül 437MB
De már elindítva és használva A facebook felszaladhat simán 300-320megára( szintén nem a Google difiniált tárra hanem belső partícióra cache-el!), a Chrome köziosmerten a leginkább erőforrásigényes böngésző és ez is belső tárhelyre cache-el ami simán lehet rendszeres cache törlés nélkül 150-180 mega!
A Gmail nálam napi 22-25 levéllel terhelve 45 mega, szóval miről is beszélünk???
Ez akkor így 707 mega....   ;n
Hát persze, hogy elfogy a belső tárhely, így a gapps nem tudja magát frissíteni alkalmazás kezelés nélkül, sőt e lista mint látszik nem is minden tagja helyezhető át!!!!!!!!!!!!!

Ezzel az erővel azt is lehetett volna írni, hogy a Rovio kicseszett Angry Birds játékaiból 3 darabot se tudok feltenni, mert ezek sem áthelyezhetők és alapból 330-350 megát telepítenek ide darabonként!


Ezért nem a készülék forgalmazóját kéne csesztetni, hanem mondjuk a Google-t, hogy a 4.4-ben miért is vették ki az alkalmazások, alkalmazáson belüli kártyára írás lehetőséget.
(Pontosabban Android  4.4.x “KitKat” változatában a Google módosította a külső SD-kártya alapértelmezett engedélyeit,  a kártyára írás csak egy speciális, media_rw nevű csoport tagjainak kiváltsága.)

A felhasználókat a Google kényszeríti, hogy a partíciók közti írási lehetőséggel trükközzön és a 4.4.-es változatú SDfix, vagy Mountchanger  alkalmazások élnek és virulnak!
Akkor használjuk, hogy legyen helyünk, igaz ehhez root kell és helyezzük át az appokat és szabadítsunk fel helyet  :D

Ja, el ne felejtsem!
A facebook alkalmazás önmagában a "leg"memória igényesebb és leginkább processzorterhelő alkalmazás!
http://www.cnet.com/news/whats-killing-your-battery-androids-top-10-performance-sapping-apps/

Nem elérhető Zenzoid

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #111 Dátum: 2015. Január 27. - 16:32:08 »
Sziasztok!
Voltam a szervizben ahol kedves segítőkész emberek vannak.Lehetőség a vagy leadom vagy a szoftverfrissítés volt.Ennyi.Ott nem hagytam mert nincs más telefonom,úgy döntöttem szoftverfrissítés és majd lesz valahogy.Van rá 1 év garanciám.
Petrusz: a battery doki mire megoldás?Én azt vettem észre hogy a futó alkalmazásokat lövi ki amik persze újra indulnak,ezért óránként optimizálhatnám.Vagy nem?A clean master-ben is van olyan opció,főleg ha rootolva van a teló.Én csak az indítás kezelőt használom és a takarítást.A memóriával nem foglalkozom azt az android megcsinálja.
Tozsomak által linkelt root jó és működik.Mióta megvan a telóm azóta azzal rootoltam.

Nem elérhető tozsomak

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 4
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #112 Dátum: 2015. Január 28. - 09:05:49 »
Az "MHL" Samsung lajstromvédett megoldás.  Itt az 5500 esetében ez nem megy.
Megy helyette viszont a Miracast, menüben támogatott.
(Beállítások/Megjelenítás/Képernyő tartalom átküldés)

Köszi, ezt nem tudtam!

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #113 Dátum: 2015. Január 29. - 00:12:03 »
Sziasztok!
Zenzoid
A Battery Doctort régóta használom mert nekem bevált. Egyrészt törli a háttérben futó alkalmazásokat, másrészt a töltésnél is felügyel. Nem mondom, hogy tuti ettől javult meg, mert azóta egyszer már jelentkezett a hiba, de engem ez annyira nem zavar, hogy foglalkozzak vele.
Szintén beszéltem a szervizzel, és hasonlókat mondtak, mint amit maiden felvázolt. Ehhez a technológiához hivatalosan ez a particionálás dukál, és hogy a problémát nem ez okozza, hanem az általatok is említett Google szemétség, mégpedig hogy egyes alkalmazásokat nem lehet áthelyezni az sd kártyára. Ennek orvoslására kipróbáltam az SDfix alkalmazást de elképzelhető, hogy valamit rosszul csinálhattam mert még mindig nem tudom átpakolni a programokat. Tudna ebben valaki segíteni?
Az SDfix alkalmazása előtt tozsomak linkjében leírtak szerint megcsináltam a superuser hozzáférést, az SDfix alkalmazás is sikeresen fixált, de a google alkalmazásainál még mindig nem ajánlja fel a lehetőséget az áthelyezésre. Mit hagytam ki?
Örülnék ha ezzel a megoldással összejönne, mert egyébként teljesen elégedett vagyok a telóval.

Nem elérhető maiden

  • Teljes tag
  • ***
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +23/-23
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #114 Dátum: 2015. Január 30. - 12:02:58 »
Ehhez a technológiához hivatalosan ez a particionálás dukál, és hogy a problémát nem ez okozza, hanem az általatok is említett Google szemétség, mégpedig hogy egyes alkalmazásokat nem lehet áthelyezni az sd kártyára. Ennek orvoslására kipróbáltam az SDfix alkalmazást de elképzelhető, hogy valamit rosszul csinálhattam mert még mindig nem tudom átpakolni a programokat. Tudna ebben valaki segíteni?

Javasolt a vázolt probléma megoldására  (root jog kell!)

Vagy ez:
https://play.google.com/store/apps/details?id=jrummy.sdfix

vagy ez a módszer:
http://winaero.com/blog/unlock-external-sd-card-writing-for-all-apps-in-android-4-4-kitkat/

Nem elérhető Petrusz

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #115 Dátum: 2015. Január 30. - 19:13:17 »
Szia maiden!

Mint ahogy fentebb leírtam a root jogot megcsináltam a telefonon, az SD Fix addig meg sem nyikkant. A superuser jogosultság után viszont kiírta hogy minden fixálva. Megnéztem a másik lehetőséget is amit írtál. A platform.xml fájl ugyan úgy van beállítva mint a leírtakban, de még mindig nincs hatással  ;j

Nem elérhető dadmike

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 149
  • Karma: +10/-2
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #116 Dátum: 2015. Február 02. - 21:35:30 »
Sikerült cwm-t tenni erre az 5500asra,valami erre való főzött romot tud valaki ajánlani?

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése

Nem elérhető Zototh64

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 27
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #118 Dátum: 2015. Március 02. - 15:11:14 »
Sikerült cwm-t tenni erre az 5500asra,valami erre való főzött romot tud valaki ajánlani?

Próbáltam jópár miui romot portolni, de nem lettek igazán jók.
Szerintem az 5500-as gyári romja, mondjuk, hogy jó, igaz kell rajta dolgozni kicsit :-)
Nekem bejön :-)

Nem elérhető ohej

  • Kölyök tag
  • **
  • Hozzászólások: 22
  • Karma: +0/-0
    • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a ConCorde Smartphone 5500 készülékről
« Válasz #119 Dátum: 2015. Március 30. - 00:33:45 »
A képernyőzár csipogó hangját hogyan lehet megszüntetni vagy más hangra változtatni?