Szerző Téma: Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban  (Megtekintve 7612 alkalommal)


Nem elérhető szlesspapa

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #1 Dátum: 2015. Szeptember 15. - 12:29:40 »
Üdv, az érdekelne, hogy ezeknek a telefonoknak az akkujuk cserélhető e, pl.: ha lemerül akkor bele tudok rakni egy pót akku-t  , vagy ez csak szervizben megoldható ?
Illetve a készülék Készenléti ideje, valamint a beszéd ideje érdekelne, hogy meddig bírja az akku.  Válaszokat köszönöm !

Nem elérhető maiden

 • Teljes tag
 • ***
 • Hozzászólások: 155
 • Karma: +23/-23
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #2 Dátum: 2015. Szeptember 15. - 13:46:30 »
Üdv, az érdekelne, hogy ezeknek a telefonoknak az akkujuk cserélhető e, pl.: ha lemerül akkor bele tudok rakni egy pót akku-t  , vagy ez csak szervizben megoldható ?
Illetve a készülék Készenléti ideje, valamint a beszéd ideje érdekelne, hogy meddig bírja az akku.  Válaszokat köszönöm !

A készülék háta lecsavarozható.  Ha szakszerűen kerül levételre akkor a szilikon tömítő nem szakadhat el és így otthon is cserélhető az akku.
Persze a vizállóság miatt nem gondolom, hogy naponta kéne lecsavaroznod ezt a hátlapot.

Készülék üzemidő erős telefonhasználat mellett nálam másfél nap.


Olvasd el ezt is: ;)
http://www.technokrata.hu/tesztek/2015/09/07/teszt-concorde-raptor-z20-igazi-szakoca/


Nem elérhető szlesspapa

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #3 Dátum: 2015. Szeptember 15. - 22:29:43 »
Köszönöm a gyors választ !

Nem elérhető pmgypmgy

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 3
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #4 Dátum: 2015. November 24. - 02:42:35 »
Sziasztok!

Két napja van meg a telefon és meg vagyok vele elégedve, írhatnám, hogy nagyon megvagyok vele elégedve de majd leírom azt az egy-két apró problémámat.

Ha valaki venne egy ilyen telefont, annak leírom a tapasztalataimat mert igazából sehol nem olvastam egy normális tesztet a készülékről.

- Maga a készülék kinézete szerintem nagyon gizda. Arra a szerkentyűre emlékeztet, amit a csomaghordó szolgálatok sofőrjei nyújtanak át, mikor aláírást kérnek a csomag átvétele során. Véleményem szerint jobban néz ki, mint az interneten fellelhető képek mutatják.

