Szerző Téma: Általános kérdések-válaszok a készülék használatával kapcsolatban  (Megtekintve 5496 alkalommal)


Nem elérhető drugicsvi

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 1
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések-válaszok a készülék használatával kapcsolatban
« Válasz #1 Dátum: 2015. Február 23. - 18:03:03 »
Első benyomások a Smartphone 4500-ról.

Két személyes megjegyzéssel kell kezdenem: 1. Nem vagyok vagyok profi tesztelő és droidos guru. 2. Halvány elfogultsággal viseltetek a Concorde irányába. Telefont még nem, de tabletet, navigációs készüléket én is és családtagjaim is vásároltak tőlük, összességében megelégedéssel használjuk a készülékeket azóta is.

A Smartphone 4500-t a feleségemnek vettük, aki még nem használt okostelefont és jócskán középkorúként nehezen barátkozik a technikai újdonságokkal. Ez nyilván meghatározta a szóba jöhető készülékek körét és a lehetőségek közül a 4500-as lett a befutó.

Külső: A design jó, a fehér kellemes, a bordó - amit megvettünk - jól eltalált, nem rikító, kimondottan izléses nőinek mondható telefon. Az egész készülék stabil, az illesztések megfelelőek, a hátlap - bár a kártyacserék miatt többször kellett megmozgatni - nem recseg-ropog. A telefon jól összerakott, gombok (hangerő, ki-bekapcs.) stabilak. A hozzá adott "flip-tok" ugyan nem "örök élet" garanciás, de figyelmes használat mellett jó ideig védi a mindent tartalmazó női táskába tett telefont a karcoktól. Akiknek eddig megmutattuk, azoknak kívétel nélkül tetszett a telefon.

Bár én a Blackberry stabilitásához, gyorsaságához vagyok szokva, de 4500-as a KitKat-tal eddig határozottan stabilnak bizonyult, annak ellenére, hogy kipróbálásként különböző app-kat töltöttem rá, ill. töröltem le.  Gyorsaságban a hardweres kiépítésétől elvárható szintet bőven megugorja. Még a HD-s youtube videokat is döcögés nélkül viszi. A display a felbontásának megfelelő, éles, elléggé színhű képet ad, még napfényben is elfogadható minőségben. Ha valaki nem ezen akarja folyamatosan nyomatni multiplayer módban az Asphalt 8-at, vagy valami multiplayer-es harci játékot, akkor egy - a mindennapi munkára, email-ezésre, Viber-ezére, netezésre, stb - jól használható telefont kap a pénzéért.
A feleségem gyakran használja kihangosítva a telefont. Meg van elégedva a mikrofonnal és a hangszóróval is. Szerintem - fülessel zenét hallgatva - kicsit sok a magas, de equalizerrel kinek-kinek az izlése szerint beállítható.
A WIFI nagyon jó, a Concorde tabom csak jelenthet neki. Ahol az már régen meghalt, a 4500-as még vígan viszi a netet. A GPS - az első bekapcsolást követő néhány perces hezitálást követően - külön beállítást nem igényelt. A Google Play-röl letöltött free Sygic-kel használva átlagos idő alatt talált pozíciót. A jelet nem dobálta, a 3D-s lehetőségeket bekapcsolva is gördülékenyen futott a Sygic Bp-től Egerig és vissza.

AnTuTu benchmark: 18803 (tettem volna fel képernyőmentést, tesztfotót, de nem találtam rá eligazítást)

Mind az elő, mind a hátlapi kamera átlagos. Ma már inkább a 8 Mp-es optika az átlag, mint az 5 Mp, de azért jó megvilágítás mellett a fő kamerával elfogadható fotókat lehet készíteni. A részletességgel, vonalélességgel ilyenkor nincs nagy gond, az automatika a színeket is elfogadhatóan eltalálja, de a dinamikán még napfényben is lenne javítani való. Árnyékos helyen, kevés fény esetén, vagy este készített fotókon azonban már nagyon látható a képzaj. A kamera szoftver elég puritánra sikeredett, a Play-en találhatók jobb szoftverek még az ingyenesek között is. Talán itt is megemlíthető, jópofa dolognak tekinthető az arcképes képernyőzár feloldási lehetőség.