- Én ezelőtt Windows Phone-t használtam, Windows 8 majd Windows 8.1 és végül Windows 10 rendszerrel. Nekem azt mondták, hogy az Android bonyolultabb és lassabb rendszer. Na ez ennél a készüléknél egyáltalán nem igaz, hasít rajta az Android 4.4.1 és ennek is a használata szög egyszerű. Nagyon nagy dicséretet érdemelnek az operációs rendszer készítői. Azt is mondták, hogy ez a telefon hardware alapján alsó kategóriás, de ha ez így is van ez egyáltalán nem érzékelhető ezen készülék esetén.
- Ebben a telefonban van iránytű. "Na ez mégis mire jó?!" Gondolhatja az ember. De a GPS-szel együtt a navigációs (térkép) szoftverekben konkrétan mutatja, hogy az utcán merre állunk, ha jobban tetszik megmutatja a haladásunk irányát. Velem régebben többször előfordult, hogy megtaláltam a konkrét utcát amit kerestem és akaratlanul rossz irányba indultam el. Természetesen ennek az előnyét gyalogosan közlekedve érzékelhetjük!
Itt megjegyezném, hogy a Nokia "Here Maps" szoftvere ingyen elérhető Androidra is és ezáltal Magyarország térképét letöltve ingyen kapunk egy Offline működő navigációs rendszert. (Gyárilag nincs ilyen előre telepített szoftver a telefonon.) Rendszernek nevezem mert ez egyben tartalmazza a Windows Phone-on külön szereplő alkalmazásokat, a "Here Maps"-et (ez olyan mint a Google Térkép) és a "Here Drive"-ot (pl.: iGo).
- Végre egy telefon amiben működik az FM rádió headset nélkül is! (Ez egyébként a http://www.technokrata.hu/tesztek/2015/09/07/teszt-concorde-raptor-z20-igazi-szakoca/ oldalon leírt cikkben is fel van tüntetve).
- A gyárilag telepített "WIRRemote" alkalmazás képes arra, hogy a készülékünk univerzális TV távirányítóként működjön. Nem kell közel menni a tévéhez, hogy működjön a szoftver. Én legalább olyan távolságból használtam mint egy TV távirányítót. Philips és Panasonic TV-n is teszteltem. Egyébként elvileg más eszközök is irányíthatóak vele (elvileg mert nem teszteltem), például légkondicionálók. Ilyen baró funkciót telefonban még nem láttam, le a kalappal.
- Kíváncsiságból megnéztem, hogyan teljesít a készülék játékok terén. Meglepődve tapasztaltam, hogy a Rockstar Games "Grand Theft Auto: Chinatown Wars" játékát reccenés nélkül vitte.
- Az akkumulátor nagyon bírja a strapát. Végre valakik rájöttek arra, hogy igen is számít az üzemidő. Nagyon nagy plusz pont a 3600 mAh-ás akkumulátorért.
- A kijelző színei szerintem szépek, élénkek. Pedig a fényerősség nálam csak az egyharmadára van állítva.
- A hátsó 5MPx-es kamerából szerintem egy kicsivel többet is kilehetett volna hozni. Én úgy vagyok vele, hogy szép fényképeket csak megfelelő fényviszonyok mellett lehet készíteni. Jó fényviszonyok mellett a kamera gyorsan fókuszál, az elkészített képen a lényegi rész kellően részletes, de a háttér számomra elmosódott (annyira azért nem vészesen). Be is linkelek egy általam készített képet.
https://onedrive.live.com/redir?resid=812F3781DA5E35C7!10920&authkey=!AOXpNeT0wc19uwc&v=3&ithint=photo%2cjpg
A HDR beállítással elvileg növelhető a képélesség, de én ezt nem igazán tapasztaltam és a színek ekkor már nem hatottak annyira természetesen.
Gyengébb fényviszonyoknál a kamera folyamatosan fókuszál, mintha egy végtelen ciklusba került volna. Ilyen esetben az expozició értékét érdemes -1-re változtatni, különben a színek nagyon világosak lesznek. Lámpa és monitor fénynél készített kép:
https://onedrive.live.com/redir?resid=812F3781DA5E35C7!10922&authkey=!AN3akaC29NK-ii0&v=3&ithint=photo%2cjpg

És amiért csak megvagyok vele elégedve:
- A belső tárhely nagyon kevés. Hiába van 8 GB-os memóriakártyám, a programok nem telepíthetőek arra.
- Meglepődve tapasztaltam, hogy a gyárilag telepített Compass nevű program reklámokat dobál fel. Egy gyárilag telepített programnál ami ráadásul nem is törölhető azért nem kellene ilyennek lennie.
- A készülék használati utasítása igénytelen. http://www.concordemobiles.com/uploads/termekek/Z20_hasznalatiutasitas.pdf
Gondolom én vagyok a kevesek egyike, aki elolvassa ezeket a dokumentumokat. Ha a telefonvásárlás előtt olvastam volna, biztos, hogy nem veszem meg ezt a készüléket, ami persze nagy hiba lett volna.

Tudtommal a ConCorde telefonok root-olhatóak anélkül, hogy elvesztenék garanciájukat. Valaki megerősítene, hogy ez tényleg így van? Valaki leírná, hogy ennél a telefonnál mi ennek a menete? Milyen szoftverekre van hozzá szükségem?