Végkövetkeztetésként: a Smartphone 4500-as az eddigi használat tapasztalatai alapján egy izléses, stabilan összerakott készülék. Nem egy erőmű, de nemcsak a kezdő okostelefon használó, hanem az átlagfelhasználó igényeit is bőven kielégíti. Ár-érték aránya megítélésem szerint jónak mondható.


Nem elérhető modeart

 • Kölyök tag
 • **
 • Hozzászólások: 19
 • Karma: +1/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések-válaszok a készülék használatával kapcsolatban
« Válasz #2 Dátum: 2015. április 21. - 23:09:08 »
Sziasztok!

Látom ez a topic méltatlanul csendes, pedig én kb. 3 hete vagyok elégedett tulaja egy 4500-asnak és elmondhatom, ez a termék most jól sikerült a Concorde-nak.
Korábban volt egy tabletem tőlük (Rokee) finoman szólva nem voltam elégedett, ennek hangot is adtam itt a fórumban - ezért elég zsákbamacska volt először ez a teló. Régóta vágytam már egy vékony, szögletes telóra, de nagyon nincs belőle választék, a Lumia szóba se jöhet a WP miatt a Sony meg irdatlan drága. De megláttam ezt a telót az üzletben, megfogtam és olyan szép volt a külső hogy elcsábultam (pedig általában belső alapján döntök). De nem bántam meg, mert csak jó tapasztalataim vannak.

A teló rendszere 3 hét után is gyors, pedig az alap androidot feldobtam jópár appal, megy egy Solo launcherrel (HTC témával) így kívül-belül is csicsás a teló. :)
Külön grátisz számomra a többszínű értesítési led (ami playről letöltött alkalmazással akár szabadon konfigurálható is) az OTG funkció, a gesztus- és giroszenzoros vezérlés.
A kijelző minősége megfelelő, az érintés is pontos, a hangminőség miatt izgultam, de egyáltalán nem rossz, minőségi fülessel hallani, hogy a magas tartomány kicsit ki van emelve, de nincs rossz hangja, a hangerő is megfelelő.
A teló egyik nagytesójának (asszem 5500LTE?) GPS-es problémái miatt én is izgultam, mert sokat autózom, de a navigációval sincs gond, gyorsan talál jelet és pontosnak mondható.

Néhány negatívum azért a végére:
- az első használatbavételkor elég tragikusnak tűnt az akksi, de ahogy 3-4 töltés után beállt, most már stabilan bírja az 1 napot, persze lehetne jobb is, de gondolom ez a karcsúság átka. Azért szívesen venném, ha rendelhető lenne hozzá egy nagyobb teljesítményű akksi.
- a neten található tech2 tesztben kifogásolják hogy az előretelepített Concorde alkalmazások nem működnek. Valóban de a Play áruházban az appokat frissíteni kell és megy minden szépen.
- a telóban a magyar nyelvvel alapból nincs gond, kivéve a gesztus- és giroszenzoros vezérlés menüpontjait. Itt valami google fordítóval történhetett a magyarítás mert teljesen érthetetlen a szöveg (és bár vicces is lehetne, inkább bosszantó, hogy az ember nem érti hogy az egyes vezérlések mit takarnak). Az asszony THL telójában ez a rész legalább megmaradt angolnak, nekem is vissza kellett váltanom angolra a nyelvet az első alkalommal hogy egyáltalán megértsem a beállításokat, de persze ezt csak először nézegeti az ember, utána már nincs rá szükség.

Egyszóval nem bántam meg a zsákbamacskát, pedig ez az első úgymond "noname" telóm, eddig csak márkás telóim voltak....