Nem elérhető exaldo1

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #5 Dátum: 2015. December 19. - 17:14:19 »
Sziasztok!
Nemrég én is beszereztem egy raptor z20-at, tetszik, férfias készülék.
Pár tapasztalat:
- fm rádió jó, de a szobában az otthoni rádióhoz képest sok állomás van, amit nem talál meg, v rossz a vétel. ha a város egy másik pontján próbálom, már nincs vele gond.
- akksi idő közepes használat mellett két nap, erősebb használatnál még rövidebb. persze jobb, mint a mindennap töltős telefonok, de itt vártam volna egy kicsit többet (persze lehet el vagyok tájolva a mai kütyük világában)
- a rendszer átlag stabil (hetente kb 1x újraindul), átlag gyors, ezzel nincs baj, külső sd-t is jól kezeli, nincs random leválasztás. érdekesség: több hét telt el, mire végre stabilan tartja az appok ikonjait / widgeteket az asztalon - újraindítás/bekapcsolás után. korábban mindig eltűnt néhány ikon, tehettem ki újra (függetlenül attól, h belső-memo v telefon-memo volt a telepítés helye).
- víz alá még nem merítettem, dobás próbát sem végeztem, de (attól tartok) ki fogom próbálni xX
- a kamerák nálam beváltak, ezzel meg vagyok elégedve (nyilván nem egy fényképezőgép)
- tárhely: valóban kevés, mivel KitKat-nél csak belső tárhelyre lehet appot telepíteni. ROM 4 GB-t írnak, ebből a beállítások/tárhely menüpontban: belső tárhely= 1,27 GB, telefon-memo= 1,32 GB. Szóval nem sok, de azért lehet vele gazdálkodni. 512 MB RAM szintén nem valami hűde-hűde, de eddig ezzel még nem volt problémám (Igo-t akartam rajta próbálni, amire még nem került sor, más navigációs progik jól mennek, GPS is viszonylag hamar talál jelet).
- PTT gomb: az elhelyezését nem találom praktikusnak, többször megnyomom, amikor nem kellene (jobb kezes használat során) - szívesen átraknám az ellenkező oldalra, vagy kicserélném mondjuk a bekapcsoló gombra. a többi manuális gombbal viszont nagyon meg vagyok elégedve.
- asztalra lerakva a teló háta csúszófelületnek számít, ide kellene 1-2 gumidarab, ami fogja, h ne csússzon meg.

összességében tetszik, nem bántam meg, h megvettem, bár most így kb 3 hónap használat után már lehet, h mást választanék (nem azért, mert béna teló, csupán egyéni preferenciák miatt).

a root engem is érdekelne: olvastam olyat itt vmelyik fórumon (talán smartphone 5700), h a Concorde-nál nem jár garanciavesztéssel a root. + kíváncsi lennék a folyamatára, pl. kell-e vmi spec driver, vagy csak elég android sdk/adb és pl egy kingroot megcsinálja (és érdemes-e win 10-en nekivágni vagy inkább win7)? (rom váltást nem tervezek, csak root-ban gondolkozom egyelőre, mindehhez persze kezdő vagyok)

üdv,
exaldo

Nem elérhető Vati72

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
akku töltési probéma
« Válasz #6 Dátum: 2016. Január 09. - 09:54:14 »
Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Egy hónapja van meg körülbelül a Z20 , és akku-töltési problémám van vele.
2-3 napot kibír teljes lemerülésig,  de ha nem szeretném megvárni , hogy lemerüljön és rádugom a töltőjét mondjuk 50%-nál, akkor nem kezdi el tölteni, hanem lemegy a töltöttség %-a teljesen és utána kezdi el tölteni a készüléket és ez sokszor órákig tart plusz utána még a feltöltési idő. Közben viszont világít a töltést jelző LED és azt is mutatja, hogy töltésen van a készülék,csak a töltöttségi % csökken folyamatosan, ahelyett hogy növekedne.
Már próbáltam kikapcsolni, újraindítani, akkut kivenni, újra bele rakni, de nem segített a probléma megoldásán, ötletem sincs mit lehetne kezdeni ezzel a dologgal....

Köszönöm előre is a segítséget!

Vati72

Nem elérhető exaldo1

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #7 Dátum: 2016. Január 09. - 22:26:55 »
Szia,
nálam is szokott hasonló előfordulni - persze nem olyan drasztikus mértékben, mint nálad. Van, hogy pár napig kevésbé intenzíven használom, és a töltöttségi szint még ír mondjuk 40 %-ot a 3. nap után. Erre már gyanakszom, h ennyire jól azért nem bírhatja... aztán ráteszem töltőre: bekapcsolt állapotban nem tudom, h ment-e lejjebb, de irreálisan sokáig tartott míg 40%-on állt, és csak 1-2 óra után kezdett el feljebb kúszni. Kikapcsolt állapotban rögtön írta, h max 1-2% os töltöttség van rajta, aztán órák alatt persze feltöltötte. Én annyira nem lepődtem meg a dolgon, és azzal magyaráztam, h biztos használat közben nem jól ítélte meg az android a töltöttségi szintet (- már korábban másik készülékkel is volt hasonló tapasztalatom). De mondjuk nálam annyira nem volt ez drasztikus, mint ahogy te írtad. Tapasztalatként viszont megosztom. Remélem sikerül megoldást találnod!
exaldo

Nem elérhető wolf68

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
ConCorde Raptor Z20 Tartozékok
« Válasz #8 Dátum: 2016. Február 03. - 13:12:29 »
Üdv Mindenkinek!

A töltési problémák nálam is jelen vannak, 15%-os merültség esetén 7-8 óra töltést igényel a készülékem a 90%-os töltöttség eléréséhez!
Ez idő nagy részéből csak merül az akkumulátor aztán az utolsó 1-2 órában töltődik.

De hogy az általam megadott témához szóljak, a következő problémákkal szembesültem a vásárlást követően.
A töltőkábel, ami elméletileg szabvány mikro USB csatlakozós, nem szabványos, ugyanis lényegesen hosszabb mint a szabvány. Így nem tudom használni a már meglévő autós töltőt, és hurcolnom kell magammal a töltőkábelt, amire jobban kell vigyázni mint az irataimra mert nem pótolható.
 A 3,5 jek csatlakozó szintén nem szabványos, ráadásul nem is volt az alap tartozékok között, és nem is nagyon találni olyan méretű headset-et.
A következő a képernyő védő fólia amit szerettem volna kicseréltetni erősebbre, mert az eredeti nagyon gyenge, de  nem kapható hozzá. Még a gyenge  gyári sem.
 ;j

Mindezeket leszámítva elégedett lennék a készülékkel, de a fentiekolyan bosszantóak, hogy már azon gondolkodom, hogy lecserélem a tavaly novemberbe vett ConCorde Raptor Z20 készülékemet.       

Nem elérhető Vati72

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #9 Dátum: 2016. Február 11. - 10:09:03 »
Üdv!

Ahogy látom akkor nem csak nekem van a töltéssel problémám  :(

Tisztelt Forgalmazó!
Segítsen, mi lehet a probléma a telefonnal!Ne kelljen már ezért szervizbe küldeni, mert egyébként semmi probléma nincs vele!

Várjuk válaszát!

Üdvözlettel: Vati72

Nem elérhető pmgypmgy

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 3
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #10 Dátum: 2016. Március 14. - 23:59:22 »
A töltésnél nálam is jelentkezik ez a probléma. Rákerestem erre a hibára és az androidnál ez nem egyedi probléma, kalibrálni kellene az akkumulátort. Létezik is ilyen program ami ezt elvégzi, de root-olás nélkül nem biztos, hogy ez megoldható. :(
Én ezt a kalibráló programot találtam első körben: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ignisoft.battery.calibration&hl=hu

egy cikk erről a témáról: http://navigyurci.hu/2010/11/04/akkumulator-kalibracio-android-alatt/

Nem elérhető pmgypmgy

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 3
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:ConCorde Raptor Z20 Tartozékok
« Válasz #11 Dátum: 2016. Március 15. - 00:07:21 »
Üdv Mindenkinek!

A töltési problémák nálam is jelen vannak, 15%-os merültség esetén 7-8 óra töltést igényel a készülékem a 90%-os töltöttség eléréséhez!
Ez idő nagy részéből csak merül az akkumulátor aztán az utolsó 1-2 órában töltődik.

De hogy az általam megadott témához szóljak, a következő problémákkal szembesültem a vásárlást követően.
A töltőkábel, ami elméletileg szabvány mikro USB csatlakozós, nem szabványos, ugyanis lényegesen hosszabb mint a szabvány. Így nem tudom használni a már meglévő autós töltőt, és hurcolnom kell magammal a töltőkábelt, amire jobban kell vigyázni mint az irataimra mert nem pótolható.
 A 3,5 jek csatlakozó szintén nem szabványos, ráadásul nem is volt az alap tartozékok között, és nem is nagyon találni olyan méretű headset-et.
A következő a képernyő védő fólia amit szerettem volna kicseréltetni erősebbre, mert az eredeti nagyon gyenge, de  nem kapható hozzá. Még a gyenge  gyári sem.
 ;j

Mindezeket leszámítva elégedett lennék a készülékkel, de a fentiekolyan bosszantóak, hogy már azon gondolkodom, hogy lecserélem a tavaly novemberbe vett ConCorde Raptor Z20 készülékemet.       