Nem elérhető modeart

 • Kölyök tag
 • **
 • Hozzászólások: 19
 • Karma: +1/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések-válaszok a készülék használatával kapcsolatban
« Válasz #3 Dátum: 2015. Május 07. - 09:54:52 »
Találkoztam egy érdekes hibajelenséggel, ezért lenne kérdésem a forgalmazó felé:

Észrevettem, hogy a telefon nem érzékeli a 3G hálózatot. Egész pontosan csak ezt a mobiladatkapcsolatok közül. Tehát EDGE, HSDPA megy, viszont a sima 3G nem. Ez nekem azért problémás, mert sokat utazom, a Vodafone országos lefedettsége viszont főként 3G-re épül (nagyon nem is kell nekem nagyobb sebesség) viszont ez a teló ott, ahol más telefon érzékeli a vodafone 3G hálózatát, ott csak EDGE-t érzékel, értelemszerűen nekem így szűkült a szélessávú net használati lehetőségem.

A mobilnetes kártya a microSIM foglalatban van, nem tudom ennek van-e jelentősége, mivel a HSDPA megy, gondolom nem ez lehet a hiba forrása, illetve a mobilnetes beállításoknál sem lehet gond, ha egyszer a HSDPA megy.

Esetleg a processzor valami bugja? Olvastam erről kínai telefonok esetén.

Tud valaki valamilyen ötletet erre mi lehet a megoldás?

Nem elérhető kopapy

 • Kölyök tag
 • **
 • Hozzászólások: 14
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések-válaszok a készülék használatával kapcsolatban
« Válasz #4 Dátum: 2015. Június 16. - 10:02:04 »
Egy hete vettem a telefont. Első tapasztalatok. Az akku először tényleg haloványan teljesít, de egy idő után beáll és aránylag aktív használat mellett kibír egy napot.
Bluetooth füles összekapcsolása problémamentes volt, a wifi eléggé érzékeny.
A két kártyát kitűnően kezeli, eddig semmi gond nem volt vele. Az egyiken van mobilinternet csomagom, azt kell az első kártya helyére tenni, mert csak az kezel 3G-t. Azt nem tudom, hogy sima mobilinternet kártyával hogyan működne. A hang kihangosítva teljesen használható, elég hangos, viszont sima beszélgetéssel a maximum hangerőn torzít, igaz elég jól hallható nem maximumon is.
Ami nagyon nagy negatívum az a zenei rész. Egyszerűen használhatatlan. A minősége kritikán aluli, a magas kiemelés miatt botrányosan rossz a minősége, mély kiemeléssel az amúgy is igen gyenge hangerő még gyengébb és a minőségen sem javít eléggé. Kicsit is zajos környezetben teljesen használhatatlan. Talán 128-as mp3-asokra megfelelő lehet annak akinek nem számít a minőség. Akinek kicsit is számít és ez fontos szempont, annak nem ajánlott a telefon.
Minden másban eddig jól szerepelt. Jó a kijelző, eléggé érzékeny, a rendszer gyors maradt telepítgetés, törölgetés után is, nem akadozik. Kommunikációra tökéletesen alkalmas, telefonálásra, e-mailezésre, viberre.

Nem elérhető szupermacs

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések-válaszok a készülék használatával kapcsolatban
« Válasz #5 Dátum: 2015. Július 20. - 12:14:59 »
Sziasztok.
Szombaton vettem egy ilyen telefont és egy kérdésem lenne: beleraktam egy 2 gigás memóriakártyát, a tárhely beállításokon belül pedig bejelöltem, hogy arra telepítsen mindent, mivel nagyon kevés a belső tárhely amire telepít. A probléma pedig az, hogy nem akar az SD kártyára telepíteni semmit. Ha pedig a belső tárhelyről átrakom az alkalmazásokat a kártyára, akkor nem akarnak elindulni (nem válaszolnak és hibaüzenetet dob fel a telefon). Valami megoldást esetleg tudnátok ajánlani erre, hogy ha nem is a kártyára telepítsen, akkor legalább a nagyobbik tárhelyre ami gyárilag majdnem 2 gigás?
Előre is köszönöm a segítséget ha valaki tud megoldást találni rá! ;d

Nem elérhető aspern

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 7
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések-válaszok a készülék használatával kapcsolatban
« Válasz #6 Dátum: 2015. Október 22. - 11:58:35 »
Kedves Fórumozók!

Szilikon tokot nem lehet kapni hozzá itthon, kénytelen vagyok külföldről becserkészni egyet! Milyen néven keressem a telefont, hogy dedikált  tokhoz jussak? Előre is köszönöm.