Szabványos a mikro USB csatlakozó, csak jobban le van fejtve róla a borítás. Fülhallgatóját nem használom, arról nem tudok nyilatkozni. A védő fólia elég gyenge, az elmúlt hónapok használata az én telefonomon is látszik.

Nem elérhető wolf68

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #12 Dátum: 2016. Március 19. - 23:48:04 »
Szóval szabványos a profilja! De próbáltál már kölcsönkérni hozzá töltőkábelt?  Vagy amit kölcsön kapsz azt megfaragod, hogy beleférjen? Vagy mégse szabványos, csak hasonló? 

Nem elérhető rfamp

 • Kölyök tag
 • **
 • Hozzászólások: 31
 • Karma: +0/-0
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #13 Dátum: 2017. április 14. - 09:17:55 »
Kérdezném mikor lesz elérhető pót akkumulátor a Z20 készülékhez? A Z20 eleve nem volt egy nagy csoda, de a strapabírósága kárpótolta a hátrányait... Most behallt az akkuja és sehol nem kapni hozzá mert specifikusan erre a modellre tervezett akkuról van szó. A Concorde dal többször beszéltem, ígérgetnek de előrelépés lassan 1 éve  nem történik. A Z20 közben kifutott modellé avanzsált... De kérdem én hol a szavatosság? A készülék működéséhez szüksége alapvető kiegészítők elérhetőségét és beszerezhetőségét (ilyen az akkumulátor ami ugye idővel elöregszik..)  10 évig biztosítani kellene a forgalmazónak. Kérdezném mi a megoldás, mert se ebayen se aliexpreszen, SEHOL nem lehet találni ezt a 3600mAh - s akkut ami a készülékhez kellene. Nem szeretnék fogyasztóvédelemnél panaszkodni mert se időm se kedvem hozzá pedig bőven lenne jogalapja, én csak egy új akkut szeretnék...vagy kettőt. Ennyi. Kérdezném mi a megoldás? Esetleg ha normális áron beszámítanák a készüléket (akceptálva hogy az ő hibájukból vettem egy használhatatlan készüléket...) vennék másik, újabb szériás strapatelefont (pótakukkal! :) )

Nem elérhető maiden

 • Teljes tag
 • ***
 • Hozzászólások: 155
 • Karma: +23/-23
  • Profil megtekintése
Re:Általános kérdések és válaszok a telefonnal kapcsolatban
« Válasz #14 Dátum: 2017. április 18. - 11:26:46 »
Kérdezném mikor lesz elérhető pót akkumulátor a Z20 készülékhez? A Z20 eleve nem volt egy nagy csoda, de a strapabírósága kárpótolta a hátrányait... Most behallt az akkuja és sehol nem kapni hozzá mert specifikusan erre a modellre tervezett akkuról van szó. A Concorde dal többször beszéltem, ígérgetnek de előrelépés lassan 1 éve  nem történik. A Z20 közben kifutott modellé avanzsált... De kérdem én hol a szavatosság? A készülék működéséhez szüksége alapvető kiegészítők elérhetőségét és beszerezhetőségét (ilyen az akkumulátor ami ugye idővel elöregszik..)  10 évig biztosítani kellene a forgalmazónak. Kérdezném mi a megoldás, mert se ebayen se aliexpreszen, SEHOL nem lehet találni ezt a 3600mAh - s akkut ami a készülékhez kellene. Nem szeretnék fogyasztóvédelemnél panaszkodni mert se időm se kedvem hozzá pedig bőven lenne jogalapja, én csak egy új akkut szeretnék...vagy kettőt. Ennyi. Kérdezném mi a megoldás? Esetleg ha normális áron beszámítanák a készüléket (akceptálva hogy az ő hibájukból vettem egy használhatatlan készüléket...) vennék másik, újabb szériás strapatelefont (pótakukkal! :) )

A CC honlapjának bejegyzése szerint egy hónapja már biztos árulnak z20 akkut ;)
Érdemes lenne a webáruházukban megpróbálni  ;k
http://www.concorde.hu/?l=hu&a=article&b=01-02-7823